Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Szia!
Szíjhajtás egyszerűsített kivitele: kerék agyrészén kialakítasz kialakítod a nagy szíjtárcsát, a DC motor tengelyére pedig a kicsit teszed. Tehát a motorra kb 6-8 mm-es átmérőjüt a kerékre pedig minél nagyobbat. A kerék tengelye (és a futómű) 1 "Z" alakú drót. Ha jól rögzíted a végét és megfelelően rögzíted ez egyben torziós rugó is! A motornak kb a kikötésnél kell lennie, hogy rugózáskor ne változzon meg a tengelytáv. A motorra rakott kerék ügyben borvendég kollégával értek egyet. Számolj egy kicsit: motorfordulat 2-8000 ford/perc, kerékátmérő---milyen sebesség jön ki? Nyomatékigényről, teljesítményfelvételről még nem beszéltünk.
327tel nem kommunikál,az abcom,tech2 az kkl face kell-327hez keresd a vauxcheck 1.21et
Ha opelhoz kell kimondottan,akkor érdemes itt olvasgatnod
Értem és köszönöm a válaszokat. Ilyesmihez mit szólnátok?
Bővebben: Link
Fordulatszámcsökkentésre (nyomatéknövelés) tökéletes. Kerekenként 1-1 db kell! Ára belefér a költségkeretbe?
Csatlakozásokra figyelj. (motor-hajtómű-kihajtás a kerékre)
hát olcsóbbat is elfogadnák de hát nem nagyon találtam ennél olcsóbbat. Kipróbálom még az akkus fúró áttételt motorral...csak az lesz a baj hogy különböző tipusú fúrókat tudnák csak szerezni...Mire vigyázzaka csatlakozásnál?
Hogy megfelelően erős legyen az illesztés. Nehogy megycsússzon/eltörjön...
Sziasztok! Még új vagyok a dologban, de igyekszem felzárkózni Szereztem a képen látható repülőt, alkatrésznek, van benne 2DB szervo, de az ég világon semmit nem találok róla a Neten. Annyi van ráírva hogy: "C&F Servo 001" a mérete 20X40mm és 36mm magas, elég jó testes, a súlyát nem tudom, de majd megmérem ha szükséges. Valaki tudna róla mondani valamit? Valaki találkozott már ilyen fajtával? Előre is köszönöm!
Idézet: „Szereztem a képen látható repülőt” Hol a kép?
Elnézést a kép lemaradt Igaz mgé csak a Vakerás...
Sziasztok!
Bejutottunk egy versenyre ahol az a feladat hogy egy kisautót kell építeni ami képes 15 métert minél rövidebb idő alatt megtenni, és automatikusan indul, és a cél után három méterrel megáll. A meghajtása nem lehet belsőégésű motor, elektromos meghatás esetén pedig csak egy szabványos 9 voltos ellem lehet a táp. tehát a feladat adott egy 9 voltos elemből és egy elektromos motorból minél nagyobb teljesítményt kicsikarni. Szerintetek hogy kéne ezt megvalósítani? Sima szénkefés motorral leenne érdemes megvalósítani vagy inkább Brushless motorral? Az automatikus indulásra egy tapskapcsolót tervezünk használni, irányban tartásra pedig egy vonalkövetű robot szerűséget terveztünk. Szerintetek ez hogy kivitelezhető?
Itt több kérdés is felmerül. Specifikáld a feladatot pontosabban. A hsz. elején úgy tűnik csak egyenesen kell menni és a célba megállni minél rövidebb idő alatt. A végén pedig a vonalkövetés hogy jön ide?
Egyik sem nehéz feladat mindkettőhöz lenne ötletem. Pontosíts kérlek.
Szia!
Mivel a fődíjat az nyeri meg aki leggyorsabban végigmegy a adott szakaszon, ezért elsőként ezt szeretnénk minél jobban megoldani. Szóval hogy hogyan lehet egy 9 voltos elemből és egy elektromos motorból a legjobb teljesítményt kihozni? Miylen motort érdemes használni Szénkeféset vagy Brusless motort? Milyen lenne az ideális átettél? mi tavaly is voltunk ezen a versenyen, és akkor nagyon sok csapatnál baj volt az iránybantartás... mindegyik nekiment a falnak, ezért jött az ötlet hogy vonalkövetés.. ráadásul a pályázatba jól is mutatott. mivel csak a legjobb 8 pályáztatott hívták be. Üdv: Pálesz
Nos akkor írom az én elképzelésemet.
Kell csinálni egy nagyon könnyű szerkezetet. Ezt én balsafából csinálnám mivel nem nehéz megmunkálni és könnyű is. Ha sima a terep akkor valami egész vékony és könnyű kerék. Motornak ki kellene nézni valami gyári áttételes motort az a legtutibb. A szerkezetet én 3 kerekűre építeném a hátsó két kerék 1-1 motorral hajtva és előre vagy egy ohmni wheel vagy egy körbeforgó kerék, hogy könnyen kanyarodjon. A vonalkövetés nem nagy szám találsz rá neten sok megoldást. Ha kérdésed van szólj nyugodtan. Megy szabad kérdezni milyen verseny ez?
Sziasztok!
1 kis segítséget kérnék! Kb 2 éve vettem a vaterán opel scannert,régen használtam és most nem hajlandó az autóhoz kapcsolódni.Csak azzal a programmal használtam amit mellé adtak(opel scanner V.1.0.4.0)Az egyik múszerész ismerősöm kimérte és szerinte a benne lévő alkatrészekkel nincs baj. Van remény,hogy valaha működni fog?
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni,
egy modell repülőgépet szeretnék építeni. Egy ventillátor motorját és propellerét raknám az orrára. Van 3 olyan kis teljesítményű motorom, amit lehet irányítani. Még nem tudom, hogy miből legyen a váza, ebben is kérném a segítségeteket. Én már egy egyszerű kezdőlökettel is sokra megyek, mert még azt sem tudom, hogyan kezdjek a dologhoz. Még arra is kíváncsi volnék, hogy szerintetek érdemes-e belevágni ebbe a modellezésbe. Én segítség nélkül nem igazán boldogulnék vele elegendő ismeret hiányában. A válaszaitokat előre is köszönöm.
Magába a hobbiba érdemes belevágni, sok örömet okozhat. Viszont a ventilátor nem alkalmas repülőmodellnek. Olvasgass egy kicsit utána. Ez egy elektronikai oldal, viszonylag kevés információhoz juthatsz innen. De a :google: . A sorok végére ne tegyél entert, mert így olyan lesz az irományod mint egy vers. Majd a program megoldja a tördelést. :yes:
Szerintem innen is sok infót a hasznomra fordíthatok a modellezéshez. Én csak tanácsot szerettem volna kérni, hogyan kezdjem el, hogyan építsem be a motorokat, hogy elinduljon. Technikai tanácsokat szeretnék kapni...
Biztosan tudnál, tudnátok olyat mondani, tanácsolni, amit még fel tudok használni a modellezéshez.
Valami ilyesmi oldal kell ehhez neked:Bővebben: Link
Manapság rengeteg építőkészlet kapható. Amikor én építgettem vitorlázó modelleket ékkor csak balsafa volt meg rajzok.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! De ha nem nagy kérés, nem tudnál egy másik oldalt ajánlani? Sajnos az én gépem nem tudta felismerni a terveket, amit letöltöttem. Ha ismersz más ilyenszerű oldalt, akkor a linkjét elküldenéd? És azt is megköszönném, ha lehetőség szerint magyar oldalt mutatnál, mert nem igazán tudok angolul. Előre is Köszi!
Sziasztok!
Egy fontos kérdés: Nem volt teljesen egyértelmű nekem...de át tudom alakítani a 10 pines Vectra "A" csatolómat 16 pines OBDII -re ? Bontottam egy "B" vectrát és abbol van egy OBDII csatolóm A kérdésem azért fontos mert égen földön nincs (még a márkaszervízben sem ) OBD1 vagyis 10 pines csatoló. Ha át lehet alakítani akkor már az opel szervízben ki tudnák olvasni? Segítsetek kérlek !!
Tehát 10pin -ről 16 pin OBDII re
Nahh gyerekek, ha valakinek ilyen gondja lenne akkor itt a válasz !!!
Ez például? Bővebben: Link Esetleg?Bővebben: Link
Köszi! Ezeknek már jobban a hasznát tudom venni. Majd ha még szükségem lesz tanácsra, akkor szólok. Köszi az eddigi segítségedet! :eljen:
Sziasztok!
Szeretnék venni olyan kartont ami műanyagból van és minimum 5mm vastag ennek talán az a neve, hogy kartonplast. Ti tudtok-e olyan áruházat vagy esetleg Cegléd környékén olyan boltot ahol létezik ilyen. Válaszaitokat Nagyon Köszönöm.
Hali . Már kb:öt éve modellezem és kb négy év múlva jó kezdő leszek ezekhez képest. Van már FPV repcsim , gyakorolgatok. De ezek a fiuk nagyon tudnak. Van videó ahol a részleteket is megmutatják. Ők a fekete bárányok. A szám tátva maradt :http://www.vimeo.com/groups/67109/videos/27224910
Csak gyakorlás kérdése...
Viszont ami számomra nagy kérdés: milyen rádiókat használnak? Ránézésre 4-5 kilóméter távolságra lehettek a modellektől, hegyek között! |
Bejelentkezés
Hirdetés |