Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   183 / 443
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

És van olyan NYÁK tervező, amelyik tud egyszerre több különböző panelt is kezelni, azokon egyszerre szerkeszteni?
(#) Attila86 válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Nem tudom.
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Mindenesetre fejlesztési iránynak érdekes lehetne, és valóban hasznos lehet. Lásd pl. Attila Labortáp projektjét, vagy az Alkotó-féle panelmérőt, ahol két, egymáshoz derékszögben kapcsolódó panel van egyetlen áramkörbe összefogva, de említhetném akár Vicsys barátom PIC-es számlálóját, melyet a tekercselő gép fordulatainak számlálására készített, és ahol két panel (a meghajtó fokozat és a kijelző) egymás fölött helyezkedik el.
(#) sleve válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Talán a Pads tud ilyet.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

De a panelek valamivel össze vannak kötve, pl. sorkapocs, vagy hasonló. A kapcsolási rajz is végződhet ezekkel és már meg is oldódott a gond. Az Eagle úgysem tud szimulálni, nem szükséges, hogy az egész kapcsolási rajz egyben legyen.

Sleve, a Pads-szal nem dolgoztam, csak hallottam róla, de az Eagle árával összehasonlítva annak az árát legalább egy számjeggyel többel tudod leírni. Egész más kategóriába sorolható.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Persze, össze vannak kötve, mégpedig négyszöggel. T.i. az egyik panel szélén van egy halom négyszög (egy sor keskeny, hosszúkás téglalap), a másikon is, és amikor rakod össze a kész, kimaratott és beültetett panelokat, akkor ezeket a kis téglalapokat illeszted egymáshoz, majd ónnal rögzíted. Vic barátom pedig alkatrész-szárakkal (furatokon keresztül) kötötte össze őket.
Nem állítom, hogy nem lehet egyidejűleg több panelt is szerkeszteni (habár a Lite verzió méretkorlátja azért erősen behatárol!), de akár úgy is megoldható, hogy az egy "Dimension" rétegben lévő kereten belül, de egymástól elkülönítve is megrajzolható a két panel. Mindazonáltal, hasznos lenne talán egy ilyen fejlesztés... (Tudom, nem Rajtad múlik, csak esetleg megemlíthetnéd a németeknek, hátha még Te is profitálnál a dologból...)
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Elvileg bármilyen alakú panelt meg lehet rajzolni, ahogy Te is írtad, a Dimension rétegben. Ha a program nem enged több panelt, megoldható több olyan látszólag különálló panellel, amelyek egy-egy kis részükön, pl a sarkak körül érnek össze - és egyetlen darab marad. A kész panel ott könnyen elvágható.
Az igaz, hogy a Lite-ben ez nehezen kivitelezhető, de ha valaki SMD-vel dolgozik, talán még belefér.

Szerintem a németek ezzel nem foglalkoznak.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Idézet:
„Szerintem a németek ezzel nem foglalkoznak.”

Hát ez szomorú...
(#) Sendi hozzászólása Ápr 28, 2010 /

Üdv Mindenkinek.

Elektrocad írta, hogy az 5.7 ben állítható az egér sebessége, a SET parameter Interface.MouseButtonReleaseTimeout-tal.
Be is állítottam magamnak.
De hogy lehet visszakérdezni, hogy mennyi ez az érték.
Ha jól értem, akkor paraméter nélkül kell beadni.
Beadtam: SET Interface.MouseButtonReleaseTimeout
De nekem nem sikerült.
Tudja valaki, hogy hogy kell?

Köszönettel
(#) yo6pao hozzászólása Ápr 28, 2010 /

Üdvözlök Mindenkit!
A napokban érdekes hibába botlottam. Eagle 5.6. verziót használok, amiben szerkesztettem egy szimbólumot SMD sim kártya olvasónak, amit kb 4x3-as panelon szerettem volna legyártatni. GC-Prevue programmal ellenőrzöm a gerbert, a drill-t, via-t nem teszi a helyére, ki teszi a panelon kívülre. Gondoltam szerkesztési hiba lehet a szimbólumban, és a méreteket nem tudja kezelni. Ezért újra szerkesztettem, és csak mil-ben adtam meg minden méretet. A gerber file így sem sikerült, ugyan az a gond. Ekkor a következő ötletem támadt. Talán a program vacakol, előkeresem a jó öreg 4.15 verziót Erre kiderül hogy azokat a könyvtárakat miben új verzióval szerkesztettem szimbólumot és nyákot, régi verzió nem tudja kezelni Ha tud valaki segíteni és ismeri a megoldást, nagyon megköszönöm ha közzé teszi az információt
(#) elektrocad válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Idézet:
„Ha jól értem, akkor paraméter nélkül kell beadni. Beadtam: SET Interface.MouseButtonReleaseTimeout De nekem nem sikerült. Tudja valaki, hogy hogy kell?”

Paraméter is kell hozzá.
A Help-ben benne van az Editor Commands fejezetben a SET parancsnál, íme:
Interface.MouseButtonReleaseTimeout
The time (in milliseconds) within which a mouse button release that follows a mouse button press on a button (like, for instance, toolbar buttons) triggers the button's action, even if the mouse button release happened outside the button's area. Default is 500, set this to 0 to turn off this feature. If this parameter is 0 when the program is started, any change to it will only take effect the next time the program is started.
(#) elektrocad válasza yo6pao hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Idézet:
„Erre kiderül hogy azokat a könyvtárakat miben új verzióval szerkesztettem szimbólumot és nyákot, régi verzió nem tudja kezelni”

Általában minden szoftvernél érdemes elolvasni a frissítésről szóló leírásokat. Az Eagle esetében is létezik ilyen a DOC mappában (UPDATE_en.txt), illetve közvetlenül hívható a programindításnál, ott ez a neve: Update Documentation.
Mindjárt az elején ez olvasható:
WARNING: Due to some necessary changes in the data structure once you edit a file with version 5.x you will no longer be able to edit it with versions prior to 5.0!

Magyarul röviden: Amit az 5.0 és magasabb verzióval szerkesztettél, a korábbi, az 5.0-tól kisebb (4.16 és kisebb) számú verzió nem kezeli!
Megjegyzés: Hogy ne legyen félreérthető, az 5.0-5.9 verziók adatai egymással kompatibilisek.
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Időközben konzultáltam erről a témáról.
Elvileg a 20 Dimension rétegen egyszerre több panel is definiálható. Az alkatrészek is elhelyezhetők és routolhatók. Azt nem tudom, mit csinál, ha egy légkötés egy másik panelre vezet, de azt hiszem ezzel semmilyen program nem tud mit kezdeni, ezért erre ügyelni kell.
A gond ott keletkezhet, amikor elkészülnek a Gerber és Excellon adatok, azok egyben lesznek az összes panelre vonatkozóan. Tehát nem választhatók széjjel külön-külön. Szétválasztásuk, az egyes panelek külön kezeléséhez csak egy jól működő Gerber szerkesztővel lehetséges. Ennek részleteiről viszont valaki mást kell megkérdezni.
Viszont ha vasalod a nyákot, szerintem használható módszer.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Idézet:
„Erre kiderül hogy azokat a könyvtárakat miben új verzióval szerkesztettem szimbólumot és nyákot, régi verzió nem tudja kezelni Ha tud valaki segíteni és ismeri a megoldást, nagyon megköszönöm ha közzé teszi az információt.”

A lényeget már előbb leírtam. A javaslatom: már kétszer elkészítetted a szimbólumot, próbáld meg harmadszor is a régebbi, bevált verzióban. Ha ott sem sikerül, akkor valamit elrontottál. De szerintem nem a programban van a hiba, lehet hogy a régebbiben rájössz mi a gond. Sajnos jobb tanács nem jut eszembe.
(#) Attila86 válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Persze hogy használható, évek óta így tervezem az áramköreimet. Rá is tapintottál a lényegre, hogy gerber fájlokat nem lehet belőlük generálni. Emellett például a DRC funkció sem használható tökéletesen és van még pár más negatívum is...
(#) Tomi_Bp válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Sziasztok!

Abban a hozzászólásban, amire válaszoltam ((#15334) elektrocad), abban is benne van, hogy hogyan lehet teliföldes nyákot csinálni, de arra nem találtam választ, hogy hogyan tudnék olyat csinálni, amiben a réz felület nem teli, hanem négyzetháló, vagy akármi van, ami nem teli ...

Előre is köszi a válaszokat!
(#) Amarton válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

A beállításoknál Solid helyett Hatch-et kell választani.
(#) Tomi_Bp válasza Amarton hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Köszi
(#) Sendi válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Helló Elektrocad.

Vagy nem fogalmaztam pontosan, vagy félreértettél.
Beadtam paraméterrel, és működik is.
A visszakérdezés, hogy mennyi az aktuális késleltetés, az nem sikerült.

Köszönettel.
(#) elektrocad válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Nem fogalmaztál pontatlanul, egyértelmű volt, még egyszer idézlek:
Idézet:
„„Ha jól értem, akkor paraméter nélkül kell beadni. Beadtam: SET Interface.MouseButtonReleaseTimeout De nekem nem sikerült. Tudja valaki, hogy hogy kell?””

A regeditben megkeresed ezt:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders\AppData
Az ott található címen megkeresed a CadSoft, majd az Eagle mappát. Abban találsz egy eaglerc.usr fájlt. Ha megnyitod a jegyzettömbben (Notepad), az összes változó értéke eléd tárul. Csak óvatosan módosítsd, az első sorában ez áll: # EAGLE Parameter File (generated by EAGLE Version 5.9.0 - DO NOT EDIT!). A végén azt jelenti, ne szerkeszd! Inkább a programból módosítsd a paramétereket.
Néha érdemes belelapozni a manual_en.pdf-be is.
(#) Sendi válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Helló Elektrocad

Köszönöm a válaszodat.
(#) peter1995 hozzászólása Máj 2, 2010 /

Hello.Hogyan lehet ezt tükrözni?Hogy tudjam vasalni.
(#) niedziela válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Nyomtatáskor van lehetőség tükrözésre
(#) djusee hozzászólása Máj 2, 2010 /

Hello. Lenne egy kérdésem. Nemrég kezdtem el használni az eagle t és érdekelne hogy mit mondanak a szakik. Az alábbi képen terveztem egy kapcsolást és arra lennék kivancsi , baj e hogy megprobálom minden adatsáv közé behuzni a GND t is. Jót e tesz neki, vagy mindegy? Mindenesetre nekem tetszik, nincs annyi üres hely a lapon

mos.jpg

(#) Norberto válasza djusee hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Nagy adatsebességű és zajos környezetű alkalmazásoknál célszerű. Hobbi áramköröknél nem sűrűn szokták használni ezt a módszert. Egyébként én úgy emlékszek, van erre egy automatikus "kitöltő" funkció, ami magától meg tudja ezt csinálni, és még paraméterezhető is, az Eagle-beli nevét nem tudom... (talán polygon plane vagy ilyesmi)
(#) djusee válasza Norberto hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Köszi a gyors választ. Mosógépbe menne az elég zajos környezet.Mind emellett fémdobozba raknám. Erröl nem tudtam hogy van ilyen opció, majd utána nézek.
(#) biokill válasza Norberto hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

így van, polygon a neve.

Szerintem is célszerű használni.
(#) djusee válasza biokill hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Hogyan kellene használni ezt a polygon t? Csak vonalakat birok vele huzogatni, hogyan müködik automatikusan? Köszi U. I. 4.15 ös eagle t használok
(#) djusee válasza djusee hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Megvan, rájöttem. Azt a területet amit ki akarok tölteni csak körberajzolom. Csúcs ez az Eagle igaz hogy idöigényes de megéri. Köszönöm a segitséget
(#) sleve hozzászólása Máj 5, 2010 /

Nem találok az alkatrészlistában Táp-IC-ket. Vannak benne egyátalán, milyen elnevezéssel keressem ezeket? Konkrétan az LM2576-t keresem.
Következő: »»   183 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem