Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   475 / 3608
(#) llaci56 hozzászólása Ápr 1, 2009 /

És jön az 1000. oldal!
(Nem sokára!)
(#) Frankye válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Ugye, mindannyian jól tudjuk, hogy a határmenti települések (sokszor nem csak azok) lakói többé-kevésbé rendszeresen járnak át a szomszédos országokba, ezért-azért (különösen az ún. "jövedéki termékekért", azaz cigarettáért, szeszes italért, üzemanyagért.)
Nomármost ha ezt valóban bevezetik, akkor el fognak itthon is szaporodni a külföldi (off-shore?!) vezeték nélküli Intenet-szolgáltatók, akik - megkerülve a hazai rendelkezéseket! - olcsón fogják adni a korlátlan Internet-hozzáférést! (Nekik jó biznisz lesz, a magyar szolgáltatók meg szívhatják majd a fogukat, illetve mehetnek külföldre szolgáltatni ők is...)
Nekem pedig, mint felhasználónak kutya mindegy lesz, hogy a szolgáltatómat hogy hívják, V*fonnak, P*nnonnak, Téizének, vagy éppen Mandarinnak, vagy Akármicsodának. Lényeg hogy ne legyen drága és korlátlan legyen.

De szerintem ez áprilisi tréfa csak!
(#) Szikra Lacika hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Jah majd jönnek a maffiózok: Don Gates! :yes:
(#) Szikra Lacika válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Miért lesz gyüjtemény a értelmentlen topicokról???
(#) Szikra Lacika hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Hát az internet maffiáról ezt képzelem! Majd mindenki megy a keresztapához törleszteni. :gun:
(#) MPi-c válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Hogy lássuk - bár sokan tudjuk is-, az emberi hülyeség határtalan...
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

1000. oldal!

Itt az ideje ünnepelni, hogy hogyan?
Április elseje a tréfálkozások napja. Nem tudni pontosan, hogyan lett ebből a napból a bolondok napja, a feljegyzések legkorábban 1582-ben Franciaországban tesznek említést áprilisi tréfálkozásról. A régi francia naptár szerint ugyanis az év április elsején kezdődött. Az évkezdetet nagy, nyolcnapos vgadalommal ünnepelték, amelyet már március 25-én elkezdtek, és április elsején ért a tetőpontjára.

A közismert április elsejei tréfák (Kioldódott a cipőfűződ!) mellett a sajtó is egyre gyakrabban teszi lóvá az olvasókat. A nemzetközi média azonban az elmúlt évtizedekben ennél nagyobb poénokat is megeresztett.

A bolygó együttállás csökkenti a földi gravitációt

1976. április elsején a BBC Radio 2 adóján a brit csillagász, Patrick Moore bejelentette, hogy este 9 óra 47 perckor a hallgatók különleges élménynek lehetnek részesei. A Plutó ekkor a Jupiter mögött halad át, amelynek következtében megváltozik a bolygók tömegvonzása, és átmenetileg csökken a földi gravitáció. Moore azt ígérte a hallgatóknak, ha az együttállás pontos pillanatában ugranak egyet, szenzációs lebegő érzésben lehet részük. 9 óra 47 perctől égtek a rádióadó telefonvonalai, és több ezer hallgató számolt be lebegő élményéről, volt olyan, aki azt állította, hogy barátaival fotelestől lebegtek szobájukban.
Forrás: NATIONAL GEORGAPHIC Magyarország

A hír ugyanúgy kacsa volt, mint ez is: Link
Én ezzel kívánok mindenkinek boldog 1000. oldalt, és boldog április elsejét!
(#) Droot hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Sziasztok!
Hallottatok már olyanról, hogy oszcilloszkópra valami játék? MErt én most ilyenen gondolkozok mer unatkozok gyakorlaton Ha valaki véletlenül hallott már ilyenről és megvan neki a link az linkelje már
(#) Action2K válasza Droot hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Szia!
Link1 Sok Link Megkapom érte az 50 pontot?
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Micsoda pontharácsoló lett belőled!
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Ja kérem! Ha egyszer valaki elindul a lejtőn, nehéz a megállás.
(#) Ballage válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

(#) titi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Ja, kérem, pedig az utolsó megoldottnál is inkább llaci56 érdemelte volna....
(#) Action2K válasza titi hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Így van! Ezt írtad is neki. Hogy miért nekem adta Sőt, fel is akarta osztani.
(#) Action2K válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Csak azt ne mond, hogy ez mind a Te gyűjteményed!
(#) wg_kezdo hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Bár nem ide tartozik, de végre megépítettem életem első léptetőmotor vezérlőjét.
Én így ünneplem az 1000. lapot.

Videó040.mp4

(#) sprofan válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Háát nem egészen
De ez jó, köszi szépen mindenikenk!
(#) Attila86 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Idézet:
„A hír ugyanúgy kacsa volt, mint ez is: Link

Az én megnyilvánulásom is kacsa volt:
Bővebben: hozzászólás
Hiszen nagy itt a jólét!
(#) DuMatyi válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

A Tektronix házi múzeumában megvan minden a Földön gyártott oszcilloszkópból egy példány, köztük az összes EMG ből. Az amerikaiak állítólag azt mondták: A magyarok egész tisztességesen tudtak koppinani: 50 megahertzesből tudtak száz megásat is csinálni! (EMG 1567) Na ja: alapokra könnyű építkezni. Volt áltkém tanárom azt mondta: az első 3 sorra adja a pontok 60 % át mert kitalálni valamit, rájönni valamire nehéz. Onnan könnyű továbblépni. (Emelem kalapom a magyar mérnökképzés előtt! Úgy lopni, hogy a meglopott elismerően nyilatkozzon... Ehhez is nagy tudás kell!)
(#) inborn válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

„Emelem kalapom a magyar mérnökképzés előtt! Úgy lopni, hogy a meglopott elismerően nyilatkozzon...”

Látod a magyar már ilyen tolvaj.
Nem baj.
Egyébként, honnan sikerült ezt a sületlenséget „beszerezni”?
Nem érdekes.
Az EMG mérnökei másképpen tudják.
Ne vergődj vele, mert azok, meg szerinted úgyis hazudnak.
Bámulatos ez a „magyaros önbecsülés”.
A magyar, csak a lopásban és a hazugságban jó.
Szerinted.

(#) Attila86 válasza inborn hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Idézet:
„A magyar, csak a lopásban és a hazugságban jó.
Szerinted.”

Nekem is szúrja a szemem, de azért ilyet ő nem mondott.
(#) inborn válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Kicsit kiverte nálam a biztit a dolog, mert gyakran hallani hasonlókat.
Honnan veszi ezt a butaságot?
A lakásán kereste a Tektrinix egyik mérnöke, hogy ezeket elmondhassa neki, vagy honnan vette.
Na meg a szemlélet.
Nagyon mostoha körülmények ellenére tényleg kiváló mérnökeink voltak. Nem mérnök vagyok. Csak ismerek néhányat. Tehát, nem magam dicsérem.
Ez az egész mentalistás, hogy minden tény nélkül adják a jól értesültet és honfitársai rágalmazza alaptalanul. Mert azt hiszi, hogy jópofi.

(#) wg_kezdo válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Azért nem csak koppintani tudunk.
Sőt van amit magyarok találtak ki.
És valljuk be ilyen szemlélettel vissza is érkeztünk a kerék kérdéséhez, hogy na azt vaj' ki találta fel, mert onnan már könnyű volt építkezni.

A kémia tanárod meg egy barom, ha ilyet mondd.
Saját hibámból tudom, hogy kitalálni valamit 1000x egyszerűbb, mint végigvinni megvalósítani, befejezni.
Számtalan befejezetlen projectem lóg a levegőben.
(Moderátorok most helyeslően bólogatnak )
(#) Norberto válasza wg_kezdo hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Márpedig, ha az iskola keretei között maradunk, akkor ebben Matyinak igenis teljesen igaza van...

Idézet:
„az első 3 sorra adja a pontok 60 % át mert kitalálni valamit, rájönni valamire nehéz. Onnan könnyű továbblépni”

Egy ötlet alapján elkezdett, de be nem fejezett témák egész más miatt szoktak "állni", többségben a lustaság miatt.

Ha iratnak a tanárok egy dolgozatot és kicsit másabb a feladat, mint ahogyan az órán tanítva lett (csak egy lehelettel másabb), egy csöppnyi ész mindenképp kell a megoldás kulcsának megtalálásához, nem elég csak bemagolni szó-/betű-/számszerint a feladattípusokat otthon előző este... érdemes megérteni mindennek a működését, az alapokat. Logikai úton rájönni, hogy miért is van úgy. Utána a delikvensnek adhatnak bármilyen hasonló feladatot, el fog tudni indulni, és nem bambán néz maga elé, mint az osztálytársai, akik nem tudnak 2x-et és 5x-et összeadni számológép nélkül...

Matyi csupán ilyen abszolut triviális dologra akart rávilágítani.
(#) DuMatyi válasza inborn hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

A-a, teljesen félreérted! Szokásomtól eltérően ezt nem cinizmus szándékával írtam. Elnézést, ha félreérthető voltam. A magyar tudósok közreműködése nélkül sok mai általánosnak vett mindennapi eszköz nem is létezhetne. Nem ismeri el sem a kelet sem a nyugat, hogy bizony a magyar ész nélkül nem jutottak volna SEMMIRE! Transzformátor: ha enm lenne, 100 éteren túl nem lehetne szállítani a villanyáramot. Gyufa, golyóstoll, dinamó, Rubik kocka, C-vitamin mind magyar találmány. Emellett a tízen felül levő Nobel díjasok számáról se feledkezzünk meg!

Honnan vettem? Sipos Attila visszaemlékezése a RT évkönyve 1992-es számában. Sipos az EMG mérnöke volt. 35 hivatkozott irodalommal alátámasztott cikkében kerek perec kijelenti, koppintás folyt, de szellemi pluszt is beleemelve, nem ész nélkül. (Én elismerésnek vettem a koppintott cég nyilatkozatát. Elvégre őket "kurtítottuk" meg, nekik okoztunk károkat.) Egyetértek a szerzővel, hogy az akkori hazai félvezetőiparral együtt nem is lehetett mást csinálni. Emellett 8 (!!!) főállású villamosmérnök mit tudott volna tenni? Sem anyagi, sem elegendő szellemi erőforrás nem volt. (közben tudtam meg: a MEV-et felgyújtották.)
Ajánlom mindenki figyelmébe a cikket, tanulságos olvasmány pazarlásról, meggondolatlan cselekedetek soráról.

Ha el kívánod mondani a véleményedet privátban (Mindig meghallgatom a másik oldalt is, mert az éremnek minimum két oldala van, de sokszor több is lehet...) és nem itt kioktatni, fél mondatokat kiemelve a szövegkörnyezetből éselferdítve azok jelentését, ("eléggé rövid idézetekkel mindent alá lehet támasztani"--- szokta volt mondani ex matektanárom), elérhetőségeim az adatlapomon!
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

inborn:

Idézet:
„Honnan vettem? Sipos Attila visszaemlékezése a RT évkönyve 1992-es számában. Sipos az EMG mérnöke volt. 35 hivatkozott irodalommal alátámasztott cikkében kerek perec kijelenti, koppintás folyt, de szellemi pluszt is beleemelve, nem ész nélkül.

Az aláhúzottakat én is alátámasztom, azon egyszerű oknál fogva, mivel az EMG-ről szóló RT-évkönyveket én is átlapoztam tüzetesen és én is hasonlót bogoztam ki belőle...
(#) inborn válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

„Ajánlom mindenki figyelmébe a cikket, tanulságos olvasmány pazarlásról, meggondolatlan cselekedetek soráról.”

Én is olvastam. A bőrömön is éreztem az akkori, nem éppen kellemes viszonyokat.

„Ha el kívánod mondani a véleményedet privátban”

A véleményemet elmondtam. Annyit tennék hozzá, hogy felháborítónak tartom ezt a hozzáállást.
Itt, már mindenkinek van becsülete, csak annak nincsen, aki a nehézségek ellenére megpróbálja a maximumot nyújtani.
Érdekesnek találnám, ha a személyes tehetséget, tudást is lehetne lopni.
Ezzel én be is fejeztem ezt a témát.
(#) wg_kezdo válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Ebben van valami vagyis az általad felvázolt esetben teljesen igazad van.
Bár én azért nem adnék 60%-ot rá
(#) DuMatyi hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Emberek! Igyekszem nem a levegőbe beszélni. Akinek kell, elküldöm elektronikus formában a cikk kivonatát. Emellett jelenleg egy EMG CSVM-et újítok fel, még 40 évig jó lesz! Mutassatok nekem mai műszert, lehet akár milliós spektrumanalizátor is, nem bírja sokáig. Egy másik roncs CSVM dobozában tápegység készül, mechanikailag stabil, akár rá is állhatnék! NA az is 40 évig lenne szabatos, ha csak rajtam állna. NEM az EMG-t kvántam becsmérelni, csupán tényközlés volt! Az igazság egy olvasata. Kollégák között nagy becsben vannak a műszerei. Nem véletlenül!
(#) Doncso hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Sziasztok, ha valaki akar gengszterkedni és kedveli a szerepjátékot. Bővebben: Link
Következő: »»   475 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem