Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A logikám szerinte lehet vele spórolni is.
Mi a véleményed/véleményetek arról, hogy a kazán vagy cirkó vagy bármi fölfűti a vizet a rendszerben egy hőfokra. ez eljut a radiátorokhoz, vagy akármilyen hőleadóhoz, ott ha nincs ventillátor, akkor leadja ahogy és visszamegy visszatérő vízként, majd újra melegítve lesz. Ha ventillátort alkalmazunk, akkor több hőt képes leadni a radiátor, így hamarabb felfűti a lakást, és hamarabb kapcsol le a termosztát.
Sziasztok!
Hozzájutottam egy kapcsoláshoz, amit Morzegyakorlónak használok. Ajánlom nektek is, építsétek meg. Nagyon egyszerű, de működik. (A kapcsolást a tanárom mutatta )
Szupi!
Sőt, ha az ellenálláshoz egy ellenállás lépcsőt építünk potikbol, és mindegyik kap egy nyomógombot, akkor mini szintetizátort (elektromos orgona) is lehet belőle csinálni. Ha jól behangoljuk, a boci boci tarkát is el lehet játszani vele! Mellékletben összedobtam egy képet róla. (remélem az elem polaritás jó)
Hétvégén alkottam megint. Végülis sikereset. Automatára alakítottam az akkutöltőmet. Egész pontosan 14.2V ra van stabilizálva a kimenete, ponnt mintha az autó saját generátora töltené az akkut. Így bármeddig rajta lehet hagyni, nem kell rá figyelni.
Először P-fettel akartam csinálni, de aztán kezembe került ez a jó kis germánium tranyó, másra úgysem tudom felhasználni azért került bele ez. Amint a képen látható, sietve készült, és fordítva lett megrajzolva a TO-3 tok. Mikor csináltam a footprintet, nem tűnt fel hogy nem középen van a két láb. A próba során a meghajtó tranyó melegedett, ezért kikerült ő is a hűtőbordára. Aztán még 1 diódát is be kellett toldani. Sikerült először rövidre szabnom az összekötő vezetékeket, saruzhattam újakat. Végül a megszokott 3mm -es csavarok helyett 3.5 -esek kellettek, mert 3as lyukat sikerült fúrnom 2.5 helyett. Még jó hogy van itthon 3.5-es metsző és csavar is. Szóval ha nekiálltok bármit csinálni, akkor ne kapkodjatok, ellenőrizzetek mindent inkább többször.
Na azért az automata akkutöltő nem ennyire egyszerű! A feszszabályzó az akku töltöttségi fokának megfelelően szabályozza a töltőáramot. A 14.2V csak névleges.
Sziasztok : Vasárnap műhely rendezgetés közben találtam egy két kis használható trafót . Ebbe voltak régi tv , rádióból bontott hálózati meg picike kimenőtrafók!Gondoltam ezekből lehet valami egyszerűt alkotni , gyorsan kerestem is egy csöves kapcsolást itt a csöves erősítő topikban.Ez egy picike teljesítményű erősítő , mindössze 2Watt környékén van! Mintegy harmadik nekifutásra sikerült is úgy összeszerelni a kisérlet példányt hogy semmi brumm ne legyen benne? Ez után jött a próba . kipróbáltam több kimenőtrafóval is volt ami szebb mélyeket adott , de maradtam ennél amit most beépítetem mert ennek volt talán a legközelebb az illesztése /áttétele/ a csőhöz .Meghalgatás után úgy döntöttem hogy a szinte a bontott alkatrészekből összedobott picike erősítőt bedobozolom!ITT vannak róla több képek fölrakkva a web albumomba.
Ugy latom te is elonyben reszesited a sarga alapot,nekem is hasonlo osszeallitas van betuszkolva egy szekrenybe ahol az ajto lenyitasaval alakul ki a munkaasztal.Persze ez a konyhaban van kialakitva (panellakasban lakom es szukos a hely) ahol az aszonnyal csak felvaltva dolgozhatunk.
Udv Fere
Már hogy ne lenne ilyen egyszerű ? A 12V os autó akkuban 14.2V felett megindul a gázképződés, azt nem akarjuk ugye. Ha meg rákapcsolom a toltőt, akkor meg tölt amennyivel bir, akkor úgyis leesik a fesz, mivel nem egy bika nagy töltő. És mint mondtam az autó generátora is így működik. Az is annyi áramot ad le amennyit csak tud úgy hogy nem lépi túl a 14.2 -t. Ott sincs semmilyen áram szabályozás. Ki is lehet nyírni a generátort úgy hogyha pl a bikázást felpörgetett motorú autóval végezzük. Alapjáraton nincs veszély,akkor nem tud annyi áramot termelni.
Azt elhiszem, hogy ha kicsi a töltő, akkor leesik a töltőáram nagyobb terhelésre. De nyilván nem ismered a gk. feszszabályzót, azért mondod ezt. A szabályzó akár túláramra, akár túlfeszre leszabályozza a gerjesztést. Ha valaki mást mondott, akkor be akart csapni!
Nem lehet (elvileg) rövidzárral tönkretenni a generátor diódáit, viszont terheletlenül (akku nélkül) felugorhat a fesz, amit nem biztos, hogy bírnak. Ajánlott irodalom: Tömösi-Frank v. Forischek Róbert - Autóvillamosság
Szia! Nagyon szép!
Elnézve az áramkör egyszerűségét, szívesen összehoznák egyet, azaz kettőt, hogy sztereó legyen. Persze egy dobozban. Olyan 2*5W nagyon szépen szólhat. Van jó pár TV csövem, még ECL82-es is szerintem. Milyen hangfalon próbáltad?
Az a helyzet,hogy az elektronikus fesszabályzókat nem látják el túláramvédelemmel,legalábbis az általam ismertek között nincs ilyen. A túláramszabályzás maximum a vas telitődése miatt jöhet létre,külön részegység nincs az elektronikában erre tervezve.Ha esetleg tudnál egy rajzot mutatni,megköszönném.
Szia!
Nagy jó, tetszik. És milyen igazad van. Én erre nem is gondoltam. "mini" szintetizátor építése
Máris visszakérem a könyveimet, - amúgy sem szívesen adtam kölcsön, - és szkennelek be.
(Valahol a gépemen is van, (volt?) de nem találom...)
Látom a csövekkel is barátságban vagy.
Ügyes kis erősítő, de a dobozt is a hétvégén csináltad?
Hmm, milyen szép műszeregyüttes! Nagyon tetszik! Maximális helykihasználás! Gratulálok!
Üdv: Mutatvanyos
Sziasztok!
Bocs h itt kérdezem de végülis valami köze van mert már páran építettek ilyet.Szval építettem egy mélyládát amit beakarok kárpitozni és tudna valaki mondani ragasztót ami jó erre a célra?
szőnyeg ragasztó, diegoban ha van még ilyen bolt akkor ott kapsz. Vizes bázisút vegyél.
Ilyen jó sűrű tejföl állagú, és kissé vaj színű. Most nem jut eszembe a neve de ha igen akkor megírom. hol kapható topic...
PálmaFix.
Köszi!
Majd ha készlesz teljesen akkor rakok fel róla képet és az első épített végfokomról is
Szia: Nem a dobozt azt tegnap vagyis kedden barkácsoltam össze !Ez csak úgy a fiók mélye kacatokból ,0 forintból van összeszedve . Csak csupán egy kisérletezés végeredménye EZ , csak mono mert ehhez volt megfelelő trafóm csak!
Szia : Hát igen nagyon egyszerünek tünik mindaddig még nem épít valaki csöves erősitőt !Mitne mondjak hát harmadik nekifutásra sikeredett ugy ösze állítani az elrendezést hogy nelegyen zajos , brummos!Ez marad egyke szóval monó mert csak ennyire futotta ehhez a csőhöz a trafó teljesítménye.Sajnos másik nagyobb és erre megfelelő teljesítményű meg már nincs itthon!Csövek azok még lenének , abból van egy nehány még raktáron.Hogy milyen hangfalon halgatom igazából még nem nagyon halgatóztam csak a próbaüzemnél . Ehhez kellene valami kis dobozkát építeni valamilyen nagyobb érzékenységű , és szélessávú hangszóróval ?Ez is fog talán lenni ? ha minden igaz .
Mindenesetre frappánsan megoldottad.
Gratula!
Terveztem egy áramkört, ami 6kV-ot generál. Ezt ezután egyenirányítottam egy záróirányú diódával, hogy csak negatív félperiódust irányítsam.
Hogy ez miért jó? Mert gyártottam 6kV-os negatív töltéseket. Egy nehéz volt benne, a végén az egyenirányító dióda. De sikerült a HEStore-osokkal intézkedni, és szereztem 12kV-os mikrohullámú sütő diódát. Ezután dióda után van egy 3 db 2,5kV-os fóliakondi. Ezzel máris kész a negatív töltés. Ez pedig nem másra kellett mint vasútmodellezéshez. Konkrétan fűállításhoz. Beragasztózom a területet, ötük bele egy szöget, azt leföldelem, majd a fémszitára kötött 6kV már sztatikus elektromosságot gerjeszt -> sztatikus vonzás jön létre. Emiatt a szitából kiszórt fűszálak úgy állnak felfelé mint a cövek Kicsit életveszélyes a több mint 6kV-os egyenfeszültség, dehát mit lehet tenni Képek mellékelve.
Áááhhh, nem vagy megszállott, kicsit sem!
Jópofa, díjazom az ötletet! Milyen gáz lehet ugyanezt csipesszel egyenként...
Hát szeret átütni az biztos. De kipróbáltam és tökjól világít a kezemben a neoncső
A nyák másikoldalán végig le van szedve a forrszem, mert átüt mindenhol ahol tud. Nagyon jó kis simogatható fű (Mostmár nagyjából megkötött)
Az Indóház újságban is egyszer esett szól a statikus műfűről.
Érdekes, de nagyon valósághű. üdv
Sziasztok!
Végre én is írhatok ide, bár még teljesen nincs hozzá jogom, mivel félkész állapotban van a polcomra épített dekorvilágítás system Az alap cél az volt, hogy a fegyvergyűjteményem egyes darabjait világítsam meg hangulatosan, akár külön-külön, akár együtt, több színben is. Nagyfényerejű ledeket használtam a következő felállásban (fegyverenként): 2 db. Fehér 3 db. Kék 3 db. Piros extra led. Ehhez először egy analóg, majd egy digitális vezérlőt akarok építeni (1.0 vs. 2.0). A ledek áramot UTP kábelen keresztül kapják, ami patch kábelnek van bekötve. Így bármilyen más patch kábelt használhatok, ha ez ne adj Úristen (persze nem fog), elromlik. Most még csak 2 fegyverre való van kész, kérésre a "csík" belsejéről is csinálhatok képeket Na, így nézünk ki: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Szép napot! A http: tag után nem egy, hanem két / jel kell. Linkeket javítottam. Frankye |
Bejelentkezés
Hirdetés |