Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Megjegyzés: szokásos angolszász mértékegységzagyvaság, pongyolaság.
22 AWG -> d = 643.8 μm 22 MWG -> d = 2,2 mm Röpke 3,417-szeres eltérés. Biztos, mindkettővel jó
Alapvetően köszönjük! Én az adatlapnak hiszek.
Nincs az adatlappal semmi gond: a csoki szigetelése tudja, amit ráírtak. Viszont ha NYÁK-ot tervezel, neked kell(ene) tudni a vonatkozó előírásokat.
Nem is tudom. A gauge = mérték, becslés, vasúti nyomtáv (Rail gauge), szabvány, kaliber (szótárból), minden, csak nem átmérő. Azt, meg hogy 10 el osztod, és megkapod mm -ben, honnan vetted? Olvasd el figyelmesebben, végig. Különben is a #0 méret az mennyi is a számításod szerint? Mert a táblázatod szerint 8.2524 mm, és a méretszámok növekedésével az átmérő csökken. #22 = 0.645, a #32 AWG = 0.2032, ha elkerülte volna a figyelmed.
[OFF]Szia. Csak azért kezdtem keresni, mert Te magabiztosan AWG értéket adtál meg, holott ez nem szerepelt az eredeti kérdésben. A forrást linkeltem. Azért, idézem az idevágó részt:
Idézet: Nem Veled akartam vitába szállni, csak érzékeltetni, hogy hiányos a kérdés, így egy másik lehetséges megoldást mutattam csupán.„Metric Gauge: In the Metric Gauge scale, the gauge is 10 times the diameter in millimeters, so a 50 gauge metric wire would be 5 mm in diameter.” Üdv.: Macsek
Hello urak.
Lenne egy kérdésem . Szeretnék építeni egy olyan áramkört ami tartalmazná 4db napelemes kerti lámpa belsejét kivéve az aksikat mert azt egy db 1,2 voltos góliát aksi helyettesítené mellékelem a képet az elképzelésről és egyet a bontandó lámpáról,szerintetek életképes e. Figyelem a rajz csak egy skicc egy vázlat.
Csak azért írtam ide ,mert itt nagyobb a forgalom,vagy nyitnom kellett volna egy újabb egyoldalas témát?
Amúgy meg simán elmegy a kezdő kérdésben.
A kapcsolásban is úgy volt megcsinálva
Szegény köbzoli :rinya: Már vagy három oldalja csakezt hallom tőle KERESŐ
Háát igen bár néha már nekem sincs erőm a sok sok oldalt végigolvasni de legalább az esetek 50%-ban találok valami számomra is használhatót.Ui:akkor ennek vegyem ki a közepét?Bővebben: Link
Akkor így jó?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy kb 100W-os házimozi erősítő, hány v-al működhet?(Régebbi típus, DVD-s. Mert ebből nekem a mélynyomó kéne. Szerintetek egy egy 12V-os kocsi akksiról elmenne? Válaszotokat előre is köszi!
Hol?A középső nincs rajta.
Sziasztok!
a számítógépem fogyasztását szeretném megmérni. multiméterrel meg tudom ezt tenni? P=U*A itt mennyire használható? egy helyen olvastam hogy így nem épp pontos eredményt kapok, de mégis mennyire lesz pontatlan? vagy milyen egyéb módszert használhatnék? csak ezért nem szeretnék fogyasztásmérőre költeni a multiméterem egy SAL (MAS 830) előre is köszönöm a segítséget Idézet: „P=U*A” Teljesítmény = feszültség * terület? Milyen terület? Huzalkeresztmetszet?
Ez a műszer nem mér váltóáramot, úgy hogy hálozati oldalról való mérést kizárhatod.
Érdekességképpen a mellékletbe felteszek néhány mérési eredményt, mely a számítógépek kapcsolóüzemű tápegységének be-tápvezetékén voltak mérve. Az ábrákból látható, hogy az ideális esetben szinuszos jelek a valóságban mennyire nem azok. Hagyományos digitális multiméterrel csupán egy becslést lehetne tenni a felvett hatásos teljesítményre. Mindenképpen olyan műszer kell, mely képes valódi effektívérték (True-RMS) mérésére.
Sziasztok egy olyannal kapcsolatban kérnék segtséget hogy egy adaptert akarok egy 12v leadó tekercsből csinálni de valahogy le akarom tesztelni hogy lead-e 800mA DC-be azt esetleg lehet úgy teszek rá egy 1000mA
12v égőt és rámérek mennyit ad vagy ezt igy nem lehet?
tényleg ezt benéztem
akkor még annyit kérdeznék, hogy ha találok boltban fogyasztás mérőt, 3000Ft körül akkor az mennyire lesz vajon megbízható? vagy a pontosságának szerepelnie kéne rajta ugye?
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy ennél az infrás távolság érzékelőnél, hogy tudnám növelni az észlelési távolságot? Jelenleg 15-20cm, jó lenne megduplázni. Köszönöm. Link
Ha nem veszed ki, akkor is működik, és valószínűleg nem is lesz vele gondod, de úgy nem teljesíti a vonatkozó előírást.(nincs meg a szükséges távolság) Ezeket a szabályokat azért alkották ilyen szigorúra, hogy semmiképpen se történjen baleset (pl itt átütés, áthúzás). Te most itt magadnak barkácsolsz, ha valami balul üt ki, az a te felelősséged, magadnak csináltad. De ha egyszer eljutsz oda, hogy másnak csinálsz dolgokat, és abból baleset lesz, azért már le is ültethetnek téged, mert nem tartottad be az előírásokat.
Igen, tegyél rá egy nagyobb áramú fogyasztót és köss sorba vele egy áramerősség mérőt. Ha leadja a 800mA-t vagy többet, akkor jó.
köszi a segtséget még egy dolog lenne ugye megcsináltam mindet tettem kondit meg gretz hidat ez oké de ugye a 12 v váltóból lett 15 v DC na most ez az adapter egy 12v-os hangaszerhez kell ez igy nem lesz baj ha rákötöm nem teszi tönkre a hangszert mert 15 v ad?
Megnéztem az általad megjelölt árkategóriájú fogyasztásmérő leírását. Nem tér ki külön a kapcsolóüzemű tápegység által üzemeltetett berendezések mérhetőségére, de a fázistényezőt figyelembe veszi, sőt, ki is jelzi. A megbízhatóságról természetesen e leírásban nem esik szó, de egyéb adatok szerepelnek benne. Pl. U=190-276V, I=0,005-16A, P=4416W, Ezen adatok 3%-os pontosságúak, míg a fogyasztásmérés 5% pontosságú, ha a hálózati feszültség legfeljebb 10% torzulású. A többi adat - villamos szempontból - nem igazán lényeges.
Szeretnek kesziteni egy stopperórat kijelzovvel ... ha lehetseges akkor ne Pic vagy Avr legyen !
Koszonom .. ha nyakrajzot is tudnatok adni akkor megkoszonném erosen ! :
valamijen vezeték nélküli potméter kéne
Egy modellt szeretnél építeni, a távirányításhoz kellene. Vezetékes távirányítóhoz készítettem kapcsolási rajzot és a modell működéséről is csináltam egy vázlatot . Ez egyébként valami helikopter szerűség |
Bejelentkezés
Hirdetés |