Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Felénk is így hívják.
Csákánnyal kimegy a főútra, szed egy vödörrel. Az útkarbanrtartóknak úgy sincs semmi dolguk olyan kevés a kátyú.
Ja hogy szurok. Nálunk is szuroknak hívják. Akkor majd szedek üdv!
Üdv mindenkinek. Mivel sokan foglalkoztak már a Pacsirta URH áthangolással, most bemutatok egy lehetséges változatot. Az eredeti tunert, hangoló egységet többszöri próbálkozásra sem sikerült megfelelő sávszélességűre megcsinálni, átalakítani, sajnos a csúszkáló alu magokkal nem lehet elérni a teljes CCIRT sávszélességet, hiába tettem bele új tekercseket, és kísérleteztem a hosszabb csúszka utat kialakítani, végül is egy délutáni szenvedés után feladtam, és a hangoló egység helyére beraktam egy teljes kisrádiót.. Az ECC fűtését egyenirányítottam egy diódával, és 1000 µF es elkóval, ez lett a táp, kb 8 V, a hangszóró kivezetést pedig a régi URH Kf hangfrekis kivezetése helyére csatlakoztattam. Mechanikailag 3 kis lemez tartja, és a régi skáladob, és skálamechanizmus is felhasználásra került, változatlanul. Nagyon jól szól, megkockáztatnám, hogy az URH jobb lett mint eredetileg volt.
Nagyon jó(és üzembiztos) megoldás ez is (megint gratula!), én csak azért gondolom jónak az általam megoldottat, mert nem foszt meg az URH-KF hangolás "gyönyörétől", valamint, ha valakinek mégis az "igazi" eredeti (ma már semmire se jó) OIRT állapot kell, pillanatok alatt visszavarázsolható.
ÜDV!(igen-hangosan!)
Hálám a sírig üldözni fog, de megyek én még Miskolcra!
Addig azért ne
Sok sikert a restaurálásához.
Sajnos nem restaurálás lesz, csak működésre bírás, mert, én nem ragaszkodom a korhű alkatrészek beépítéséhez! Még egy kis képernyős csöves TV elférne, de sajnos több helyem nincsen (egyenlőre). Apropó mivel festették annó ilyenre a bakelitházat?
Üdvözlet mindenkinek! Mai szerzeményem:1949-ben gyártott Tesla T 516-A tip. nagyszuper. Részletesebb adatokBővebben: Link
Na meg egy Tesla FF csöves TV és egy Tesla lemezjátszó.
Gratula. A csehek tudtak annó igen ronda gépeket gyártani, de ez a rádió szép, kicsit "art decó". A linken még hálóanódos az AZ11, A KF-ek meg tiszta VT 545 (Telefunken)
Ezeket a készülékeket biztosan szépre meg tudod csinálni. Jó munkát hozzá! majd kérjük a beszámolót. Üdv.
Apró ötlet. A régi rádiók felújításánál problémát szokott okozni a hálózati zsinór, a régi textilburkolatú vezetékek pótlása. Meg kell felelni a retró kinézetnek, de biztonsági szempontból kettős szigetelésű vezetéket illik használni.
Én egy rövidárú boltban fedeztem fel ezt a körszövött cipőfűzőt, 160 cm hosszban is kapható. Két végét lebontva bármilyen vezetéket bele lehet húzni, és meg van a textiles vezeték. Üdv.
Janó! Több forrást is találtam már de ez a legjobb idáig. Kössz, hogy feltetted ide.
Ez mekkora ötlet! Köszi!
2SC458LG ilyen tranzisztort tudna valaki szerezni??
akai gx 4000 d magnóhoz kénne egy hozáértő monta nekem hogy ha felvételkor az egyik oldal szagatotan recsegve szól a bemeneti jel! ez az amit kikéne cserélni benne legalább vagy 4 dbot
Nem rossz ötlet, de ma is beszerezhető...
http://www.etronic-parts.com/index.php?currency=HUF&cat=c18_Vezet-k...ath=18
Ami a linken van, az egyeres, "szilárdtestű"- nek írt, vagyis nem sodrott vékony huzalokból álló vezeték, hálózati zsinórnak szerintem nem használható. Egyszerű bekötő vezeték. Ja és pont háromszor (duplán hatszor) annyiba kerül, mint a cipőfűző. Üdv.
Sziasztok!
Először is, Janó bácsi köszönjük a tippet, haláli! Másodszor hoztam egykét képet egy Orion 228A-ról. Friss szerzemény, az elsődleges háziállat (pormacska, döglött pók) eltüntetésen túlesett, kis porolnivaló még van rajta, de az házon belül végezhető. A régi kátrányos papírkondik nagy valószínűséggel cserések, egy ellenálláson látok pörkölés nyomot, az is, de mindezeket figyelembe véve szerintem szép állapotban maradt meg. A káva kb. egyben van, helyenként pótolni kell a rétegelt lap legfelső rétegét, de amúgy ok, nem repedt, nem ázott. A sasszi is egész szép, nem korrodált, a trafókon is csak minimális korrózió. Kellemes kis munka lesz vele, majd ha jut rá idő. Slussz poén, hogy a skálaüveg is ép, sértetlen. A képek előtt pár kérdés. A készülék gombjai eléggé nem eredetinek néznek ki, van esetleg valakinek 2 fölös darabja, amitől értelmes összegért (esetleg csere a rajta lévő 2re) megválna, esetleg következő Puskás börzén mekkora eséllyel találok ilyet (múltkor nem néztem gombokat)? A 0059-es képen középen van 3 kondi, köztük két stiro meg egy elko kinézetű, azok gondolom nem eredetiek, de akinek van ilyen készüléke erősítse már meg legyen kedves, esetleg egy képért egy eredeti alsórészről hálás lennék. A feljött fa részek pótlására lehet kapni ilyen piszok vékony falemezt, esetleg modellező boltban? Mintha lett volna korábban szó ilyesmiről, csak nincs hangulatom keresgélni. Még egy kérdés, a 0058-as képen balra a két hangolható tekercsnél egy felfelé ágaskodó drótdarab árnyékot vet a kondira. Erre a darab drótra van tekerve egy másik (avagy saját maga). Ennek van valami funkciója, mert csak 1 ponton látom csatlakozni akárhova, de van még 1-2 hasonlatos képződmény alul is? üdv.
Az a fura drótdarab a rátekert másik dróttal egy hernyótrimmer kondenzátor.
A két drót el van szigetelve egymástól és kapacitást alkot. A rátekert drót fel- és letekerésével állítható az értéke. Pici változtatható kapacitások olcsó előállítására találták ki.
Ez haláli. Sejtettem, hogy nem csak úgy lóg ott a semmibe, de erre nem gondoltam volna.
Köszi!!
Üdv!
Van egy Pacsirta rádióm az a gondom, hogy az URH hangoló csuszka el van törve ahol a alu és a műanyag találkozik. Lehet-e azt javítani vagy pótolni valamivel? Esetleg ragasztani? Előre is köszönöm a segítséget.
Nekem is van egy felújításra váró, mutatom az eredeti gombokat. A Puskás börzén szokott lenni. A fénykép alapján több kondit is cseréltek már, nincs vele semmi baj, úgy hagyhatod, ha egyébként jók. Ha kell skálaüveg, keress meg privátba.
Ki kell venni, és pillanatragasztóval meg lehet ragasztani, ha egyébként nem hiányos.
Amint több időm lesz, végig fogom nézni rendesen az alkatrészeket, jelenleg a pucoláson és a készülék csodálásán túl nincs többre.
Köszönöm a képeket, remélem sikerül kijutni és találni! Van skálaüvege (kép) és tökéletesen ép, csak kiszedtem a pucolás miatt és nem került vissza még. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Ismer valaki Szeged környékén olyan mestert aki kiváló minőségben, de gyorsan tud fa rádiódobozokat újralakkozni? Momentán egy aranykezű barátom csinálja ezeket, kifogásolhatatlan minőségben, de sajnos ez neki csak maszek, munka mellett alig van ideje, így sokszor 1-2hónapot is nyaral nála egy doboz, ami számomra elfogadhatatlan. Azon gondolkodom, hogy megtanulom magam ha nincs más, de félek sok áldozatot szedne a folyamat...
Nem hiányos, de Loctite ragasztóval próbáltam és úgy vettem észre, hogy oldja a műanyag részt és nem fogja meg.
Szia! Nyugodtan próbálkozz. Ha van kompresszorod pisztolyod el is kezdheted. De vannak dobozos fújós lakkok is. Viszont drágábbak is. Ne tarts tőle. Az első 2 rádió doboz nem a legfényesebb,de nem érdekel, mert a saját kezemmel csináltam.
Esetleg tudsz valamilyen linket ahol a magamfajta tudatlanoknak is le van írva, például a csiszolás menete, a lakkválasztás és a polírozás.
Nem igazán világos, hogy melyik ez az alkatrész, tegyél fel képet róla, valószinűleg tudok segíteni.
Janó "bátyánk" egy korábbi hsz.-ben már leírta-keresd vissza!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |