Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Most marattam 1nyákot, és már többször előfordult a velem hogy úgy tűnik az előhívó leszedi a fölösleses poz.20-at. De mégis mintha valami foltokban mégis védené a nyákot.Mellékelek 1képet úgy remélem érthetőbb!!
Hol a baj, mit szúrok el???
Szerintem, víztaszító anyaggal szennyezett a nyáklemez!
Ezeket maratás közben megszoktam kaparni, hogy a védőréteg lekopjon és így egyenletesebb lesz a maratás... (Fotóeljárásnál a negativ szennyezetsége is hasonló problémát okoz.)
A Conrad-os kisfúrógép rend.száma:812538-06
Szerintem itt nem tökéletes a foliád. Átvilágit rajta egy kicsit és ennek a hatásást látod később.
Ha ott is fenmarad a réz ahhol nem kellett volna akkor meg nem volt teljesen előhívva a nyák. Sajan ilyen ez a tecnologia. Vagy már leszedet mindent az előhívó vagy még semmit. De egy vékony réteget nehéz észre venni - ez csak később derül ki, hogy nem jó.
Koszi,de en ahhoz nem jutok hozza...
Valaki ismeri a VTHD20B tipusu minifurot?Arra lennek kivancsi hogy be tudja fogni a 0.2 furohegyet?
Olyat én is tapasztaltam hogy elő volt hívva a lemez már majdhogynem sokáig is benne volt az előhívóba de voltak foltok ahol látszott hogy lakk van de mégsem szedte le!Ilyenkor ha tehetem és engedi a rajzolat akkor acetonos fültisztítóval kitörölgetem csak ugye az a baj hogy 2 volan közöt nem mindíg sikerül kitörölni pláne ha 1raszter mm távolság van közötte.
Akkor maradok továbbra is a vagy sikerül vagy nem elvnél ![]() ![]() Köszi
(minek neked 0,2mm-es fúró
![]()
0.3 ra gondoltam,azt meg lattam. Pl DT a BC-knel elegge pici furofeluletet adott,oda biztosan vatsag a 0.4 szerintem,bar majd kiderul.Csak azert erdeklodom hogy ne vegyek hulyeseget.
![]() Szerintem a BCxxx-hez a furatátmérő, 0.5mm-nél nem lehet kisebb, mert nem fog belemenni a furatba a lába! Az is lehet, hogy nem milliméterben, hanem col-ban vannak megadva a méretek...
Ok,Koszi!
Nem vagyok meg annyira benne ebben,csak eleg picinek tunt a furofelulet..majd kiderul.
Közben készítettem egy képet a "pici" fúrókról, hogy legyen viszonyítási alapod... :wow1:
Megérkezett a Conrad-os minifúróm. Nem ajánlom. Elég bóvlinak tűnik. Ráadásul 3 egyforma patronnal csomagolták és mindegyik 2.5mm furatú.
![]()
Na, ezért vásárolok szívesebben személyesen, áruházban, és nem neten át...
![]() ![]()
A hozzávaló spec. fúrók szára azonos, 2,5 mm átmérőjű!
Azért, hogy egy patron elég legyen. Te tartalékba kaptad a másik kettőt!
lenne nekemis pár kérdésem hozzátok:
fotolakkal vagy vedolakkal fújjam le a kész nyák-ot? az jó ha filccel és tn150-el csinálom? mekkora fúrófejek kellhetnek?
Ja!
Nagyon precíz szerkezet kell 0,5-1 mm átmérőjű fúrószárak megfogásához! 5let: Nagyobb, esetleg kopott fúrófejben is rögzíthető a kis átmérőjű, pl. 1 mm-es fúró, ha a szárára vékony huzalt tekercselsz, esetleg rá is forrasztod. fureszk: Álltalánosan 0,8; 1; 1,5 mm-es az alkatrészek lábaihoz, nagyon ritkán 0,7 mm-es. Egyébként 1- 12 mm-es 0,5 mm-es lépésközzel. Ezekkel szinte mindent megoldhatsz. ![]() A fotolakk is jó, de a forrasztólakk (den szesz - gyanta oldat) a legjobb.
thx akkor majd veszek fotolakkot, meg megfelelő fúrófejeket, de mi az a lépésköz?
Na nee...?
Ugye viccelsz? ![]() 1; 1,5; 2; 2,5; .....; 11,5; 12 ![]()
JANI: koszi es masoknak is!
Az fentebb emlitett VTHD20B furogepet rendeltem meg.Majd irok rola ha kiprobaltam. Amugy milyen szeszben oldjatok a gyantat? Festekoldo,lakkhigito nem jo?
Ha fenyőgyantára gondolsz akkor_A Neolux 102 kitűnően oldja, de szellőztetni kell használatakor a helyiséget! Mert:
![]() Javítva az értelemzavaró elírás. Moderator
OK. és köszönöm!
![]() Pár sorral elöttem irták, hogy a DENSZESZ (DENATURÁLT SZESZ) is jó!
hy all!
hogy működik ez a fóliarajz? ahogy van úgy kell rárajzolnom a nyákra, vagy az alkatrészek körvonalai nélkül? vagy hogy kerül rá az alkatrész körvonala? ![]()
Nem. A fóliarajzot az alkatrészek helyének jelölése nélkül kell felvinni. Az alkatrészek helyét csak azért jelölik a rajzokon, hogy tudd, hova kell majd beépíteni. (Egy kis segítség, Neked.) Az alkatrész körvonalát nem kell feltétlenül felvinni a NYÁK-ra, de ha akarod, azt is felviheted a nem-fémes oldalára, a beforrasztást degítendő, de ha csak kinyomtatod Magadnak, egy sima papírra, az is elég.
Amúgy a beültetést több féleképpen lehet megoldani.
A leg egyszerübb (amit ugyan nem láttam csak hallottam) az hogy veszel ruhára vasalható fotópapírt, arra rányomod csak a beült -rajzot,s mikor késsz a nyák egyszerüen rávasalod. A másik amikor fotoplptterrel rárajzolod. A harmadik a szitázás,de ez már kicsit nyomdaipari eljárás,amit lehet ugyan házilag csinálni ,de elég cicós.
Ez egy jó módszer én ki is próbáltam de sokáig kell vakargatni a papírt
![]() Olyan kérdésem lenne hogy egy átvilágító kamrához 2*10 W-os UV csővek elég e? ahoz h a fotolakk reagensé válljon
A sima UV cső az felejtős. Annak a sugárzási spektruma csak az a UV A kategotiába esik és az kevés. Legalább UV B vagy UV C kéne. A sima UV cső amit veszel szinte minden boltba az fekete fény cső és az itt nem sokat ér. Neked igazából germicid cső kéne. De az a szemre és minden élő szervezetre nagyon veszélyes.
a mamám gyógyszerész volt, mesélte, hogy régen egy kandós tanár kilószámra vitte tőle a vaskloridot, mert kellett a tanár lányának, és én erre mondtam, hogy de van aki hidrogénperoxiddal meg sósavval maratja, erre ő rázta a fejét és mondott valamilyen betegséget amit így simán ellehet kapni. amúgy erről még annyit, hogy mikor a kémia tanárunk tisztította a szertárt akkor utána vérzett rendesen az orra, mert belélegezte a kiömlött sósav permetét, szóval csak óvatosan ezzel a nem vaskloridos maratással! jah és még lenne egy kérdésem: az egyik leírásban olvastam, hogy ha kész a maratás, ne öntsem ki a vaskloridot a lefolyóba, mert környezetszennyező. (és nem azért volt írva, mert majd még későbbis felhasználható, ha nem öntöm ki), erre elgondolkoztam hogy akkor mit csináljak vele? megigyam?
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |