Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Ne én is megépítettem a kétmotoros lézershowt és szeretném veletek megosztani, hogy milyen lézert is használok hozzá. Nos ilyet: Bővebben: Link 70mW/3400Ft 2 hét alatt nálam volt, postaköltség nincs. Ezek a kínaiak tudnak valamit. Már buliban is használtam, még csak nem is melegdett. Fókuszálva vágja a szigszallagot is... (A kommentek szerint potizva a 100mW-t is kiadja ) Van kérdésem is 1: Ha jár még ide szupepe, vagy valaki más tudja, érdeklődnék, hogy a 30k-s kínai galvó szettet hol vette. 2: Amit vettem lézert, annak meghajtó elektronikáján van ttl bemenet, ennek működéséről szívesen vennék némi infót, kapcsirajzot stb-t... Üdv Dan
2 megoldás van.
Vagy valaki felprogramozza neked , vagy felprogramozod magadnak. www.chipcad.hu itt a legolcsobb a PIC. Ha akord megrendelem , és felprogramozva küldöm el, ennyit tudok segíteni.
mikrokontrolleren kívül semmi megoldás? és mennyiből jönne ki nekem ha beprogramozod és elküldöd cakk und pack?
Hello IRF 540 is kivállóan megteszi én azt használok és semmi gond nincs vele.
PIC18F1320-I/P 560FT + áfa
szállitás GLS 1100FT + áfa postázás kb 300FT Az árat a www.chipcad.hu ról néztem
hát nem tudom, de amúgy szerinted máshogy megoldható? ha nem akkor lehet lemondok az automatikus módról, akkor milyen kapcsolást ajánlatok nekem 3 db 12 voltos ventilátor motorhoz, hogy külön állítható legyen mindegyik? ezen a kontrolleren még gondolkodom ok?
Idézet: „arra nem köthetek szupepe féle áramgenerátort, mert Collector azt mondta, ha rajta lesz a szupepés akkor az az áramgenerátor át fogja erőltetni a megadott áramot a gyári áramgenerátoron...” Ekkora baromságot! Úgylátszik itt elég sok embernek misztikus lény az áramgenerátor ! Idézet: „Olyan N csatornás fetet kell kérni, aminek logikai a vezérlése(ez az L betű az IRL-ben!” Tökmind1 hogy milyen fetet teszel bele, akár sima tranzisztorral is működik ! (egyébként az egész áramkör analóg, tehát nem beszélhetünk logikai vezérlésről) Az én áramgenerátoromba is sima npn teljesítmény tranyó lesz! Tegyük helyre ezt az áramgenerátor dolgot! Az áramgenerátor egy olyan aktív elem, ami úgy változtatja a belső ellenállását, a rajta átfolyó áram mindig azonos legyen. Ha sorba kapcsolunk több áramgenerátort, legyenek ezek 50, 80 és 100 mA-ra beállítva, akkor az áramkörbe csak 50 mA fog folyni. Mivel a 80 és a 100 mA-ra állított áramgenerátorok csak szeretnék hogy annyi folyjon át az áramkörön (ezért a belső ellenállásuk közel nulla lesz) mert az 50mA-re állított áramgenerátor úgy választja meg belső ellenállását, hogy még véletlenül se folyjon több áram az áramkörben. K1ll3rghost nyugodtan kötheted a lézermodulodat a szupepés áramgenerátorra, több áramot nem, csak kevesebbet tud áthajtani az áramkrön. Magyarul nem fogja kinyírni a lézer diódát. Bár szebb megoldás lenne az eredeti áramgenerátor eltávolítása, és csak a szupepés használata.
Igaz! Nekem is a szupepés hajtja a zöld lézert, de a biztonság kedvéért benne hagytam a gyári áramkört, szépen dolgozik a kicsi
Sziasztok!
pepe33-nak köszönhetően lenne egy olyan lehetőség, hogy Ő felprogramozná az alábbi laser show-ban látható motorvezérlőt: Videó Ennek a pic-nek köszönhető, hogy ha autómatikus módba váltjuk a kapcsolót, akkor autómatikusan állítja mindhárom motor fordulatszámát, így magától változnak az alakzatok, nem kell felette ülnünk. A következő lenne az ára: pepe33 azt mondta, hogy elvállalja nekünk ingyen a PIC felprogramozását, amit nagyon köszönök neki, minket a következő árak érintenének: PIC18F1320-I/P 560FT + áfa szállitás GLS 1100FT + áfa postázás kb 300FT Ha többen rendelnénk egyserre akkor a GLS szállítás ára alacsonyabb lenne... Valakit érdekelne ez a fajta lehetőség? (Én mindenféleképpen szeretnék rendelni, tehát ha már csak egy valaki is rendelne, akkor már a GLS csak a felel lenne...)
Szia!
Idézet: „Tökmind1 hogy milyen fetet teszel bele, akár sima tranzisztorral is működik ! (egyébként az egész áramkör analóg, tehát nem beszélhetünk logikai vezérlésről)” Alapvetően hibás a hozzáállásod, és nem ismered az áramkört! Egy FET nem attól logikai, hogy analóg vagy digitális áramkörben használod! A vezérlési karakterisztika a lényeg! Egy normál fetnek, hogy teljesen kinyisson előfordulhat, hogy kb. 10V-os vezérlőfeszültség kell! Na ezt old meg 5V-os tápfesz esetén! A logikai fet attól logikai, hogy TTL szintről vezérelve is nyitásba vezérelhető! Az áramgenerátorról leírt többi dologgal egyetértek!
Igazad van! Bár (kicsit kötözködök) itt a fetnek nem is kell teljesen kinyitnia, hiszen a lézerdióda 2 voltot igényel (és 350mA-t), a mérőellenálláson (3,9ohm) 1.365 volt esik. 5voltos táp esetén 1,6 volt jut fetnek. Tehát 4-5 ohmot kell produkálnia, szerintem ezt 1 BUZ11 is teljesíti... Ha valakinek van 15 perce, kimérhetné hogy helytálló e ez az állításom. Félretéve a vitát. Mi a fenékek ide egyáltalán a fet????? Mért nem "jó" a sima bipoláris teljesítménytranyó mint pl a BD135 (BD139) ???? Én is terveztem 1 áramgenerátort. Paraméterei. -szimmetrikus jelbemenet (ILDA ajánlásnak megfelelő) -visszajelző led Az ic-k tápfeszültsége +-15 volt, a lézerdióda értelemszerűen alacsonyabb feszültségről(5-6volt) megy. Az utolsó 2 műv erősítő elhagyható, ha lemondunk a visszajelzésről, és megengedünk némi hőfokfüggőséget. //A csatolt kép jó minőségben kettővel későbbi hozzászólásban megtalálható... Norberto//
Engem érdekelne az áramgenerátorod, nem tudnád kicsit nagyobb képként feltenni?
De! Bocsi az előbbi minőségéért, utólag néztem tényleg szar..
(Kedves modik! Kéretik az előző hozzászólásom mellékletét törölni! Köszönöm!) Egyetlen apró gond nem jelöl minden csomópontot...
Szia!
Már volt vele gond normál fettel! De ez csak elvi kérdés, mert az egész áramkör működhet nagyobb feszültségről, akkor már jó a normál fet is(vagy tranzisztor)! szerk.: At áramgenerátorra én is kiváncsi vagyok, ha publikus! (kérésem meghallgattatott!)
szerintetek szupepe féle áramgenerátor kimenetén hány Voltnak kell lennie? én 5,12 Voltot mértem annyit amennyi a pc tápról jön,.... ez nem gáz?
Ha a lézer dióda csatlakozási pontjain mérted, úgy hogy csak a műszer volt az áramkörbe akkor jó az eredmény..
igen így, és ha ráteszem majd a diódát akkor mennyi lesz?
Nekem 6,9 megy be és 2,87V jön ki...
nekem nincs benne a 7805 és amennyi bemegy annyi jön ki de nincs rajta dióda csak a mérőműszer akkor jó vagy nem jó?
Jó !
Ha van rajta terhelés és eléri a beállitott áramot akkor elkezdi visszavenni a feszültséget is.
na ennek örülök akkor elvileg müködöképes,... az áram ok maximumon 360mA jön ki! itt 1 kép róla itt még benne a 7805
nekem sincs 7805...
Ha leterheled, akkor jó lesz... terhelés nélkül mindig többet mérsz
amivel programozod a pic-eket az gyári vagy te csináltad?
ha te csináltad akkor megkérdezhetem hogy hol van fenn a neten? nem megcsinálni akarom csak érdekelne,...
Idézet: „Ekkora baromságot! Úgylátszik itt elég sok embernek misztikus lény az áramgenerátor !” Az elémlet amit leírtál nem hibás. Viszont jelen esetben ez nem így működik. Ha az első áramgenerátornál megemeli az ember az áramot, akkor a kapcsain lévő feszültség is emelkedik. Ha egy mezei áramgenerátor tápfeszültsége megemelkedik (ez a 'hátsó' generátor) akkor annak meg fog nőni az árama. Ez nem egyenlő azzal, hogy két áramgenerátort sorba, vagy párhuzamosan kötünk. Itt egy áramgenerátor által hajtott másik áramgenerátorról van szó. Nekem rosszak a tapasztalataim ezzel az összeállítással, de felőlem annyit kötözgettek össze, amennyi jólesik.
Zöld lézerrel lenne kapcsolatban kérdésem, remélem valaki tud nekem segíteni. Láttam neten különböző teljesítményű pointereket (532nm, ha jól emlékszem).
Láttam olyat amit boltban árulnak, ezek tényleg csak pointerek, teljesítményük <1mW. Nos nekem nem kell, hogy égessen, sőt! Olyat szeretnék, ami viszonylag biztonságos, de kis térben (szoba, 2-3 méter) lehessen használni leginkább füst nélkül szkennernek megépítve. A kérdésem az lenne, hogy ha nekem egy olyan zöld lézer kell, aminek este, sötétben már jól látható a nyalábja, illetve a szkenner által okozott "fényerőcsökkenés" nem akkora, hogy már ne is lehessen látni a mozgó nyalábot, akkor melyik az a legkisebb teljesítményű, amit vegyek? Elég egy <1mW -os pointer, vagy esetleg 5-10mW? Tudom, hogy már az <1mW-os sem túl jó a szemnek, de elvileg rövidtávon az még nem károsítja. Ezt például egy 30-50mW-osról már nem lehet elmondani. Igaz?>>>
Idézet: „Ha egy mezei áramgenerátor tápfeszültsége megemelkedik (ez a 'hátsó' generátor) akkor annak meg fog nőni az árama.” Ha ez az eset fennáll, akkor a 'hátsó' generátor sosem volt áramgenerátor, vagy tönkrement. Egy mezei áramgenerátoron megemeljük a tápfeszültséget, akkor az áram NEM nő rajta, ettől áramgenerátor! A PICet PICKIT2 programozóval szoktam programozni. Tehát gyári. De van egy ilyenem is : ICD2 Ez saját készités. Vannak pár alaktrészes programozók, de azok nem mindig megbizhatóak. Ezek amiket fentebb irtam profik , és hibakeresésre is használhatóak.
A levegőben nem "törik" a fény csak a benne lévő szennyeződéseken. Tehát ha füst nélkül is szeretnéd látni a fénysugarat ahhoz nagy teljesítmény kell. Ami már ha a szembe jut lehet hogy káros. Egyszerűbb (olcsóbb)"bekoszolni" a levegőt...
Ezzel csak az a gáz, hogy nekem füstgépre nem tellik.
Úgy szoktam a szobámban a fénytechnikás cuccaimat láthatóvá tenni, hogy elszívok egy cigit Csak hát a szoba meg beveszi a füstöt. Akkor az kamu, hogy ezeknek a zöld lézer pointereknek a fénye az éjszakai égbolton jó messzire látható?
Köszi ezt amúgy sem tudnám megcsinálni, bonyolult,...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |