Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   552 / 1679
(#) Rumcájsz válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Gratulálok az első áramkörödhöz, de felhivnám a figyelmedet ha a rajz szerint készíted el akkor nem fog villogni az astabil multivibrátorod ugyanis mindkét LED forditva van a rajzon jelölve!
(#) soos csaba válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Hát nem tudom hogy lehet e még kapni ilyesmit, de ha lehet se hogysem tudom elképzelni ezzel a nevezetes vinyettával hogy áramkört fabrikálnak a nyákra. Elég érdekes technikák vannak a panelek kimaratásához azért. :yes: Olvastam a tegnap a ,,Fotó nyák készítés fényérzékeny fóliával,, cikket és megmondom hogy jóval több gond van vele mint a ,,kockás füzetre megtervezett áramkör,aztán vas kloriddal kimaratott nyáklemez,, nevezetű technikával készíttet nyáklemez, ugyanis nem jár ennyi gonddal mint a többi megoldás szerintem, de kinek mi jön be jobban. Igaz ezzel a régi technikával nem lehet olyan szép áramköröket csinálni mint a többi új technikával, de jóval hamarább megcsinálom az egészet. Ezekkel az új technikákkal csak annyi a bajom hogy sok idő eltelik azzal hogy- megtervezed a programba az áramköröket (már ha értesz hozzá ,mert én nem), aztán el is férjenek a panelon azok a bizonyos alkatrészek, aztán meg bíbelődjél egy csomót azzal a szegény panellel annyit hogy agyon nyomkodod meg megszárítod aztán sütőbe teszed meg ilyen dolgok, addig én megtervezek és kimaratok két panelt míg a másik móddal szerelsz csak egyet. Az biztos hogy szép és jó, ezt alá is írom csak az a rengeteg idő amennyit bíbelődni kell vele az sok Egyszer kipróbálom az biztos, de nem hiszem hogy maradok majd annál a technikánál, mert szerintem egszerübb ez a technika, és nálunk már ez családi hagyomány, mert Apum is így kockás lapon tervezi meg az áramköröket és aztán vas kloriddal kimarja azt, és ö már olyan jól rátudja rajzolni és megtervezi az áramköröket a panelon hogy észre sem veszed hogy rajzolva van .Majd teszek fel egy képet a munkájáról ,nagyon profi.
(#) gg630504 válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Öntapadó címke, etikett címke. (( Állítólag a hátlapja, amire ragasztva van, és általában eldobják, is használható. Gondolom az öntapadó tapéta hátlapja is hasonló. Ha nem, remélem valaki kijavít. ))
(#) llaci56 válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Azért bármit nem tennék be a nyomtatóba. Bírnia kell a hőt és nem rongálhatja a fényhengert sem. Ellenkező esetben kicsit drágán készül a panel.
(#) kaqkk válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Azért én mernék ajánlani egy versenyt , akár apudnak is
én is terveztem kockás lapon (kb 25 éve) de nekem az is eltartott egy délután, mire olyan lett hogy rá rajzolhattam a nyákra . Most egy fél óra mire megtervezem a nyákot , és 5 perc mire felvasalom a kinyomtatott lapot aztán már maratom is !
(#) kaqkk válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Én a tapéta hordozóját használom , és HP2100 as nyomtatót , a levasalt rajzolat tökéletes és még leáztatni sem kell mert egyszerűen lehúzható kihűlés után .
(#) llaci56 válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Ha egy áramkör tartalmaz 5-6 alkatrészt, már ott is sok esélyed van arra, hogy elhibázz egy fejben készült nyomtatott áramkört. Ahol meg ennél több van, és ráadásul SMD alkatrészekkel dolgozol, ott kézzel biztosan nem tudsz nyákot gyártani.
Az első áramköröm nekem is kézzelfestett volt, de akkor nem lézernyomtatóról, hanem még számítógépről sem hallottunk.
(#) llaci56 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
A hordozóját? A szatyrot, amiben viszed?
(#) bankimajki válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Én is kihívom egy versenyre apukád, én Circuit Makerrel és Traxmakerrel csinálom ill. sima vasalással, de 1 délután alatt a készre szerelt panelig el lehet készíteni egy közepesen bonyolult kb. 10*10cm es panelt. Csak egy kis gyakorlás kell hozzá. És szerintem utána ha valami úgy van, akkor még a hibát is könnyebb megtalálni. Bár ez csak az én szem. véleményem.
(#) llaci56 válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Hú srácok! Elvittetek az erdőbe! Ez a "Ki mit készített" és nem a nyákkészítés topik... Kapunk olyan háromszöget a fejünkre, hogy csak lesünk... :hide:
(#) soos csaba válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Te jó ég neked elég kb 40 perc és kész vagy a panellel hát akkor te tényleg hamarább megcsinálsz egy panelt mint én, A tegnap amikor a cikket olvastam már az olvasástól is elment a kedvem, mert kb 8 oldal volt, és sok minden kellet a maratáshoz, de akkor úgy látszik hogy megérné elsajátítani a technikát, csak azzal a fránya programmal volna meg a bajom, mert nem értek hozzá egy csöppet sem. Egyébként nem tudtok akkor valami programot amit elég könnyű kezelni és már elég jó paneleket lehet vele tervezni?, itt nem az SMD-és alkatrészekre gondolok, azokat nem kell hogy tartalmazza, olyanokkal nem foglalkozom. Köszönöm előre is a segitséget
(#) Petroimro válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Szia! Nem akarlak leszólni, de kézzel nem igen lehet megrajzolni SMD alkatrészekez a nyákot. Az SSOP , vagy még nagyobb lábsűrűségű alkatrészekhez, pedig lehetetlen.
De azért szívesen megnézném apukád kézzel rajzolt nyákjait.
(#) llaci56 válasza Petroimro hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Idézet:
„Nem akarlak leszólni”


Erre mégis leszólod... Nem kellett volna!
Nem beszélt SMD-ről sem!
(#) soos csaba válasza Petroimro hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Én nem is azt mondtam hogy most a Fater SMD-és alkatrészekhez gyárt paneleket kézzel rajzolt áramkörökkel, hanem azt hogy ha valaki feltesz egy progit amit kértem az nem kell hogy tartalmazza az SMD-és alkatrészeket ,mert azokkal én nem foglalkozom. :yes:
(#) soos csaba válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Igazad van neked :yes: , be is fejezem ezt a témát, mert ez nem az a topik és tényleg kapunk a fejünkre egy moderátortól oszt lesz ne mulass De azért várom a progit hogy valaki feltegye.
(#) interferi válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Szia!
Pl: amit én használok Bővebben: Link
(#) soos csaba válasza interferi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Köszi szépen, meglássuk mire megyek majd vele.
(#) interferi válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Ezek most lettek kész .
(#) bankimajki válasza interferi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Mi a fene 2 szkópot is építesz egyszerre? Na de minek?
(#) patexati válasza interferi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Szépek lettek a nyákok csak kicsit belemart! Van egy receptem ha gondolod próbáld ki! Szóval mikor leáztatod a nyákot akkor hőlégfúvóval melegítsd meg (én az 500 fokos fokozaton szoktam) bátran nem fog megfolyni de rátapad és ezek az alámarások nagymértékben megszűnnek
(#) soos csaba válasza interferi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Heló, szépen kijöttek az áramkörök, olyan mint a gyári :yes: , az hogy egy kicsit alámart az volna a legutolsó gond, csak érjek én is el erre a szintre egyszer
(#) gg630504 válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Egyikkel mérni a másikat
(#) Mucu hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
Sziasztok, elkészült a csirke-keltető hőfokszabályzóm. Első elektronikai projektem. Házilag készítettem hozzá a dobozt.
(#) SALáta válasza Mucu hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Idézet:
„Első elektronikai projektem.”
Nem hiszem el, ahhoz túlságosan szép. Csak így tovább!
(#) Ballage válasza Mucu hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Gratulálok, tényleg szép! Már csak az első néhány termék (csibe) hiányzik a képről.

Ezek szerint van mindened, amivel vágni és hajlítani tudod a lemezt.... Jó neked, én már sajnos letettem erről.... Majd ha egyszer igazi műhelyem lesz, meg több pézem...
(#) LGSyrus hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
Sziasztok...
Nagyon kezdő vagyok...
Egy egy szerű alul áteresztő szűrőt alkottam a mélynyomó hoz...
Egyszerűen vissza engedi a hangszóró előtt a magas jeleket két darab 100 mikrofarad-os kondit használtam.
Az a problémám hogy így is eljut valamennyi a hangszóróig ...
Ezt a maradék magas jelet hogyan lehet kiiktatni?

névtelen.JPG
    
(#) Abukodonozo válasza Mucu hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Profi lett! :wow1: A doboz kap festést is majd, vagy így marad? Egy matt fekete szín jól állna neki ám!
(#) Mucu válasza SALáta hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Köszönöm szépen, nagyon jól esnek a dicséretek!
Ballage: Tavaszal remélem már csipognak a kiscsirkék, a hétvégén készítem el a keltetőt hozzá. Egyébként egy sima satuban hajlítottam meg így a lemezt. Két db erős keményfaléc közé besatuztam a lemezeket, és egy másik léccel rátámaszottam a kilógó részre, azt pedig egy kalapáccsal addig ütöttem amíg derékszög nem lett. Kis csiszolás pofozgatás és íme az eredmény. És nem került sok pénzbe, fogtam egy darab alulemezt a műhelyben, meg a satut. Ingyen volt.
Abukodonozo: Még nem döntöttem el hogy lefessem-e, végülis így is eléggé esztétikus. De ha rámtör a tökéletességre való törekvés, lefújom rücsivel. Az majdnem olyan mint az igazi műszerdobozok "rücskös" felülete. De a matt fekete most elgondolkodtatott! Tényleg jól mutatna.
(#) interferi válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Van két készülék leírásom már rágebbröl most elvileg tudtam hozzájuk kijelzöt szerezni igy kiprobálom öket .
(#) kojo válasza Mucu hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Üdv!
Az elektronikát is te készítetted? Engem érdekelne a projekt, elküldenéd a rajzot és a leírást?
Tényleg jól néz ki, én is csináltam így dobozt de nekem nem lett ilyen jó.
Következő: »»   552 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem