Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   486 / 3611
(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

The SMBus Controller (or system bus controller) is part of the Intel chipset. It monitors your system board's temperature and voltage. Programs that read your hardware sensors need the controller.

Rendszerbusz vezérlő. Ha jól sejtem ez felelős azért, hogy épp kik kommunikálnak adott csatornán.
Alaplap driver hiány okozza a jelenséget. Vagy újra felrakni az alaplap drivereket, vagy ha nincs meg megkeresni a netten. Rengetegen keresnek rá megoldást (kerestem, mi is az).
(#) DuMatyi válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Amit bevágtál angol szöveget, abban annyi volt, hogy az alaplap hőmérsékletét és feszültségét figyeli.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Na mára ennyit a programozásból
Lusta vagyok, szóval csak értékből csinál színkódot...
szerk.: várom a dícséreteket/szidásokat

Progi.zip

(#) szamóca hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Kis érdekesség.
(#) wg_kezdo válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Ügyes.
Maskolt beviteli mezőt lehetne használni az elejére, de elegáns.
Gratulálok.
Alulra kis bitmap, és annak a canvasére lehet szép ellenállást rajzolni
(#) Ricsi89 válasza vtsoftware hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Az a furcsa, hogy kb1-2 hetente feldobja, majd nyoma sem látszik a következő indítás után. Semmi ismeretlen eszközt nem jelez. Néztem a gyártó honlapján a chipset drivert, de csak annyit írnak, hogy benne van az XP telepítőjében. Nem lehet letölteni. :no:
(#) vtsoftware válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Hmm ez érdekes.
Akkor szerintem előbb szedd le a drivert az Eszközkezelőben, aztán tedd fel újra.
Ha benne van alapból akkor telepíti magától.
(#) Gery válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Szia!
Innen sajnos nem tudok letölteni semmit. Mikor rákattintok, kiírja hogy várjak 5máspodpercet, majd kiírja hogy az oldal nem található.
És nincs integrált hangkártya az alaplapon...
Valami ötletetek van még?
(#) Mest válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Bocs Norberto, nem ide szántam, véletlenül ez a topik is nyitva volt, de szolgáljon mentségemre, hogy csupán filozófiai nézőpontból érdekel az adat, mivel éppen akkor olvastam egy régi könyvben egy részt, ahol azt taglalták, hogy képtelenség 1 farad-os konndenzátort, vagy nagyobbat építeni, persze indokolva mindenféle rossz szempontból alkalmazott képletekkel és elmélettel. (A két beszélgető Öveges professzor és Sas Elemér.)
(#) zenetom válasza wg_kezdo hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Az mégcsak komplikálna a helyzeten... Hogy lehet ezzel a mezei beviteli mezővel beállítani, hogy csak számokat fogadjon el? Had ne írjak rá még erre is vizsgálatot.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Nincs Sopron-Miskolc járat, csak átszállással!
(#) DuMatyi válasza Mest hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Övegest kéretik nem bántani. Zseniális ember volt! Akkor a technika fejlettsége más szinten volt. Az ELKO-k újdonságnak számítottak Örültek, ha µF nagyságrendet elő tudtak állítani. Elvégre ez olyan, mintha a Ge tranyók korában valaki azt mondta volna, hogy mindig megbízhatatlanok lesznek a félvezetők. Akkor ki gondolta volna, hogy ma itt fogunk tartani? Mini mp3, ccd kamera, pendrive.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

No épp akkor (átszállás) jön a figyelmeztetés.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Ja értem és akkor lép fel a hardverhiba! Mit mondasz a pincérnek, ha az étteremben megrendelt fatányérost porcelántányéron hozzák ki eléd? Please Mister, It's fatal error!
(#) Action2K hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Olyan vacak lett a Vatera keresője. Beírok egy angol szót, erre kicseréli valami magyarra. Ha valami típust írok, azt is elkutyulja. Ha teszek egy *-ot a szó mögé, akkor néha jó
(#) deguss válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Talán nem bűn ha ráteszek egy lapátattal, és leírom, hogy szemét húzás volt ez a feltöltési díj a részükről. Remélem megbukik az egész oldal, elvesztik az összes árust!
(#) Norberto válasza deguss hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Az esélyt mindenesetre megadták rá önmaguk ellen...

Biztos előkerült egy családtag, egy rokon, egy ismerős, akit fel kell pumpálni pénzzel, és most aztán "jól" kitalálták a módját... más, nyomós okot nemigen tudok elképzelni.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Azt ugye tudjátok, hogy a Tesz-Veszt is megvették. Egy a tulaj.
A feltöltési díj, hát jó az amire Ők akarták, de tény, nagyon sok partnerem emiatt csökkenti a kínálatát, és Emailozva egyeztetünk mije van még. Vagy felteszi 1 forintos zárt aukcióra. Csak előbb utóbb, meg azét fogják osztogatni a WARN-t.
(#) Mest válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Kedves Matthew! Eszem ágában sincs kétségbe vonni a Professzor úr zsenialitását, hiszen, mondhatni az Ő (Legkedvesebb kísérletein) nőttem fel, és a kérdésem a kapacitásra irányult nem Ő rá. De, ha már rávilágítottál, szerintem a technikai fejletlenség nem ok, vagy indok arra, hogy magasan kvalifikált tudományos szakemberek hülyeségeket bizonygassanak és hibásan alkalmazott, de egyébként helyes képletekkel megideologizálják. Ráadásul tudományos felsőbbrendűségük biztos tudatában. A technikai fejletlenségre nem lehet hivatkozni. Például Jules Verne soha sem tett ilyet, mégis kevés tudományos hozzáértéssel is kitalált (előrevetített) olyan gépeket és technikai eljárásokat, melyek megvalósíthatósága a maga korában teljesen abszurd és elképzelhetetlen volt.
Valószínűleg az összes könyvet olvastam Övegestől, ami a nép számára 1920-tól megjelent , sajnos több hasonló antiverneilitás is található bennük. Pl. azt is Ő állította, hogy az ember a világűrbe sohasem fog kijutni, mert az teljességgel lehetetlen! (természetesen a szokásos, jól megkonstruált magyarázattal), pedig ezen állítás leírásokor von Braunék már évek óta pufogtatták a rakétáikat 160-180km magasra, az alsólégkörön túlra (a világűrbe). Természetesen ezek a melléfogások nem csökkentik a munkássága értékét, és az iránta érzett tiszteletemet. Érdekes, hogy pont Vernét hoztam fel ellenpéldának, véletlenül ráhibáztam :yes: , Verne kitűnő futuriszta volt csekély tudományossággal, a Professzor pedig kitűnő tudós volt futurisztikus prekogníciók nélkül.
(#) zolika60 válasza Mest hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Kedves Mest!
Még régebbi könyvekben azt is olvashatjuk, hogy a föld lapos. A fizika mindíg csak magyarázni próbálja a jelenségeket a pillanatnyi tudás alapján. Ezért van az, hogy minél régebbi könyveket lapozgatunk annál viccesebb. Ez nem jelenti azt, hogy a régiek ostobák voltak csak nem votak minden általad már ismert információ birtokában. Szerintem nem telik bele 20 év és a te mostani tudásod is nevetséges lesz az ifjú titánok számára. Ezért kell egész életen át tanulni.
(#) DuMatyi válasza Mest hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Én is Öveges könyvein nőttem fel. Sőt: ismerek olyan embereket, akiket tanított egyetemen, főiskolán. Sok történetet hallottam róla. Csak jót. Ja, és ő miatta imádtam a fizikát! Épphogy tudtam olvasni, az ő könyveivel kezdtem, olyan jól tudott magyarázni, hogy megértettem!
(#) Szárnyas válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Idézet:
„Még régebbi könyvekben azt is olvashatjuk, hogy a föld lapos”

Még ezeknél is régebbi könyvekben pedig olyat is olvashatunk például, hogy az i.e. 1. században egy Dicinius nevű erdélyi dák mágus a gótokat arra tanította többek között, hogy a Nap hányszor nagyobb égitest, mint a Föld.
(#) Mest válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Kedves zolika60!
Teljesen egyet értek veled! De, úgy gondolom, hogy a világ bármilyen pozitív irányú haladását gátolja bárkinek a negatív hozzáálása. Gondolj csak bele! Az előbbi példát ismét felhozva, ha minden tududós(aki elvileg hozzáértő személynek számít) tagadná, ill. tagadta volna az ürhajózás, a repülés, a nukleáris energia felhasználás, vagy bármi olyan dolognak a lehetőségét, melynek az adott korban nem voltak meg a tudományos magyarázatai, vagy a technikai feltételei, vagy csak egyszerűen képtelenek voltak logikusan(normálisan) alkalmazni a rendelkezésre álló információ halmazt. Nem szabad sohasem kategorikusan kijelenteni, hogy ezt, meg azt, ezért, vagy azért nem lehet megvalósítani. Ráadásul alátámasztani egy megkonstruált primitív és kezdetleges elmélettel, csak azért mert mi magunk azt gondoljuk, hogy az a helyes és jó eredmény. Teljesen figyelmen kívül hagyva az emberi elme szabadságát és korlátnélküliségét, persze nem gondolva a rendelkezésre álló kevésbé tudományosan alátámasztható információkra.
Tulajdonképpen most egy olyan jelenségről beszélgetünk, mely a világunkban egyértelműen jelenlevő aktualitás, a legtöbb emberre érvényes dolog. Hiszen az emberek(meglátásom szerint) nagyon szeretnek hazudni (nem megalapozott, vagy rossz nézőpontból véleményt nyilvánítani), bármi áron, ha az valamiklépp a javukat szolgálhatja, teljesen mindegy, hogy pozitív, vagy nagatív megfontolásból.
Mind ez nem ront (Övegesre nézve) az eddigi, vele szemben érzett tiszteletteljes véleményemen.

(az egyik legújabb vita a tudományos körökben a fénysebesség feletti utazás lehetőségének kérdése, ami ugye lehetetlenség. Vagyis az értelmezés szerint c-nél nem haladhat semmi gyorsabban, mert a gyorsítás energia igénye a végtelen felé közelít.
Okos megközelítés. De mi van akkor, ha nem piszkálom a sebességet, hanem az időt lassítom? Eredményként a sebességem fog nőni ill. kevesebb idő alatt nagyobb utat teszek meg. Kacifántosak ezek az összefüggések.
És a kvantum teleportációt még meg sem említettem.)

(#) zolika60 válasza Mest hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Tualjdonképpen egyet értünk. Csak nem gondolnám, hogy negatív hozzáállás lenne a megszerzett tudás és élettapasztalat alapján kijelentéseket tenni. Pédául többször kifogásotam már azokat a hozzászólásokat amik ellenkeznek az általános iskolai fizika könyvvel. Annak ellenére, hogy tudom sokan vitatják pl. az energiamegmaradás törvényét is. de mivel ennek bizonyítékát még nem láttam ennek szelemében gondokodom. Lehet, hogy nemsokára kinevetnek érte, mégsem gondolnám, hogy negatívan álnék a dologhoz.
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Ápr 10, 2009 /

Nyussszzzziiiiii
(#) DuMatyi válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

De kicsoda?
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Ez csak egy felirat, hogy kövessem a fehér nyuszit. Valami húsvéti vicc?
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Vicc? Szoktam én viccelni Ez a "kis fehér nyuszi" megfelel?
Topihoz pink nyuszi jön?
(#) Mest válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Teljesen jó az, amit mondasz, szerintem egy dolgot hagytál figyelmenkívül. Nem csak a kapott információkat kell felismerni és értelmezni, hanem az információ hiányt is, és ki kell tölteni ezt a hiányzó részt tényleges adatokkal. Ugye tudnom kell, hogy mi az, amit még nem tudok valamiről, és nem állítom a homályos, ismeretlen területről, hogy az nincs és nemlétezik, csak mert az eddigi ismereteim alapján, akár misztikus jelenségnek is felfoghatnám.
Ha, csak a megszerezhető információkra(pl.iskolai tankönyvek) támaszkodsz, akkor a múlt tudományát analizálod és fejlődsz ugyan, de semmi olyat nem fogsz megtudni belőle, melyeket csak ezután fognak felfedezni. Voltak, vannak, és lesznek mindig olyan emberek, akik mernek elég elrugaszkodottan gondolkodni és képesek ezt érthetően megfogalmazni, vannak olyanok is, akik miután elolvasták a tankönyveket és a homályos helyekre beillesztették az elrugaszkodott gondolatokat, kiagyaltak valami egészen új dolgot, amire addig senki sem gondolt. Pl. a mobil telefon és a homecomputer. A hetvenes években pl. szinte elképzelhetetlen volt a mobil ekkora mennyiségben, vagy a PC. Sőtt a mobiltelefon még az akkori futurizmusban sem jelent meg! A kalkulálnivaló intézésének jövőjét még 1980 -ban is úgy tanították felsőfokú intézményekben, hogy "Az ember elmegy a városi számítóközpont hivatalba és a hóna alatt viszi írásban, vagy lyukkártyán a kalkulációs összetevőket, ahol átadja az operátornak aki az épületet betöltő számítógép komplexumon lefuttatja a programot, és az eredményt ott kávézgatva meg lehet várni az ügyféltérben.". Nos végül az is egész másképp alakult. Igyekszem nyitott szemmel és elmével létezni a világban, igyekszem megismerni a világot , és az ismeretlen területből nem elvenni, vagy negálni igyekszem, hanem kitölteni azt. Természetesen a fizika igazolt, igazolható törvényein semmi sem változtathat, (Kivéve a Gyevi bírót) de hozzátenni mindig lehet. Képzeld csak el, hogy mekkora meglepetés és rejtély lehetett az a jelenség, mikor vándorló pusztai őseink nem tudták megfőzni magas hegyen a húst, mert csökkent a víz forr pontja. A tűz meggyujtásának tudásáról nem is beszélve. Természetesen szerintem sem kell mindent elhinni a divatos ingyenenergiáról és szezontársairól, amit a bélabá mond, de bízom benne, hogy egyszer megvizsgálhatok egy ilyen készüléket és amennyiben a mai törvényszerűségekkel magyarázható a működése, egészen biztosan felismerem azt, ha pedig nem, akkor megkeresem, hogy hol kell a meglévő fizikai törvényeket és az ismereteimet kiegészíteni. De sohasem utasítom el az ismeretlent. Tudom, hogy miután meghalok, semmi sem marad utánnam, legalábbis semmi tudatos, semmi élő. Ez a jelenlegi információim alapján egészen biztos, de mégis fenntartom a lehetőséget a végeredmény megváltoztathatóságára, hiszen elvileg még csak nem is lehetetlen.
Következő: »»   486 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem