Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Az én gitárom árnyékolt (alufólia) és nekem is cirreg-surrog, még gitár nélkül is. Szerencsére csak nagy végerősítésnél hallatszik. Az én verziómban EF183 és 184 van.
Sziasztok. Nem tudom hogy jó helyre írom-e, de esetleg valakinek nincs egy XLR-re illesztő kapcsolása? Az előerősítő utáni jelet akarnám "kiküldeni" rajta. Kerestem a neten kapcsolást, de nem nagyon találtam. Esetleg ha valaki tudna küldeni egyet, azt megköszönném.
Hali!
Én a Trace Elliot féle szimmetrikus buffert szoktam a cuccaimba építeni. A képen 3 darab is van... Íme:
Szia! Én is megépítettem a valvecastert a mult hónapban,a három potméterest változatot. Pöccre indult.
tegyél be ecc 83 csövet,(hátha cső gond van) azzal is jó,csak kicsit másként szól. Üdv.:T
Szia. Köszönöm a kapcsolást! Majd tervezek egy nyákot és kipróbálom.
Nagy Tamás: Tökéletesen működik a valvecaster, a bemenet nyitottan és rövidre zárva is csendes. A hangszerrel van a probléma.(Árnyékolni kellene.) ECC83-al kicsit ütősebb a hangja (jóval több az erősítés), de csak ECC82-m van itthon. Ezzel is jó hangja van.
Szia!
Tavaly én is megépítettem Valvecastert. Nekem 1db ECC82 és 2db ECC83-as csövem van itthon. Bármennyire is meglepő az eredmény, de az ECC83-asokkal jóval halkabb lett a pedál. Az egyikkel csak harmada lett a hangerő a másikkal pedig meg sem szólalt. Utána jött az anódfesz emelés kb.: 40V-60V-80V-ra, ebben az esetben kicsit emelkedett a hangerő, és végre halkan megszólalt az a másik 83-as cső is. Az ECC82 csővel nálam ez a kapcsolás fényévekkel jobban teljesített. (Ha esetleg kísérleteznél anódfesz emeléssel, nehogy elfelejtsd különválasztani a fűtésvezetéktől, mert ugye itt közös a 9V DC!!!)
A Velvecaster nálam is pöccre indult, pár hete, ecc82-ve 12v-on. Csak volt benne egy kis brumm, aztán megpróbáltam egy kapcsüzemű adapterrel és már meg is szűnt. Nekem is bejön a hangja.
Végre elkészült a hónapokkal ez előtt emlegetett lábkapcsolótábla. Végre sikerült csinálni dobozt neki(számítógép házból lemez, flex, fogó, fényező ismerős). Első körben sikerült egy rossz tápcsatlakozót beszerelni, aztán meg egy kis földelés probléma is akadt, de már tökéletesen működik A titok nyitja 4db 12v-os relé. Mellékelem a képeket.
Sziasztok!
SansAmp GT-2-be való 3 állású kapcsolónak Bővebben: Link mi a pontos neve? Előre is köszi!
Üdv !
Van 1 olyan problémám, hogy a multimba véletlen 24V os adaptert dugtam , láttam nem kapcsol be és akkor vettem csak észre. Azóta szörnyű hangja van , gondolom leégett benne valami, meg az árnyékolás sem az igazi. Várom a tanácsokat mit is kéne cserélni benne, ha még javítható. előre is köszi!
Szia!
Ismerem azt típust. Szét kell szedni és a jobb oldali második panel bal felső sarkában a kék színű alkatrész alatt lévő szürke valami mellett 2-vel van ami rossz. Azt cseréld ki és jobb lesz mint új korában.
Hello szerintem ilyenre gondolsz Bővebben: Link ez magyarul 3pdt vagy 3 áramkörös 3 állású kapcsoló.
a típusa korg ax5g ,1 panelos,hogyhogy második panel
Oks, köszi Viszont ezen 9 láb van, a nyákterven meg 8... Tuti, hogy ez kell ide nekem? Illetve akkor hova megy a 9. láb? Föld?
Bővebben: Link Nem lehet, hogy ilyen kéne? Most találtam.
De, olyan kéne.
ahha értem már mi lenne ez jútyúkon van pár videó róla érdemes megnézni hogy ott hogy oldották meg. pl igy : Bővebben: Link és igy :Bővebben: Link meg igy : Bővebben: Link. Szóval jó az a kapcsoló is amit te találtál de van még más megoldás is
Szia!
Amit tudsz tenni, hogy szétszeded és megnézed a táp körben vagy mondjuk mindenhol az elektrolit kondenzátorokat (gyanítom jó szokás szerint éppen feszültségre van méretezve,16V körül),ha púpos vagy elpukkant akkor csere, az érték, feszültség az oldalán van, stabilizátor ic-t (ha van) félvezetőket, diódákat meg lehet mérni csak egy multiméter kell. Ezeket kicserélni első körben és imádkozni, hogy nem rántotta a gyehenna tüzére a többi alkatrész a processzorát...Más ötletem nincs..De gondolom jó kis összenyomorított 4-5 réteges nyákon van az egész és jóformán semmi esély akármilyen alkatrész korrekt cseréjére...
Köszi az infót már párszor szétkaptam méregetni,de laikus vagyok a témában ,hiába van multiméterem és forrasztóm.
Méregetni tudok csak nem tudom értelmezni az értékeket. (Ja és amúgy szól csak nagyon halk lett ,a multi és a gitár közti kábellel lehet csak pengetni annak van ám hangja? árnyékolás eltünt). Marad a szervíz igaz?
Sziasztok. Kaptam egy zengető tankot és szeretném beleépíteni a gitár hangszórójához. Úgy akarnám megoldani, hogy a doboz rezgése hajtaná meg. Ezt a kapcsolást találtam, csak nem tudom hogy jó-e lenne. Esetleg kérhetnék véleményeket? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Készítettem egy TDA 7294 végfokot, melyet egy BOSS MT2 pedállal használok. Néha kicsit fura a hangja. Nem lenne szükség valamilyen impedanciaillesztőre? A pedál kimeneti impedenciája 1kOhm, a végfok bemenetijét pedig nem találtam meg. Lehet ez gond? A mélyek elég érdekesek, de lehet, hogy csak a pici szoba miatt? 12nm-es. Előre is köszi a segítséget!
Üdv!
Egy régóta zavaró problémához kérek tanácsot, ami gondolom sokaknak okoz kellemetlenséget. Az effektek ki és be kapcsolásakor hallható koppanást szeretném valahogy megszüntetni, hogy nem menjen a hang kárára. Koppanásgátló áramkörnek meg nincs hely
Szia!
Nagyon egyszerű a dolog. Ez a koppanás mindig akkor keletkezik ha egy csatoló kondenzátor egyik fele pl lebeg a levegőben és azt kapcsolod oda valahová, ahol egy fix potenciál van. Ennek a kondenzátornak fel kell töltődnie és ez okozza ezt a problémát. Ahol kodnenzátor "lebeg" oda köss a lebegő láb és a föld közé 1-2,2M stb értékű ellenállást! Segíteni fog! Zs.
Sziasztok
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de ez az 1-2,2M ellenállás a csatoló kondin a pozitív földelésű effekteknél is megállja a helyét? A konkrét kérdés a csatolt kapcsolásra vonatkozik. Előre is köszi
Ajállom tanulmányozd ezt a kapcsolást minden benne van Egyébként nekem akkor koppant kapcsoláskor amikor a tápot kötöttem a kapcsolóra, nem tudom neked hogy van kötve. Lényeg hogy a kimeneti jelet kötöd a kapcsolóra és akkor elvileg nem fog kopogni.
Köszi a válaszokat
Bár amit ZSozsóó mondott nem teljesen tiszta. Amennyiben több csatoló kondi is van, akkor mindegyik lába, és a föld közé is tegyek ellenállást? coyote83: valamelyik effektnél ezt a módszert alkalmazom, valamelyiknél sikerült relével megoldani, de van amelyiknél külön kapcsoló van a tápnak, vagy csak a tápnak van kapcsolója, ott szokott kellemetlenséget okozni a dolog.
Nem ,nem. Az tény, hogy akkor is koppan, ha a tápot is ki be kapcsolod, az nagyon nagy balgaság véleményem szerint. Megnézed az mxr rajzot (sajnos nem túl jól látszik) , a bemeneten van egy kondi, annak a bemenet felöli vége gyakoraltilag a jackre van kötve. Na ODA kell egy ellenállás a föléd felé. Az ebből a hibából fakadó dolgoknál sokat számít, hogy mekkora a kondi, mekkora a bemeneti ellenállás, mekkora az előző effekt kimenetije, esetleg az lebeg-e...Csak a lebegő lábra kell, ami jellemzően be és kimenet...illetve olyan helyen ahol relével, kapcsolóval kapcsolsz valamit. Úgy képzeld el a kapcsolót is, hogy nem 2 diszkrét állapota van, hanem van olyan időpillanat is, mikor "úton van" a két állapot között (váltó kapcsoló esetén) és akkor is előállhat ez a lebegés. Pl ENGL erősítőknél gyakori a csatorna váltást úgy megoldani, hogy relékkel fokozatokat iktatnak ki, gyakorlatilag ilyen true bypass megoldásokkal. Ők is ezt csinálják, kijönnek az anódból 22-47nF el, lezárják föld felé 4,7M val és utána van a kapcsoló meg minden más, ami befolyásolja nagyban a frekvencia menetet. Kb ennyi, tápot meg ne kapcsolj ,az nem jó ötlet! Zs.
Szia!
Persze, hogy megállja! Hiszen láthatod a kimeneten poti is oda van "földelve". A kondenzátor egyen áramúlag leválaszt, de a jelnek pl ganz egál ,hogy a negatívra vagy a pozitívra földelsz, neki mind a kettő váltó áramúlag ugyan olyan jó föld (ha jó a táp). Oda kötheted bátran a negatívra!Csak lehet oda kisebb ellenállás kéne, a 4,7µF elég lassan töltődne fel egy 2,2M-n. Lehet semmilyen nem segít, mert ami elég gyorsan feltöltené, az meg besöntölné a gitár pickupot olyan kis értékű lenne!
Szia
Köszi a gyors választ. Nem vagyok egy elektronikai géniusz, mondhatni elég kezdő vagyok a témában, éppen hogy csak tapasztalódok. Közben észrevettem, hogy vannak még ilyen kapcsolások amik foglalkoztatnak, és mint mondtad lebegnek a becsatoló kondik lábai.Nem tudom ezeket a kapcsolásokat érdemes-e megépíteni ebben a formában / hiszen ezek gondolom kipróbált kapcsolások ,vagy nem?/ vagy inkább érdemesebb megépíteni úgy, hogy már a csatoló kondikat földelem? Esetleg van tapasztalat? Köszi
Köszi a gyors választ.
Most nem tudom hogy mitévő legyek, mert van egy effekt, aminek a kimenete és tápja egy dpdt-n van. Így nem kell a dobozra táp kapcsoló, és így tudtam rakni visszajelző ledet amikor megy az effekt. És a dobozt nem szívesen fúrkodom, mert nemrég lett festve, egy fényező ismerősöm által. Plusz még nehezítő körülménynek elem is van benne, meg hálózati adapter csatlakozó, és a hely is nagyon kicsi:S a (kapcsolást mellékelem) |
Bejelentkezés
Hirdetés |