Fórum témák
» Több friss téma |
Hello, azt szeretném megtudni, hogy eló-e lehet álítani lemezeket házilag?
Valamien vágógépet eló állítani vagy valami más módon.
Persze...
Csak kell venni egy lemez-vágógépet, ki kell képeztetni magad a szakmából. Ennyi az egész.
Nem tudom, de bemész valamelyik nagyobb DJ boltba ott biztos segítenek neked ilyet beszerezni.
De hírdesd is meg az autótokat egyúttal, hogy legyen miből kifizetni
He-he! Engem már kiképeztek. Polar 92-es a masinkám.
Z_zoli! Milyen vastag az a vinil? A vinil nálunk öntapadós műanyag fólia általában 170-180g -os.
Hát nemtudom nem is áldoznék rá annyi pénzt inkább, hogy otthon tudjak gyártani magamnak egypárat.
Hogyan múkodik az egész ? addig oké hogy gyémántvágó + elektromágnes ,de a meneteket azt hogyan?
Ha csak pár lemez kell akkor vágasd meg.
Lemezboltokban szoktak vágni (vágatni) is. 8000-15000 forint kb egy lemez (2 oldal = kb. 2 x 8 perc)
Hát az egy pár alatt olyan 20-25 lemezt értettem és az nekem sok pénznek túnik.
A meneteket úgy, ahogyan esztergán a csavarmeneteket.
A vinilbe nem vágják a barázdát, hanem sajtolják. Egészen pontosan egy puha anyagba vágják a barázdát, majd galván bevonatot növesztenek rá. Ezen hegyek lesznek a barázdák. Még egy pár ilyen galvános művelet után lesz a két oldalnak a két nyomóforma, amik közé a meleg vinilt sajtolják és kész a hanglemez. Ajánlott iroda lom: Cs. Kádár Péter: Diszkónika.
Csak a nagyobb példányszámú lemezeket sajtolják, 1-2 példányt vágatni szokás.
Én is úgy tudom hogy van présótt lemez és van vágott lemez is....
Final Scratch annak is meg van az ára.
Akkor meg marad a CD
Habár az úgy szól a bekelit mellett, mint mobiltelefon a hifitorony melett
Hát ja valahogy úgy!!...
CD-nél pedig az a rosz hogy ha jobb lejátszót akarunk akkor is mélyre kell nyúlni.
Csak érdekességképp jegyzem meg: A háború alatt és után röntgen filmekre vágtak. Hangminősége rosszabb volt a mai AM adásokénál. Többek között Nagy Imre beszéde is ilyen "lemezen" maradt fenn. Emellett A Rádiótechnika Évkönyve valamelyik 1990 utáni számában volt a "saját hangja vigye haza" című cikk. Érdemes elolvasni... Az emberi találékonyság határtalan.
Ennek a klippnek az elején látható egy ilyen készülék. Bővebben: Link
És szerinted otthon lehetne ilyet alkotni?
Persze, csak a hangminőségtől el ne ájulj!
Felvázolnád, hogy kb. te hogyan gondolod a megépítését?
Még a menetek okoznának problémát, arra esetleg valakinek valamilyen otlet?
És egy hanszóró rezonanciáját kell rávinni a lemezre mert hallottam olyat is, hogy szúróket iktatnak a jel elé? Idézet: vagy egy menetes orsó, vagy a nyomtatókban lévő bordás szíj. Bár az első szimpatikusabb.„Még a menetek okoznának problémát” Idézet: „hallottam olyat is, hogy szúróket iktatnak a jel elé” A legelterjedtebb a RIAA korrektor. Persze itt a fordítottja kell. RIAA kompresszornak mondanám.
Igen mert a mély hangok nagy amplitúdójú kitéréseit nem viheted fel a lemezre. Képzeld el milyen széles lenne egy ilyen barázda. Erre találták ki a RIAA korrekciót.
Azt a menetes orsót le tudnád rajzolni hogy hogyan gondolod?
A RIAA korrektor az hardware vagy softvare? Idézet: „Széles barázdamilyen széles lenne egy ilyen barázda” Nem mély??
Itt a nektek való cucc Bővebben: Link
Ja és nem áll nagyon távol egy jó minőségben megirt cd /320kb/s lemez a viniltől,bár dinamikája sosem lessz akkora meg a maga a feeeling,de nem rossz az. Én 2 db CDJ800.MKII hajtok és le a kalappal elötte mint minőség,mint tudás.
Hát de azok a Pioneer-ek amiket te hajtasz az kicsit sokba kerül.
Na hagyjuk az offt nem látok ott árat csak hogy képben legyek. de azért köszi
két milla kb utoljára 2,5 volt egy éve.
Ha azért akarsz "bakelitezni", mert "olcsó" hozzá a lejátszó, akkor rossz lóra tettél ezzel a vágásos ötleteddel.
VRX-2000 (Ezüst Színű), Vinyl vágó készülék: 2,5 millió Ft. Vágófej a VRX-2000 készülékhez: 49000 Ft. Üres, nyers vinyl lemez a VRX-2000 készülékhez: 3000 Ft. Anti Sztatikus Folyadék a VRX-2000 készülékhez: 5000 Ft. Ha csak azt nézzük, hogy 20 darab lemezt akarsz vágni, akkor csak a nyers lemezek össz. ára: 60000 Ft. Kettő darab bakelit lejátszó szintén (olcsón) 60000 Ft. Csak ez a két tétel 120000 Ft. Ebből a pénzből vehetsz kettő darab Numark Axis 4 CD lejátszót (45000 Ft/db) és 600 darab üres CD lemezt (50 Ft/db a bolhapiacon), vagy 200 darab üres CD lemezt (150 Ft/db a boltokban). Akkor mi is az olcsóbb? Részemről a győzködés befejezve. A vinil vágás (préselés) innentől már csak szakmai érdekesség számomra (előtte is csak az volt). |
Bejelentkezés
Hirdetés |