Fórum témák
» Több friss téma |
beállítottam a portot rendesen, viszont nem megy:S de a nyomtatóval sem kommunikélnak a portok.
Akkor a PCI kártya lesz a hibás szerintem.
de amíg nem volt benn addig sem volt jo az alaplapi
Az alaplapi néha tönkre szokott menni. Akár "magától" is.
Felteszem a szokásos felesleges kérdéseket: gondolom, XP-d van, feltetted rá a drivert? BIOS hogy van beállítva? XP látja a portot? Nincs mellette kérdőjel, felkiáltójel az eszközkezelőben? Esetleg nézd meg a programommal, hogy milyen szinten működik vagy nem működik az alaplapi port. (Ha a PCI kártya báziscímeit tudod, azt is ki lehet vele próbálni.)
őő
tanultam dighálót meg bináris számrendszert is vágom de a progit nemtom értelmezni:d segítesz? msn címem yodee@vodafone.hu
hali
sikerült beaktiválni az lcd-t, de nem azt rakjaki amit szeretnék, de legaláb reagál a progika a táp ellátást a telo töltőm biztositja neki (5 voltrol valamiért nem megy)
az elöző hsz-bol kimaradt:
mindegyik pixel világit, progikra meg ugy reagál hogy csak vilog, ha nem megy egyik lcd-és progi se akkor meg áll
Win XP? Driver-t felraktad?
Bővebben: Link
Az LcdSmartie-t használod?
Mással nem próbáltad? Portbeállítások jók? Hardverileg jó? Tudom, alap kérdések csak nem tudom, mi az ábra. Esetleg képek...?
LcdSmartie, LcdHype, JalLcd ezeket probáltam
ledes tesztelés is megvolt képet nem tudok felrakni mert nincs mivel elkésziteni faxból szedtem ki ks0065 és ks0066 chip van rajta, panelra meg kp-03 meg samsung van irva ezt találtam csak arra keresve hogy kp-03 "lásd melléklet" Idézet: „progikra meg ugy reagál hogy csak vilog” Az villog, amit a progi rajzol ki, vagy a felső sor kockázva? Idézet: „ha nem megy egyik lcd-és progi se akkor meg áll” A kérdés ugyanaz: az áll, amit a progi utoljára rajzolt ki, vagy a kockák látszanak? Utóbbi esetben feltehetőleg folyamatosan resetel az LCD. Idézet: „ezt találtam csak arra keresve hogy kp-03” Ennek 5V-tal kellene mennie. Miről próbáltad táplálni? A telefontöltőd hány V-ot ad le? Nehéz (trafós) vagy könyű (kapcsolóüzemű)? Ha nehéz, akkor simán el tudom képzelni, hogy folyamatosan resetel az LCD, mivel nincs pufferelve és szűrve a kimenete, így egy lüktető egyenfeszt ad le.
Tápot nem tudsz adni neki a gépről? (+5V piros vezeték)
Lehet, nem kompatibilis a kijelződdel a progi? Alább a képen az LCDHype csak a ks0073-at írja.
2x16 az lcd
mindegyik pixel világit meg villog randomosan ugyanazon ponton mind a két soron nokia töltő : 3.7v/355mA/1.3VA probáltam PC tápról is Idézet: „"A kérdés ugyanaz: az áll, amit a progi utoljára rajzolt ki, vagy a kockák látszanak?"” igen
ha a kábelt kihuzom akkor meg nincs semmi az lcd
Ugye nem menet közben húztad le a kábelt az Lpt-ről?
Az nem használ neki!
igen
miért járt má ugy valaki hogy igy szált el az lcd-je?
Ezt kifejthetnéd bővebben. A bedugást még megérteném: ha nem a földek találkoznak először, akkor eltérő lehet a két csati kivezetésein a potenciál, de kihúzásnál ugye nincs ilyen veszély.
Ez az adapter tényleg kevésnek tűnik. Miért nem PC-ről hajtod, a tápod 5V-jával?
Javítom magam: kihúzásnál is lehet ilyesmi.
Idézet: „Miért nem PC-ről hajtod, a tápod 5V-jával?” úgy csak pozitivnál van egy kis bevillanás aztán semmi
Pedig a +5V biztos kell neki! Kevesebbről nemhiszem, hogy megfelelően működne.
Másrészt mint írtam, lehet az lesz a gond, hogy nem kompatibilis a programmal. Mellesleg tehetnél a nyomtatóporttal egy próbát, hogy jó-e? Biztos, hogy jó a bekötés? Nem biztos, hogy ugyanaz a lábkiosztása, mint ami a cikkben van. Szóval jólenne a kiselzőről egy biztos, saját adatlap. (Tudom linkeltél egyet, de biztos, hogy az a hozzávaló?
hát ezaz hogy nemtudom
másmilyet meg nem találtam hozzá, vagy én nem találom a hozzávalót nyomtatóport az meg jó,legalábis nyomtató az működik róla Idézet: „úgy csak pozitivnál van egy kis bevillanás aztán semmi” Ez mit is jelent? Ugye nem azt, hogy csak a piros kábelt dugtad a kijelzőre? Amúgy a csatolt adatlapod szerint az 1-es és 3-as lábat kellene földre kötni (PC táp fekete), a 2-est meg +5V-ra (PC táp piros). Mást ne köss be egyelőre. Így látni kellene a kockákat a felső sorban. Én legalábbis még nem láttam olyan kijelzőt, ami nem kockáz.
mind 2 sor kb 2másodpercre felvillan
egyébként meg a szin kiosztást azt tudom hogy van PC tápnál felrakom a mind 2 chipnek az adatlapját hátha valaki okosab lesz töle
Esetleg még nem lehet az, hogy az Lpt csatlakozó fordítva van bekötve? (tükörkép)
Semmivel nemtudsz képet csinálni? (mobil, webkam)
sajnos semmivel nem tudok képet csinálni
lpt az jól van bekötve ha tudtok kapcsrajzot faxnak scanner részéhez akkor megcsinálnám aztán azzal tudnék képeket
Nincs más ötletem:
1. Vagy a kijelződ nem kompatibilis a progival, 2. vagy lehet, hogy hibás. :no: |
Bejelentkezés
Hirdetés |