Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Akkor ugrál. A hőmérő nyákterve hogyan néz ki?
Az elkészült nyákra gondolsz, vagy a tervre?
Sejtettem; a hiba a nyáktervben van.
A kijelzők árama feszültségesést okoz a nyák fóliáin, amik közkedvelt szóval "rángatják" az ICL7107 tápját, földjét, referenciáját, vagy a mérendő jelet. Kapcsolási rajz hiányában csak az első kettőben vagyok biztos. A megoldás: csillagpont(ok)!
nem tudja valaki, hogy lehet ekapni valami olyan kis szemetet ami 1 másodperc alatt sokszor ki-be kapcso(kb 100-szor)?
Szerintem sokfélét lehet, pl. 555-ös IC?
Szerk.: Ja! Sok helyen lehet kapni.
én egy 12 éves kezdő vagyok, és azt szeretném kérdezni h. mire jó az 555-ös ic és h. valaki tudna e felrakni valami belső kapcsolási rajzot vagy belső tömb vázlatot felrakni vagy küldeni.
a válaszokat előre is köszi
Hát én se vagyok időseb mint te de annyit dudok róla hogy egy kondit sütöget ki .és az out lábán négyszögjelet ad.Tudok kapcs rajzot csak ezena gépen amiröl irok nincs fenn a tina.
nem tod , hogy mien gyorsan kapcsol ki-be?
ezt köbzolinak írom.
a ja itt-et köszi sokat megtudtam belőle. kb egy fél órája beírtam a góógliba és ami jó volt az mind angolul volt írva.
Én a kondi értékének változtatásával változtatom a frekit.
üdv!
Lenne egy egyszerűnek tűnő kérdésem: Van egy Nokia headset aminek állítólag a fülese 30ohm os namost ezt leszerelve kelle rákötni egy keverőre/erősítőre, itt nem kellene illeszteni vagy mehet rá natúrban.
Szewa!
Az én nokiám headsete bedoglött, ezért nem veszíthetek alapon a fülest simán rákötöttem a TDA2030-asom bemenetére. Már egy ideje így megy, és semmi baja sincsen. Bár lehet mindjárt lehurrognak, hogy igy nem szabad, de nekem frankón működik. Puli
Hello!
A kérdésedre, nem tudok válaszolni, mert nem próbáltam ilyent. De nem tudom érdemes-e a melegvizet feltalálni. Én a Pozitívban vettem (és időnként kapható is) ilyen rádiós távrángatót. Nekem a relés vált be. Nem frekvencia szelektíven oldják meg a dolgot, hanem a digitális kódolással. Egy tucat ilyen kóder-dekóder IC kapható, csak nem érdemes venni, mert készen olcsóbban árulják. Már öt éve használom szinte gondtalanul. Az lehet probléma, ha a közelben is van ilyen állomás, akkor a címzést át kell állítani. Előfordul, hogy ha a klíma egy elosztóban van a vevővel, hogy a klíma bekapcsolásakor a világítás kikapcsol a zavarimpulzusra. Viszont soha nem kapcsolt be indokolatlanul. Ilyenkor egy Ki-impulzus, majd egy Be-impulzus, és minden a régi. Azóta is vettem belőle néhányat, és hála égnek minden kompatibilis rajta, úgy hogy a régivel az újat is tudom működtetni és vica verze. A legszebb benne, hogy az első rángatóban még az eredeti elem van. Azért ez nem semmi. üdv! proli007
Üdv!
Újra a párnappal ezelőtti problémámmal álok elő. Nem értem magam sem. remélem ti igen. Szóval a Topi féle Nulától a robotokig c. cikkének első progiját lőttem be. A progi első pár sora: LIST P=16F877 #INCLUDE "P16F877.INC" __CONFIG _XT_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_LVP_OFF CBLOCK 0x20 ... A üzeneteim a következők: Make: The target "D:\PIC\kesz\main.o" is out of date. Executing: "D:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p16F887 "main.asm" /l"main.lst" /e"main.err" Warning[215] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 1 : Processor superseded by command line. Verify processor symbol. Message[301] D:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPASM SUITE\P16F877.INC 37 : MESSAGE: (Processor-header file mismatch. Verify selected processor.) Error[126] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 3 : Argument out of range (not a valid config register address) Message[302] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 16 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Message[302] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 18 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Message[302] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 20 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Halting build on first failure as requested. ---------------------------------------------------------------------- Release build of project `D:\PIC\kesz\kesz.mcp' failed. Mon Sep 22 21:03:19 2008 ---------------------------------------------------------------------- BUILD FAILED Illetve még egy kérdés: Ha az ICD2 höz kapott demo panelllel próbálom akkor a TRISA-t nem kell átrnom TRISB re mert a demopanelen a PORTB RB0-RB3 ig van kivezetve LED-el? Köszi és bocsi a sok kérdésért, de kérdezve tanulunk
877-es kontrollert határoztál meg a forrásban, de 887-es van átadva az mpasmwin.exe számára; az IDE konfigurációjában állítsd át a processzort 877-re (már ha tényleg az kell). A másik kérdést, demopanel híján, passzolom.
Kobold!
Köszönöm a gyors választ. Ezt pedig ellenőriztem és mégsem vettem észre. Hogy én mindig ilyneken bukok el... A másik kérdésemet megválaszoltam magamnak, igen át kel irni PORTB-re
köszi h. kikerested a komparátort, én elfelejtettem.
a könyves oldalon ha ráklikkelek valamire akkor azt milyen programban lehet megnyitni? a válaszodat előre is köszi
Üdv!
Tudtok olyan áramkör rajzoló progiról ami ismeri a PIC-eket legalább a 16-os családig? |
Bejelentkezés
Hirdetés |