Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.Jőtt egy AIWA kis torony hozzám rendbe szeretném tenni.Szükségem lenn ötletre illetve rajzra,jol dolgozik távrol,de a készüléken lévő gombok nem rendeltetés szerint dolgoznak.Elöre is köszönöm.
Én a nyomógombokhoz menő vezetékezést nézném át, ha már egyébként jól működik. Esetleg beragadt gomb, ilyesmi.
Mert ez egy olcsó készülék szerintem és nem hallos a gomb és perreg és a digit áramkör sok kis ugrásnak veszi nem pedig kvantált szinteknek.
Pucold ki! Szerintem az segít
Adj neki kontakt sprét, szeretni fogja!
Amúgy mi a hibajelenség?
A jelenség CD funkcióra rádió indul, tuning hejett volume és igy továb,egyik gomb se a feladatát végzi csak a power.
Ez érdekes.
Vagy a gyártó elrajzolta azt a fóliát, vagy véletlen egy másik típus progiját rakhatta a vezérlőbe. Jobb ötletem nincs. Képet tudnál feltenni a nyákról?
A gombok formájából adódóan van lehetőség az ikonok felcserélésére? Pl felcseréled a tuning és volume gombokat.
AIWA normál méretű tornynál már volt pontosan ilyen problémám . Ott a mikrokapcsolók hibája okozta a hibát , mivel ellenállások bekapcsolásával oldották meg a funkciók kiválasztását . Kapcsolók bizonytalan érintkezése miatt nem a megfelelő ellenállás értéket érzékelt és ezért kapcsolt tévesen .
Távvezérlővel viszont normálisan működött.
Én is ezt mondtam.Pucold ki a kapcsolókat elösször könnyebb mint az egészet szétbontani,ha ez nem működik akkor repedt forrasztás de működik az akkor ha azt csinálja amit mondasz csak mondjuk a 0001 helyett az íc kap valami0101 értéket és akkor már nem azt a kimenetet lépteti magas szintre.Nincs olyan elektronika ami először működik,aztán meg olyan hibát kéne benne keresni hogy pl a gyártó rossz íc rakott volna bele ilyen hülyeséget.
eddig se hallos volt!
Ic körül fóliaszakadás a nyomható gomboknál
De ha szakadás van akkor nem működik nem pedig rosszul működik.
Szerintem. Ha pedig olyan mint a billentyűzet grafit érintkezős és az kopott le akkor lehet kapni grafitos festéket le kell vele kenni.
Elnézést pakotol hogy azt mondtam hülyeség a rossz program betöltése.
Lehetséges lenne elvileg, de szerintem ez kizárt mert a gyártósoron nagyon rendszeresen ellenőrzik minőségbiztosítási okokból,meg működött azelőtt.
Üdv!
Nincs harag! Miután CHZ kollega írta, hogy ellenállásokat kacsolnak a gombok, így már tényleg hülyeség amit írtam, addig viszont gyakorlatilag semmi más hibára nem tudtam következtetni.
Ez egy mátrix szokott lenni, vagyis ha szakadás van, működni fog, csak marhaságot csinál. Kontakthibás gomb, kopott grafit azért nem valószínű, mert minden alkalommal pontosan ugyanazt a hibás üzemet produkálja-egy kontakthibánál ez nehezen elhihető dolog. Forraszhibára gyanakszom, flux+áthevítés a környező IC-k és egyéb alkatrészek lábain vélhetően megoldja.
Az lehet akkor hogy mátrixos, ha szakadás van akkor azt is tudod grafitos festékkel javítani,mármint a fóliát.
De kép nélkül mindenki csak találgat nincs kép nincs jó válasz szerintem.
Hali!
Nem akarok beleszólni, de szerintem mátrixba kötött gomboknál nincs olyan, hogy mást csinál a gombnyomásra... vagy működik, vagy nem. Ez inkább soros kötésnél lehet, ahol ellenállásértékeket kapcsol...
Sziasztok.
Bocsánat hogy ijen későn válaszolok de ha párhúzamossan két gombot lenyomok csak az egyik reagál.
Köszönöm a gombok voltak rosszak új gombok és jó.
Hali
Látom elég régi a topik de bepróbálkozok azért Van egy aiwa nsx v70-esem a hátulján van 1 pár csatlakozó de nem tudom hogy lehet hangszórót kötni rá (nem gyárit) mi ennek a fajta csatlakozónak a neve egyáltalán ha közök hangszórót rá melyikekre kössem ? A Sorround speakers Speaker IMP 16 ohm csatlakozókra gondolok függőlegesen vannak és mind a kettő csatiban 4 4 "tű/érintkező van. http://archiwumallegro.pl/wieza_aiwa_nsxv70_cd3_tbass_bbe_eq_od_1z-...3.html És még egy kérdés a mélyláda (sub) elég halkan szol tudtok rá valami megoldást ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |