Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hát egy st151 megépítése egy torroid megtekeréséhez képest gyerekjáték, őszinte elismerésem a trafóért, nem semmi, és sok sikert kívánok az ST-hez, reméljük minnél előbb lesznek képek arról is. GRAT!!! a trafóért pedig :
Üdv: Doncso
Tényleg nagyon jó lett. Mivel borítottad be a külsejét?
Grat :kalap:
Nemrég számoltam, gyári toroidon 60menet környékén van a 12V, neked mennyi lett? (egy másik német toroidon 54 menet .) Üdv
65 menet lett.
A INDEL gyártja, alapból csak a 2x12V, 2x4.16A tekercsek voltak rajta (no meg a primer). Tettem rá még egy középleágazásos 24V-os tekercset, és egy szimpla 12V-os tekercset. A van itthon egy guriga transzformátor szigetelő, több féle is. Amivel szigeteltem az egy celofántszerű anyag, gyárilag is ezzel volt szigetelve (nem tudom mi a neve pontosan). Miután szorosan feltekertem, szépen rámelegítettem, mert a fólia hőre zsugorodik. Van még a szokásos, szövet alapú, és két guriga szilikon szerű szalagom is.
Amit felraktam kedden programot az LPT-s órámhoz, az nem teljesen jó!
A délelőtti időnél nembírja kiirni az órát! Program javítás alatt
Szia!
Ha az a "szövet alapú" anyag fehér akkor nagy valószínűséggel köpper szalag. Nagyon szép a munkád Én is próbáltam toroidot tekerni de én a primert ha jól emlékszem 600 valahányszor bujtattam át a drótot De végül a szükséges menetszám nem fért rá :no: üdv!
Biztos nagyobb a gyűrű keresztmetszete, és szerintem a fluxusa is nagyobb.
Hány VA-s? (ez 100VA)
Köszönöm!
Az a szalag nem fehér, hanem sárgás színű. Szerintem szövött poliészter. Amivel ezt a toroidot szigeteltem szerintem Poliimid szalag, de ez nem biztos. Ezek a gurigák, amolyan örökség részét képezik. Elég termetes gurigák, szóval remélem egy jóideig még kitart
Cikket!
Király lett!
Szia!
Nagyon jó lett a tápod! Elég kevés alkatrészből épül fel. jól látom? Gratula! Persze cikknek én is örülnék Most fúrtam ki a nyákom, holnap (vagyis ma...) be is ültetem valószínűleg. Két darab TDA2052-es IC foglal majd helyet rajta, így 2x32watt/4 ohm lesz a leadott teljesítmény. Eléjük raktam ezt a fázisfordítót, így 8 ohmon kb. 60wattot fog tudni a kapcsolás, és csak annyit kell tenni, hogy a hangfalat átkötöm másik csatlakozóba (ha nagyon megtetszik, akkor készítek még egy ugyanilyen nyákot, és lesz 4*30w-om, vagy 2*60w-om). Csatornánként választható low_pass, és high_pass szűrőket raktam, majd az előlapon két db. háromállású (low_norm_high) kapcsolóval választható ki, hogy hogyan szóljon az erősítő. A másik két képen pedig egy FM adó látható, amiből még hiányzik a két hangolótekercs. Valószínűleg az is holnap lesz pótolva (Ez előtt is van low_pass_filter, mert enélkül hamar betorzít az adó, a sok mély miatt.) A nyák mérete 3,5cmX2cm. És igen, szőrös meg gyantás is, takarítás is meg lesz oldva ma Remélem indulni fog minden pöccre
Aki akar, és nem lusta, az tud minőségi makró fotót készíteni arra nem képes fényképezőgéppel is!
Sziasztok én most délelőtt csináltam ezt a kis panelt(55x65mm) vasalásos technikával, szerintem egész jól sikerült azért is tettem fel ide
Én is készitettem hulladék nyákból meg 3 éves(!) maradék P20-ból egy panelt az UV ledeknek. Sajna, túl egyszerű lett a nyákterv és jól elbaltáztam...
Mostmár csak tesztelni kellene...
Sziasztok!
Igazából ezt több, mint 15 éve építettem, de most került a kezembe, működésképtelen állapotban, és meggyógyítottam (a fojtó meg két tranyó cseréjével). Ez egy kis rövidhullámú szupreg vevő, nem nagy szám, de működik. A nyák nem túl szép, főleg, hogy a trimmer is rá van forrasztva, de annak idején az volt a fő, hogy működjön. Egyébként a rajzolat szigetelőszalag felhasználásával készült. Keskeny sávokat vagdaltam belőle a vezetőknek és némileg szélesebbeket a forrszemeknek. Ez volt a legolcsóbb....
Összeépítetem egy dobozba a korábban már működő RF külső hőmérsékletérzékelőmet egy DCF vevővel. A PIC programját átírva a DCF jeleket is az RF adón küldöm tovább, amit így már több egységgel (mi mással, mint órával ) tudok – vezetékezés nélkül – venni.
Okos ötlet, és nem kevésbé költség kímélő. Vicsys barátunk mindjárt vérszemet kap
Nem piskóta vékonyságúra kellett vágni azokat a csíkokat
Több, más NYÁK-kal együtt gyártattam, csak nincs rajta lötstop.
Egy acélvonalzóval és szikével elég pontosan lehet vágni (0,8..0,5 mm), csak türelem kell hozzá. Inkább ott a gond, hogy túl vastag a szalag anyaga és a forrszemek és a vezetők találkozásánál nem fekszik fel rendesen a rézre és emiatt alámarhat a maratószer.
A másik baja, hogy minden panelnél újra el kell készíteni a rajzolatot. De kétségkívül a legolcsóbb megoldás.
Jól néz ki gratula.
Remélem lesz belőle cikk.
Nagyon profi lett a cucc, de lenne egy kérdésem, a doboza véletlenül nem egy MAXIM doboz?
Köszönöm. ... és hol a "vérszem" :gonosz2: ?
Doncso: Nem egy, hanem kettő. A nagyobbik feleket raktam össze...
Tudtam hogy az MAXIM -os doboz , én is kaptam egy párat , tényleg jó lett a cucc.
Hello,
Igen nagyobb, 140VA-s 2*48 menetből lett 2*9,5VAC... Mivel lehetne végén újra betekerni, ha nekem nincs olyan cucc, mint neked ? Gondolom az eredeti ami rajta volt az már nem jó Üdv ui: én is neki áltam áttekerni
Üdv!
Ha sikerült sérülés mentesen eltávolítanod, akkor akár vissza is tekerheted jó szorosan. Utána meg óvatosan rámelegíted egy öngyújtóval, mint a zsugorcsövet. Mondjuk én minden réteg után egy sor szigetelést tekertem. Bontott huzalom volt, jó állapotban, de az ördög nem alszik... Egy kisebb guriga szilikonost esetleg tudok neked adni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |