Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Az én gitárom árnyékolt (alufólia) és nekem is cirreg-surrog, még gitár nélkül is. Szerencsére csak nagy végerősítésnél hallatszik. Az én verziómban EF183 és 184 van.
Sziasztok. Nem tudom hogy jó helyre írom-e, de esetleg valakinek nincs egy XLR-re illesztő kapcsolása? Az előerősítő utáni jelet akarnám "kiküldeni" rajta. Kerestem a neten kapcsolást, de nem nagyon találtam. Esetleg ha valaki tudna küldeni egyet, azt megköszönném.
Hali!
Én a Trace Elliot féle szimmetrikus buffert szoktam a cuccaimba építeni. A képen 3 darab is van... Íme:
Szia! Én is megépítettem a valvecastert a mult hónapban,a három potméterest változatot. Pöccre indult.
tegyél be ecc 83 csövet,(hátha cső gond van) azzal is jó,csak kicsit másként szól. Üdv.:T
Szia. Köszönöm a kapcsolást! Majd tervezek egy nyákot és kipróbálom.
Nagy Tamás: Tökéletesen működik a valvecaster, a bemenet nyitottan és rövidre zárva is csendes. A hangszerrel van a probléma.(Árnyékolni kellene.) ECC83-al kicsit ütősebb a hangja (jóval több az erősítés), de csak ECC82-m van itthon. Ezzel is jó hangja van.
Szia!
Tavaly én is megépítettem Valvecastert. Nekem 1db ECC82 és 2db ECC83-as csövem van itthon. Bármennyire is meglepő az eredmény, de az ECC83-asokkal jóval halkabb lett a pedál. Az egyikkel csak harmada lett a hangerő a másikkal pedig meg sem szólalt. Utána jött az anódfesz emelés kb.: 40V-60V-80V-ra, ebben az esetben kicsit emelkedett a hangerő, és végre halkan megszólalt az a másik 83-as cső is. Az ECC82 csővel nálam ez a kapcsolás fényévekkel jobban teljesített. (Ha esetleg kísérleteznél anódfesz emeléssel, nehogy elfelejtsd különválasztani a fűtésvezetéktől, mert ugye itt közös a 9V DC!!!)
A Velvecaster nálam is pöccre indult, pár hete, ecc82-ve 12v-on. Csak volt benne egy kis brumm, aztán megpróbáltam egy kapcsüzemű adapterrel és már meg is szűnt. Nekem is bejön a hangja.
Végre elkészült a hónapokkal ez előtt emlegetett lábkapcsolótábla. Végre sikerült csinálni dobozt neki(számítógép házból lemez, flex, fogó, fényező ismerős
![]() ![]()
Sziasztok!
SansAmp GT-2-be való 3 állású kapcsolónak Bővebben: Link mi a pontos neve? Előre is köszi!
Üdv !
Van 1 olyan problémám, hogy a multimba véletlen 24V os adaptert dugtam , láttam nem kapcsol be és akkor vettem csak észre. Azóta szörnyű hangja van , gondolom leégett benne valami, meg az árnyékolás sem az igazi. Várom a tanácsokat mit is kéne cserélni benne, ha még javítható. előre is köszi!
Szia!
Ismerem azt típust. Szét kell szedni és a jobb oldali második panel bal felső sarkában a kék színű alkatrész alatt lévő szürke valami mellett 2-vel van ami rossz. Azt cseréld ki és jobb lesz mint új korában. ![]()
Hello szerintem ilyenre gondolsz Bővebben: Link ez magyarul 3pdt vagy 3 áramkörös 3 állású kapcsoló.
a típusa korg ax5g ,1 panelos,hogyhogy második panel
Oks, köszi
![]() Bővebben: Link Nem lehet, hogy ilyen kéne? Most találtam.
De, olyan kéne.
![]()
ahha értem már mi lenne ez
![]() ![]()
Szia!
Amit tudsz tenni, hogy szétszeded és megnézed a táp körben vagy mondjuk mindenhol az elektrolit kondenzátorokat (gyanítom jó szokás szerint éppen feszültségre van méretezve,16V körül),ha púpos vagy elpukkant akkor csere, az érték, feszültség az oldalán van, stabilizátor ic-t (ha van) félvezetőket, diódákat meg lehet mérni csak egy multiméter kell. Ezeket kicserélni első körben és imádkozni, hogy nem rántotta a gyehenna tüzére a többi alkatrész a processzorát...Más ötletem nincs..De gondolom jó kis összenyomorított 4-5 réteges nyákon van az egész és jóformán semmi esély akármilyen alkatrész korrekt cseréjére... ![]()
Köszi az infót már párszor szétkaptam méregetni,de laikus vagyok a témában
![]() Méregetni tudok csak nem tudom értelmezni az értékeket. (Ja és amúgy szól csak nagyon halk lett ,a multi és a gitár közti kábellel lehet csak pengetni annak van ám hangja? árnyékolás eltünt). Marad a szervíz igaz?
Sziasztok. Kaptam egy zengető tankot és szeretném beleépíteni a gitár hangszórójához. Úgy akarnám megoldani, hogy a doboz rezgése hajtaná meg. Ezt a kapcsolást találtam, csak nem tudom hogy jó-e lenne. Esetleg kérhetnék véleményeket? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Készítettem egy TDA 7294 végfokot, melyet egy BOSS MT2 pedállal használok. Néha kicsit fura a hangja. Nem lenne szükség valamilyen impedanciaillesztőre? A pedál kimeneti impedenciája 1kOhm, a végfok bemenetijét pedig nem találtam meg. Lehet ez gond? A mélyek elég érdekesek, de lehet, hogy csak a pici szoba miatt? 12nm-es. Előre is köszi a segítséget!
Üdv!
Egy régóta zavaró problémához kérek tanácsot, ami gondolom sokaknak okoz kellemetlenséget. Az effektek ki és be kapcsolásakor hallható koppanást szeretném valahogy megszüntetni, hogy nem menjen a hang kárára. Koppanásgátló áramkörnek meg nincs hely ![]()
Szia!
Nagyon egyszerű a dolog. Ez a koppanás mindig akkor keletkezik ha egy csatoló kondenzátor egyik fele pl lebeg a levegőben és azt kapcsolod oda valahová, ahol egy fix potenciál van. Ennek a kondenzátornak fel kell töltődnie és ez okozza ezt a problémát. Ahol kodnenzátor "lebeg" oda köss a lebegő láb és a föld közé 1-2,2M stb értékű ellenállást! Segíteni fog! Zs.
Sziasztok
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de ez az 1-2,2M ellenállás a csatoló kondin a pozitív földelésű effekteknél is megállja a helyét? A konkrét kérdés a csatolt kapcsolásra vonatkozik. Előre is köszi
Ajállom tanulmányozd ezt a kapcsolást minden benne van
![]()
Köszi a válaszokat
![]() Bár amit ZSozsóó mondott nem teljesen tiszta. Amennyiben több csatoló kondi is van, akkor mindegyik lába, és a föld közé is tegyek ellenállást? coyote83: valamelyik effektnél ezt a módszert alkalmazom, valamelyiknél sikerült relével megoldani, de van amelyiknél külön kapcsoló van a tápnak, vagy csak a tápnak van kapcsolója, ott szokott kellemetlenséget okozni a dolog.
Nem ,nem. Az tény, hogy akkor is koppan, ha a tápot is ki be kapcsolod, az nagyon nagy balgaság véleményem szerint. Megnézed az mxr rajzot (sajnos nem túl jól látszik) , a bemeneten van egy kondi, annak a bemenet felöli vége gyakoraltilag a jackre van kötve. Na ODA kell egy ellenállás a föléd felé. Az ebből a hibából fakadó dolgoknál sokat számít, hogy mekkora a kondi, mekkora a bemeneti ellenállás, mekkora az előző effekt kimenetije, esetleg az lebeg-e...Csak a lebegő lábra kell, ami jellemzően be és kimenet...illetve olyan helyen ahol relével, kapcsolóval kapcsolsz valamit. Úgy képzeld el a kapcsolót is, hogy nem 2 diszkrét állapota van, hanem van olyan időpillanat is, mikor "úton van" a két állapot között (váltó kapcsoló esetén) és akkor is előállhat ez a lebegés. Pl ENGL erősítőknél gyakori a csatorna váltást úgy megoldani, hogy relékkel fokozatokat iktatnak ki, gyakorlatilag ilyen true bypass megoldásokkal. Ők is ezt csinálják, kijönnek az anódból 22-47nF el, lezárják föld felé 4,7M val és utána van a kapcsoló meg minden más, ami befolyásolja nagyban a frekvencia menetet. Kb ennyi, tápot meg ne kapcsolj ,az nem jó ötlet! Zs.
Szia!
Persze, hogy megállja! Hiszen láthatod a kimeneten poti is oda van "földelve". A kondenzátor egyen áramúlag leválaszt, de a jelnek pl ganz egál ,hogy a negatívra vagy a pozitívra földelsz, neki mind a kettő váltó áramúlag ugyan olyan jó föld (ha jó a táp). Oda kötheted bátran a negatívra!Csak lehet oda kisebb ellenállás kéne, a 4,7µF elég lassan töltődne fel egy 2,2M-n. Lehet semmilyen nem segít, mert ami elég gyorsan feltöltené, az meg besöntölné a gitár pickupot olyan kis értékű lenne! ![]()
Szia
Köszi a gyors választ. Nem vagyok egy elektronikai géniusz, mondhatni elég kezdő vagyok a témában, éppen hogy csak tapasztalódok. Közben észrevettem, hogy vannak még ilyen kapcsolások amik foglalkoztatnak, és mint mondtad lebegnek a becsatoló kondik lábai.Nem tudom ezeket a kapcsolásokat érdemes-e megépíteni ebben a formában / hiszen ezek gondolom kipróbált kapcsolások ![]() Köszi
Köszi a gyors választ.
Most nem tudom hogy mitévő legyek, mert van egy effekt, aminek a kimenete és tápja egy dpdt-n van. Így nem kell a dobozra táp kapcsoló, és így tudtam rakni visszajelző ledet amikor megy az effekt. És a dobozt nem szívesen fúrkodom, mert nemrég lett festve, egy fényező ismerősöm által. Plusz még nehezítő körülménynek elem is van benne, meg hálózati adapter csatlakozó, és a hely is nagyon kicsi:S a (kapcsolást mellékelem) |
Bejelentkezés
Hirdetés |