Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   46 / 1155
(#) hapro válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Ha jól emlékszem a WPA2-t állítottam be de már több hónapja volt és nem emlékszem rá. Gondolom ezt is a router beállításoknál tudom megnézni...mindjárt utánna nézek.

szerk.: wpa-psk/wpa2-psk ez van beállítva.
Létezik még nálam wpa/wpa2, és sima wep
ezen kívül...ez azt jelenti, hogy valaki épp rám van csatlakozva?
Vagy ez a másik gépet jelöli, ami meg nincs még áram alatt sem, csak a lan kábel van bedugva a seggébe?
(#) patexati válasza hapro hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Azt földi halandók nem igazán törik fel hacsak valamilyen fondorlatos módon nem szerezte meg a kulcsszót. Visszafejteni szinte lehetetlen még komoly hackereknek is! Azonban nemrégiben itt járt kémrepülőgépeknek nem akadály ez sem és ezt nem viccből írom!

Nagyon egyszerűen be tudod azonosítani ha megnézed a gépeid MAC címét! A DHCP-ben nézd meg ott mit ír hány gépet és a nevét! Halkan megsúgom én most is egy munkahelyi rejtett hálózatról írok mit felnyitottam pár hónapja de én a MAC címet és a gépnevet is megváltoztattam a gépemen és ha rámegyek nem írja ki új gépnek!

A dhcp-ben 2 gépet ír, az én két gépem...
És a wireless statistics-ben meg van egy olyan hogy: surrent connected wireless stations number ott meg 2 gépet ír, de abból csak az egyik az én MAC addressem. A másiknál meg valami más cím van, sőt a titkosítás beállításnál is az én címemnél van a wpa2-psk, a másiknál meg az az AP-UP ahogy láthattad a csatolt fileomnál.
Ez mi lehet?

A furcsa az, hogy a fogadott csomagok száma a received packets mindig megegyezik a saját MAC addressemnél lévővel.

Szerintem az a router MAC címe ha nincs klónozva! Nem igen ismerem azt a fajta routert de a DHCP-ben be lehet állítani meddig tárolja a feljelentkezett gépek adatait. Szerintem nálad semmi baj ha nincs a DHCP-ben más!

Az lehet.

Firmware Version:
4.3.7 Build 090901 Rel.61899n
Hardware Version:
WR340G v5 08118989
LAN
MAC Address:
00-27-19-D0-E2-5E
IP Address:
192.168.1.1
Subnet Mask:
255.255.255.0

Ezek szerint akkor az tényleg az övé.
(#) didyman válasza moltam hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Annnyakínja . Friss eszközillesztőt keríts hozzá, meglévőt takarítsd le róla. Azzal csak helyrejön.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Juttasd eszembe, van elszórva sokfelé egy-egy hosszabb szösszenetem ezekről, előkotrom, ha lesz időm, ha hasznos lehet.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Amit linkeltél, az nem illesztő, hanem szoftver. A problémát nem oldja meg. A WDM az egy illesztő-modell, amire a Windows XP eszközkezelése épül. WLM által okozott hiba tulajdonképpen kizárt, hogy más alkalmazásokban problémát okozzon, ami a ksproxy-val összefügghet. Aláíratlan eszközillesztőt ha kiszúr a Win, azt az eszköz telepítésekor közli: Ha elfogadod, többet nem szúrja ki, pláne működés közben.
(#) didyman válasza patexati hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Persze és le is lát ezekhez a routerekhez, meg a router mW teljesítménnyel pártíz m-re szórt jelét is kihámozza a digitális+analóg szemétből, valamint két generációval fejlettebb szuperszámítógéppel van felszerelve, ami WPA2PSK-t izomból megtör valós időben. Srácok, ilyen dolgoknak nem szabad rögtön felülni.
(#) didyman válasza hapro hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Az AP-UP az az eszköz maga, igen . Csatlakoztatott kliensként megjelenik, hiszen a hálózat része az eszköz maga is.
(#) hapro válasza didyman hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólásokat, most már legalább ennyivel is okosabb lettem.
(#) patexati válasza didyman hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Én nem mondtam,hogy valós időben töri meg! Igen begyűjthet akár 10Km magasról is információt. Olyan technologiák léteznek miről az ember nem is álmodna! Arra nem gondoltál,hogy ezek a routerek tudnak nagyobb teljesítményt is csak a szabvány miatt vannak beállítva szinte teljesen egyformára csak az antenna befolyásolja a különbségeket? Gondolom a hadseregek hozzáférnek ezeknek a routereknek minden kellő adat és szoftverinformációihoz és ez ugye akkor a forráskódok ismeretében megváltoztatható akár a wifi részét megpingelő megfelelő adatcsomag beküldésével és esetleg nekiállnak "ordítani" ezek a routerek mondjuk a szoftverbe beírt időzítésekben,sorrendben,stb. Azt én sem hiszem,hogy mindent "felszív" de megfelelő előzetes információkkal jó eséllyel a hasznos információkat szedi be! Én nem értek különösebb képp ezekhez csak kicsit meg az elektronikához is egy kicsit de mióta foglalkozom digitális többször is programozható áramkörökkel soha nem merem kijelenteni,hogy ez lehetetlen! Szoftveres úton minden megoldható szinte a hardver módosítása nélkül! (természetesen olyan dolgokra gondolok mit képes a harver végrehajtani csak szoftveresen másra tervezték például egy laptop sosem fog azért szántani)

Én nem értek különösebb képp ezekhez csak kicsit meg az elektronikához is egy kicsit Akkor miért hiszel el mindent? Az energiát szerinted honnan veszi ekkora intenzitású közléshez? Én szedek szét párat, de egyikben sem találtam még energiadúsítót, uránreaktort meg kiskínait, pedig sokan mondják, hogy az van benne. És az is furcsa, hogy az elektroszmog zajában elvesző jelet hogyan fogja szelektálni az eszköz, és hogy egyáltalán ki a fenét érdekel egy soho eszköz által sugárzott adatforgalom.
Persze-szoftveresen mindent lehet, hardvert ír a szoftver, vagy hogy gondolod? Leszól a tápkábelen a trafónak, hogy mostantól a vasmagba integrált kapcsolóüzemű táp dolgozik és átnyom fél kW-ot a nullakettes, 30V-os dróton, párhuzamosan köti az FPGA kimeneteit, ráhuzalozza a 2,4GHz-es végfokra és plazmát keltve az antenna hegye körül, lesugároz a kémrepülőnek?

Ha értenél hozzá nem írnál ilyen baromságokat! Hol kel KW elég 1W-is!

És én nem értek hozzá? Szakmai érveket sorolj fel, megvalósíthatóságot. Mutasd be,milyen modulációval, mekkora frekvencián és mekkora teljesítménnyel lehet egy ilyen botantennán lezavarni adatforgalmat a több km magasan, felhők felett repülő géppel. A HW limitjeit ismerjük, a végfok 2,4GHz-es, kimeneti árama korlátozott, a tápegység szintén. Tessék, adj alapot szavaidnak, mutasd meg,miként lehet szoftveresen megkerülni fizikai korlátokat egy olcsó, soho tömegtermékben. Addig nem tudom komolyan venni az állításaidat, amíg a saját szakterületemen ennek világos akadályait látom, ismerem.
(#) kadarist válasza didyman hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Szia!
Nincs adatforgalom a repcsi, meg a jelforrás között. Csak vétel van. Ahhoz egy speciális vevőkészülék kell, a kiértékeléshez meg jó számítógép(ek) és jó szoftverek.
(#) didyman válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Nincs adatforgalom?? Jézusom! Én itt abbahagytam.
(#) kadarist válasza didyman hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Kémrepülőgépről volt szó nem? Vagy miről?

Mint írtam ez nem civil használatban lévő berendezés és ezért nem tudni a paramétereit! Igenis van olyan antenna mi magába szívja a jeleket az egy dolog,hogy te nem látod mezei készülékekkel de jóval gyengébb jeleket képes feldolgozni,venni egy több millió dolláros erre a célra kifejlesztett antenna és a hozzá tartozó berendezés! A titkosszolgálati eszközöket nem közlik le sehol és igenis képesek mások által csodának nevezett dolgokra! Azért ne egy 10-20 méterre használható wifikártyát vegyél alapul olvass szét a neten mekkora távolságokat lehet elérni házilag készített irányított wifi antennával minden fajta teljesítménynövelés nélkül! Akkor nem mond a ,hogy a világ legfejletteb antennái és berendezései mit sok ezer tudós fejleszt nem lehet elérni sokkal nagyobb nyereséget és nem lehet kiszűrni a jeleket mikor olyan pontosan hangolható filterek állnak rendelkezésre mit velem együtt soha nem fogsz talán látni! Ja és nem szükséges feltétlenül oda vissza kommunikáció ha már itt járunk elég ha router a neten küldi vissza az adatokat!

Figyelj, kíméljük meg egymást ezektől, fejezzük itt be ezt a témát és nyugodjunk meg a magunk véleményével békében, jó?

Rendben! Nem én kezdtem
(#) greatman hozzászólása Ápr 14, 2010 /

Volt szerencsém leszolgálni jópár évet hadseregünkben, s volt szerncsém sokmindent elég közelről megtapasztalni, illetve sok olyan emberrel találkoztam, akik elég súlyos helyeken szolgáltak. Elég legyen annyi, hogy a civil életből vett tapasztalatok lópikulák ahhoz, amik vannak, léteznek. Én is mondtam olyat, hogy kizárt dolog, meg stb. , meg fizika, meg miegymás, addig, amíg meg nem láttam a saját szememmel. Csak néhány apró dolog. Volt főnököm, máig jóbarátom a nagy Szovjetúnióban tanult, meg jópár hadgyakorlaton vett részt, mind hiradó tiszt. Elmondása alapján, (mai időhöz mérve) 30 évvel ezelőtt volt olyan eszközzel felszerelt helikoptere az Oroszoknak, ami akár km -es magasságból lehallgatta a vezetékes kommunikációt. Hogy ez mennyire lehet igaz? Jelenleg szerintetek miért követelmény egyes honvédelmi egységek épületeibe az FTP kábelt acél vezetékcsatornába építeni manapság, és miért szigorúan tiltott a 802.11 b/g/n titkosító technológiától függetlenül? Biztos azért mert nem lehallgatható. Mire képes egy wi-fi eszköz adója? Fogj egy Linksys routert, hekkelt firmware -el, és nézd meg meddig lehet elvileg feltornászni az adó teljesítményét szoftveresen, mellékelt képen. (Persze az más kérdés, hogy meddig fog működni én nem próbáltam, féltettem a routeremet, meg nem volt rá szükségem.) Mire elég pl. 20mW ? Optimális esetben, normál civil eszközökkel akár több km -es adatátvitelre. (Lásd. mobiltelefon minimális kimenő teljesítménye. Telefon + torony közötti kommunkiáció optimális körülmények között ennyire lemehet, ami a max. teljesítmény 1% -a.)
Saját magam mikrohullámú technikával (ami most kb. 40 éves technika, még elektroncső hegyek voltak benne) 40-50 km -t simán át tudtunk sugározni 2GHz -en 21 csatornát pár W -al. Ez volt 40 éve. Bele sem merek gondolni, hogy valójában mi lehet most a csúcstechnológia, amit nem kötnek az orrunkra. Főleg Izraelben.
Ezeket nem azért írtam, mert bárkivel vitatkozni szeretnék, csak ez az én tapasztalatom, és gondoltam megosztom veletek.

tx.JPG

(#) patexati válasza greatman hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Ezért van sokszor valós alapja az összeesküvés elméleteknek! Csak hát nem hiszi el az emberek 99,9%-a mondva te hülye vagy
(#) Tomi20 hozzászólása Ápr 18, 2010 /

Üdv

Régebben jelentkeztem a problémámmal, miszerint van egy régi Asus laptopom, és nem tudtam bios-t frissíteni floppy meghajtó hiányában. Ez a problémám megoldódott részben, megjavítottam a meghajtót, sikerült is a frissítés, de a nagyobb processzor nem indul el. Beletörődtem, nem megy. Most egy 800Mhz-es Celeron processzor van benne 128k Cace-vel, 100Mhz-es FSB-vel, 128Mb RAM társaságában.(ma rendeltem mellé egy 256-os modult) A winchester és a gép között UDMA33 sebesség van, sajnos a déli híd nem támogat nagyobb sebességet. Internetezéskor eléggé dolgozik a winchester, arra gondoltam veszek a gépbe egy PCMCIA USB2.0-s kártyát (az alaplapon 1.0-sak vannak) és dugok bele valami gyors pendrive-ot, és a lapozófájlt oda raknám át, nem tudom gyorsabb lenne-e így a gép. Továbbá arra gondoltam, hogy valahogy át kellene helyezni a temp mappát is, hogy oda töltsön a gép, de ezt nem tudom hogyan lehetne megoldani. Remélem valaki tud segíteni, hogy van-e értelme az egésznek.
(#) t-dani válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /

Szerény véleményem szerint nem ér meg manapság már ennyi vesződést az a laptop, ha "csak" ilyen erőforrásokkal rendelkezik. Nem a 4 és 8-magos konstrukciókat támogatom, nehogy azt hidd, de az a gép, amit említettél, valóban nem éri meg a vesződséget. Írtad, hogy még kéne bővítgetni ezzel-azzal. És ha akkor kiderül, hogy azok beszerzésével sem lesz hatékony és gyors működésű? Akkor adtál a sz**nak egy pofont magyarul és az nem jó dolog ám!

Egy picit ha még melléteszel, még 1-2 hónapig gyűjtögetsz, fölösleges, kihasználatlan dolgaidból adogatsz el valamiket, és mindebből összehozol egy használt, de jól működő, viszonylag még használhatóan erős (sima P4 procival pl.) laptopot, akkor azzal sokkal jobban fogsz járni szerintem. :yes:
(#) Tomi20 válasza t-dani hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /

Tisztában vagyok az árakkal, ezt a gépet ismerőstől kaptam, nem kellett már neki. Gondoltam, ha már van, akkor használjuk is. Nem adok ki rá sokat, azon a 2500Ft-os processzoron, és a 3000Ft-os memórián nem veszek P4-es laptopot. Csak érdekelne mások véleménye, hogy elérhető lenne-e sebesség növekedés. (3500Ft a PCMCIA USB kártya, az sem pénz)
(#) KTobi válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /

Inkább egy gyors CF kártya, és hozzávaló olvasó PCMCIAba. De előbb nézd meg, mi a legnagyobb sebesség, amit a laptopp támogat, ezen a csatlakozón.
(#) t-dani válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /

Idézet:
„Csak érdekelne mások véleménye, hogy elérhető lenne-e sebesség növekedés.”

Érzékelhető különbség kizárólag a RAM növelésekor lesz tapasztalható. Ezen drasztikusan egyáltalán nem segít a háttértárolókkal történő bűvészkedés.
(#) greatman válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /

A flash alapú tároló eszközök nem erre valók. Legyen az pendrive, vagy memóriakártya. Véges írási-olvasási ciklussal rendelkeznek. A lapozófájlt a géped folyamatosan használja, írja - olvassa. Előbb - utóbb kinyírnád az eszközt, sőt szerintem egyáltalán nem lenne gyorsabb mint ha a winyón lenne a lapozófájl. Ezen a gépen elérhetően, csak a fizikális memóriabővítés tud segíteni.
Következő: »»   46 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem