Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szabályozható adapter
Helló
Szeretnék egy olyan készüléket készíteni amivel egy éppen készülő cuccnak tudnék áramot adni. Pl.:egy panelnak 3 volt kell és ezen a kütyün tekerek egy potit és 3 voltot ad le. Ilyesmire gondolok, csak egy kimenetesre és egyszerűbbre. A lényege egy ptival 1-12 voltot lehessen vele "generálni". Tudnátok-e ilyen kapcsolást mutatni? Köszönöm
Igaz, hogy LM317-el 1,25V-ig lehet csak leszabályozni, de szerintem ez nem lesz kritikus. egy kapcsolás LM317-el
nagyon király
csak egy bibi van, nem találom a potit az lesz a 4k7-es jelzésű
Igen, az lesz a 4k7 jelzésű :yes: .
okszimaxi
ehhez tud valaki egy olyan kapcsolást amivel megnézhetem mennyit ad le. (láttam itt az "LCD kijelzős voltmérő" topicot de nem tudtam kiigazodni rajta) köszi a segítséget
Szerintem egy multimeter megteszi
Van a bsselektronikán.
A digitális menüpont alatt voltmérő ICL7107-el. Ha ICL7106-ot használsz akkor majdnem ugyanaz mint 7107 csak LCD kijelzőt hajthatsz meg vele.
Kezdésnek egyszerűbb lenne, ha fix értékeket állítanál be egy forgókapcsolóval. Az LM317 adatlapján ott a képlet, hogy egy bizonyos feszültséghez milyen ellenállásnak kell lenni a testponton. Az én saját készítésű tápomon 1.25, 3, 5, 9, 12, 15 voltos állás van. De pesze megcsinálhatod 1 voltonként is.
nagyon köszönöm a segítséget...
Sziasztok! Én nem szabályozható adaptert szeretnék építeni, hanem fix kimeneti feszültségű adaptert a következők szerint:
- Bementi fesz.: 230VAC - Kimeneti fesz.: 5VDC - Terhelhetőség: min. 2A Ezek lennének a főbb szempontok. Ja, és mindezt transzformátor felhasználás nélkül (csak tranzisztor, ellenállás, kondenzátor, dióda, stb..)! A kimeneti feszültség ingadozás lehet: 4.6V-5.4V-ig. Hogy lehetne ezt megoldani? Gondolom a végére kell egy nagy teljesítményű tranzisztor. De az elejére?
bontott pc táp 200-300 ft, feltételeidnek megfelel.
Üdv
Helloo
hát nekem egy nemtudom hogy teljesen ideillő gondom lenne... van egy DC 6Voltos 250mA-es adapterem és egy fogyasztóm aminek viszont 3Volt kell és max 200mA (lézerdióda) és aztszeretném tudni hogy miket tegyek az adapter után ,hogy megfeleljen a diódának az áram és a feszültség amit kap... előre is köszi Üdv Jockes
Neked 200mA-es áramgenerátor kell. A lézerdiódán a feszültség beáll magától.
Itt van egy neked megfelelő:
Sziasztok...
Lenne egy kérdésem. Van egy hálózati adapterem, 1.5 - 12 V ig állitható a feszültség. Azt hiszem olyan 300 - 450 mA a max. leadott árama.De lehet, hogy ennél kevesebb. Sajnos közelebbi infót nem tudok adni... a tipusa valami MW..., olyan olcsó kínai fajta. Egy LM317 szabályzó van benne. A trafó már nem működik... Esetleg valaki tudna segiteni, hogy milyen lehetett a trafó szekunder feszültsége.Nincs ráirva semmi.
Szia!
Kb. 13-14V AC 20 VA-es trafó jó lesz oda.
Hali!
Van egy változtatható feszültségű tápom viszont ha beállítom mondjuk 3V-ra és rámérek 8 körüli értéket mutat ha feljebb kapcsolom mondjuk 4.5re akkor feljebbmegy 10 volt körülre és így tovább. Ez mitől van?
Majd ha teszel rá terhelést, lecsökken a kimenő feszültség. Ezeknek a kis trafóknak elég nagy a belső ellenállásuk, sok, és vékony rézdrót van bennük, ezért magas az üresjárási feszültségük.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |