Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   911 / 2208
(#) fleta válasza s.sanyi hozzászólására (») Feb 19, 2010
Ez még nem sok ennyivel elmegy. Tegyél 270 ohmost. Utána mérd meg a nyugalmi áramot is, lehet hogy állítani kell.
(#) djhans válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 19, 2010
A kimenő trafó közepéről (tápfesz pont) én tennék egy R-C szűrőtagot, majd utána 220-270 Ohm-okon keresztül jöhetnek a segédrácsok.
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2010
Ma felhívott Jani, és lényegében vázolta ugyanezeket, a másik kimenőt ahogy lesz időm elkészítem, és újra elküldöm az akkora már malőr mentes PP-t. Azért remélem tetszett amit hallottatok.
Az igazat megvallva nálam is jelentkezett a probléma, de egy adott csőpárral, majd a szimmetria és a nyugalmi poti beállításával állításával ez az izzás abbamaradt. Viszont, amikor már ezt beállítottam, és hallgattam, semmi probléma nem volt, elkezdtem spectra-val átvitelt mérni, majd csöveket csereberélgetni, mivel nem volt lineáris az átvitel, szerintem itt lehetett a gond, mert már nem az a két csőpár került hozzátok, hanem másik, ahhoz viszont nem volt jól beállitva nyugalmi, és szimmetria.
De ez az én hibám.
Na majd orvosolom a problémát ha lesz rá lehetőség.
Azért remélem tetszett a dolog azért.
Üdv. Doncso
(#) s.sanyi válasza fleta hozzászólására (») Feb 19, 2010
Köszi.Igazad volt volt eggy kis módositás de ez nem gond a katódba 220 ohmos poti van, ezen álligatom az áramot majd később cserélem fixre.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2010
Az idő mindig kevés. Egy napot simán el lehetne "csövezni". A meghallgatás szteróban az igazi. Amit hallottunk annak alapján jó lesz a Doncso erősítője. Várom, hogy mikor tekeri meg a másik kimenőt és akkor megint tesztelhetjük.
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Feb 19, 2010
Jó lesz ez ha végleg összeáll a dolog. Nekem is tetszett a hangja.
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Feb 19, 2010
Egészen biztos ha véglegesre megépiti a Doncso akkor más lessz a felálás . Nagy valószinűséggel a kapcsolás az nem fog szégyent vallani , amennyiben a mester a tervektől nem oly nagyon tért el akkor az erősítőnek kéne hoznia a tulajdonságait . IMI:
Idézet:
„(CIROKL munkájaként) lett a teszt-győztes,te]”
Ez csak véletlen volt , ott csak csupán 4-5 erősítő közül lett ez a favorit ! Majd reméllem ha a Doncso elkészül vele akkor elhozza az idei találkozóra és összevessük az enyémmel is ?
(#) Moszkvai hozzászólása Feb 19, 2010
A heti szabadságom alatt csak csiszoltam és gletteltem meg csiszoltam és festettem.Aztán végre elkészültek a Hiraga burkolatai.Ma ráadásként megjöttek MrBrown rézhálói is.Az asztalos még várat magára, azt ígérte, hogy mostanában ne is számítsak rá, hogy kész lesz. Úgy, hogy egyenlőre ilyen lett.A hangjával nagyon meg vagyok elégedve.
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Feb 19, 2010
Szerintem meg napokat, heteket el lehetne csövezni.
De borzasztó tanulságos. Reméljük, a PCL PP "vizsgáját" a "szülő" is végig tudja izgulni.
(#) Imi65 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 19, 2010
Lacikám, a műszaki életben azért több a szándékosság, mint a véletlen. CHZ kapcsolása a Te kivitelezésedben azért messze van a véletlen kategóriától.
(#) Imi65 válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 19, 2010
Állati hangulata van azoknak a csöviknek ott a rács mögött.
(#) Moszkvai válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2010
Kicsit olyan gitárerősítős.
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 19, 2010
Szép lessz , már látom a lelki szemeim előtt ! Mondd az asztalosnak siessen , nem érünk mi rá már szeretnénk látni a végleges állapotot! Apropó látom lealapoztad a dobozt ? mivel , és milyen festéket használtál a fényezéshez?
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 19, 2010
Nitro alapozóval.Két komponensű tapasszal a kis dobozok tetejét, mert az kicsit domború ha még emlékszel és azon kellett szobrászkodni. 100-as papírral lecsiszoltam. Aztán szórógitt, 320-as vízpapír.Casati metál barna spray.Majd Casati fényes lakk.Egy hetem ment rá ebben az időben mert nem akart száradni a gitt.Köszi a szép dobozokat!
(#) ticseboy hozzászólása Feb 20, 2010
Sziasztok. Nincsen valakinek néhány felesleges (4-8db) anód sapkája pl500-ra? Tudok érte cserébe bakelit magnovál foglalatot.
(#) Action2K válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 20, 2010
Egy ilyent könnyen csinálhatsz házilag.
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Feb 20, 2010
Azt hiszem neki valami szebb , pofásabb darabra lessz szüksége !
(#) Action2K válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 20, 2010
Hát... ha már nem csak élesztésre kell, akkor biztosan.
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Feb 20, 2010
Hát valóban csak ha az élesztésig kell akkor az a rúgú is megfelelő , a véglegeshez tennék szebbet Kerámia anód sapka
(#) ticseboy válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 20, 2010
Hideg van és nem szárad a gitt??? Én mindig segitek neki egy hőlégfuvóval. Igy le lehet röviditeni a száradási időket, kivéve a fedő rétegnél az jó ha szobahőmérsékleten keménykedik ki.
(#) Moszkvai válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 20, 2010
Most jelenleg szobahőmérsékleten szárad, és ECC-kel fűtöm.
(#) ticseboy válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 21, 2010
Bárcsak már én is szárithatnám a most készülőt, jó kis PCF80-kal, meg sok EZ-kel meg PL-el. :alien:
(#) mark.budai hozzászólása Feb 21, 2010
Igaz nem csöves, de csöves rádióban volt. Orion PD161 hangszóróról tudtok valamit? Annyit tudok, hogy 4 ohmos, és piros a membránja. Frekiátvitelre, és érzékenységre lennék leginkább kíváncsi.
(#) mp3maker válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 21, 2010
Csak ennyi.

Orion hsz.jpg

(#) mark.budai válasza mp3maker hozzászólására (») Feb 21, 2010
Köszi!
(#) cruisher hozzászólása Feb 21, 2010
Sziasztok!

A segítségeteket szeretnem kerni egy eleg bosszanto problemahoz, amit nemsikerul megoldanom. Egy EAG 080 as erositot probalok eletre kelteni. Vegfok, rendben, szól is a cucc, viszont azt csinalja, hogy ha a hangeroszabalyzot egy bizonyos pontnal feljebb tekerem, hangszoro halkan pukkan, es a keszulek aramfelvetele majdnem a duplajara emelkedik, majd a hangszoroba ilyen gerjedesszeru nyikorgast hallok.
Mivel 2 ilyen erositom is van, kicsereltem a komplett elofok panelt, de a masik panellel is ugyanezt produkalja. Termeszetesen a csoveket is cserelgettem, valamint a hangeroszabalyzo potmetert is. (47K)
Tapasztalt mar valaki hasonlo jelenseget? Hogy tudnam orvosolni?

preamp.JPG

(#) mark.budai válasza cruisher hozzászólására (») Feb 21, 2010
Szia! A 080-as kimenőtranszformátora 100V-os kimenetű. Ha 4-8-16 ohm-os hangszórót kötöttél rá (és feltételezem nincs áttekerve a kimenő szekundere ilyen impedanciára), akkor nem lesz jó, nem fog rendesen szólni. Át kell teker(tet)ni a kimenőtrafó szekunderét a hangszóró impedanciájának megfelelőre.
(#) cruisher válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 21, 2010
Azert ennyire nemvagyok kezdo a dologhoz Kimeno rendben van.
(#) cruisher válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2010
Megprobalom. Most probaltam aztis hogy rovidrezartam a bemenetet, de akkoris gerjed ha a potit felcsavarom.
(#) cruisher válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2010
Az az erdekes, hogy ha a bemenetet rovidre zarom, akkor a poti mind1 vegen fold van, es a csuszka mind2 vegallasba ugyanazt kene kapja igy ezaltal a bemenet is, de megse igyvan, mert ha feljebb tekerem gerjed...
Következő: »»   911 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem