Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laminátor (javítás) készítés
Hello !
Mutatok egy kis érdekességet. Csináltam egy próbát a laminátorral és az eagle 0.01 inch -es vonalát tökéletesen rányomta. Csatolok egy képet.
Szuper lett! Már le is van lakkozva?
Igen. A monitorom elé tettem be hogy állandóan nézhessem mert olyan jó lett. Vasalóval a legkisebb amit tudtam csinálni és az is már eléggé rossz volt az 0.024 inch -es vonal volt. Ajánlom mindenkinek hogy készítsen egyet mert ezzel egy új fejezet nyílik a hobbielektronikások körében.
Szia Edison14!
Én is vettem Tesz.ós laminálót. Kicsit átalakitottam és teljesen jól működik! Amit csináltam a géppel: - a klixon alá tettem 4 réteg 0.1 mm-es nyákdarabot -meg könnyitettem a henger leszoritó rugót. 4 szer küldetm át a nyákot és kész is. Nekem igy 164 fokra melegedik fel a masina és akkor Ready. Amikor jelzi, hogy kész akkor kezdem el bele tenni a nyákot. Sok sikert mindenkinek. Szerintem nem kell semmi motor szabályzás meg hőfok szabályzás. Csak egyszer kell szétszedni. Megcsinálni ezeket a dolgokat és lehet használni. ui: lehet mégjhobban megkönnyitem a leszorito rugót a vékonyabb vonalak miatt. Üdv Peppe Nem sokára teszek fel képeket
Szia! Mondjár már egy árat, hogy mennyibe fáj egy ilyen masinka. Én ezt tudnám magamnak 8200 nettóban. Bővebben: Link
Hát... nem drága! Ennyiért érdemes kerülni egyet. No meg kipróbálni.
Mi az hogy érdemes? Nagyon megéri! Reggel még Peppe kollégán csak vigyorogtam, hogy mi lesz a laminátorból, de délben már ámultam a végeredményen. Azt még kicsit szétlapította, de a könnyített rugókkal már szép lett a nyák!
Úgyhogy hajrá Peppe, fel az esti vasalásra! u.i.: Már az enyém is darabokban hever... (Az Aréna Tescoban még négy lamináló van!) Peppe a király!
Mia fene, lement az ára? én még 3500-ért vettem a balassagyarmatiban ugyanilyen barnaságot vagy fél éve.
Üdv Teati!
Remélem te is reggel már az eredményel vársz a cégnél
Egy laminátoros NYÁK...
A hőmérsékletet még húzni kell felelé, mert elég sokat (~10-15) dugdostam bele vissza. Egyébként nagyon baráti... Hiba nincs a panelon. Nagyon profi...
Csak észrevétel: az alsó körök oválisak lettek, jól látom?
A fényképen tűnhet úgy, mert nem merőlegesen van fényképezve. A valóságban szép kerek.
Üdv Teati!
Ürülök ,hogy ilyen jól sikerült. Holnap próbálom a hőfokszabályzást(Béla megcsinálta)
Sziasztok!
Jó régen írt ide valaki, gondoltam írok Néhány képet osztanék meg, hogy hogyan sikerült laminálóval (GMP-17SLI) panelt készítenem. Nagyon vékony vonalak nincsenek, de tesztet nemsokára csinálok.
Üdvözlök mindenkit. Szeretnék segítséget kérni laminátor hőfok szabályzóját kellene módosítani ha lehetne az eredetit az nagyon jó lenne. A mechanikai részt már meg oldottam, teszek fel képeket. már több napja olvasom a hozzá szólásokat de nem találtam rá megoldást bár az is lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, és majd nem minden típusnak más más az elektronikája. Az Én laminálóm Olympia A 296-os típus. A hengereket alul-felül fűtő lapok melegítik, szabályzás 2 db lm 324-el van megoldva.
Szia! Ha minden igaz hasonló ehhez, a (nyákos topicban van rajz is róla):Bővebben: Link
Szia mps. Köszönöm a gyors segítséget ez tényleg nagyon hasonló vagy pontosan ugyan az. Mindjárt át is nézem egy kicsit aszt a topikot. És még Én bosszankodtam egy kicsit mert áttlettem ide rakva, hogy milyen régen jártak már itt és tessék azonnal kaptam választ. Köszönöm még egyszer. Ha nem boldogulok esetleg tudsz majd segíteni?
Az igazság az, hogy még a nyákosban olvastam, csak mire ott megtaláltam a választ át lettél helyezve. Volt egy nyák lamináls topic ami kicált a nyákosból, de később össze lett vonva megint, kicsit követhetetlen lett. Mindegy, a lényeg, hogy sikerüljön.
Szia mps. Köszönöm a segítségedet. Működik a lamináló, egy 10 kohm-os potmétert tettem a 8k2-es ellenálás helyet, SMD jelölés 822-es VR bemenetnél lévőt kell kicserélni. Az Olympia A 296-os típusnál csak két állású kapcsoló van eredetileg eszt kicseréltem egy három állásúra, igy a fűtés kikapcsolható és vissza hűthető. Így a hengereknek remélhetőleg nem lesz baja. Felfűtésnél vigyázni kell mert megszalad a hőfok. Köszönöm az önzetlen segítséget janocsinak aki közzétette ezt a megoldást. Hőfok állításnál a zöld led elalszik de kicsit később újra világít.
A képen be-van jelölve melyik SMD ellenállást kell cserélni.
Üdv Mindenkinek!
Szereztem egy aminállót, és be van törve rajta a kijelző keresek hozzá egyet, ha netalán van valakinek ilyen vagy valami megoldás tud kérem írjon. A kijelző típusa DL-G018GMP 516 A kijelző panelére ez van írva még 4PK-PH235LDP IC típusa rajta: SANYO LC7582 4FK9
Sziasztok!
Szeretném megmutatni nektek egy nagyon jó minőségű aminállógép igen drága meghibásodásának otthoni megjavításának egy alternatíváját, erre azért volt szükség mert az mondta a szemvíz, hogy meg tudják javítani de az úgy kezdődik hogy az óradíjuk 8000ft azt mondták két óra kell nekik, a fűtőlap 5000ft/db-ja, (használtnak) ebből is kettő kell, és a posta oda-vissza 3000ft, vagyis 29000ft-bol jött volna ki a javítás, hát az egész készülékez újkorában sem volt ennyi.Ezt azért írtam le hátha másoknak is tudok segíteni. Szóval erről lenne szó, rajta a hibás alkatrész.
Ezen a képen, az alkatrészek vannak amiből az új fűtés készül.
Izzó, szilikon kábel 900ft, hőálló ragasztó 1000-1500C-ig 1000ft, kevés zsugsorcső, alu profil volt idehaza, az alufóliáért meg megverekedtem az asszonnyal, a fólia azért kell mert nem ismerem a ragasztóra mennyire hat ez az intenzív uv fény, biztos ami biztos, habár kétlem hogy reagálna rá.
Kiöntés elölt, zsírtalanítani kell mindent!
És a kész termék, száradási idő minimum 2-3 nap, aztán csak fel kell csavarozni valami pánttal, és bekötni, így kb 50w al több a fűtési teljesítményünk.
Szia!
Mennyi ideje üzemel az általad készített fűtőtesttel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |