Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szép darab és elég jó bőrben is van. Gratulálok hozzá.
Köszi! Megvan a rajza. 1965.RT újság 148.oldal. Sajnos a mai biztosítékok nem jók hozzá mert hosszúak. Gyártani kell hozzá rövidebbet. Még egy darabig biztos nem foglalkozom vele, mert Orion 344 van most az asztalon.
A 344es is igen szép klasszikus darab. Gondolom van mit tenni vele.
Hogy innen is letölthető legyen:
Köszönöm hogy felraktad!
Köszönöm a választ, ez az utóbbi megoldás volt benne. Szerintem megtaláltam az okát, viszont összerakni nem sikerült, mert törnek a műanyag részek, és kiesik belőle ez a lemez... Majd megpróbálom másikból kibontani, hátha sikerül összehozni.
Ha másképp nem megy, az első műanyag letört füleit meghajított, beragasztott gemkapoccsal lehet pótolni
Üdv mindenkinek. KB egy hete írtam,a 344-es felújításról, most tovább folytatnám a dobozzal, mert ezt mindig sokan kérdezik. Először kivágtam a hibás furnírozott részeket, és tettem be új lapokat, méretre vágva, meg megragasztottam a törött részeket. Ma martam le a régi lakkot CROMAFAG- gal (nem Chromofág!) ez a felújítás legutálatosabb része. Ezután én mindig áttörlöm a már letisztított részeket nitrohigitóval, ez még lehozza a maradékot, meg szép sima lesz a fa utána. Úgy jártam, hogy a sok nedvesség miatt egy pár helyen felpúposodott a régi furnír, ezt le kellett vasalni forró vasalóval, de szépre sikerült. Ezután jön majd a pácolás, csiszolás, lakkozás. Nem akarom túl fényesre csinálni, meghagyom kicsit patinásra, majd írok róla.
Még képek
Sziasztok! Nem régóta van egy Orion 520A-m, tökéletesen működik, leszámítva azt az apró tényt, hogy a varázsszem nagyon halvány. Gondoltam biztos elöregedett a cső, ahogy szokott. De miután szereztem új csövet nem változott semmi. Csak ekkor mértem meg, hogy a cső mindössze 225V-ot kap 250V helyett. Melyik alkatrészek lehetnek a hibásak? Az AZ41 is teljesen új...
Köszönöm előre is a választ!
Még infó. Tehát ahol a rajz szerint 240V-nak kellene lennie ott nálam csak 222V van.
Nincs véletlenül 240 V ra kapcsolva a primer??
Szép darab lesz ez is, az már biztos. A vasaló is lassan muzeális lesz. Szovjet termék ha jól sejtem.
![]()
Ha a hátlap nem hazudik akkor 110,127,150,220V-os állások vannak, ezekből természetesen a 220-asba van állítva. Tehát a megnövelt hálózati miatt még többet is kap egy kicsivel.
Ha nálad a hál.fesz. csak 222V, akkor álltsd át 220V-ra, vagy(és) csökkentsd a rácsra menő ellenállást(pl.3,3Mohmra), ha ez sem segít, akkor ez a cső emissziógyenge!
Köszi! Ha jól emlékszem van is itthon 3,3M-osom, kis is próbálom. Lehet, hogy rosszul írtam, nem a hálózati fesz a 222V hanem amit már a pufferkondenzátoron mérek DC-ben. A primer természetesen 220-ra van állítva.
Az egy kicsit soknak tűnik, nézd meg a 22nF-os kondit is, lehet, hogy szivárgós!
Ha őszinte akarok lenni akkor elmondom, hogy a 22nF-os kondenzátor már egy ideje nincs benne... Viszont amikor benne volt akkor sem volt jobb, azt hiszem ezért is nem raktam vissza.
NDK-s mint a turmixgép, a kivehető ajtajú.
Lehet, bár a miénk ciril feliratos volt annak idején. Persze KGST.
![]()
Sziasztok!Tegnap a munkából hazaérve apám meglepett egy rádióval,ráadásúl még egyben is van ,tökéletesen működik és hiánytalan.A lakkozása hagy maga után egy kis kívánnivalót de ezt hamar megoldom.Jobban örültem neki mint a pénteknek.(terta T328-as.)
Szeretem ezt a típust, ma reggel is azzal indult a napom, hogy a saját 328-asomon meghallgattam a híreket. Remélem sok örömöd lesz benne!
A Jó Öreg T328, nálam is Örök Kedvenc, gratulálok hozzá!
![]()
Köszönöm a bíztató szavakat,ezek szerint elég népszrerű tipust tudhatok a magaménak.Amint időm lesz neki is fogok a felújításának.
Sziasztok!
Többen kerestük a Philips Stereoplan rádió rajzát Hosszas keresgélés után (a típusszám alapján): http://freeservicemanuals.info/servicemanuals/download/Philips/03rb563.pdf
Több mint három évig kerested?
![]()
Üdv mindenkinek. Készen vagyok az Orion 344-es felújításával, végül is nem volt vele nagyobb probléma a szokásosnál. Elég jó lett a doboz is alig látszanak a betoldások a pác, meg a lakk "ápol és eltakar".
4 szer lakkoztam, közbe 2 szer csiszoltam is. A készülék szépen szól mindhárom hullámsávon, nagy hangerővel jön a Kossuth egy műszerzsinórral is. Mivel majdnem napra egyidősek vagyunk, ezt nem adom-cserélem, marad a gyűjteményembe. A többi a képeken.
Szép munka. Gratulálok hozzá.
![]()
Szia nagyon szép lett grat én héten kapok egy orion 440-est meg egy orion ar602-t meg egy szatyor tranyos rádiót majd rakok fel képeket
![]()
Gyönyörű Szép lett, Gratulálok!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |