Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok van egy ilyen nyomógombom http://www.hestore.hu/termek_10022461.html egy kapcsolásba és a beültetési razon atz gyik lábánál van egy B betű ez gondolom bázis de hogyan tudom kimérni, hogymelyik az mert jelölés nincs a nyomógombon? Köszi!
úgyvettem észre, hogy majdnem mindegy hogy va mert kétféleképpen lehet berakni és ha mérem és megnyomom akkor ugyanazt csinálja mind a kétféleképpen!
Teljesen igazad van. Nem is tudom, miért írtál be.
- a linkeden ott az adatlapja ( nem tudsz olvasni? ) - fél perc alatt meg lehet mérni ( esetleg nincs multimétered... )
Üdv!
Egy olyan kérdéssel jövök amin sokan el fogtok mosolyodni. Párszor megesett, hogy pár menetet (max 1m) kellett tekerjek egy olyan átmérőjü huzalból amit nem kaptam zománcozottban ezért fogtam magam és hagyományos fákhoz használt lakkba mártottam aztán hagytam megszáradni. Eleinte féltem nem-e fog hajlítás hatására megtörni és leesni, de meglepően rugalmasnak bizonyult, én is alig hittem. Műszerrel végigsípoltattam és feltekertem. Tökéletes volt. Most a kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani kereskedelemben kapható vegyszert, lakkot, festéket ami még ennél is jobban teljesítene ilyen célra? Köszönöm előre is.
Kevés az a fajta sokszorozó, ahol ehhez hozzá lehetne férni, roncsolás nélkül. Ilyen pl. a többször emlegetett Junoszty TV, amiben - ha jól emlékszem - 2,2nF, 6,3kV-osak voltak.
Köszönöm. Ma kibányásztam belőle épségben a két kondit, de az egyiken 3, a másikon pedig 4 kivezetés van. Ez azt jelenti, hogy több kondi van egybeépítve és egyenként 2,2nF-osak?
Ez egy szétpattintható műanyagházas sokszorozó. Ha szét van szedve, akkor látszanak a szelén egyenirányítók, meg a kondenzátorok. Nincs 3 meg 4 kivezetéses kondenzátor benne.
Ilyet szedtél ki?Ez nem nagyfesz kondi.
fesz sokszorozó ebbe vannak bele építve azok a kondik amikre te gondolsz. Aztán lehet hogy én értem félre amit írsz.
Nem olyat szedtem szét, hanem egy műgyantába beöntöttet. Az alábbi képen látható, hogy milyet.
Én még nem szedtem szét ilyet , de Itt találsz rajzokat hátha segít valamit.
Sziasztok azt szeretném megkérdezni mi az az ellenállásháló és hogy működik?Bővebben: Link
köszi
Van egy ismeretlen márkájú keverŐm és a mikrofon csatlakozó raJta ami sztereó! Szeretném hogy minél egyszerŰbben 0db re tuDJam levinNi a zajszintet 20-ról!
Volt itt egy hasonló téma csak otT laptopnál... próbáltam nem mŰködik! Köszönöm
Árnyékolt kábel javasolt, meg előerősítő, a mikrofonhoz lehető legközelebb, és a kábel túlvégén jól leosztani a jelet.
Így ha mégis összeszed valamit az árnyékolt kábel, akkor az is leosztva kerül a keverőbe. De ha nem vagy rest, akkor le sem kell osztani, és nem is kell árnyékolt kábel, csak a kábel túlvégére (a keverőhöz közel) egy differencia erősítő, de akkor LINE szintű marad a jel.
Sziasztok!
Van egy hiperszil trafóm, aminek a szekundere 2x10V-os. Szimmetrikus tápként szeretném használni úgy, hogy 1-1 graetz hidat használnék a "+"-hoz, illetve "-"-hoz is. Ebben az esetben a csatolt képen szereplő "0 közösítést" el kell vágnom, és csak az egyenirányítás után kell megint közösítenem? Vagy ÍGYBővebben: Link kell bekötnöm? Előre is köszöntem!
Szia!
Én is hallottam olyanról, hogy mindkét tekercsre tevődött graetz híd csak azt nem tudom, hogy fölösleges-e vagy sem. Vagyis úgy volt alkalmazva, hogy egy-egy híd a középleágazás és tekercs szélei között, majd ezek párhuzamosítva. Működőképesnek működőképes csak azt nem tudom így a peridódusok jobban ki vannak-e használva vagy csak alkatrésztemető a kapcsolás. Esetleg neked, tapasztaltnak valami ötlete nem lenne erre még? Köszönöm.
sziasztok! Olyan kondim van aminek az egyik oldalán egy J betű van a másikon pedig ez .1 alatta pedig 63 ez gondolom az, hogy 63 volt de a .1 az 100nF-os mert egy kapcsolásból vettem ki és abban 100nF-osnak kell lenni és ez van benne?!
Sziasztok.Néztem magamnak 9V 220 mAh Ni-MH aksit.
Aztán néztem egy töltőt de ott viszont azt írja hogy Ni-Cd vagy Ni-NH akkumulátorok töltésére alkalmas. Akkor gondolom ez nem jó a Ni-MH aksi töltéshez? Az eladó nem tudta megmondani. Azt mondta inkább nem mond semmit:ebben kérném a segítségeteket. Üdv.
Szia!
El van írva a töltőn. Helyesen: Ni-MH.
0,1 uF, azaz 100nF. A nullát nem írták ki a tizedespont előtt.
Köszi:dobok egy linket.Bővebben: Link úgy legyen ahogy te írod.
Okés köszöntem akkor megveszem.Csak nem mertem mert a nő is a boltba nem tudott választ adni.
Udv .
Láttam egyik barátomnál egy ledes fényjátékot , ami egy CD4060BE ic-vel volt megoldva , valami készulékbol kiszerelte(ezt alitotta ) . 4 sárga led , 4 kék es 4 piros volt benne ... Szovval a 12 ledbol egy kor volt kirakva ... ami ugy váltotta magát hogy eloszor az egesz ezutan meg csak a 4 sárga ezutan a 4 kék és végul a 4 piros . Es megnéztem a trafot amivvel táplalta es 24VAC volt . Nekem az lenne a kérésem ha valaki tudna ezzel az ic-vel ( CD4060BE )egy ilyensmi kapcsolási rajzot Koszonom elore , es elnézést egy kicsit tul hosszura sikerult
Hello!
Azt szeretném kérdrezni, hogy a stabilizátor ic-hez, hogy kell bekötni a pufferkondit és a szűrő kondit ? Ha valaki letudná rajzolni azt nagyonmegköszönném.
Milyen stabilizátor IC-ről van szó?
Amúgy általában minden ott van az adatlapjában.
Egy 7812-esről lenne szó. Az adatlapján ?
Itt is van:Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |