Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 1.2V -os akkucellából 8-9V

Témaindító: tothtechnika, idő: Jan 5, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) tothtechnika válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Benne van, 1-1 a be és kimeneten is, smd formába, párhuzamosan forrasztva az elkóval. Az egész áramkör kb 1cmx 1,5cm Leghosszabb vezetőfólia kb 8mm...
(#) watt válasza tothtechnika hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Akkor miért nem írtad?
Igazából nem értem miért gerjed, mert ha jól láttam 6V lehet a max bemeneti feszültsége, tehát a feszültégtől nem szabadna. Nyílván nagyobb feszültségen visszább kell szabályoznia, de ez nem akkora eltérés, ami indokolná a gerjedést.
Terheled valamivel?
Lehet még a tekercs. Van magja?
(#) watt válasza tothtechnika hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Idézet:
„1ľF van a bemeneten, és 10ľF a kimeneten”

Ezt pedig éppen fordítva kéne. Úgy már próbáltad?
(#) enpesta válasza tothtechnika hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Szia!
Találtam egy ilyet: http://www.discovercircuits.com/H-Corner/05-6-con.htm
Esetleg át lehetne konstruálni.
(#) pcroland hozzászólása Jan 31, 2010 /

hi!
láttam ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=gTAqGKt64WM de nem tudom mi az a kis gyűrű ami köré drótot teker és hogy mi a szerepe,úgyhogy ha valaki tudja írja meg,előre is köszönöm!
(#) Ideiglenes válasza pcroland hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Nagyon mókás a videó. Jót nevettem a két zsenin. A gyűrű az egy ferritgyűrű. Gyakorlatilag egy transzformátort állítanak össze a videón és a trafó magja a gyűrű. Mivel nagy frekvencián dolgozik a kapcsolás, ezért nem jó a hagyományos vasmag.
Az ötlet viszont nagyon jó. Facsarjuk ki az összes enegriát az elemekből, mielőtt kidobnánk.
(#) abcdabcd hozzászólása Jan 31, 2010 /

az egyik témában linkeltek egy ilyet, bár ez egy 9V-os elem helyére nem fér-el, de hátha hasznos:
Bővebben: Link

ferrit gyűrű helyett jó valami más is?
(#) Dani494 válasza pcroland hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Már régebb óta foglalkozom én is a nagyon alacsony feszültséggel ld itt. Ferrit helyett mágnessel is kipróbáltam,és sokkal jobb lett a hatásfok.Másik.Bagdadi elemmel is kísérleteztem,de elvetettem mert rossz a méret-hatásfok arány.

hi!
sikerült,megcsináltam és működik,egy kocsis villogó megneséből csináltam
(#) ferzoo hozzászólása Feb 1, 2010 /

Nekem sajna 3,3V/1000mA/h, Li-ion nano-foszfát akksijaim vannak 4db.ebből kellene 12V/0,52Amp.áramot biztosítani a légtiszító készüléknek.Minél kevesebb veszteséggel,lehetőleg hosszú ideig működjön.Ezért párhuzamosan kötöm öket 4000mA/h.1800töltési ciklus.
(#) ferzoo válasza ferzoo hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Milyen kapcsolás szükséges ide? Aki tudja ne tartsa magában.
(#) rascal válasza dokidoki hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Sziasztok!

Megépítettem az 1 tranyós LED meghajtót, mert Proli007 akkumulátor kisütőjét akarom megépíteni, csak LED-es visszajelzéssel izzó helyet. A kapcsolás működik, de azt tapasztaltam, hogy 0.5V- kb 1V-ig növelve a feszültséget a LED-re jutó feszültség (1.55-1.68V) és áram (0.23mA-22.6mA) tartományban növekszik, 1V táp felett viszont csökken, picivel 1V felett (max 1.1V) leesik a LED feszültsége a tápfeszültségre. Emellett az egész áramkör áramfelvétele a feszültség növelése közben folyamatosan nő, még azután is, hogy az 1V fölött a LED kialudt. Az eredetileg javasolt bc548-as tranzisztort használom, bc182-vel is kipróbáltam, ott a kimeneti feszültség 1.22V-ban maximalizálódott és a táp növelésével az is leesett.
A trafót egy 8mm átmérőjű 25mm hosszú ferrit rúdon készítettem el. Kicsit többet tekertem, mint az előírt 20, mert a vezetékem régi, a zománc itt-ott lekopott már az idők során, 0.3-helyet 0.4-es huzalom volt, és ezeket próbáltam kompenzálni kicsit. A két tekercs induktivitása nem sikerült egyformára, az egyiknek 15, a másiknak 8uH-it mért a műszerem (a legalsó 2 mH-s méréshatárban). Ez az első trafó, amit magamnak tekercseltem, úgyhogy elég csálé lett...
A kapcsolási rajz szerint 1.5V tápfeszültségen is kell működnie, nekem miért áll le 1V környékén? A LED-el sorba kötöttem egy 10ohm-os ellenállást, hogy áramot mérhessek, és a LED-se legyen ott magában, de enélkül is produkálta a hibát. A kapcsolást ugyan így is fel tudom használni, mert a bemenetét "stabilizáltam" egy 1N4148-al , de azért jó lenne tudni, hogy mit ronthattam el. Egyszerre 4 akkut szeretnék egymástól függetlenül meríteni így négyszer kell ezt megépítenem. Mire kell figyelnem, hogy megbízhatóbb legyen?
(#) kis_san válasza rascal hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Szia,

ha még keresel 1,2 V-ról működő led driver kapcsolást:

Joule Thief

vagy:

Bővebben: Link

A "2009-09-13 dc-dc step up, LED driver using 1.5V alkaline battery" résznél lesz a rajz.

utóbbit megépítettem, egész jól működik
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem