Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   322 / 1387
(#) Bari- válasza gerenk hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Amit használok fényes 135g-os műnyomót langyos vízben kb 5-10 perc amíg felázik és lehúzható, nagyon kevés marad a panelon amit körömkefével kell lesúrolni.

Bari
(#) p_istvan válasza gerenk hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Kiváncsivá tettél, mutass képeket!
Mind a két oldalára megy (fényes matt)?
(#) gerenk válasza p_istvan hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Még csak a fényes oldalára nyomtattam úgy hogy először egy A4 lapra kinyomtattam a mintát, utána a hátuljára egy kicsivel nagyobb háztartási alufóliát tettem és a felső szélénél öntapadós cimkecsikkal rögzitettem.
Nem vasaltam le, mert a nyomtatóm / OKI B4100 /
a benne lévő porral sajna nem fed olyan jól mint a régebben használt
HP 1012 eredeti tonerral.
Úgy láttam nem elég vastag a festékréteg,és alámaródott
volna.
Az alufóliát a vasklorid oldja,a festék marad a lapon.
A nyomtatóba eredeti HP port kell töltenem, akkor biztosan használható lesz ez a módszer, előnye hogy nem kell az áztatni és súrolni, nem válik le és nem sérül a lenyomat
(#) emmzolee válasza Bari- hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Hello

5-10 perc? ?

Én is vettem 135g-os fényes műnyomó papírt, és lanygxos vízben nekem a teljes átázáshoz kell vagy 1 perc. Aztán a maradékot egy erre rendszeresített fogkefével lesikálom. Az még egy perc.
(#) Norberto válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

És neked a fogkefés mutatvány után minden icipici maradék papírréteg szépen lejön, ahogy a nagykönyvben meg van írva?
(#) Bari- válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

A panel nagyságától függően úgy 5-10 perc, hogy szinte maradék nélkül lejön a papír a nyákról, és csak a közeli vezetősávok és forr-szemek közötti részen kell csak a vékony hártyát lesúrolni, ami körömkefével könnyen és gyorsan lejön.
Amíg ázik addig előkészítem a terepet a maratáshoz, és elpakolom azokat a szerszámokat amire nem lesz szükségem.

Bari
(#) Norberto válasza Bari- hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Idézet:
„és csak a közeli vezetősávok és forr-szemek közötti részen kell csak a vékony hártyát lesúrolni, ami körömkefével könnyen és gyorsan lejön.”

Ez nálam is hasonlóan van, de súrolni nem igazán merem, mert akkor a vékonyka vonalak bánnák a műveletet.

Inkább le se írom, milyen művelethez folyamodok ilyen esetekben, inkább az ötleteket, tanácsokat próbálnám megfogadni és ellesni.
(#) spikk válasza Norberto hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Én ilyenkor félelmemben megiszom egy jó hideg sört.
(Vicceltem, finoman körömkefével az egészet, utána a kényesebb helyeket fogkefével. De nem vagyok mérvadó, kb. 2-szer sikerült eddig elkövetnem ilyesmit.)
Ha rám hallgatsz, a félelmetesen vékony és közeli vezetősávok között vonalzó mellett karcold meg szikével, vagy tűvel. Utána kis sikálás. Ha nem is jön le teljesen, de tuti lemarja a rezet.
Ja és írd már le, hogy mit szoktál csinálni, megígérem, hogy nem röhögök.
(#) Norberto válasza spikk hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Előveszek egy hosszabb gombostűt és annak a hegyével piszkálgatom az odaragadt papírdarabkákat. Most még működik ez a technológia, nem remeg a kezem és türelmem is van hozzá. De ezzel elvesztem a vasalás egyik legnagyobb erényét, a gyorsaságot.
(#) emmzolee válasza Norberto hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Igen olyan lett, hogy nem emlékeztet semmi arra, hogy valaha is köze lett volna a papírhoz. múlt hét közepén tettem föl képeket róla.

Itt van két kép:

0.1mm-es vonal, és pöttyös feliratozás

itt meg 0.1mm es 0.2-es, 0.4-es, és a vastagabbak is

Szerintem nagyon jó lett. A zsírtalanítás a lelke! De még a papírt se jó fogdosni nyomtatás után.

Idézet:
„nem emlékeztet semmi arra, hogy valaha is köze lett volna a papírhoz”

Nekem viszont sajnos elég erőteljesen maradnak papírcafatok a vonalak között.

Nem kell tőle betojni.

Én direkt csináltam próbákat. Nagyon számít a zsírtalanítás! ! ! a kinyomtatott lapot se fogd meg ahol tintás, mert gáz lehet utána.

Erősen rá kell vasalni, és amikor már addig vasalod, míg a minta szinte domborodik a lap másik oldalán(amit vasalsz azon az oldalon) , na akkor jó lesz, és sikálhatod, sokáig, mert bírja. Semmiféle kapargatás nem kell le jön az csak bátran. :yes: az előbb dobtam föl egy linket,a panelom képéről, ahol 0.1mm-es vonalakat vasaltam egymás mellé, és a vonalak közti távolság 0.2mm volt. Erre nyákon nem lesz szükséged

Nem tojok be tőle, ez tuti!

Zsírtalanítás az 100%-os, ami a NYÁK-ot illeti. A műnyomót se fogdosom meg, éppen a szélénél fogva viszem el a nyomtatóig, aztán óvatosan a szélénél megfogva hozom a szobámba a nyomtatótól. Itt méretre vágom (általában középen van a rajzolat), és ennyi, megy is fejjel lefelé a NYÁK tetejére, aztán vasalás.

Amit tegnap marattam NYÁK-ot, arról info: 0,2 mm a vezetősávok között, a vezetősávok 0,3 mm-es vékonyságúak.

Én a 135g-os fényes műnyomóval csinálom (12Ft/ A4)
És tök jó. :yes:

Én is ugyanazzal csinálom. A Panton itt van 10 percre tőlünk.

Ha meg lesikálnád azokat a részeket, ahol nem akar lejönni, akkor a vonalak is bánják? Azok is lekopnak a papírral együtt?

Mert akkor szerintem túl sima a nyák felülete, és azért nem tapad rá rendesen.

Vagy nem tudom mi lehet a baj.

Idézet:
„Ha meg lesikálnád azokat a részeket, ahol nem akar lejönni, akkor a vonalak is bánják? Azok is lekopnak a papírral együtt?”

Igen, a vonalak is jönnének lefelé sikálás hatására. Az előbbi hozzászólásomhoz töltöttem fel egy képet a tegnapi/mai alkotásról.
(#) sándor válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szia! Én is egy a tieddel megegyező típusú nyomtatót néztem ki magamnak. Megosztanád az eddigi tapasztalataid róla? Próbálkoztál többfajta műnyomóval? - nem gyűri be ?(én jártam így fénymásolósnál...)
Norberto: az általad említett boltban vállalnak A4-méretre vágást illetve vidékre postázást?
(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Méretre vágást biztosan vállalnak, én is velük vágattatom fel az amúgy ívben kapható műnyomót A4-es darabokra.

Postázást sajnos nem tudom, hogy vállalnak-e, még sosem kérdeztem tőlük.

De ha úgy adódik a helyzet, akkor szívesen elpostázom, ha egy adaggal veszel tőlük és ők nem hajlandók postázni.
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Köszönöm válaszod és a felajánlást! Ha úgy adódik a helyzet élni (és nem visszaélni) fogok vele! Addig is tudsz adni egy elérhetőséget a bolthoz? cím ,tel.szám, esetleg e-mail v.weblapcím...
Öntapadós cimke hátlapjával még nem próbálkoztál? Sokan arra esküsznek .

(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Köszönöm, meg is tekintem a választékot! Hálám üldözni fog
Ugye a fényes és nem a matt 135gr.-ost használod?

Természetesen a fényeset.
(#) emmzolee válasza sándor hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Hello

Elégedett vagyok a nyomtatómmal. én fotozni szoktam, ésarra van a nyomtatónak egy külön beállítása amivel jó lesz a nyomat. Műnyomóval nem kell semmit beállítani, mert a gyári pont jó neki. Nem gyűr be semmit. Nekem beválik úgy néz ki.
(#) emmzolee válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Méretre vágást vállalnak. :yes:

Egy ív műnyomó 159Ft
Az A/4 -es méretre vágás 160Ft

Így 9 darab A/4-es lap jön ki belőle, meg egy kis hulladék.

Utoljára annyiért vettem asziszem
(#) Rumcájsz hozzászólása Okt 25, 2009 /

Én az egyik nagy áruházlánc katalogusának a fényes műnyomó papirját használom. Elég vékony, kb 5 perc és teljesen megázik és el lehet távolitani. Igaz maradnak apró kis szöszök rajta. Ez utóbbi is eltávolitható.
A múltkor kipróbáltam egy hasonlónak tűnő papirt. Rányomtattam az panelrajzot a lézerrel rávasaltam a panelra és vizbe tettem.
Érdekes ami utánna történt, ezt a papirt megfogtam és egy az egybe lehúztam a panelról. Szinte nem is ázott semmit. Semmi szöszt nem hagyott.

Szeretném megtudakolni ennek a papirtipusnak a nevét és a fellelhetőségét!
Aki tud, kérem segitsen!

Kösz.
(#) gerenk válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

A papir amit keresel a nagyobb papirboltokban kapható,
135 gr-os, COLOR COPY COATED GLOSSY A4 méretben,
10 ív van egy csomagban kb 110 HUF
Olasz import, Forgalmazza az Europapir Hungaria Kft.
Mindkét oldala fényes, 5-10 perc alatt átázik, és
lehúzható.
A maradék vizes szivacsdarabbal könnyen eltávolítható.
(#) sándor válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szia! Köszönöm hogy megosztottad eddigi tapasztalataid a nyomtatóval. Úgy látom megfelelő lesz nekem is egy ilyen gép! Írok is a mikulásnak hátha még belefér a puttonyába egy nyomtató, 1-2ívnyi műnyomóval és persze egy rakás alkatrésszel (már egy A4-es oldal tele írva..)
(#) Rumcájsz válasza gerenk hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Köszönöm szépen a választ, meg fogom őket keresni, hátha hozzájuthatnék ilyen papirhoz. Tényleg nagyot csodálkoztam mert mondom 1 perc se kellett neki és egy az egyben lejött, semmi nyomot nem hagyott a papir maga után! (csak a szép nyákrajzot )

Mégegyszer köszönöm!
(#) gulasoft válasza gerenk hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nagyon érdekes, mert a cég nagykernek hirdeti magát, de nincs viszonteladójuk, viszont ezt az infót kaptam tőlük:

Egy csomag 1881 Ft/csomag (250 ív) + áfa.
A kiszállítás nettó 3000 Ft.

A kiszállítás kicsit arcul csapott, de a hölgy küld egy minta csomagot azzal ki tudjuk próbálni, és ha kell legfeljebb összeállunk egy páran, ha valaki közel lakik hozzájuk el is hozhatja és szétpostázza.
Következő: »»   322 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem