Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APX 100
Lapozás: OK   3 / 43
(#) Gubán_Gábor válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

kedves Márk!

220nF-ra érdemes kicserélni a előfok csatolóit.
A puffer elkokat érdemes kicserélni, mert a régi MM-ek sajnos már csonttá száradtak. nekem 2 db 470 µF 450V os van benne. az előfok szűrői pedig 220µF 450V-osak
Mutatok képet, hogy nekem hogy lettek megcsinálva.
És a védelmet és az előerősítőt célszerű kiszerelni, mert felesleges brummot visz a jelbe, mert a mai jeljátszók már bőven túlteljesítik a 0,775V (0dB) szintet. Nekem ezzel az átalakítással 1,5V ra nőtt a bemeneti érzékenység, de egy deka brumm sincs benne.
(#) Gubán_Gábor válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Bocsi, 18David18-nak akartam címezni
(#) jandark hozzászólása Dec 16, 2009 /

Szia Gábor!
Gratulálok,nagyon szép lett le a kalappal..
Esetleg elkérhető e a nyákrajz?
További szép napot.
(#) Gubán_Gábor válasza jandark hozzászólására (») Dec 16, 2009 / 2

a nyákrajz elkérhető, igaz ez a 4. moddingolt változat, és ez hozta meg a várt eredményt. Sok tervezés áll mögötte, ha megnézed, akkor láthatod, hogy a földelés szigorúan csillagpontos.
És látható, hogy az anódfesz és az előfeszt beállító rész 1 közös panelra került, és az előfesz, így a végcsövek munkapontja csövenként beállítható, így nagyon pontosan ki lehet szimmetrizálni.
Új csöveknél, vagy nagyon jó emissziós képességgel rendelkezőknél elég bőven oldalanként 20-25mA, és üvölt mint állat
Én ezekkel járok hangosítani, van 3 db egy közös rack állványon
(#) jandark válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Dec 16, 2009 / 1

Sajnos nem tudom megnyitni a pcb file-t..
Melyk tervezőprogramot használod?
ui:Jók ezek nagyon,nekem is van 2 apx-em,igaz a trafók áttekerése még hátravan..(A szétbontásuk már megtörtént)...
(#) Gubán_Gábor válasza jandark hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

ezt a fájltípust a Protel használja, mert én azt használom, mert az ilyen eagle, meg a sprintnél sokkal jobb.
(#) jandark válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Sikerült protellel megnyitnom.
Nagyon szépen köszönöm .

Kedves moderátoraink,ha errejártok kérnék Gábornak egy kis karácsonyi pontot a segitségéért...
Köszönet érte..
(#) Gubán_Gábor válasza jandark hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Hello
Én köszönöm!
Ha kérdésed van szólj, mert én már ismerem ezt a típust, mint a tenyerem.
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok!
Hozzájutottam egy ilyen erősítőhöz. A pufferkondijai ki vannak véve, külön kaptam hozzá. Meglepetésemre nem volt az erősítőben benne az egyenirányító sem. Na szóval a gond az, hogy a kondik érdekes értékűek. Vagy egy 100+100µF-os 350V-os. Na elvileg ez kellene az egyenirányítás utáni első kondinak, de már feszültségre is kevés, plusz nincs is összekötve a két pozitív kivezetése. Vagy egy másik ,ami 47+47µF-os, ez már picit több, 450V-os. Ennek össze van kötve a két pozitív kivezetése, de nem kevés ennek is a feszültsége? A kapcsolási rajzon 460V-os feszültséget írnak. A segédrács feszültségnek megvan a 100+100µF-os 350V-os kondi, összekötött pozitív kivezetéssel és a kisebb 100µF 160V-os az előfesznek. Ahogy látom a kondik közötti szűrőtagok is hiányoznak. Valaki nem tudna egy képet mellékelni a kondik környékéről, hogy mi hogy van és melyik kondinak hol a helye?
(#) jandark válasza 18david18 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia!
Küldök pár képet..
(#) jandark válasza 18david18 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Bocsáss meg gr89nek szántam..
(#) jandark válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia küldtem pár képet..
(#) Ricsi89 válasza jandark hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Köszi!
Megnéztem, hát egy pár dolog hiányzik belőle. Nembaj majd pótolom és megcsinálom rendesen. Kell még majd két végcsövet is szereznem, meg majd egyszer áttekerni a kimenőt.
(#) rockersrac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Puskás börzére ha tudsz gyere, átlagosan 2 hetente van! És ott sokkal olcsóbb beszerezni a dolgokat! További info a börze topicban!
(#) Ricsi89 válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Én azt tudom, hogy olcsóbb ,de drága a vonat, meg messze vagyok pesttől.
(#) KoBalázs hozzászólása Márc 5, 2010 /

Sziasztok.

Nekem van egy beag ak 706 a keverőerősítőm. Csöves a drága. Gitárt kötnék rá. De önmagában ez kevés teljesítmény. Szeretnék vmi végerősítőt utánakötni. Gondoltam az apx 100-ra, csak az egy kicsit drága. A keverőerősítőmnek a kimenete 1,55 V/600 ohm max. 6,2 V. Hogyan oldjam meg a végfokot, ha nem akarok egy apx 100 at venni, és nem ragaszkodom annyira a csöves végerősítőhöz? Vagy csak simán kössek hozzá egy végerősítőt? De azoknak a bemeneti paraméterei nem egyeznek.....

Kérlek, segítsetek!

Köszönettel: Balázs
(#) lapose válasza KoBalázs hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Szia!

Egy kis átalakítással utána köthetsz egy normál erősítőt.
Mivel a keverődnek szimmetrikus kimenete van, a csatlakozó 1-es és 3-as pólusairól kell vinni a jelet az erősítő részére, ha nagy a jelszint egy potit kell bekötni a jel útjába.
(#) hangszoros válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Elkérhetem a börze topic cimét ?
(#) kadarist válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Írd be a "Keresés"-hez, hogy börze.
(#) CIROKL válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Tudod kereső!
Bővebben: Link
(#) teddysnow hozzászólása Máj 7, 2010 /

Sziasztok.
Ha már feljött az APX100-as akkor kérdezek én is. Van nekem is egy és kipróbáltam, hogy jó-e egyáltalán. A módszerem elég szakbarbár volt: bekapcsoltam, jelet adtam rá és a 100Volt -os kimenetén mértem (üresjárati) feszültséget. Semmit nem mértem. Aztán ráraktam a 4 Ohmos hangfalamat. A poti nagyon kontktos volt, de sok tekergetés után feltámadt és szólt. Kb. 15 Wattal és picit recsegősen.
Kérdés. Lehet, hogy átvan tekerve 100Voltról 8 Ohmra és valószínűleg ezért recsegett nekem 4Ohmon? 100Voltot a kimeneten nem tudtam mérni digitmultival csak kb 7-8-at. Nem értem.
(#) cruisher hozzászólása Máj 7, 2010 /

Nem valoszinu. 4 ohmra nemfog leadni 100V-ot. Ha pedig uresjaratba merted akkor a vedelem lekapcsolt, ezert nem merhettel rajta nagyobb feszt. Fenykepezd le a kimenot, abbol meglehet allapitani.
(#) mpisti válasza teddysnow hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Úgy emlékszem az APX 100 100 ohmon adja le a 100V-ot. Ha 4 vagy 8 ohmmal akarod használni, akkor illesztőtrafó kell a kimenetére. A régi csöves erősítőket nem szabad üres kimenettel bekapcsolni,mert elszáll a végfokcső. Az újakat nem ismerem ebből a szempontból. Néha néhány másodperc alatt felizzik az anód üres kimenetnél,és már vége is a végfokcsőnek.
(#) teddysnow hozzászólása Máj 7, 2010 /

Nem tudom mit kell nézni rajta, gondolom arra vagy kíváncsi, hogy gyári, oiriginál vagy már volt szétszedve.

trafó.jpg

(#) mpisti válasza teddysnow hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

A trafót elnézve, az még eredeti. Az APX 100 eredetileg 100 ohmos impedanciára készült, és 100V-os kimeneti feszültséggel rendelkezett. Mivel elsősorban térhangosításra használták, a szabadtéri hangszórók dobozában rejtőzött az impedancia illesztő trafó, amely az oda beépített hangszóró impedanciájához illesztette a 100V-os rendszert. Tehát az eredeti belső kimenőtrafó nem tud 4 vagy 8 ohmos hangszórót meghajtani. Vagy át kell tekercselni(nem biztos a siker,de kipróbálható) vagy egy külső illesztővel kell az impedancia illesztést elvégezni. De terheletlen kimenettel még néhány másodpercre se hagyd.
(#) cruisher válasza teddysnow hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Ez meg az eredeti kimeno. Ezert torzitott/recsegett. Szerezz egy illesztotrafot hozza. Legjobb az apt 100 kimenotrafoja forditva bekotve.
(#) teddysnow válasza cruisher hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Köszi, van olyan is itthon.
(#) hangszoros válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Jobban jársz ha kirázod üresre, és újra épited másként
(#) 18david18 hozzászólása Máj 30, 2010 /

Sziasztok!
Érdemes kicserélni APX-100-ban a nem polarizált kondenzátorokat?
(#) cruisher válasza 18david18 hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Eleg jok azok a remix foliakondik, uh en csak akkor cserelnem ha nagyon jo minosegut tudnek helyette szerezni!
Következő: »»   3 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem