Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   9 / 360
(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 25, 2010 / 1

Szia Simpi sikerult a kommunikacio 16F877 es 16F628A val es ezzel a progival szuperul megy az egesz mar csak a panel maradt hatra es a dobozolas nagyon jo ez a program. De szerintem a parsicban en benaztam el valamit na mindegy lenyeg, hogy megy koszontem a segitseget es a peldaprogikat.

udv Sanya
(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Szia Simpi megkaptam koszonom lenne egy kerdesem: nincs veletlenul egy Set / Reset peldad? Az lenne a lenyeg, hogy adott ket nyomogomb ha az egyiket lenyomva tartom akkor a masikkal lehetne leptetni egy szamlalot. Ez ebben a formaban mukodik is csak ha nyomva tartom mindket gombot, akkor az orajel utemeben porgeti felfele a szamot nekem pedig olyan kellene, ami csak egyet lephet akarmeddig van lenyomva a ket gomb. Van esetleg erre valami jo megoldas?

Elore is koszonom

Sanya
(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Sikerult egy kis keslkeltetes kozbeigtatasaval koszontem.

Igen erre gondoltam kosz meg egyszer
(#) vadvaz hozzászólása Jún 5, 2010 /

sziasztok

nem tudom tud-e valaki segíteni PIC18F8722-re kéne programot írnom de ha beteszek egyetlen PWM modult akkor nem fordítja le a progit csak C-be ha HEX-be akarom fordítani mindíg hibát talál. Próbáltam más PIC-kel azzal meg működött. nekem a 4.1.1.55 verzió van meg. gondoltam arra hogy program hiba de nem tudom.

segítséget előre is köszönom
(#) vadvaz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Launching the compiler...
C:\Program Files (x86)\Matrix Multimedia\Flowcode V4\BoostC\boostc.pic18.flowcode.exe -v -t PIC18F8722 "PWM.c"
BoostC Optimizing C Compiler Version 6.95 (for PIC18 architecture)
http://www.sourceboost.com
Copyright(C) 2004-2009 Pavel Baranov
Copyright(C) 2004-2009 David Hobday

Licensed to FlowCode User under Single user Pro License for 1 node(s)
Limitations: PIC18 max code size:Unlimited, max RAM banks:Unlimited

internal error: can't parse input file name 'C:\Users\Vadvaz\Desktop\Új mappa\Examples\Components\PWM & Analogue Output\PWM.c'

PWM.c
Starting preprocessor: C:\PROGRA~2\MATRIX~1\FLOWCO~1\BoostC\pp.exe PWM.c -i C:\PROGRA~2\MATRIX~1\FLOWCO~1\BoostC\include -d _PIC18F8722 -la -c2 -o PWM.pp -v -d _BOOSTC -d _PIC18

PWM.c(146): FCD file error (5 > 2)

1 errors detected
Error: preprocessing error

failure

Return code = 1

A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő hibák miatt:

Ha a folyamatábra tartalmaz C kódot, kérem vizsgálja át alaposan. Ha a folyamatábra nem tartalmaz C kódot, vagy nem talált benne hibát, kérjen technikai támogatást

FINISHED

ezt a hibaüzenetet dobja ki telepítettem egy win XP hátha a rendszernek van baja, ott pedig csak simán

Return code = 1

ezt a progit akartam lefordítani amit mellékeltem
(#) lalca válasza vadvaz hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Nálam is simán lefordult.Próbáld meg frissíteni a Flowcode-ot.Illetve nálam még az okozott problémát,hogy a mappanevekben szóköz van.A C:\Flowcode\ -ba telepítettem végül.Mellékelem az fcd fájlt is,hasonlíts össze.
(#) dinokal válasza vadvaz hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Szia!
Nem figyelsz! Idézem:
"internal error: can't parse input file name 'C:\Users\Vadvaz\Desktop\Új mappa\Examples\Components\PWM & Analogue Output\PWM.c'"
Mondták hogy ne használj ékezetes karaktereket! Még az elérési útban sem! Ráadásul használj rövidebb elérési utat. Plusz még a szóköz!
(#) dinokal válasza dinokal hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Sajnos ezek a programok simán dosos fájlneveket használnak, ezért van a sok hákli!
Idézem: "Starting preprocessor: C:\PROGRA~2\MATRIX~1\FLOWCO~1\BoostC\pp.exe PWM.c -i C:\PROGRA~2\MATRIX~1\FLOWCO~1\BoostC\include -d _PIC18F8722 -la -c2 -o PWM.pp -v -d _BOOSTC -d _PIC18"
(#) vadvaz válasza dinokal hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Sziasztok

köszönöm a válaszokat a megoldás tényleg a mappa nevekkel volt végül a C:\Flowcode\ mappába feltelepítettem a programot és jó lett lefordítja nekem is.
az érdekes csak az volt hogy egy-két picket lefordított de többet nem.
(#) vadvaz hozzászólása Jún 10, 2010 /

sziasztok

lenne még egy kérdésem ccp1 és ccp2-öt látom a panelen, de nekem kéne a ccp3 és ccp4 pwm modul is azt hogy lehet előhívni?

válaszokat előre is köszönöm.
(#) vadvaz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

igen a Pic PIC18F8722, 5 pwm modul van benne, csak azért kérdem mert proteus-al akartam szimulálni az áramkört és alapból nem jelezte a 3, 4-es pwm modul lábain a jelszintet. ráadásul nekem pont 2-5 ig kéne a négy mert az a láb amin az ccp1 van az kéne másra.

Define23=#define MX_PWM
Define24=#define MX_PWM_CNT 2
Define25=#define MX_PWM_TRIS1 trisc
Define26=#define MX_PWM_1 2
Define27=#define MX_PWM_TRIS2 trisc
Define28=#define MX_PWM_2 1
Define29=#define MX_PWM_TRIS2a trisb
Define30=#define MX_PWM_2a 3
Define31=#define MX_PWM_TRIS2btrise
Define32=#define MX_PWM_2b7
Define33=#define MX_PWM_TRIS3 trisg
Define34=#define MX_PWM_3 0
Define35=#define MX_PWM_TRIS4 trisg
Define36=#define MX_PWM_4 3
Define37=#define MX_PWM_TRIS5 trisg
Define38=#define MX_PWM_5 4

ezt találtam az 18F8722.fcd fájlba a PWM-ről de nem tudom ez a két sor mit takar

Define23=#define MX_PWM
Define24=#define MX_PWM_CNT 2

mert a többi az a portokat konfigolja addig oké.

igen 2 CCP meg 3 ECCP van benne amiből elvileg a 3 ECCP-t lehet használni ugyanúgy PWM-re vagy nem?

igen én is innen gondoltam hogy tudja mert elméletileg van az ECCP mdoulokat is single output funkciója.
hát akkor próbálkozok valmi C kód beszúrással vagy valami ilyesmivel. köszi szépen a segítséget.
(#) vadvaz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 15, 2010 /

hali hétvégén nem volt netem most tudtam feljönni látom hogy valami 3 pwm cstaorna csak nem igazán értek angolul, ahogy néztem a PIC adatlapját amit ő használ abban 3 CCP port van nekem pedig az a bajom hogy a ECCP portokat akarom valahogy életre kelteni csak sajna nemigazán vagyok otthon C-ben ASM-ben pedig egyeltalán nem.

köszi a segítséget megnézem a példát pontosan hátha valami kiszedhető belőle.
Esetleg nem tudsz valmi ilyen grafikus PIC program szerkesztőt, én a Parsic-ot néztem még de az nem átlátható számomra.
(#) Topika hozzászólása Jún 28, 2010 /

Sziasztok!
Látom sokan foglalkoznak ezzel a programmal. Én is neki álltam de a I2C kommunikációnál megakadtam. LM 75-ös
hőmérőt szeretnék csatlakoztatni 16F628-hoz. Ha tudnátok segíteni megköszönném!
Üdv: Topika
(#) madazg77 válasza Topika hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

Szia.

Csatolok két file-t hátha segít.
Ezeket régebben töltőttem le a hivatalos oldalról. Valamelyiket a kettő közül ki is probáltam és müködött is.

Üdv.
(#) Topika válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Köszike !
Kicsit még kínai számomra de talán megbirkózom vele.
Ti milyen kapcsolásokra írtok progit?
(#) kaqkk válasza Topika hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Kitalálunk egy feladatot , aztán kitaláljuk a programot atán kitaláljuk hozzá a kapcsolást , de a sorrend változhat
van aki a feladatra először a kapcsolást találja ki és arra írja a programot
(#) Topika válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Milyen kommunikáció kell a DS IC-hez? Esetleg van minta progitok hogyan kell használni?
(#) kaqkk válasza Topika hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

A matrx multimedia oldalán van egy nagy rakás példaprogram , mostanában én is azokat bújom , ha jobban körülnézel köztük lehet hogy megtalálod amit keresel
(#) Topika válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Hőmérsékletet szeretnék mérni, valamint időt és dátumot kijelezni.
(#) Topika válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Tudsz küldeni linket, mert nem találom a példákat.
Előre is köszönöm!
(#) karaszbandi hozzászólása Júl 6, 2010 /

Szevasztok!
Tudna valaki egy működő linket ami 4.3 és teljes verzió?
A patch nem jött be, mert csak demó lett a vége....
(#) madazg77 hozzászólása Júl 20, 2010 /

Sziasztok!

Gondom van egy tizedes szám osztásával. Egy változó egész számot szertnék elosztani egy konstans tizedes számmal. A végeredményből csak az egész számokra van szükségem. Ha a csatolt file-t lefordítom akkor az müködik. De ha ezt a részletet beteszem a végleges környezetébe akkor a kijelzőn "0"jelenik meg. Tudna valaki segíteni hogy miért lehet ez a probléma?

Köszönöm.
Üdv.
(#) madazg77 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 22, 2010 /

Végre müködik a számítás. Hasznos volt ahogyan módosítottad a file-t. Igazábból nem a módosítás miatt javult meg hanem az miatt, hogy nem figyeletem. Ha lebegőpontossal kell műveletet végezni akkor csak lebegőpontosal lehet elvégezni. Én ezt nem vettem figyelembe.

Köszönöm szépen a segítséged!

Üdv.

Igen. Lehet valtozó, de át kell alakítani float-ra. Úgy már elvégzi a műveletet. Integerként nem furdítja le a Flowcode.

Át lehet alakítani. Két lépcsőbenlehet. Elsőnek számból szöveget [ ToString$() ] utána szövegből Float-ra [StringToFloat$()]. Vissza fele fordított a sorrend.

Float-ra csak Stringből lehet alakítani és vissza. Integerből lehet String-et csinálni és ezt is lehet vissza fele alakítani.
(#) lalca válasza madazg77 hozzászólására (») Júl 22, 2010 /

Pedig van float2int() és int2float().
Következő: »»   9 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem