Fórum témák
» Több friss téma |
nem tudod véletlenül milyen lencsét kell hozzá használni?
lm317 áramgen el fogom hajtani de valamiér a 100ohm os potot nembirom beállitani 200 ma ra mer hirtelen felugrik.Hejette raktam 4 ohm ellenálást igy van 260 ma.Ezért kérdem.Hogy érted hogy mibe rakom bele? Réz tömb be. Nemakarom majd sokat hajtani max 1-2 percet fojamatosan de még annyitsem.
Én Ezt használom. http://www.hestore.hu/termek_10026923.html A hütés miatt. De ha megbirod oldani a hütést akkor jo a 300ft s pointer lencséje is.
Mármint milyen készülékbe? Pl. lézershow...
Olyat ami van
Kísérletezgetéssel majdcsak találsz eggyet...
most látom, hogy van iylen téma. Van nekem komplett 2 asztali dvd olvasó egység. érdemes szétkapni, vagy inkább hagyjam meg, hátha jó lesz valamelyik dvd-be...?
A DVD olvasóban lévő lézerdiódának nagyon kicsi a fénye.
Semmibe lámpába. Minjár készvan és csinálok rola 1-2 képet feldobom.
Nem jöttél rá, miért ugrik fel az áram?
Ajánlom az y= | 1,25/x | függvény áttanulmányozását, gyakorlásnak. Hogy ne kelljen rajzolgatni, elkészítettem neked: Bővebben: Link (gyakorlatilag az X tengely az ellenállásnak tekinthető, az Y pedig az áram ohmban, illetve amperben). Igazából ez egy elég nagy hátránya az LM317-es áramgenerátornak, ezért érdemes fix, nagyon precíz ellenállást berakni.
Köszi Rendes vagy ,már kivettem a pot-ot és beraktam 4 ohm ellenállást igy fix nem ugrál 264-265 ma. Remélem nem sül meg a dioda.
Tessék 2 kép. Régebben már raktam fel párat de az fekete lámpa volt és vékony. Nem fért bele az elem a 9V pedig sok volt neki ezért átraktam ebbe. Szebb , jobb és még kapcsoló is volt benne. Ja , és vizállo
és ha piacos lézerből csinálom amivel anno játszottunk h képeket vetit ki annak fogom sötétbe látni a lézer nyalábokat tükrök segitségével? meg azt megtudnátok mondani h ha nem elemekkel szeretném üzemeltetni akk hogyan kössem be h jó legyen?
Hát szélturbinához ha javasolhatok egy Graetz-hidat , de gondolom az akksinak is hasonló pólusai vannak mint az elemnek
(piacos lézernél a háza a pozitív, a rugó pedig a negatív )
Ha nem a gombelemekről megy a dolog, akkor max 25mA áramgenerátorral , feltéve, ha 1mW van ráírva mint az enyémre volt. :yes:
én meg kipróbáltam minden lencsét ami a meghajtóba volt de csak szórja a fényt nem tudom miért
Azt a lencsét használd amit legelöször szedel szét. Amikörül drot van ... És rakd kb 3-5 mm meszire a lézertöl. úgy Jó lesz.
A lencséd fókusztávolsága lessz az a távolság ahova el kell helyezned a dioda elé. A lencse átmérője ezen a helyen ne legyen kisebb mint a rá szórt folt átmérője . Az íróban ami van az már másnak is jó volt, de ha messzire akarsz pici pontot akkor használj nagyobb fókuszú nagyobb lencsét de akkor a sugarad is nagyobb lessz.
A kis kollimátor lencsék amik piros pointerekbe vannak ,számít az oldala is lehet hogy az íróban is ilyen van és te mindig fordítva raktad elé.
és akk ha azt a "piacos" lézer használom attól a lézernyalábak fognak látszódni vagy hogyan oldjam meg h látszódjanak??
A HQ-féle lézermodult (amit itt a HE storeban is kapni) nagyon nem ajánlom arra, hogy kicseréljétek a diódát benne. Borzasztó vele dolgozni, a diódát szemből a lencse felől kell beletuszkolni a házba, gyakorlatilag külön célszerszámmal. Amit vettem régebben, ilyen modulok a lencse menete festékkel és ragasztóval is be volt kenve, így nemhogy állítani, de megmozdítani sem lehetett, csak fogóval!
Ja, és a ház éppen hogy csak elég egy 16x-os dvd diódának passzív hűtésként.
Hát igen, Nagy nehezen én is kitudtam belőle szedni a diodát.De vissza már nem tudom rakni a 16x szóval 1 kicsit meg kellett fúrnom ezért 1 kicsit lötyög benne. Beleraktam 1 hosszabb erősebb rugót és az rendesen lenyomja. A lencsét is nehéz volt letekerni nekem is be volt ragasztva.Ráraktam 1 olfa kést és azzal tekertem le igy nem tört szét/karcolódott. A 3 mw s diodával kiprobáltam rendesen át adja a hő-t.Bár valahogy bele kellene ragasztani vagy valami Valaki nem tud valami anyagot? mint pl az ón csak nem forró amitöl nem sül meg.És a hő-t is rendesen át adja?
Hővezető ragasztó, de nagyon drága, nem éri meg. Házilag is lehet talán csinálni, finom ezüstporból, és erősragasztóból.
Aláírom, hogy nagyon macerás, valóban nehéz kicsavarni a lencsét én is csak fogóval tudtam, de raktam ruhát is a menethez, mert ha nem lett volna, akkor egyből szétment volna a menet... Nekem egyébként bevált, úgy hogy az a rézhenger még bele van préselve egy 40x40x15mm-es réztömbbe.
Nekem egy ilyen modulom van csak nem birok bele talalni lezer diodat
vki tudna nekem segiteni h egy cd meghajtó lézerfejéből egy pintert lehet csinálni valahogy?
Csak dvd író ból lehet . Erről szól ez a forum ha visszaolvasol hogy mit hogyan kell és mivel.
Hogy ha igy mérem az MA-t ahogy a képen van (265MA) az úgy jo lesz a 16x diodának vagy nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |