Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videófelvétel (hosszú időtartam)

Témaindító: krissz555, idő: Máj 27, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) krissz555 hozzászólása Máj 27, 2008 /

Az kéne megvalósítanom, hogy van 1 webkamerám ahoz kéne valami adatrögzítő eszközt készíteni (Nem számítógép) Lehetőleg kicsi legyen és kb 10 órát tudjon felvenni!
Szóval!
1. webkamera (megvan adott)
2. valami átalakító analóg vagy digitális jellé!?
3. Mire tároljam? kevésbé sérülékeny dolog kéne(vagyis környezeti behatások pára stb... ne tegyen benne kárt)

Az 2. és a 3. kérdésre keresek választ!

A lehetőleg leg egyszerűbb megoldást keresem!!!
(#) kaszarobert válasza krissz555 hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Videómagnó+vhskazetta, persze ha van a kamerádnak videókimenete.
(#) kobold válasza krissz555 hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

10 órányi képanyaghoz pedig elég nagy tárhely kell, akkora, hogy nekem legalábbis alapból egy vinyó jut eszembe, akkor meg már számítógépes háttérrel, szerintem nincs értelme egyébbel szívózni. Ezzel az átalakítás kérdése is meg volna oldva, a védettséget pedig megfelelő dobozolás biztosíthatja.
10 percre még talán lehetne valamit alkotni, de közel fél napra aligha... Csak számold ki, hány képet mentenél másodpercenként, mekkora felbontással, hogy a formátumot már ne is mondjam, mint bonyolító tényezőt.
(#) krissz555 válasza kaszarobert hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Videómagnó+vhskazettám még vanis! És eszembe jutott ez az őtlet is csak a kamerán nincs video out
csak usb kábel, sima usb csatlakozó!
(#) Sebi válasza krissz555 hozzászólására (») Máj 27, 2008 / 4

6-8kHUF körül már kapsz színes panelkamerát, ami még jobb felbontású is a webkameránál. Ha VHS a rögzítőd, mással nem érdemes kísérletezni, az USB-kamerában a CCD- kívül semmi olyan nincs ami ami az analóg kimenethez kell.
(#) idlob válasza Sebi hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

Akkor kontrázok egyet: az hagyján, hogy a felbontás jobb, de a zaj is sokkal kisebb lesz, még akkor is ha beleszámolom a VHS rögzítés gyengéit.
Még 1 ötlet: Ugyan nem a legolcsóbb, de lehet kapni akkora videórögzítőket mint egy nagyobb cigisdoboz, SD-re MPEG4-et rögzít. Ehhez kell még egy panelkamera, vagy biztonsági kamera. Ezeknél kisebbért a CIA-nál vagy a KGB-nél lehet érdeklődni.
Amúgy UTP kábelből lehet csinálni USB hosszabítót, ugyan gányolás de működik, így kicsit távolabb el lehet dugni egy számítógépet.
(#) feki00 hozzászólása Máj 28, 2008 /

DVR itt
Jó drága
(#) Dani robot hozzászólása Máj 28, 2008 /

Szerintem 3 óránál hosszabbat azon se lehet egybe...
(#) idlob válasza feki00 hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

Ez már annyira drága, hogy lehet, hogy OFF:
Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 válasza idlob hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

dehogy drága! csak a konrad-os árat gyökre kell vonni! az már úgy nem is vészes, csak lehet azt máshol is kapni
(#) krissz555 hozzászólása Máj 28, 2008 /

Kössz az ötleteket! ezzel az erővel vehetek 1 rendes videokamerát is!
(#) sargarigo válasza krissz555 hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Sebi véleményét osztom! Legolcsóbban szerintem is egy panelkamerával jösz ki! A webkamera az nagyon cikornyás dolog. Elég arra gondolni, hogy ha linuxban nincs drivered a kamerához, akkor iszonyú nehéz lehet beüzemelni. És akkor még számítógéppel csináltad. Te meg azt is ki akarod spórolni. Ismerned kellene a kamera chipet, annak az adatformátumát, és ehhez kellene építened egy rögzítőt. Nagyon bonyolult játék! A panelkameránál meg már eleve készen megkapod a kompozit videójelet, amit már tudsz rögzíteni! Ha mást nem, akkor két videómagnóra, amit közös forrásról járatsz, és idő szerint kapcsolsz át közöttük. De ez is csak egy ötlet..
(#) Dióda hozzászólása Máj 16, 2011 /

Sziasztok!

Sima hagyományos egyszerű videómagnót át lehet alakítani hosszú felvételű úgymond time lapse videóvá?

Van egy zsák hagyományos videómagnó de most egy security videóra lenne szükség ami hosszú időt tud rögzíteni.
Tudom lehet venni meg ott vannak a pc-s cuccok de ez most csígat hogy meg lehet-e oldani.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem