Fórum témák
» Több friss téma |
Tud valaki protoklt adni a NOKIA 6131-es LCD hez?Nagyon örülnék neki!
Az eddigi fáradozást is köszönöm mindenkinek! Jó éjszakát!
Üdv mindenkinek!
Szereztem ismét egy NOKIA 6200 LCD kijelzőt. Ennek sem tudom a lábkiosztását, illetve a protokolját. Ha valaki tudna segíteni, nagyaon hálás lennék érte! Előre is köszönöm a segítséget.
Biztosan 6200 -ban volt az LCD?
Ha igen, honnan szerezted?
Szerintem a 7210-es LCD-hez "hasonló" és itt ha megnézed az első képet, máris szembetűnik a hasonlóság, e szerint EPSON IC van rajta.
ui.: megoszthatnád velünk honnan szerzed ezeket ![]()
valóban az!
Nagyobb tételben tudok majd megint szerezni rossz, vagy félig jó telefonokat, amiben jó a kijelző, illetve az alaplapjaikról, sok smd, alkatrész felhasználható. Az utóbbi 6131 -ben még a mikroSD is benne volt, persze akku meg a SIM nem! 500Ft -ért hozzá jutottam, 5db telefonhoz. Ennek a kijelzőnek, 2X5 PIN van, de tényleg nem tudom hogy melyik, melyik mire valók, na meg protokoll hijján még meghajtani sem tudom.
Köszi a segítséget meglesem!
![]() Dudus: A hátlapját kerestem de nem találtam már meg, de rá is volt írva!
A 6200 nálunk szerintem nincs és nem volt forgalomban ezért a NOL - on nem is találtam hozzá semmilyen szevízdokumentumot, csak ezért érdekelt honnan vannak. Sajnos rossz telefon hegyekben áll mellettem így kösz, de elég ezekkel bajlódni.
Lesd meg ennyi maradt belölle, a nyáklapról még lementem a kijelző csatit, egy pár SMD alkatrészt, meg a vibramotort.
Megtaláltam a szemetesben a hátlapját, és egy kicsit benéztem a dolgot, mert az 2600 ás telefon!
![]() ![]()
Egy ilyen (Bővebben: Link) projekt-hez, miből kéne kibányásznom az lcd-t! Amire gondoltam hordozható tv vagy dvd lejátszó, digitális képkeret, az ebay-en is sok 7"-os lcd van de ahokhoz vezérlőt kéne építeni (az meg nemigen megy). Mi lenne a legjobb megoldás? Az lenne a legjobb, ha a vga tv kimenetére és a d-sub kimenetére is rá tudnám kötni!
Hello!
Szereztem 2 db lcd-t, azthiszem nokia-ból. Tudnátok segíteni egy beazonosítással és egy adatlappal?
Szia
Szerintem ezek nem Nokia kijelzők, hanem Siemens. Ezt is lehet használni.
Nekem is gyanús, hogy a 65-ös vagy 70-es szériából való. (pl CX65, M65,)
Hali!
Az első kijelző (aminek zöld a hátulja) az egy 75ös Siemens szériából való. (CX75, M75, S75) A másik számomra ismeretlen, de a csatlakozót elnézve az is 75ös széria kijelzője lehet. Az tuti, hogy nem 65ös mert ott hátulról nézve a jobb szélen van a csatlakozó sor.
okok, akkor siemens, nem nokia...
![]() Vezérlésileg ugyanaz mint a 65-ös széria? Printerportról meg lehet hajtani teszetlés céljából?
Azt nem tudom, hogy ugyanaz-e mint a 65ös széria. Nézegettem neten, de nem sokat találtam a 75ös széria kijelzőjéről.
Egyébként a 65ös kijelző vezérlésével kapcsolatban van egy jó oldal: http://www.superkranz.de/christian/S65_Display/DisplayIndex.html
Kicsit keresgéltem a neten, sokat én se találtam.
Viszont itt ( Link) ez nem olyan mint az én kijelzőm. Az S75 telefon manualjában is jóval több csatlakozó van (többek közt D0..D8), gondolom nem sorosan kapja az adatokat. A lábiosztása is más mint a 65-ös szériának, itt máshol van a föld.
Valóban, elnéztem a képet, ez tényleg nem 75ös széria, mert ott széles a csatlakozósor. Ezer bocs.
Kutakodok, hátha rálelek a kijelzőre. Egyébként lehet hogy érdemes ilyenkor speedshop.hu-n körülnézni az LCD kijelzők között, hátha rálelsz.
Heló
60-as széria kijelzőjéhez nem tudsz esetleg doksit?
Megvan, a kijelzőim a Siemens ME75, C75 telefonokba valók... Már csak leírás kell.
Sziasztok!
Ilyet: látott Bővebben: Link már valaki? 320x240-es, 16 bites, 65536 színárnyalatot kezel 37.32x49.76 mm a látható felülete. Mivel lehetne ezt meghajtani?
Szia!
Szerintem vegyél a ChipCad-től egy 320X240RGB LCD-t. Olcsóbb,és PIC vagy AVR játszva elviszi. Kicsit szívás volt feléleszteni,de már megy frankón. 40MHz-es PIC nem tudja elég gyorsan küldeni neki az adatot ![]() Most akarom átirni PIC32-re is a kódot (80MHz).
Szia Peppe!
Köszönöm a választ! Igazából PC-be szeretném építeni, alaplapi usb portra rákötve, alaplapi bios+egyéb információkat szeretnék kinyerni. Ezt néztem ki (egyelőre álomsajna) ![]()
Ezzel az LCD-vel sokat fogsz szivni!!!
![]() Mert neked kell egy DualPort ramot csinálnod!! Ami nem egy könnyű dolog.CPLD vagy FPGA kell hozzá. Szerintem a ChipCad-es LCDvel jobban jársz.Neked csak tolni kell az adatokat. PIC meg lekezelei a Biostól jövő dolgokat ![]()
Marad a chipcad-es megoldás.
![]() Az alaplapi belső usb-re kötésnél mellékelt lehetőségek közül szeretnék választani. + PIC + valamilyen színes grafikus LCD, aminek a teljes szélessége nem nagyobb mint 140 mm.
Nem hinném, hogy a BIOS szintjén külde ki adatokat az USBre.Max a Win indulása után.De akkor is csak külső SW segitségével.
Szerintem ennek az ideje már lejárt. Csinálj egy digitális képkeretet.Az még hasznos is.
Sziasztok!
Nincs esetleg valakinek meg a Nokia 6020 LCD (128x128) bekötése?? Sajnos nem találtam meg.. ![]() Előre is köszi!
6020-as LCD bekötése a mellékelt képen. üdv
Üdv. mindenkinek!
Írtam egy programot ![]() ami elvileg egy NOKIA 6610-es kijelzőjét "kéne", hogy vezérelje (LPT-n keresztül). Sajnos mindenki C-ben ír PIC-re programot... De se kép se hang.... ![]() Újraindítottam a számítógépet egy FREEDOS-os boot CD-vel, hogy a windows ne tiltsa le az LPT-t, de a kijelző meg se nyikkan. Ma dobtam össze egy próbapanelt LED-ekkel, így látszik, hogy mi megy ki a nyomtatóportra. A Kijelző zöld kábeles, de nem reagál sem a Philips utasításokra, Sem az EPSON-ra. ![]() Valaki le tudná írni (egy működő program alapján), hogy milyen utasításokkal hajtja végre az inicializálást? Az adatokat úgy küldöm, hogy CS=0 DATA=0/1 (attól függően, hogy adat, vagy parancs) CLK=1 CLK=0 utána az adat/parancs bitek MSB-től LSB-ig, amit a képernyőre is kiíratok, tehát a sorrend is biztosan jó. A bekötés: Q4 2 RES External Reset -active low Q5 3 DATA serial data input Q6 4 CLK serial clock Q7 5 -CS Chip Enable input -active low A program fontos elemeit ide másoltam: Ha valaki hibát talál benne, kérem írja meg. A segítséget előre is köszönöm. ![]()
Nekem is 6610i kijelzőm van, Link, mint itt a 6. kép úgy néz ki, és Philips chipsetes. Az Epson és a Philips chipek regisztereinek "címei" nem ugyazok (pl. const DISON:byte=$af;,,,#define DISPON 0x29).
lcdini bcf scl bcf sout bsf lcd_cs bcf _res call d50m call d50m bsf _res //Reset movlw SLEEPOUT movwf sdat call wrc //wrc=>write command movlw INVOFF movwf sdat call wrc movlw COLMOD movwf sdat call wrc movlw 0x02 movwf sdat call wrd //wrd=>write data movlw MADCTL ; movwf sdat call wrc movlw 0xC0 movwf sdat call wrd movlw SETCON ; movwf sdat call wrc movlw 0x3C movwf sdat movwf vlcd call wrd call d2m movlw DISPON ;display on movwf sdat call wrc return //PIC asm! Ez a kód működik, ha működik az iniciálizálás, nem biztos hogy látni is fogsz valamit!, (talán egy picit megváltozik a "kép") a kontrasztot be kell állítani. Egy dolog még kiszúrta a szemem, mivel annyira nem vágom ezt a nyelvet, de mintha a writedc fügvény után az órajel 1-be maradna. Ezeket nézd át, és utánna hátha "megjavul". üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |