Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
De ez csak könnyítés, más esetben sosem látna a szűrő tiszta ohmos lezárást.
Szia Matyusz! Esetleg fel tudnád ide tenni a rajzot? Köszönettel:6c4c
Üdv! Sajnos elnéztem a hozzászólásodat, nekem a HS500 vagy 501 hangváltó rajzára lenne szükségem
Semmi gond
Utánajárok és majd jelentkezek szerintem találni fogok neked valamit.
Ja és egy kérdés. Van valami konkrét hiba vele, esetleg segítenénk. Bekötés egyéb. Vagy alkatrészek.
HS500 váltót javítok, a bekötésére lennék kíváncsi elsősorban... Ha máshogy nem megy, akkor leszedem a bemeneti csatlakozók mögött beszegecselt szigetelőlapot, és visszarajzolom...
Találtam egy ilyet:
Ha raksz fel képeket akkor meg megmondom a bekötést.
Sziasztok! Zenekari aktív hangváltó elé szeretnék készíteni egy olyan szűrőt ami a nagyon mély (már nem is hallható )hangokat meredeken levágja.
A mellékelt kapcsolás elvileg 18Hz -től lefelé vág. Szeretném ezt a frekvenciát feljebb vinni kb. 30Hz-ig. Mely alkatrészeket kellene megváltoztatni? Mélyhangvágó
A 470nf kondik értékét csökkentve biztos emelkedik az alsó határ, de ezt már jobb volna lemodellezni.
Köszi a választ ! Nem használtam még modellező progikat. Majd megpróbálom generátorral ,ha elkészül.
Pl. DesignSoft Tina. Nem tart sokáig megnézni, és egy ekkora fórumon biztosan van telepítve valakinek.
Letöltöttem a Tinát.Bele is rajzoltam a kapcsolást de teljesen LÁMA vagyok hozzá! Hogy kell bekapcsolni egyáltalán? Létezhet a fórumon egy használati útmutató?
Megnéztem neked, az alapállapot ilyen:
Örök hála hogy bajlódsz velem!
Ha lesz időd megnéznéd milyen értékű kondikkal lenne 30Hz a Vágási Feri Ráér holnap is . Üdv :Tamás
Mondtam, nem tart soká.
280nF-fel volna 30Hz.
Ezer köszönet!
Igazán nm.
Üdv!
Nem tud valaki HS500 hangfalhoz hangváltó kapcsolási rajzot dobni!? előre is köszi
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem van egy 2 utas 8 Ohm-os hangváltóm a magas kimenetre van kötve egy 80 W-os 8 Ohm-os magasugárzó és a mély kimenetére 2 db 8 Ohmos 100 wattos mélysugárzó. A kérdésem az lenne hogy az eredő impedanciám menni lesz? És hogy ebben a felállásban lehetne 8 ohmos erősítővel használni?
Az a probléma ,hogy ha 8 Ohm -os ra van tervezve a hangváltó és Te 2 db 8 Ohm -osat kötsz rá (akár sorosan akár párhuzamosan) megváltozik a keresztezési frekvenciája. A keresztezési frekvencia értéke a hangszóró impedanciájától is függ.
Két 8 ohmos mélyhangszóróból semmiképp nem tudsz 8ohm névleges impedanciájú hangsugárzót készíteni.
Csak viszonyításként küldöm ezt a linket. Nem azt mondom ,hogy ez alapján normális hangváltót lehet csinálni ,csak azért raktam ide ,hogy lásd milyen szerepet tölt be a hangszóró impedanciája egy hagyományos hangváltóban.Bővebben: Link
Jah persze hiszen az impedancia is frekvencia függő tehát nem úgy viselkedik mint egyenáramú áramkörben.
Hát Te esetedben az a gond ,hogy a frekvencia impedanciafüggő. Ha úgy kötöd ,hogy nagyobb az impedancia (16 Ohm) akkor is máshol vág ,meg ha 4 Ohm osnak kötöd a hsz -eket akkor is máshol vág egy 8 Ohm -ra tervezett hangváltó
De most nem értem a problémát, csak egy darab van abból az Isophon magasból?
Sziasztok!
Van egy 2 utas hangváltóm,ki szeretném egészíteni középpel! Valami tippet tudtok adni hogyan csináljam és milyen alkatrészekből,mert nem akarok hangváltót cserélni..
Nem ez már egy másik hangfal amibe egy mnc magas van két videoton hangszóró mellé mert igen ebbe a hangfalba volt eredetileg de akkor még csak egy Isophonom volt de sikerült szereznem még egyet olcsón és ezért beletettem a Videoton ládába a monacor tányérakkal
Az alkatrészeket muszáj lesz. Hangszórófüggő, hogy milyen szűrőkre van szükség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |