Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
köhöm...köhömm...
Ez saját, gratulálok... Működik? enyém nem... nincs elég ereje.
Ezeknel a gepeknel altalaban a szabalyzas hogy van megoldva? Van egy hasonlo gepem, fustol a szabalyzo. Szivesen megjavitanam, ha tudnam kb. hogy dolgoznak ezek a szabalyzok. Koszi.
KKacsa: Működik, kézzel nem tudom lefogni, milyen akkuval hajtod?
Gtk: Személyes tapasztalatom nincs még, de mivel DC motor, egy 555+FET-tel könnyen meg lehet oldani. A kézreálló poti viszont már nehezebb dolog. Talán egy autórádiókon alkalmazott, kb 1cm úthosszú tolópotival?
Sokféle akkuval próbáltam...
c.elem, 12V-os riasztó aksi, autó aksi, próbáltam hálózatról... a motor gyenge és kész...
Én egy képet tápról hajtok, de erős csak a tápnak kevés az a 6A és nem szabad terhelni még felforog
De szerintem ezt nem itt kéne vitatni
Koszi. Igazabol arra voltam kivancsi, hogy hogy van az eredeti megoldva. Mi lehet az ami fustol benne Ossze is van olvadva a szabalyzo egy kicsit.
Nekem is pont ez a hibám a tápnál így pl csavarbehajtásra egyáltalán nemjó.Elvileg 10A tud a tápom..terhelnem kéne az 5v-ot is hogy kijöjjön belőle ennyi..
Még ne add fel !! ha megtervezed és kinyomtatod
a panelrajzot ,akár indigóval át tudod másolni a panelra és onnan már csak "szinezni " kell a filccel !!! Régen én úgy csináltam hogy a kész rajzot és az indigót ráragasztottam celluxal a panelra , átpontoztam pontozóval , áthúztam a vonalakat ceruzával vonalzó mellett majd levettem a papírt és a vonalakon végigmentem a filccel vonalzó mellett .
Készülget az Attila86féle labortáp.
A nyákkal nem vagyok ugyan 1000%ig elégedett, de azért nem rossz. (Szétkentem a festéket a panelon, mert nem volt elég nitrohigítóm és erre való rongy. A függőleges panel meg keskenyebb néhány milliméterrel a kelleténél (szinte méretre vágva találtam a panlet a fiókban )).
Nem is rossz ötlet. Azóta már megterveztem ma délután két panelt, amelyeknél nagyon ügyeltem a helytakarékosságra. Csak két áthidalást alkalmaztam. Holnap pontozás és maratás. Azt hiszem, hogy ezt az általad leírt módszert nem árt jobban szemügyre venni, mert pl. alex007 nyákjait nézve összefutott a számban a nyál...
Sajna nem én csináltam a nyákot, hanem csináltattam.
A módszer maga elég jó, csak elég hosszadalmas. (szitával készült)
Ha az oldalon lévő nyákrajz alapján csináltad akkor ajánlom,hogy nézd meg a diódahíd helyét.
Bizony bizony oda be van tervezve egy kis zárlat.
... Gomb elemmel... (Nem saját készítés)
Upsz! Ha menne a Fotosop, én is készítenék egy ilyet. De a tiéd igazi lehet.
Nem mondod, hogy még működik is? Nekem nagyon tetszik. Igazi "mini (mikro) drill"
Miért?
Ilyet csinálhatsz akár te is.. Fogsz egy mobilt, kiszeded a vibró motorját a többi meg gyerekjáték
Üdv!
Ma lettem kész ezzel a hangszínszabályzóval LM1036+NE5532. Később még talán beleteszek egy FH3-at, van még annyi hely. Sokkal jobb, mint a TDA 1524. Az áramkör az Urbán Elektronikás, nyákrajz saját, és fototechnikás.
Szia!
Szép lett gratulálok! Én is tervezem, hogy megépítem ezt a szabályzást egy végfokkal. Véleményt tudnál róla mondani? A doboz honnan való ha megkérdezhetem? üdv: Dávid
ha tényleg működik lehet vele nyáklapot fúrni pont van egy fölös vibromotorom :yes:
Szia!
Szinte semmi zaja nincsen maxra tekerve a hangerő potit. A szabályzás nem csak a poti felétől kezdődik, mondjuk én lineárisat vettem bele. Vonal szintű jel kell az LM1036-nak, különben nem sokat erősít rajta még ezzel se hajtotta ki a VF2-őt. Ha gyenge a jelforrás, akkor meg az NE5532-höz kell kötni, az megfelelően felerősíti (mp3 lejátszó, discman, mobil meg ilyenek), így már az erősítőt is maxra tudja járatni. Az eredeti rajzban a 7-es láb nincs bekötve sehova, én utólag a 12-es lábbal kötöttem össze, ez bekapcsolt állapot. Így mintha szebb mélyeket adna, meg olyan térhatású a hangja. Van még egy apróbb gondom, hogy nagyon hallkan búg róla a VF2 meg más is, nem olyan, mint amikor földhurok van. Ez táprobléma lehet, talán nem kellene bele a stab IC, de akkor meg 17.4V jön ki belőle, adatlap szerint meg 16V-ot bír max. Cserélnem kell a nyáktrafót 9V-osra, most 12V-os van. Külső tápról járatva nincs ez a búgás. Olyan hangot kell elképzelni, mint amikor elfüstöl az erősítő, és zúg a hangszóró, csak ez nagyon halk. Urbán szerint a zéner feszültség 5V, nekem 4.76V, szerintem nem gond. Üresjáratban 32mA az áramfelvétel. 40 fokos az IC folyamatosan, üzemi hőmérséklet , a TDA1524 is melegedett ennyire. A doboz meg elektrós üzletben volt. Azt a fekete-fehér alut akartam, de aztmondták, hogy csak rendelésre hoznak, mert nagyon felment az ára, és már csak műanyag lesz. Az utolsó csavarig az egész cucc, úgy, ahogy a képen van hatezer. Szerintem megérte. Na, egyebet nemtudok mondani Üdv!
Mi mást is építhetél volna, drága hourofil barátom, mint egy (sokadik) órát, némi extrákkal fűszerezve...
Nekem tetszik, bár nem értem, minek a nagy hely a PIC és a kijelző között...
Gratula, jól néz ki az óra a fenn lévő LED-ekkel.
Egy kicsi észrevétel lenne csupán: miért megy el a kijelzés ha megnyomod bármelyik gombot?
A gombnyomas szandekosan kapcsolja ki a kijelzest?
Idézet: „Nekem tetszik, bár nem értem, minek a nagy hely a PIC és a kijelző között...” Eredetileg külön lett volna a dátum, + lett volna rajta hőmérő és még gondolkodtam azon is, hogy a hét napjait szövegesen írom ki... Aztán rájöttem, hogy ez egy óra aminek a célja a pontos idő mutatása. Geri: Azért mert azon filóztam, hogy az aktuális digitet villogva jelezzem ki. Aztán maradtak a tizedes pontok... (Erősen béta állapotot láthattok. Azért tettem fel, mert a multkor is születtek jó ötletek.) A ledek körben lesznek elhelyezve, a kijelző középen. Mint az látható 5mp-ként ugrik 1-1 led. Ennyi csicsa talán elég is. Köszönöm a hozzászólásokat!
Üdv! Hamarosan elkészül az új tápom! Már csak a feszültségszabályzó kéne. De nem tudom hogy kéne megoldanom! Potival meg L7812-vel szeretném megvalósítani! De hogy? Előre is köszi a segítséget! Amúgy pofás a gépezet és ami a legjobb,hogy nem tudtam Nyákot készíteni hozzá mert elfogyott a maratóm, így aztán spagetti fillingje van az egész alkotmánynak! A benne lévő Procihűtő a feszstab IC számára lett belerakva! Minek ekkora hűtés? Extrém terhelésnek lessz kitéve! Ja és kulccsal indul! Mert már volt olyan, hogy egy vendég bekapcsolta a tápom aztán rövidre zárta! Van még kép! csak nem enged többet! a kövi hozzászóláshoz rakom a többit!
A többi kép
Bocsi, ezt nem egészen értem, ez most mi? Egy trafó bedobozolva, kulcsos kapcsolóval? Ha a feszültséget szabályozni akarod, ne 7812-est használj, mert az nem kifejezetten arra való, az fix +12V stabilizálására van. Inkább akkor használj LM317-et, az inkább erre lenne hivatott. Fogsz egy lyukacsos próbapanelt és összerakod seperc alatt egy pár alkatrész társaságában.
Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |