Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nagyon szép lesz ez, mint általában az összes munkád.
Gratulálok hozzá. Én is az inox forgatógombra szavazok. Egyébként én sem tétlenkedem, sőt tőlem nem megszokott módon párhuzamosan épül a PCL86PP és a KT88SE, igaz ez utóbbi még csak deszkamodell szintjén mert kísérletezek vele.
Valóban jól néz ki. Kísértetiesen hasonlít egy Pathos hibridre.
Jó hogy valaki már a doboz-készítés tekintetében képes ilyen profi munkára mint CIROKL is.
Sziasztok ! Nos megpróbálok mindenkinek válaszolni egy csokorban ! Ami azt illeti ez valóban egy picike PCL86 SE lessz és "a középső cső az " egy EM80 varázs szemecske ! Amit nem cső hajt meg hanem a nálam már szokásos fetes panel ami természetesen sztereóban van megépítve csak a vége monosítva . A glóriákon lévő csavar meg valőszinűsíthető hogy az az űgynevezett zárt anya lessz a végleges ? A fotohoz most csak ez a sima anyacsavar lett föltekerve mivel szerintem nem mindenkinek van othon a fiók mélyén M3-as zárt csavaranya! Valóban a hasonlóság az félelmetes ez és a Pathos hibrid közt ! Most itt elárulom hogy a külsőt azt onnan lestem el , de viszont nem akartam teljes mértékben leutánozni csak hasonlóra szeretttem volna . Reméllem ez valamejest sikerült , de nem mindig csak az ellesésből táplálkozom azért vannak saját ötletek is ! Most ezzel párhuzamban futó munkánim eggyike is , amit már máshol bemutattam . Ezen a fórumon lehet nem tudom bemutatni csak részletekben , mert itt ahol betudnám mutatni nem komálják az erősítőket ? Egy csöpnyi csövecske van abban is Viszont a vége az félvezetős ! Még ez is olyan félig meddig állapotban van már majdnem kész csak egy iciri picike festegetés van belőle hátra. Ez - az valami hasonló lessz mint a tesója .
Sziasztok! Előszöris gratulálnék Cikrolnak a gyönyörü"félkész" erősítőért. Nekem valahogy mindig a dobozálás volt a gyengém. És hogy igazi hozzászólás legyen jöhet a kérdés: Egy py82-es csőnek elég lenne 12V 450mA-en fűtésnek?
Vagy tegyél inkább távtartót és legyen alul/felül csavar. Szép csavart hamarabb találsz (és Tőled többet vár az ember mint csak egy szimpla menetesszár anyákkal )...
Szia ! Gyakorlatilag egy csöppet benézted a dolgot ! Ez amit te menetesszárnak véltél az olyan anyag amit sokan csak a mesében hallottak ? Nem árulom el az anyagát mert akkor biztosan nagyképünek fognak titulálni , de lehet találgatni errőll is . Aztán itt meglehet jobban vizuálni hogy hogyan van ? De hangsujjoztam ám az elején hogy ez az egéssz csupán még félkész stádiumban van !
Az más Azokon a képeken nem látszott rendesen. A sasszihoz és a gyűrű alá miért nem csinálsz magad anyát? Szerintem olyasmi mint egy "D" csavarfej valami szép anyagból jól mutatna...
Ez az átépített HT-30-as jobban tetszik. Jól mutatna középen egy hajlított plexi burkolat. ugyan olyan méretben mint a két szélső takaró, s hátul a hűtőbordánál kivágva a borda helyén.
Idézet: Ez teljesen ujj nem átépített ! „Ez az átépített HT-30-as jobban tetszik”
A plexire én is gondoltam! Látszik szépen az erősítő, de azért mégis védve van.
Idézet: Az látszik az biztos ? De nálam mitől kellene védni a koboldoktól ! A lányom már 19 Ő már mást fogdos ! „Látszik szépen az erősítő, de azért mégis védve van.”
Köszönőm, hogy segítetek a rádió áthangolásában, most már 4 rádió adást képes fogni, én a tekercseken 1-1 menetet "átforrasztva hidaltam meg"
Ha az átforrasztás rövidzárt jelent , akkor az nem szerencsés megoldás .
Ha már 4 adó fogható , akkor az oszci is belőhető a skálának megfelelően az adók frekvenciájának ismeretében . Az antennakör és a modulátor pontos bengolása is fontos a jó együttfutás beállítása .Skála elején vasmaggal , a végén trimmerekkel , többször megismételve .. A 47pf -ot kb 27-33pf-ra cserélném és ha vasmaggal hangolható , akkor azzal sávközépre kell kihegyezni . Amennyiben légmagos tekercs , akkor alu vagy sárgaréz maggal jól beállítható . C21, C22 kondik kimértékű csökkentését is javasolnám.
Ilyen hangfalat közepes méretű, de nagy légterű szobában milyen -csöves - erősítővel érdemes hajtani? Én valami PP -re gondoltam feltétlenül, 10-20 W körül El84?, vagy inkább valami sugártetroda? Williamson 6P3Sz-E? Valakinek tapasztalata, ötlete? Én Hifiben még nem mentem 10 Watt felé csövesekkel
6Sz33Sz SE? Bár nem sugártetróda, de EL34 valami "gyengébb" rajzal (30W)? Vagy PL500-504PP? Esetleg 807PP?
Írtad, hogy sok PCL-ed van. PCL86PP, vagy PPP?
Se szerintem nem jöhet szóba , mert elég érzéketlen hangfal, ráadásul 3 utas. 6Sz33Sz , "macerás" cső, PL 500 "pórias" 807, szintén macerás, PCL meg megintcsak "pórias" . Ez nem nekem készülne, hanem egy ismerősöm ismerősének Aki "laikus", csak a végeredményt szeretné élvezni. (az anódsapkás csövek már csak ezért is ellőve ) A 6p3s7/6l6 meg azért jó, mert sok cső "csereszabatos" vele : KT66, KT88, 6L6g, 6L6 GC, 6P3sz, 6P3Sz-e, 5881, ..stb, lehetne válogatni. Meg rockzenére kellene, és nekem oda "szigorúan" sugártetroda "illik", ha már egyszer zömében azzal játszák fel
Jaa, azt hittem, hogy neked kell. Akkor építs 6P3Sz-t, ha annyi cső "kompaktibilis" vele.
Nem tudom mennyire lehet hinni a net-en elérhető "reklám adatoknak", de ott a Magnat Monitor Supreme 2000 álló hangdobozt 93dB-es érzékenységűnek írják. Az azért nem annyira gyenge (bár a Magnatok hangja nekem sosem jött be)...
Szerintem is az már igen kedvező , ha 1W /1m mérve teljesíti azt .
Hát ha ismeri a szabványt, akkor igen
Más: Találtam az alulemezhez egy Adhezor nevű alapozó és átvonó festéket, (ez kimondottan alu és színesfém alapokhoz való), lakkhengerrel felhordva szép egyenletes selyemfényű fekete felületet ad. Ezt most egy próbalemezen lefújtam egy homokszórt utánzatot adó akrill festékkel (sajnos spray-ben csak ilyen van). Ha kellően kikeményedett, megpróbálom átvonni matt poliuretán lakkal. A másik lehetőség, az Adhezor önmagával keverve (létezik fehér is) adhat matt szürke felületet...
Ha valós az érték, akkor annyit, hogy 1KHz-en elég érzékeny ez a doboz (bár most olvasom, hangnyomást ír, nem érzékenységet, az meg kicsi lenne ekkora wattokhoz)...
Viszont az ember egy hangdobozon zenét szeret hallgatni, és az már bizony szubjektív kinek mi jön be... Egy hangdoboz véleményem szerintem több mint egy faládába bepakolt hangszórók együttese. Ennyi pénzért ma már nehéz lehet minőséget összehozni... Már ha valakinek ez a célja ...
Üdvözölök mindenkit, a kérdésem az, hogyan lehet egyszerűen kimérni, hogy PL500-as rendelkezik kelő anód árammal? ahhoz, hogy feltudjam használni erősítőben. Én szeretnék építeni 2*30wattos erősítőt PL500PP üzemben, a bökkenő az, hogy "csak" 4drb van belőlük és már tudom elég sok baj van a kimenő meg a hálózati trafók elkészítésében és nem szeretném, hogy hibás vagy gyenge csövek miatt ne legyen sikerem.
Szia! Építs egy bemérő alapkapcsolást, s így kitudod mérni őket. Értelem szerűen triódásan kösd be a PL500-at. Ha netán valamelyik nagyon gyenge, vagy hibás, fillérekért tudok adni Neked jót!
Idézet: „Meg rockzenére kellene, és nekem oda "szigorúan" sugártetroda "illik",” Milyen a hangja a sugártetródás erősítőknek szerinted? Egyértelműen megkülönböztethető egy pentódástól például?(persze itt hasonló munkaponti beállítások mellet értem az összehasonlítást) |
Bejelentkezés
Hirdetés |