Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Nemrégiben építettem meg a quad 200w-os verzióját. Mélyláda erősítőnek használom. Van természetesen szűrő is előtte. 630VA toroidról küldöm neki 2*10000µF kondival. Táp feszültség 52-54V(hálózattól függ). Egy 4ohm-os 600 W-os szubot hajtok róla és 3/4-ed hangerőnél (log. poti) már torzít. Méricskéltem az áramokat egyszerű multival (tudom, hogy nem lehet igazából jól mérni ezt vele) és 1,4-1,6A-ig tiszta, de ha tovább küldöm még jócskán nő a hangszóró kilengése, de torzít és ekkor is az áram max 2,2A. 5A-os biztiket is kicseréltem 2,5A-ra és helyén maradtak.
200W-hoz szerintem kéne ilyen fesz. mellett legalább 2,5-3A . Mi lehet a gond vele?
Szerintem csak szipmlán túlvezérled. Építs egy túlvezérlés jelzőt (én olyat építettem mint ami a castone-ba van, nem is bonyolult, egy tranyó kell bele) és nézd mikor kezd el villogni a led.
Nem, nem volt túl vezérelve! Utána láttam, hogy már nyitottak egy témát ezzel kapcsolatban (reccsen a quad 405-öm) és ott szerencsére meg volt a megoldás és működik! . Azért köszi a választ!
Alumíniumot én is szeretnék forrasztani!!!!!!!
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Kaptam egy leégett 405-öst, sikerült is félig-meddig megjavítani. Az a baja, hogy viszonylag már kis kivezérlés (Ubepp=140mV 1kHz) esetén elkezdi levágni a kimenőjel tetejét. Az alja rendben van a színusznak. Elvileg minden alkatrész rendben van, egyedül talán az áramkorlátozó rész 0,091Ohm-os ellenállásában nem vagyok biztos. Én tekertem ellenálláshuzalból, de kimérni nem tudtam, hogy biztos annyi, amennyi... Ez egy tunningolt változat, nagyobb teljesítményű tranyókkal, NE5534-el, és kb. 60V-ról megy. A tulaj azt mondta 4Ohm-os terhelést is viszi. De maga a kapcsolás szinte u.az mint ami Rádiótechnikában fellelhető.
Szia!
Egyik felét vágja a szinuszjelnek? Biztos jók a végtranyók? Nekem ilyet akkor csinált amikor az egyik végtranyó el volt szállva...
Zsír új az összes tranzisztor, és ki is mértem őket beépítés előtt.
Az altalad keszitett 0.091Ohm helyere tegyel be egy 0.1Ohm/5W-os ellenallast es vele parhuzamosan egy 1Ohm/0.5W-osat.
Köszi, kipróbálom!
És ha 4 Ohm-mal lesz terhelve akkor így nem fog túl korán belépni az áramkorlát?
Befog... Nem is kicsit idegesítő kattogó hangot fog adni a hangszóró. Ha 4 ohm -on akarod hajtani akkor két darab 0,1 ohm -os ellenást kell párhuzamba egymásra forrasztani és úgy már jó lesz.
Sziasztok!
Szerintetek a QUAD-405-nek milyen tranzisztorokkal és IC-vel van a legjobb hangja? És van-e valakinek a régi, nem URABAN-os 405 nyákrajza sprintben? Egy JPG képem van nekem, is csak ha van ilyen valakinek, akkor nem rajzolom át *.lay-be. És ha van, akkor ide feltehetné. köszi
NE 5534 -et akartál írni?
MJE 5534-ről még nem hallottam. Idézet: „És van-e valakinek a régi, nem URABAN-os 405 nyákrajza sprintben?” Szia! Nekem egy kissé átalakított verzió van, biztosítékokat raktam a végfokpanelre, csatlakozási pontok az Urbán-féléhez hasonlóan flastecker csatlakozó, a 0,1 ohm-os ellenállás szintén Urbán-féle megoldás. Az eredeti NyÁK-on hiányzott a Zobel-tag, azt is pótoltam. Ja, és TL071 + BD241-2 + TIP35C (ST) a félvezetőkészlet. Üdv
Köszönöm.
kicsit átreszelgetem a szám íze szerint, és akkor uccu neki....
Üdv!
Van egy quad erősítőm amit meg kéne javítanom. Hiba: Nem szól semmit sem csinál. Egyértelműen el van égve 4 ellenállás. Rendbe van hogy kicserélem de milyen értékűekre és mitől égtek szét? Talán elhalálozott valamelyik tranyó? Ki fogom mérni hamarosan mindegyiket. quad-ban többféle verzió is létezik? Mert ha igen akkor kérnék rajzot vagy jó ami itt van az előző hozzászólásban?
MJE tranyók miért is nem váltak be?
MJE3281-et ajánlják sok külföldi oldalon bele.
Kimértem a tranyókat.
Bd242C tranzisztorok hibátlanok. A 2N3773 tranzisztorpár ha jól mértem hibás. Valaki meg tudná mondani a lábkiosztást mert nem tiszta az ami az adatlapban van.
Sziasztok!
pár hozzászólással ezelőtt tett fel zsilaci kapcsolási rajzot, és nyákrajzot. ellenőriztem, és a kapcsolási rajzban két hibát is találtam! Az szerint ne építsétek meg. A két hiba a T7 tranzisztor emittere közvetlen össze van kötve a plusz táppal, aminek nem kellene össze kötve lennie, és egy másik hiba, hogy a D7 jelű diódafölött közvetlen vízszintesen futó vonalon hiányzik a pötty, szóval a rajz szerint nincs összekötve a két vezeték, de egyébként meg össze kell kötni! A nyákon az R5 jelű ellenállás hiányzik, a C14 és C15 jelű kondik is hiányoznak. A nyákrajzon néhány kondi polaritása fordítva van jelölve. És ha ezt a nyákot válassza valki, akkor figyeljen arra is, hogy egy átkötés bele van tervezve az R32 jelű 0,1ohm 5W-os ellenállás alá a pozitív tápágnál. Ha kijavítom ezeket a dolgokat újra felteszem a nyák és kapcsolási rajzot.
Sziasztok!
Köszönöm az észrevételeket hapro-nak, elnézést a hibákért. Hozzátennék pár dolgot: Az R5 ellenállás csak NE5534 esetén kell, TL071-nél közvetlenül mehet a GND-re az IC 3-as lába. A két 100nF-os kondi zavarszűrés céljából van a rajzon, az eredeti kapcsolásban nem szerepel, én is anélkül építettem meg, nincs semmi alapzaja így sem az erősítőnek. NyÁK rajzolásakor nem szoktam a kondik polaritásával bíbelődni, csak építés közben ellenőrzöm. Az átkötésről meg megfeledkeztem, már nem most építettem az erősítőt. A kapcsolási rajzot javítottam. Mégegyszer elnézést, Üdv
Javítottam a NyÁK-on is a kondik polaritását, berajzoltam az átkötést, csatolom.
Szia!
A C2-C3-D1-D2 tag mi célt szolgál ott a visszacsatolásnál? Átrajzoltam egy első változatúú QUAD 405 panelját, csak 1mm-es vezető sávokkal, TO-3-as tranzisztorhoz, fólia csíkokat igény szerint vastagítani kell még !!IC tápáganként 100nF+10-100µF kondi szűrést raktam bele, bele került a zobel tag is, 5W teljesítmény ellenállásokat terveztem a 0,091ohmos ellenállások helyére, igény szerint a lehetnek ezek emeletes ellenállások, ha 0,091ohmot akar valaki 0,1+1ohm a tetejére. IC 6-os lába után a kimenetén van még 1kohm-os ellenállás is, ha nem kell valakinek akkor csak kösse át, és az IC 3-as lábához is betettem egy ellenállást a földre, ha nem kell akkor csak kössétek át. A kapcsolás gyakorlatilaq az ami ebben a hozzászólásban van: Bővebben: Link Nyákra nem került rá a C1-C2-D1-D2 tag. átnéztem de talán tévedhettem is, szóval mindenképp nézzétek át mielőtt bármit is tennétek vele.
Üdv!
Igen már megtaláltam már a lábkiosztását. Tudna valaki segíteni kapcsolás rajz ügyben? Ja és az ellenállások mindegyike a tranyókhoz kapcsolódtak úgyhogy gondolom a traníó nyírta ki őket.
Hellotok! Erre a Quad 405re amit zsilaci rajzolt +/- hány V tápfeszültséget kössek, és a T6-os milyen tranyónak kell lenni? A kapcs. rajzon nincs rajt. Köszi
Szabolcs
hello lenne egy olyan kérdésem hogy a régi rádiotekniás quadot épitem ebben van egy olyan ellenállás talán hogy 0,091 az értéke---ilyet honnan szedjek?vagy mi ez egyáltalán? sokan azt mondták hogy csak simán 1mm cuz huzallal hidaljam át a két pontot.
előre is köszi
Hali!
1ohm + párhuzamosan vele 0,1ohm az szinte pont ennyi (0,09090909). Egymás tetején nagyon jól elvan ez a két 5W-os ellenállás, vagy így lehetnek akár 3-3W is.
még valami hogy a képeken a 4tranyó egy bordán van ahogy a tranyókat ráfogatom a bordára oda mit kell tennem közé? vagy nem fogja ugy venni mintha összekötöttem volna mind a 4 egy-egy lábát?
Igen, kell. Lehet kapni ilyen szigetelő csillámlemezeket meg a csavarhoz ilyen szigetelő gyűrűket és teszel közé egy kis hővezető pasztát és kész.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |