Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Faraday kalitka építése

Témaindító: suhanc, idő: Ápr 12, 2009
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Collector válasza retrocarder hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

A mobil tökéletes térerőt fog mutatni egy madárkalitkában. Oda 1-2mm vastag tömör vasszéf kéne, de lehet az is kevés.
(#) SKY válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Én úgy fogalmaztam volna, hogy a legkisebb ellenállásút.
(#) retrocarder hozzászólása Ápr 16, 2009 /

A telefon térerő már egy alulófóliában is meg szűnik !Neem kell semmi féle vas széf !Én már próbáltam!
(#) Collector válasza retrocarder hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Kizárt dolog, a mikrohullámok a vékonyabb fém fóliákon könnyedén átcsusszannak. Valami más okból volt nálad a jelenség.
(#) rudi.joker hozzászólása Jún 16, 2010 /

Sziasztok,csináltam egy rezgőkőrt,ami kb. az fm frekvenciáján sugárzik,nagy tekercsel,és valószinüleg
erős a sugárzása.
le szeretném árnyékolni mert áramátalakitási célom van vele,és nem szeretném ha üldöznének az illetékesek hogy sugárzok.
Beletettem egy lezárt nagy fémkannába,ez a kissebb
erősségüt még leárnyékolta,de ezt nem.
Hogyan sikerülne leárnyékolni?
(#) ron6do hozzászólása Jan 11, 2011 /

sziasztok
házidolgozatban egy interjút kell csinálnom a Faraday-kalitkáról,azaz kérdéseket tenni fel és ő válaszol rá.
kérdésekre lenne szükségem és ezekre válaszok.
köszönöm
üdv
(#) Collector válasza ron6do hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Válaszol a faraday kalitka?
Milyen jellegű kérdések? Azért néhányat próbálj meg magadtól gyűjteni, azért házidolgozat. Legfeljebb majd leellenőrzi valaki, ha beírod őket.
(#) ron6do hozzászólása Jan 11, 2011 /

nem a kalitka..
hanem Faraday-el beszélgetsz a kalitkáról amivel többet megtudunk a találmányáról..
(#) Collector válasza ron6do hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Bővebben: Link
Itt el lehet kezdeni a gyűjtögetést.
(#) Bagyula hozzászólása Jan 11, 2011 /

Ha még aktuális a skin hatás érzékeltetésére vonatkozó kérdésed, akkor mondanék valamit .Volt nekem valamikor egy csoves teljesítmény haggenerátorom és annak az 5000 ohmos kimenetét ha megfogtam 10 kHz fölötti frekinél néhányszáz voltos kimeneti feszültségnél, akkor a bőröm füstölt és megégett,megbüdösödött de nem rázott (az izmok mélyebben vannak) ,persze azért valami furcsa érzést éreztem ami nem volt kellemes ,de el lehetett viselni .AZ EMLÍTETT KISÉRLET ELVÉGZÉSÉT MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE TEGYE MEG ,VESZÉLYES IS LEHET !!!
(#) djapor96 hozzászólása Nov 29, 2017 /

Sajnos a tömegközlekedésen új zsebtolvajlás forma kezd elterjedni, egy megbütykölt vevővel olvasgatják le a pay pass -os bankártyákat a tömegben, farzseben, táskán keresztül. A pay pass kártya 5000Ft alatt nem kér pin-t, szóval meg sem tudod akadályozni, hogy azonnal levegye a pénzt.

Szeretném megvédeni a tárcámat Faraday kalitka elvvel. Mivel a tárcám félbe hajtós, azt gondoltam, hogy a papírpénz zsebbe a tárca teljes hosszán és szélességében apró szövésű réz hálót tennék. Így ha a pénztárcát összezárom akkor a bankkártyák a háló közé hajlana.

Így a kártya 3 oldalról körbe lenne véve rézhálóval. Szerintetek ez működhet?

A párom tárcájába pedig jobbról-balról tudnék 1-1 hálót berakni, az csak 2 oldalról lenne védve. Szerintetek?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
(#) sany válasza djapor96 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Be kell csomagolni alufóliába!
(#) djapor96 válasza sany hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

pont erre gonoltam én is.... De a teljes becsomagolás nehézkes, mert ugye néha használni is kellene... Ha egy fólia réteg kerülne be a tárcába is a leírt módon 3oldalról védene?

Vagy esetleg a bankkártya tokját aluminium ragasztószalaggal körbe ragasztani. Persze azon az oldalon nem ahol kiveszed. Elméletben működhet. De, hogy a valóságban is...

Nem tudom, hogy ez milyen anyagból lehet. De lehet kapni.
(#) kristikoma válasza djapor96 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Nem lehet kérni külön a banktól hagyományos kártyát? Akkor talán így nem húznának le pénzzel.
(#) Gafly válasza djapor96 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Vékony alulemezből csinálj kártyát és tedd mellé.
Majd tesztelésként próbálj vele fizetni tárcával együtt mondjuk a Mekiben.
- Ha nem tudsz, akkor örülés.
- Ha tudsz, akkor hülyeséget beszélek
(#) kendre256 válasza djapor96 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Én mikor megkaptam az első ilyen kártyámat (még akkor nem voltak hírek az ilyen fajta zsebtolvajlásról), vágtam két kártya méretű alpakka lemezt, és azok közé tettem a kártyákat. Az alpakka rozsdamentes, réz-nikkel-cink ötvözet, volt olyan otthon még, így adta magát. Mindenesetre én inkább összefüggő, a fóliánál vastagabb, jó vezető fémlemezt használnék a háló helyett.
Szerk: Ja teszteltem, a "sima" olvasók nem tudják olvasni. Hogy a bűnözőknek milyen olvasójuk van, azt nem tudom...
(#) djapor96 hozzászólása Nov 29, 2017 /

Köszi az infót akkor elvileg jól gondolkodok...
Mondjuk közben kiderült, hogy ez nem csak nekem probléma... Kínából 1,8$ -ért lehet 5db faraday ketrec elven működő bankkártya tokot kapni...

kristikoma: a technika fejlődik.... egy autóbaleset túlélésére is az a megoldásod, hogy lóval közlekedjünk?
(#) kristikoma válasza djapor96 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Autóbalesetet ne keverjük ide. Alternatív megoldáson gondolkodtam. Persze, be lehet csomagolni a kártyát, ha segít, miért is ne?. Vagy jó lehet egy fém cigarettás doboz is, abba több kártya is belefér.
(#) Gafly válasza kristikoma hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Létezik fém névjegytartó is, az pedig pont méret...
(#) Elektro.on válasza Gafly hozzászólására (») Nov 30, 2017 /

Nekem éppen erre a problémára van egy ötletem. Nem vagyok benne biztos, hogy működik.
Az alap ötletem onnan pattant ki, hogy a mobil nfc -vel is lehet már fizetni. Ezek szerint a paypass ugyan azon a frekvencián működik mint a passzív nfc tag-ek. Tehát ha veszünk Kínábol aprópénzért írható nfc matricát, teleírjuk bármivel, majd betesszük a bankkártya mellé. Elvileg ugyan az a hatás kéne bekövetkezzen mint a sima 125kHz -s rfid kártyánál. Egyszerre kezdenének beszélgetni az olvasóval, és az eredmény értelmezhetetlen adat.

Csak le kéne tesztelni, hogy valóban működik -e.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
(#) speedbump válasza djapor96 hozzászólására (») Dec 1, 2017 /

ööö... enyhén urban legend szaga van. Hány konkrét esetről van valamiféle bizonyíték (pl. feljelentés, jegyzőkönyv stb)?

Klasszisokkal nagyobb rizikó, ha például készpénzt hordasz magadnál vagy hogy szimplán elhagyod a kártyát, ez ellen nyilván a faraday kalitka sem véd.

Ha ennyire tartasz az ilyen jellegű csalásoktól - ami egyébként szerintem nem racionális félelem - akkor ne mókolj vele magad, inkább vegyél 10-15eFt-ért olyan pénztárcát amit kimondottan így terveztek meg.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem