Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1194 / 3616
(#) DuMatyi válasza Georgee hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

(#) vicsys hozzászólása Máj 27, 2010 /

Itt a nap képe! (Mármint nekem) Már csak lakkozni és polírozni kell.

3.JPG

(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Basszus, az a perforáció a lemezfalon! :kalap:
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Sőt, amikor be kellett kapcsolni az UE 100 orion konvertert, ami a szines kisérleti adást lekeveri a 24-esről a 4-es csatornára, hogy azok a televíziók is tudják venni, amikben csak VLF-VHF tuner (illetve dobváltó volt) az első 12 kiosztott csatornára... Na arról Te is csak mesélni tudnál, de nekem van mind UE 100-am, mind pedig Kékes televízióm.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Idézet:
„Kékes televízióm.”

..a tetején meg egy TSZ elnököt megállító Toldi Miklós szobor.
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

És mit érsz az UE100 -zal? Azt ne moindd, hogy rúdelemed is van hozzá!
(#) DuMatyi válasza hodbond hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ez annó 6-7 éve sem értettem, hogy miért jó. Rajtam kívül 3-4 ember nem ivott csak. Ez a dolog sajnos olyannyira elfajult nálam - mármint az alkohol elutasítása -, hogy szó szerint undorral néztem a koleszos bulikban a társaságot egy bizonyos szint után. Amikor nem tudtak megállni. Mert a spicces állapot az oké, az nekem is tetszik. A következő, hogy mindenki őszinteségi rohamot kap, az is. De az, hogy leissza magát a sárga földig, de úgy, hogy azt sem tudja, hogy hol van, illetve nők esetében azt se tudja ki khm..., na én ennek kezdetekor szoktam angolosan távozni. Ezek a tapasztalatok megerősítik az abszolút antialkoholista nézetemet. De ezt Te már tudhatod.
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Urbánnál láttam UE 100-zal együtt 500 Ft-ért. Érdekes módon gyári eredeti, de... nem volt szétázva a kifolyó elektrolittól. Nem vettem meg, mert minek. HA nagyon kell, adok neki 6 voltot, és az a szerencsétlen önrezgő keverő tuti működik. A legviccesebb, hogy van HTSZ antennám is a 24. csatornára. Egyébként a pontos neve: 3 voltos bottelep. Betűjele nincs.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Betűjele R10. Helyettesíthető két 1.5V-os elemmel. Mérete egyezik.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Na majd ha jösz Gyomára elütlek a kis biciklimmel
Egyébként már sikerült megcsinálni, bár mintha az első fogaskerekekben lenne egy kis 8-as
Tengelyt is vettem bele, mert a régi kicsit elvolt kopva. 570Ft volt a tengely meg a két golyóskosár
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Igaz, 2R10 a jele, valami rémlett. Kapható sok más helyen is.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Én meg csak pislogok, hisz nem gondoltam vona, hogy bármely készülékben alkalmazzák, tehát gyártják még.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Tényleg nem vagyok szűz. Honann tudtad? Vízöntő vagyok.
(#) Norberto hozzászólása Máj 27, 2010 /

Tök jó linket találtam, nézzétek meg, talán érdemes!

http://termelotol.hu/
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Kurzort vidd a smiley után, és meglepődsz majd.
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Köszönöm az oldal linkjét,régóta keresek hasonló dolgokat (házi/termelői tejtermékek zöldségfélék )ezek az Igaziak, nem a nagyüzemi termelésű, bolti áruk!
(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Úgy találtam rá, hogy manapság keresgélek helyeket, ahol esetleg Szedd magad! akció keretén belül lehet mindenféle gyümölcsöket szedni. Ha eljő az ideje, menni is fogok többedmagammal. A szamócaföld már ki van nézve, ugyanoda megyünk, ahova tavaly, kitűnő minőségű, zamatú és megszámlálhatatlan mennyiségű volt 2009-ben. Ha idén nem is lesz annyi, viszont megmaradt a kiváló íz és minőség, biztosan nem járunk rosszul, és még jól meg is pörkőlődünk a napon szedés közben.

Szóval szamócával jól állunk, viszont málnából és szederből nemigen látni lehetőségeket ilyesmi szedésre.

Tehát aki tud ismeretlen, ismerős helyeket, területeket, földeket, ahol eme két gyümölcstípusból szedhetünk, amennyi belefér a ládáinkba, ne tartsa magában! :yes:

Ahol mi megfordulunk, ott szeder, málna nem marad!
(#) llaci56 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

A "szeddmagad" -dal az a tapasztalatom, hogy drágább, mint a zöldséges. Minden évben nézem én is az árakat, és az "útmenti" nagyobb zöldségesek olcsóbban adják a gyümölcsöket, kifogástalan minőségben.
(#) bankimajki hozzászólása Máj 28, 2010 /

Visszaálltam a bagoly üzemmódból. Most reggel keltem és majd este fekszem.
(#) poros válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Az utolsó szedd magad akciónknál át kutatták a kocsit egy almás kertben. Mint a vámosok régen a határon. Nem csak az enyémet mindenkiét. Nagyon megalázó volt azóta inkább vásárolunk .
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Pont mesélte egy kolléganőm , hogy lassan majd mennek epret szedni. És milyen jó buli, hogy elmennek hatan epret szedni. Megesznek fejenként cca. 1 kg-ot majd leméretik és kifizetik a leszedett x kg-ot... Na ezért kerül másfélszeresébe a szedd magad eper. Mert ezt a "mérési hiba faktort" bekalkulálják.
(#) vicsys válasza mineral hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

No, ez igaz, de van aki eleve csak enni megy és a jobb helyeken nem foglalkoznak vele és még ráadásul szívesen fogadják őket. Éppen a múltkor mentünk 6-an enni. Megkérdeztük, hogy nem gond-e? Azt mondták semmi gond és még fizetni sem kell. Persze nem volt pofánk így otthagyni, ezért 1kg-ot kifizettünk. (hozzá teszem, nem is ettünk meg annyit...)
(#) Gafly válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Én még arra is emlékszem amikor bekapcsoltuk az iskolában a gondosan dobozba elzárt TV-t mert rögtön kezdődik az iskola TV adása (amire már régen készültünk). Ültünk a zsúfolt teremben és semmi. Na akkor égett le a TV torony. Az udvarról még látszott is a füstje... Bővebben: Link
(#) Norberto válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Lehet.

Sőt, azt mondom, 500 - 1500 W PMPO-s kínai erősítőket is lehet sokkal olcsóbban venni a multiknál, mint amennyiből anyagköltségi áron, sok drága időt rászánva valaki otthon erősítőket épít.

Valamint feltehetőleg jobban jár az, aki sűrű akciók keretében a multiknál vásárolja a fagyasztott, zacskózott halfiléket, minthogy saját horgászengedélyt váltson ki, rengeteg elpazarolt időt töltsön a partszéleken, és ráadásul még kifezesse a kijáratnál a kifogott hal kg-onkénti árát is.

S az internetes, házhozszállításos, iszonyat kényelmes szolgáltatásokat még nem is említettem...

Végülis ülhetnék itthon 5-ször ennyit is a gép, illetve TV előtt, kényelmesen elférne a kezemben a TV-kapcsoló, a mobiltelefon, meg a söröskorsó. És akkor csak rendelgetni kell jó olcsón, ki se kell tenni az embernek a lábát a lakásból, házhoz hozzák szépen.

Nemsokára bontatok magamnak egy kicsit a hegyoldalból is, berakatom magamnak a lakás egyik sarkába, nehogymá' ki kelljen mennem a lakásból, ha futni akarok egy kört a hegyekben.

Írjak még hasonló példákat? Tudnék.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

És azt tudod-e hogy a "torony" nem ér le a földre?
Ugyanis a tűz után mikor az eredeti torony kihűlt, rövidebb lett majd egy centivel, mint azelőtt, igy a beépített megrősítés miatt már nem ér le az eredeti alapjára. Az eredeti rögzítő csavarok is kiszakadtak.
Jópárszor jártam benne, csak úgy tudtunk a lifttel felmenni, hogy a műszereket a padlóra tettük és rááltunk. Ketten épp hogy bepréseltük magunkat. Szelesebb időben elég félelmetes az utazás, az elég jelentős hajladozás miatt,
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Tudom. Meg láttam az udvaron az emlékbe eltett darabot is... De a tornyban nem voltam csak az adóépületben, ott is csak egyszer (azt is jó régen). Akkor még a francia adók mentek és az volt a csúcstechnika...
(#) Norberto hozzászólása Máj 28, 2010 /

Találtam egy nagyon aranyos kis kiegészítőt a FireFox-hoz, lehet, hogy még nem sokan ismerik.

Ez egy olyan kiegészítő, hogy a böngésző státuszsorának jobb oldalába beépülve mutatja az időt. Semmi extra.

Viszont vannak kellemes "skin"-jei, mint például Nixie-csöves kinézet, vagy éppen binárisan számolgató óra-kinézet, úgyhogy óra-fanatikusoknak kimondottan ajánlom a plug-in kipróbálását.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Jól mondod!, Bár 25-30 évvel ezelőtt még nem a profithaJhászat volt a divat, meg a multi sem volt ismert fogalom. Mi őstermerők voltunk, emellett kiskereskedők is, és mi is a Bosnyákra jártunk. Akkoriban úgy mentünk el egy rakomány hevesi dinnyéért, vagy a nógrádi krumpliért, mintha csak a nagymamát látogadtuk volna meg. Akkoriban mindenkinek voltak nagyon jó baráti kapcsolatai, és évről évre az árut a termelőtől, aznap szüretelve pakoltuk fel. Más világ volt.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Jééé... most, hogy mondod, valóban feltűnt, hogy nem írtam le a nevét!

FlipClock 0.82
(#) radocziandras válasza Action2K hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Juhéjj! Tetszik az új oldaldizájn!
Következő: »»   1194 / 3616
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem