Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 1.2V -os akkucellából 8-9V
Témaindító: tothtechnika, idő: Jan 5, 2010
Benne van, 1-1 a be és kimeneten is, smd formába, párhuzamosan forrasztva az elkóval. Az egész áramkör kb 1cmx 1,5cm Leghosszabb vezetőfólia kb 8mm...
Akkor miért nem írtad?
Igazából nem értem miért gerjed, mert ha jól láttam 6V lehet a max bemeneti feszültsége, tehát a feszültégtől nem szabadna. Nyílván nagyobb feszültségen visszább kell szabályoznia, de ez nem akkora eltérés, ami indokolná a gerjedést. Terheled valamivel? Lehet még a tekercs. Van magja?
Idézet: „1ľF van a bemeneten, és 10ľF a kimeneten” Ezt pedig éppen fordítva kéne. Úgy már próbáltad?
Szia!
Találtam egy ilyet: http://www.discovercircuits.com/H-Corner/05-6-con.htm Esetleg át lehetne konstruálni.
hi!
láttam ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=gTAqGKt64WM de nem tudom mi az a kis gyűrű ami köré drótot teker és hogy mi a szerepe,úgyhogy ha valaki tudja írja meg,előre is köszönöm!
Nagyon mókás a videó. Jót nevettem a két zsenin. A gyűrű az egy ferritgyűrű. Gyakorlatilag egy transzformátort állítanak össze a videón és a trafó magja a gyűrű. Mivel nagy frekvencián dolgozik a kapcsolás, ezért nem jó a hagyományos vasmag.
Az ötlet viszont nagyon jó. Facsarjuk ki az összes enegriát az elemekből, mielőtt kidobnánk.
az egyik témában linkeltek egy ilyet, bár ez egy 9V-os elem helyére nem fér-el, de hátha hasznos:
Bővebben: Link
hi!
sikerült,megcsináltam és működik,egy kocsis villogó megneséből csináltam
Nekem sajna 3,3V/1000mA/h, Li-ion nano-foszfát akksijaim vannak 4db.ebből kellene 12V/0,52Amp.áramot biztosítani a légtiszító készüléknek.Minél kevesebb veszteséggel,lehetőleg hosszú ideig működjön.Ezért párhuzamosan kötöm öket 4000mA/h.1800töltési ciklus.
Milyen kapcsolás szükséges ide? Aki tudja ne tartsa magában.
Sziasztok!
Megépítettem az 1 tranyós LED meghajtót, mert Proli007 akkumulátor kisütőjét akarom megépíteni, csak LED-es visszajelzéssel izzó helyet. A kapcsolás működik, de azt tapasztaltam, hogy 0.5V- kb 1V-ig növelve a feszültséget a LED-re jutó feszültség (1.55-1.68V) és áram (0.23mA-22.6mA) tartományban növekszik, 1V táp felett viszont csökken, picivel 1V felett (max 1.1V) leesik a LED feszültsége a tápfeszültségre. Emellett az egész áramkör áramfelvétele a feszültség növelése közben folyamatosan nő, még azután is, hogy az 1V fölött a LED kialudt. Az eredetileg javasolt bc548-as tranzisztort használom, bc182-vel is kipróbáltam, ott a kimeneti feszültség 1.22V-ban maximalizálódott és a táp növelésével az is leesett. A trafót egy 8mm átmérőjű 25mm hosszú ferrit rúdon készítettem el. Kicsit többet tekertem, mint az előírt 20, mert a vezetékem régi, a zománc itt-ott lekopott már az idők során, 0.3-helyet 0.4-es huzalom volt, és ezeket próbáltam kompenzálni kicsit. A két tekercs induktivitása nem sikerült egyformára, az egyiknek 15, a másiknak 8uH-it mért a műszerem (a legalsó 2 mH-s méréshatárban). Ez az első trafó, amit magamnak tekercseltem, úgyhogy elég csálé lett... A kapcsolási rajz szerint 1.5V tápfeszültségen is kell működnie, nekem miért áll le 1V környékén? A LED-el sorba kötöttem egy 10ohm-os ellenállást, hogy áramot mérhessek, és a LED-se legyen ott magában, de enélkül is produkálta a hibát. A kapcsolást ugyan így is fel tudom használni, mert a bemenetét "stabilizáltam" egy 1N4148-al , de azért jó lenne tudni, hogy mit ronthattam el. Egyszerre 4 akkut szeretnék egymástól függetlenül meríteni így négyszer kell ezt megépítenem. Mire kell figyelnem, hogy megbízhatóbb legyen?
Szia,
ha még keresel 1,2 V-ról működő led driver kapcsolást: Joule Thief vagy: Bővebben: Link A "2009-09-13 dc-dc step up, LED driver using 1.5V alkaline battery" résznél lesz a rajz. utóbbit megépítettem, egész jól működik |
Bejelentkezés
Hirdetés |