Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
a trafót még nem tekertem még meg!
Sok a munka a munkahelyen napi 4óra utazás min. !Hazaérek utánna nem a trafó az első. Majd hétvégén A fesz. stab működését nem értem. Bárhogy nézem a kapcsot nem értem! Inkább először poti aztán majd elválik!Írtad h 528W-t szedtél ki így belőle A trafót meg szálanként fogom megtekerni mint ahogy te is csináltad! kérdés a tekercseket egyirányba tekerted ugye? én úgy látom a képeken!
Persze 1 irányba tekertem.
A tekercset nem egy szálasával tekertem, hanem egyszerre 13 szálat, úgy, hogy ne tekeredjenek egymásra. A tekercsek közé műanyag fólia. Ahogy a képeimen láttad. Majd' szét ment az ujjam tőle.
Elhiszem én is vagy 10szer tekertem meg az enyémet de cső változattal
küld már el légyszi, hogy kötötted be a potit a fesz. szab helyett!
Cső változattal? Az meg milyen?
Na itt egy gyorsban összehajított kép, a stabilizátor ki iktatásáról. Bekereteztem azt a részt, amit ilyenkor ki is forraszthatsz. Az optocsatolót szedd ki. A 4,7K lineáris potit az optocsatoló 3-as, és 4-es lába helyére forraszd be. És már meg is vagy. A potival olyan impulzus szélességet állítasz be, amilyet csak akarsz.
Kész az SMD-s egyszerű vezérlésem.
Vasalással csináltam :pirul: de jó lett. Hétvégén teszt.
Frankó.
Most dolgozok a tápomon, lehet estére már össze is rakom....na akkor biztos,hogy mérek egy kicsit :yes:
Nagyon jó lett(mint ha én csináltam volna )
Meglátjuk, hogy muzsikál!
Köszi
A cső változat olyan hogy összesodrom a 13 szálat!
Igen?
Képeket nyomass róla, és persze az is érdekel, hogy mit mértél rajta. Mennyire stabil, meg ilyenek
Ja, vágom olyan mint a Litze szerintem azzal sok helyet el pocsékolsz, mert nem jól tölti ki a helyet. A toroidoknál frankó.
Épp forrasztgatok, mindent le fogok fényképezni...
Megyek dolgozni. UI.: Amit ígértem hamarosan megkapod. :yes:
Visszatértem
Végre valahára összedobtam a tápomat amit már régóta kísérletezek a tökéletesség jegyében.... Tulajdonságai : - 10,6V-tól már működik - 32KHz kapcsolófreki - szabadonfutó - kettős trafós kivitelű Egy két dolgot méregettem rajta és a következőkre jutottam. Elég stabil ( mármint ha a bemeneti fesz nem ingadozik ), a kimeneti fesz csak pár voltot esik a nyugalmi állapotához képest Terhelés nélkül : Ube=13,43V ; Uki=157V Két 300W-os körte terheléssel Ube=11,62V ; Uki=122V Iki=1,8A mondjuk ezt már a 15.-ig perc folyamatos járatás után mértem. Hűtés nélkül fetek talán langyosak , diódák melegek voltak Mivel nem volt nagyobb terhelésem ezért ráakasztottam egy vasalót ( na ezzel már pikk-pakk megette az aksimat, most is töltöm ) 10 percig ment, utána már nagyon lecsökkent a bemeneti fesz. Ezt már a végleges helyén teszteltem ( trafók langyosak lettek, minden más hideg ). Ekkor Ube=11,62V ; Uki=122V ; Iki=4,2A. A hatásfokot sajnos nem tudok mérni, mert nincs olyan műszerem ami legalább 100A-ig mér Egyébként minden szuper az elvárásaimnak megfelel ( egyelőre.... ). Csinálok majd képet a jelalakokról is, csak olyan izgatott voltam, hogy nem is fényképeztem le. Üresjáratban egész jó jelalakokat láttam és nem változott számottevően a terhelésre. Végre összedobom már a végfokomat. Akkor a képek...
Még képek
Készítettem egy két fontos képet.
Szerintem egész korrekt lett a cucc A terhelt állapot : kb. 800W Iki=6A ; Uki=133V ; Kipróbáltam azért még egy két dolgot : - ha terhelés alatt indítom el, simán elindul - ha túl nagy terhelést adok neki ( biztihez képest ) simán kicsapja ( pl: hideg égőt rányomtam a vasaló mellé ) Teljes terhelésen nem tudom megnézni, mert akksit simán lefalja ( igaz már régi ), de 40A biztit is már lőttem el vele..... További szép napot !
Hello
Nagyon faintos lett A jelalakjaidon látszik neked is, hogy a 494 körül elkélne egy kis fesz stabilizálás, de az enyém is ettől függetlenül jól működött.
Ahhoz képest, nem semmi hogy csak BD140 el hajtod.
Nem gondoltam volna hogy ennyire bírja. Ilyen szempontból kedvező a lassú kapcsolás. Nem hiszem hogy nagy túllövések lenének a draineken. Esetleg arról még 1-2 képet nyomhatnál.
Feleslegesen nem rakok be alkatrészt így is tele a panel... :yes:
Ok, csinálok arról is képet. Egyszer néztem terhelés nélkül is, és 6A-es kimeneti áramnál is. Volt egy két tüsi, de nem számottevő. Azért gondoltam a lassú tranyóra, mert 32 Khz-en minek ide bonyolult vezérlés ?
zn4416-nak: Nagyon menő!
mindenkinek: Már korábban is kérdeztem, hogy honnan lehetne rendelni ilyen műszerdobozt (amit zn4416 képein is láthatunk), amelyiknek az oldala hűtőborda? A ret-nél találtam (elég borsos áron), de az nem túl nagy és egyéb forrást is szeretnék felkutatni.
Ja igen elfelejtettem mondani, hogy nem egy darab kell.
Na igen olyan profilú hűtőborda jó lenne! Amúgy az amit Zn4416-nál látsz ,nem műszerdoboz hanem egy Carpower D-rex 1202-es gyári autós végfoknak a háza....
Tegnap este én is elkészültem a játszós tápommal.
163W-os terhelt mérés: U be:11,65V I be:13,98A Pki:163W U ki : 63,4V I ki:2,29A Pki:145W Hatásfok: 88,9% 198W-os terelt mérés: U be:11,55V I be:19,37A Pki:223,7W U ki : 60,5V I ki:3,27A Pki:197,8W Elég stabil, tehát terhelés változásra nem annyira ingadozik a tápfesz. Viszont üresjáratban fölmegy a fesz 85V-ig. A kimenetre föltettem a szkópot, és nem volt tüskés, hogy az töltse így meg a kondikat. Remélem ha rákerül a végfok, akkor ez a fesz csökkenni fog. mit lehet csinálni? tegyek rá egy zenert? vagy mi lehet jó ötlet? ? Azért kellene, mert az erősítőm 40V/ch fölött le old. Azt már tudom, hogy a következő prototipusom egy szabályozott táp lesz. Csinálok egy képtárat a cuccról, és a jelalakokról.
képek a tápról (nem lett túl nagy, 200W-os létére):
A hűtőborda lehetne kisebb ,de sajna nincs, és próbára jó így is.
Ez tök frankó lett! Kicsi, kompakt, nagyon szuper!
Igen. 2 célzattal lett ilyen kicsi.
Az egyik, hogy az áram útja rövid legyen mindenhol, hogy ne képződjön sok zavar. A másik, hogy építek egy végfokot i, ami ugyancsak kompakt. 56W-os, és a panel, ami kellhozzá az 33X75mm csatornánként. Abban a kondikat kicserélem laposabbra, és mehet egy pofás kis dobozkába. :kalap:
Ez egy gyári erősítő volt valamikor ( talán még garis.... )...
Subwoofer leírta a típusát. Sajnos nem egyszerű ilyeneket beszerezni, de inkább keress rossz végfokokat ( vatera, stb )és dobd ki ami benne van ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |