Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   258 / 1148
(#) Saggitarius válasza Dióda hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1

Az Extreme sorozat valoban csak min. 800-as FSB-vel, de letezik 533-as HT -> http://ark.intel.com/products/27436/Intel-Pentium-4-Processor-2_40-...Hz-FSB
(#) Saggitarius válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Gondolom AGP-s videokartyad van, ezert ragaszkodsz ehhez az alaplaphoz, maskulonben erdemesebb lenne egy fokkal feljebb lepned es lecserelni a belsot egy LGA775-os alaplapra, min 2db 1GB DDR2 es egy 2.8-as HT procira Bővebben: Link
Igaz ebben az esetben illene szerezni egy PCIe videokartyat is, de ezek az alkatreszek manapsag mar igencsak megfizetheto aron vannak. Itt nalunk egy komplett, branded (HP , Dell) P4 gepet lehet kapni 40-50 Euroert (kb 12-15e Ft), mivel az asztali gepeknek szinte nincs kereslete, csak a laptopoknak es tableteknek
(#) matusek94 hozzászólása Nov 6, 2011 /

3-mas gép asus alaplap van benne

az xp program betöltéséhez mekkora proceszor szükséges ill. hány mhz??
(#) Saggitarius válasza matusek94 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

XP Professional minimum kovetelmenye: min PII 233, 64M RAM. Egyebkent egy PIII 500-on 256M RAM-mal maga az XP aranylag siman el fog menni, de mas manapsag hasznalatos programok mar szaggatni fognak.

A kerdes persze, hogy mire akarod hasznalni?

p 3 gép aminek az alaplapja asus.A vincseszter és a ram kártyák összesen (ami 768 )tökéletes. Ennek ellenére az xp programot nem tölti be.(1000 mhz proci van benne.) ezek után milyen hibát keressek??
(#) Hx-2 válasza matusek94 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Nekem volt egy hasonlo esetem szinten P3-as geppel. En visszaallitottam a proci szorzojat a legkissebb ertekre igy sikerult telepiteni, hogy miert azt ne kerdezd!
(#) sardi_hunor válasza Saggitarius hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Igen koszonom a hozzaszolasokat, de a kerdesem az volt hogy a mar fentebb emlitett Celeron D-t hasznaljam vagy a Pentium 4-et ami NEM HT.?

Mejik az erosebb es mejiket eri meg jobban hasznalni, teljesitmeny szempontjabol?
(#) Hx-2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

En az Intelt valasztanam!
(#) Tomi20 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Szia

Én mindenképpen a Pentium 4 2400 MHz/1M/533 -at választanám az 1MB cache miatt, még ha kicsivel kisebb is az órajele. Egyébként egy egyszerű benchmark programmal magad is összehasonlíthatod őket. (Egyébként pár ezer forintért vehetnél a gépedbe P4 3GHz/1M/800MHz FSB, HT-s procit) Nekem ilyen volt a gépben, nemrég cseréltem le, simán vitt mindent, csak meghalt az alaplapom, és úgy gondoltam nem szenvedek már ilyen régi cuccokkal.
(#) Norberto válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Én is azt választanám, amit Tomi20 javasolt.
(#) neogeo2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Ez erôsen alkalmazásfüggô. Egy tömörítésnél a P4 jobb lenne a nagyobb cash miatt, egy játéknál a celeron jobb lenne a nagyobb órajel miatt. Én a P4-et választanám.
(#) Saggitarius válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Mindenkepp a 2.4-es P4-et valaszd, jobban fog teljesiteni a kisebb proc sebesseg ellenere is.
(#) sardi_hunor hozzászólása Nov 7, 2011 /

Ok, koszonom a tanacsokat, a p4-et raktam be es jol megy nincs gond vele.

Keresni fogok egy p4 800mhz-es HT procit, csak meg a varosban nem talaltam egy uzletben es bontoban sem. Szerintem a netrol fogok venni.

Megegyszer koszi a tanacsokat!
(#) Powerslave válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Ez gonosz volt...

@sardi_hunor:
Én a cerkára tenném a voksomat. Ha másért nem, a nagyobb órajel miatt (bár igazából a perifériák jóvoltából tkp. édesmindegy). Az Intel weboldalán találsz lehetőséget a termékeik összehasonlítására, az talán segíthet dönteni.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Szia!
Azt hogy HT vagy nem HT azt eldönthetted volna magad is ha elolvasod amit ITT írtam.Ha HT-s akkor a procin így néz ki a felirat:~ Pentium 4 2.4/1M/533 HT.

Ha nincs ott HT, akkor nem HT-s.
(Egyébként én is azt az adatlapot olvastam amit linkeltek)
(#) mami hozzászólása Nov 11, 2011 /

Sziasztok mami vagyok.
Segítséget kérnék mindenkitől mert van egy Fujitsu siemens gépem és az örűletbe kerget már két hete , ha áram allatt van önáló életre kell ki be kapcsol mint a dilióra.Vettem bele egy erősebb tápot de hiába nem jött be kicseréltem az elemet az alaplapon az sem jött be aztán szerváltam hozzá egy új alaplapot de az sem vált be ugyan úgy csinálja már nincs több ötletem a másikfele meg megvetem a dolgokat és nem szünt meg a panasz lécci segítsetek.
(#) bankimajki hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok, ismét én. (A technika rendetlenkedik.) Édesanyám gépe lefagyott. Nyomtam neki egy kikapcsot a bekapcsológombbal. Erre a következő indításnál kékhalál jelentkezett. Csökkentett módban szépen működik. Win7 van a gépen. Normál módban mindig kékhalált dob. (Mivel lehet megoldani szerintetek a problémát?) Kép csatolva.
(Ez az a gép, ami itt volt az apróban (Acer Aspire 5720Z), videokari hibásan. Reballozni kell, csak még nem volt rá időm.) Eddig hibamentesen működött.
(#) bankimajki válasza mami hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Szerintem neked a hálózattal van gondod. Nekem is volt már olyan, hogy bekapcsolt a gép, miután egy pillanatra elment az áram. Ha tudsz kérni egy szünetmentest kölcsön, próbáld ki azzal, vagy csak simán keress másik konnektort, hátha azzal van a gond.
(#) abcdabcd válasza mami hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Vagy az újonnan beszerzett táp se jó, vagy valamiért kifogtad és pont mind a kettőnek a 20/24 tűs alaplapra menő kábelében a zöld drótnak az érintkezője laza, és ez okozza a ki be kapcsolgatást... ha más készüléked működik akkor talán nem a hálózat a hibás...
Vagy valami egyéb eszköz okozza a gondot...
Azt nem tudjuk mikor indul újra, már rögtön bekapcsoláskor? Vagy a windows alól esetleg? Utóbbi esetben még egy "vicces" vírus is lehet...

Ha már rögtön bekapcsoláskor csinálja, húzd le a vinyót dvd meghajtót róla, ha a videokártyán kívül van más kártya a gépben azokat is vedd ki, és úgy nézd meg mit csinál... az is lehet, hogy a ram hibás a gépben, ha a fentieket kipróbáltad mind, és nem vezettek eredményre, akkor esetleg próbáld meg kölcsön rammal is... esetleg a procinak lett valami baja... több ötletem nem nagyon van...
Esetleg még groteszk, de a konnektor érintkezője laza, amibe a gépet dugod vagy a hosszabbító kábele törött félig meddig valahol...

Ha eddig nem tetted mindenképp próbálj ki valami más eszközt is ugyanabból a konnektorból...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Sőt még egy variáció eszembe jutott, ami nagyon is valószínű lehet, legalábbis így látatlanban, a konnektor/hosszabbító letesztelése után én ezt próbálnám meg először:
Ha az újraindulás úgy történik, hogy a monitoron még nem jelent meg semmi a bekapcsolás után, akkor könnyen lehet, hogy a windows betöltődése közben történik az újraindulás
-Alapesetben a windows, ha kékhalál van, azonnal automatikusan újraindítja magát (azt gondolja attól megjavul? nem tudom honnan gondolták ezt), de ilyenkor azt se lehet látni, hogy kékhalál volt, és persze ha megint eljut ugyanarra a pontra a bootolás, akkor valószínű megint előjön a hiba és megint újraindul

-A megoldás: Először is ezt az automatikus kékhalálkori újraindulást kell megszüntetni --> legalább csökkentett módban el kellene indítani a windowst (F8 bootolás előtt, a menüben csökkentett mód)
-itt pl az XP-Antispy nevű programmal, vagy egyéb módon kikapcsolni a kékhalálkori újraindulást
-esetleg lehet próbálkozni valami regisztrációs adatbázis javító programmal is, hátha szoftveres oka van a kékhalálnak, de ez úgyis kiderül majd ha megjelenik maga a kék képernyő...
-viszont az xp-ben és újabb win-ekben a kékhalál leginkább valamilyen harderes problémára utal, a képernyőről kideülrhet, hogy mivel van baja a win-nek...
-lehet hogy egy drivert kell újratelepíteni(csökk módban), vagy valamilyen hardvert kell eltávolítani, esetleg bios alapértelmezett beállításokat alkalmazni... ha esetleg kék képernyő jelenik meg, fotózd le és tedd fel ide, ha nem boldogulsz vele...
(#) eSDi válasza mami hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Üdv!

Nekem viszont az az ötletem támadt, hogy esetleg be van kapcsolva az, hogy a hálózati vezérlő bekapcsolhatja a gépet. Némelyik hálókártyát lehet úgy konfigurálni, hogy nem csak magic packet-re, hanem bármilyen hálózati aktivitásra bekapcsolja a gépet. Próbáld ki azt, hogy kihúzod az UTP kábelt a képből, vagy ideiglenesen kikapcsolod a modemet. Ha ez volt a gondja, akkor az eszközkezelőben a hálózati kártyán jobb klikk és tulajdonságok. A speciális fülön kell valami olyasminek lennie, amiben lehet olyat állítani, hogy "magic packet". Azért nem írok konkrét elnevezést, mert nálad lehet, hogy másik beállítás alatt van. Valószínűleg még a BIOS-ban is ki kell kapcsolni a Power Management beállítások alatt. Itt minden Wake Up events-t, vagy minden Wake Up from **** álíts Disabled-re.
(#) Hx-2 válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Ez videovezerlo hiba!! Tegyel bele egy sima PCI-os videokartyat sztem azzal siman menni fog.
(#) laszlokunstar válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Előzmények? Mikor volt driver frissítés?
Tipp1: esetleg csökkentett módban a drivert és minden nyomát eltüntetni, majd egy régebbi driverrel megpróbálni.
Tipp2: rendszervisszaállítás.
(#) laszlokunstar válasza laszlokunstar hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Kiegészítem, eseménynapló elemzésével kezdd.
Majd utána itt is böngésznék
(#) belfi2 válasza mami hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Szia!
A fent javasoltakat kiegészítve,meglehet nézni még a bekapcsoló gomb vezetékezését is.
(#) bankimajki válasza laszlokunstar hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Egy driver újratelepítés ideiglenesen megoldotta a gondot. (Majd ha lesz időm megcsinálom a reballozást.)
(#) B.I hozzászólása Nov 13, 2011 /

Sziasztok. Kaptam egy Biostar M5SAB tipusú alaplapot és most életet szeretnék bele lehelni. Minden van hozzá csak a bekpcsolásnál problémába ütköztem. Bekapcsolás után megjelenik a Biostar felirat és utánna fekete háttérrel kiirja a processzor tipusát, a memória méretét és a merevlemez tipusát. Lejjebb kéri, hogy a fojtatáshoz nyomjam meg az F1 billentyüt, de nem reagál a billentyü megnyomására és a bios betöltésekor sem reagál a DEL billentyüre. Próbáltam több billentyüzettel de egyel sem működött. Mi lehet a probléma?
(#) Hx-2 válasza B.I hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Hibas a PS2-es bill csatlakozas. USB billentyuzetet men mindegyik alaplap kezeli ha BIOS akarod allitani. Szerezz egy soros/ps2 atalakitot es azon keresztul probald meg.
(#) B.I válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Kössz ezt majd megpróbálom ha tudok megfelelő átalakitót szerezni.
De az előbb elfelejtettem odaírni, hogy Cmos checksum error - defaults loaded hibaüzenet is van. Ez mit jelenthet?
Következő: »»   258 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem