Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   300 / 1274
(#) Doncso válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Na, ahogy elküldtem a hozzászólást, azonnal eszembe jutott, hogy nem is a padláson van a TV-ic-s dobozom, hanem itt a polcon, na gyorsan meg is néztem, az első IC amit kivettem egy TBA 120U . Jó lesz? De van TBA120S4, TBA120S3.
Üdv. D.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Szerintem komplett hangmodul lenne jó.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Ja nem csak ez az Ic kellene neki? Akkor valamit félre olvastam.
(#) fbela1990 hozzászólása Júl 17, 2010 /

Üdv!

Egy kb. 10 éves siemens tv-t hoztak ma, olyan hibával, hogy kép, illetve színek nincsenek, az egész képernyő rózsaszín, és vízszintes csíkok vannak benne. A képcsőpanelen levő video végfok IC (TEA5101), olyan forró hogy hozzá se lehet érni. Valószínű hogy ez okozza a hibát?

Kösz előre is!!!
(#) fbela1990 hozzászólása Júl 18, 2010 /

Hol vagy kadarist?
(#) kadarist válasza fbela1990 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Idézet:
„A képcsőpanelen levő video végfok IC (TEA5101), olyan forró hogy hozzá se lehet érni. Valószínű hogy ez okozza a hibát?”

Szerinted? Mert szerintem ez okozza. Kiüthette egy belső képcső-áthúzás, vagy sorkimenő-szikrázás, forrasztáshiba vagy csak "úgy" feladta a harcot.
(#) kovacspista válasza Doncso hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia! csak most jutottam gép közelébe. Nagyon rendes vagy , de tényleg egy komplett demodulátor lenne a
jó. A régi Orion és vt. tévékben , még a csövesekben is
ic-s hangmodul volt. Olyan kellene egy. Volt olyan amelyik
végfokkal együtt létezett. Sajnos sok ilyet dobtam ki.
Ha postán elküldöd, természetesen vállalom a költségeket.
(#) kovacspista válasza fbela1990 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szerintem is a végfok, de lehet, hogy nem egy. Az, hogy
rózsaszín , két szín hibáját jelezheti. Én is küzdöm egy
siemens 100Hz-esel . Zavaros a kép, olyan mint ha sor-visszafutásos lenne de szabályos, szaggatott vonalak.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia!
A TEA5101-nél egy tokban van mindhárom végfokozat. Tehát egy IC-t kell cserélni ebben az esetben.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia! Igy könnyen lehet, hogy az egy IC viszi a többit!
Ha már így összefutottunk, a sorkimenő hibájának
eldöntésére nincs egy biztosat megközelítő módszered?
Az én tapasztalatom, hogy amennyiben nem a tápegység
hibás és a sorkimenőről elmenő tápokban nem talál az
ember hibát, nem megy a TV, innentől igen nehéz eldönteni, hogy a sorkimenő hibás e vagy sem.
Én egyetlen biztos módszert ismerek, a cserét, de
annyi sorkimenőt kellene otthon tartani , hogy már a
javítandó készülék nem férne be! Tudom, van teszter,
de már azzal is befürödtem.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Sorkimenő-témában nehéz okosnak lenni. Ha a sortranzisztor vezérlése rendben van, és a soreltérítő-tekercs sem zárlatos, és mégis nagy áramot vesz fel a sorvégfok, akkor a trafóra kell gondolni.
Az IC-vel kapcsolatban: ha az IC-n belül tönkre megy egy végfokozat, akkor egyértelmű, hogy az egész IC-t cserélni kell. Nem tudod elfűrészelni a rossz résznél és csak azt cserélni
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Értem persze, 3 ic 1 házban. A sorkimenőre visszatérve.
Így gondolom én is. Mindenek előtt megnézem a sortranzisztort, majd leválasztom a tápról. Leellenőrzöm a tápot.Ha nem jó, egyértelmű, ha jó akkor megnézem a sorkimenőről elmenő tápokat és egyáltalán minden vele kapcsolatos alkatrészt , áramkört, persze hidegen. Az itt leírtak ellenére még is könnyen árnyékra lehet
vetődni.
(#) Laca13 hozzászólása Júl 20, 2010 /

Van egy Hyundai HE-TC2170F tipusú Tv, aminek először elment az egyik szine. Szétszedtem hogy megnézzem milyen tipusu a szinvégfok tranyója, majd összeraktam, mondván később megjavítom. Javítás előtt bekapcsoltam, mert elfelejtettem hogy melyik szin ment el, mire a készülék minden szine hibátlanul működött. Csakhogy később más problémák jelentkeztek. Észrevettem, hogy av vagy scart módban, jel nélkül, halvány vizszintes csíkok vannak a képernyőn, amelyek mint később észrevettem, a sötétebb képü jeleneteknél is láthatóak. És később kiderült, ez csak az egyik probléma, mert van hogy a főkapcsoló bekapcsolása után nem reagál sem a távkapcsolóra, sem az előlapi gombokra. Hol keressem a hibát?
Előre is köszi.
(#) kereszke hozzászólása Júl 20, 2010 /

Hello.Van egy 36-os grundig televizióm.Az a baj.hogy idönként kikapcsol,és mindjárt vissza is kapcsol az 1 es csatornára.Mi lehet a baj?
(#) kadarist válasza kereszke hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Szia!
Tipikus forrasztás-elválás. A hálózati kapcsolót és környékét nézd át először, majd a tápegységet, sorkimenőt. Keress kilazult, elengedett forrasztásokat.
(#) kovacspista válasza Laca13 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Hát azért hallgat mindenki mert ez lehet összefüggő és
független többszörös hiba is. Gondolom ráadásul időszakos is, jól üzemelő készüléket pedig nem lehet megjavítani. Én talán még is azt mondom, hogy összefüggő. Persze nem biztos, csak gondolat. Ha a szín dekóder valamelyik passzív vagy aktív alkatrésze gyengélkedik, szerintem okozhat ilyen hibákat. A bekapcsolásra pl. úgy, hogy fogja a tápot.
(#) Laca13 válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Köszi!
Már gyakorlatilag csak a vizszintes halvány szürke csíkok vannak mint hiba, a tőbbi nem jelentkezik. Kb két-háromcentinként és lehet látnia ferde visszafutási vonalat is halványan ferdén, egyik csík végétől a másik elejéhez.
(#) kovacspista válasza Laca13 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

A csíkokat is okozhatja szín dekóder. Viszont a
nagy fény is. Próbáld meg a G2-őt lentebb venni,
hátha, soha nem lehet tudni.
(#) kadarist válasza Laca13 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Szia!
Vedd lejjebb a Screen(G2) feszültséget. A túl nagy segédrács-feszültség miatt nem tud a cső rendesen lezárni a sorvisszafutás ideje alatt (sem), ezért látszódnak a visszafutási csíkok.
Ha ez nem segít, akkor képcső-hibára kell gondolni.
Közben Kovácspista megmondta a frankót.
(#) mofesa hozzászólása Júl 21, 2010 /

Üdv mindenkinek.Van egy Panasonic Tx-25MD3P tipusú tv-m.A következő van vele.Bekapcsolás után szürke alapon fehér vízszintes csíkok vannak.A menü hiába akarom nem jön elő.Szerintetek mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza mofesa hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Szia!
Ez egy viszonylag gyakori hiba.
Ha ilyen világos, és fehér csíkos képernyőt látunk akkor az első dolog: ellenőrizni a képcsőpanel 200v körüli tápfeszültségének meglétét (katód tápfeszültség).
(#) mofesa válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Megtudnád mondani,hogy körübelül hová rakjam a mérőműszer lábait(kezdő vagyok)?
(#) kadarist válasza mofesa hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

A készülék szervízmanuálja:Get Manual
A mellékelt rajzon bekarikáztam egy ellenállást, ez viszonylag gyakran megszakad. A 150V-ot is ellenőrizd. Ez a tranzisztoros meghajtás tápja. A video-végfok IC (IC351)is könnyen feldobja a talpát ebben a nagy melegben.
(#) mofesa válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Köszi.
(#) kereszke válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

köszi de semmi illyesmit nem látok.Se ellazulás,se hidekötés
(#) kovacspista hozzászólása Júl 21, 2010 /

Jut eszembe. Akkor nincs senkinek a hanghoz FM
demodulátora?
(#) kadarist válasza kereszke hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Mi a típusa?
(#) kereszke válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Grundig P37-3037
(#) kadarist válasza kereszke hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Van olyan felirat rajta, CUC...?
(#) zasasa hozzászólása Júl 21, 2010 /

Sziasztok.Cseréltem egy samsung projectoros tv-t.Hazaérve/mert ott nem tudtam,csak külső antennával szemcsés kép melett kipróbálni/ vettem észre,hogy be van égve egy teletex képe.Ha nincs antenna rádugva és sima kék a háttér akkor akkor is látszik.Ezzel lehet kezdeni valamit?.Valamint konvergencia ic-t keresek hozzá,mert a színek is el vannak csúszva.
Következő: »»   300 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem