Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Találtam egy leírást az EAGLE-ről.Gontdoltam közzé teszem hátha érdekel valakit.
![]()
A doc-ból:
Idézet: „DOS-os Eagle használatáról:... EAGLE Layout Editor. Version 3.55r3 for Windows 95/NT Light Edition” Szerintem már mindenki 4.11 vagy e feletti programot használja, így inkább ezt a leírást ajánlom. De akinek a dos-os vagy a 3.55-ös kell ... ![]() ![]()
Ez itt az EAGLE 4.16 legújabb javított magyarosítása.
![]()
Hi all.
Ehhez az Eagle hez nincs valami értelmesebb magyar leírás már úgy értem hogy használhatóbb letöltöttem a magyar 4.xx-et de én teljesen kezdő vagyok lenne gy pár kérdésem. jelen esetben én egy kis panelt akarok rajzolni gyakorlatilag van egy panel amit le akarok másolni 1IC meg egy csatlakozó néhány SMD vel. Tehát nekem nem kell Schematik jelenleg legalábbis de már régen meg akarok tanulni egy komolyabb nyáktervezőt használni mert korábban mindig csalpakot használtam meg kézzel festettem tintával. Tehát a kérdések: addig világos hogy vannak ilyen szintek tervezés során és azok különböző színűek 1 Melyik oldalon tervezek a beültetésin vagy a tükörképén a forrasztásin? én nekem az jött le hogy a beültetésinvalami olyat ír a leírásban hogy 1-es réteg top réteg beültetési forrasztási oldal meg a bottom oldal. leraktam az IC-t meg az SMD kondikat és ellenállásokat de pl nem találtam olyan csatlakozót ami nekem kellett volna?( beírtam a keresőbe a connectors szót de azok közt nem volt esetleg lehet máshogy keresni?) 2 leraktam viákat a panelra ahova vezetéket akarok forrasztani meg a csati lábait is viá-kbol raktam ki de nem lehet ezekhez a signalt (gumivezetékeket) kötni. Vajon miért nem engedi? próbáltam nevet is adni neki de úgy sem hagyta. értéket a valueban kell neki adni? az alkatrészeknek adtam de ennek nem de szerintem ez nem is kötelező erre is írjon valaki valamit. egyenlőre ennyi vagy ilyen alap lépéseket leírhatna valaki a nyáktervezés közben vagy a legjobb lenne valami film tervezés közben. előre is köszönöm a kimerítő válaszokat. ![]()
Tehát a Schematicban megtervezed az áramkört.Átváltasz
NYák tervező módba(File menű-Board).Elhelyezed az alkatrészeket.Ezután katt az auto ikonra.Csatlakozót a PINHEAD vagy JUMPER könyvtárban keress.Egyébként az EAGLE topikba most raktam fel a 4.16 verzió magyarítását. ![]()
megnézem hogy a magyarítással hogyan boldogulok, de egy pár fontos kérdésre még így sem kaptam választ
Ja és most nem akarok kapcsolási(schematicot ) rajzolni mert csak egy nyákot ami már készen van akarok lekoppintani. a viákat még mindig nem dudom bekötni a signallal illetve nem tudom hogy akkor most a nyáktervezés során amikor elindítom és rakom lefele az alkatrészeket az most a beültetési vagy a forrasztási oldal és hogyan lehet ezek között váltani? Megpróbáltam kinyomtatni is de az alkatrészek nevét is rányomtatta. esetleg ezzel kapcsolatban tehát a nyomtatással kapcsolatban egy instrukciot írhatna nekem valaki. Előre is köszönöm.
A View menüpont Display/hide layer menüpontjában tudod kikapcsolni az egyes rétegeket. Amit kikapcsolgatsz azt nem nyomtatja ki, tartalma megmarad így bármikor vissza tudod kapcsolni.
nagyvonalakban: 1 - TOP alkatrész oldal 16 - BUTTOM forrasztási oldal 21 - 22 - felíratok, alkatrészrajzok 17 - Pads 18 - Vias Másik problémádra szerintem az a megoldás, hogy megrajzolod a schematicot, nem sokkal nagyobb munka és érteni is fogod mit csinál a kapcsolás. Amúgy nyitsz egy új Boardot, megrajzolod a nyáklapot (Dimension layeren). Rápakolod a forrszemeket / alkatrészeket, és a vonal ( / ) Wire eszközzel össze tudod kötni (top vagy buttom layeren, SMD-nél TOP-on érdemes), úgy hogy a középpontjába kattintasz a forrszemnek és a következő összekötni kívántnak, ekkor felbukkan egy ablak néha, abban OK. Ennyi
Hello!
A penelt alkatrész oldalon látod felülnézetben!Tehát az alktrész oldalra pakolod fel. Váltani a huzalozásnál tudsz, hogy TOP vagy BUTTON rétegen azaz felsőn(alkatrész oldal) vagy alsón(forrasztási oldal) dolgozol.Mindig az alktrész oldalt látod csak a huzalt vezeted TOP ill. Button rétegen. Via-kat valóban nem tudsz signal-lal összekötni mert azok átvezetések a rétegek közt,de a wire azért használható ![]()
sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy kész NYÁK rajzról hogyan tudom levenni az alkatrészeket, hogy csak a NYÁK-ot nyomtassa ki. kösz! üdv
Hello!
Bal oldali ikonsorban a szines kockákra kattintasz(LAYERS) és itt kikapcsolod a 21-es réteget.Ezután már csak a rajzolatod látod a forrszemekkel,átkötésekkel.Ha a 20-as réteget is kikapcsolod akkor a NYák lap mérete sem látszik.Vagy ugyanezt megteheted View menüpont DISPLAY/HIDE alpontjában
csupán 2 hozzászólással fentebb kellett volna kezdened az olvasást.
Idézem ismét: Idézet: „A View menüpont Display/hide layer menüpontjában tudod kikapcsolni az egyes rétegeket. Amit kikapcsolgatsz azt nem nyomtatja ki, tartalma megmarad így bármikor vissza tudod kapcsolni. nagyvonalakban: 1 - TOP alkatrész oldal 16 - BUTTOM forrasztási oldal 21 - 22 - felíratok, alkatrészrajzok 17 - Pads 18 - Vias” Olvas-olvas-olvas-kérdez....
Hello!
Lehet, hogy volt már róla szó de nem találtam.Szóval van 1 megtervezett kész panelterv van rajta polygon is. Viszont picit kellene rajta módosítani, a kérdés az, hogyan tudom láthatatlanná tenni a polygont ? Nem törölni szeretném, csak addig eltüntetni ameddig dolgozok rajta. Lehetséges ez, vagy csak törlés van?
Nem tudná valaki megmondani, hogy honnan lehet letölteni az Eagle 4.16-ot, és lehetőleg ne demot. Köszi
A Free változat miért nem jó?
Annyi a korlátozás, hogy max 100x80 mm-es max két rétegű nyákot tudsz tervezni, a kapcsrajz szerkesztőben pedig max 1 lapot... Ha ettől komplexebb dologra akarod használni, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam, de ha csak hobby célra, akkor ez bőven megteszi... --- Idézet: „"The following limitations apply to the EAGLE Light Edition in general: * The useable board area is limited to 100 x 80 mm (4 x 3.2 inches). * Only two signal layers can be used (Top and Bottom). * The schematic editor can only create one sheet. Apart from these three limitiations the EAGLE Light Edition can do anything the Professional Edition can do. You can even load, view and print drawings that exceed these limits! The Freeware version of EAGLE Light adds these limitations: * Support is only available via email or through our forum (no fax or phone support). * Use is limited to non-profit applications or evaluation purposes. " ”
Jó lesz a free is de honnan lehet leszedni?
www.google.co.hu
beütöd eagle download, és elsőként hozza azt az oldalt, ahonnan le lehet szedni: http://www.cadsoftusa.com/download.htm csak egy változata van a telepitonek, az elso inditasnal amikor a licence lemezt kéri, akkor kell neki mondani, hogy freeware-ként akarod használni
Ripup ikon, aztán kattintasz egyet a polygont határoló vonalon. Visszakapcsolás Ratsnest ikonnal.
Az Eagle gyártója a német Cadsoft. Honlapjuk: www.cadsoft.de . Nem értem sokan miért vonzódnak jobban a jenkikhez. Ott csak egy irodájuk van az amerikai kontinens számára.
nem teljesen tökmindegy, hogy honnan töltöd le?
google is ezt dobta első találatként, plussz tükrözve van a honlap, innentől kezdve teljesen felesleges ilyen baromságokkal foglalkozni, hogy a www.cadsoftusa.com -ot, vagy a www.cadsoft.de -t ütöd be... erre nem fogok több szót vesztegetni
Köszönöm!
![]() Ki más értene ennyire a progihoz............? ![]()
Nem a letöltés helye a lényeg, hanem az hogy sok más weboldalon is a jenkik címe van megadva, így sokan azt hiszik, hogy az Eagle egy amerikai program, pedig nem az!
Mellesleg a google nem a jenki oldalt adja meg elsőnek.
nem teljesen mindegy, hogy ki mit hisz, hogy jenki-e vagy német? annyira de annyira irreleváns a használat szempontjából, hogy az valami hihetetlen, egyébként itt a screenshot a google keresésemről
Hol lehet beállítani az Eagle-ben, hogy amikor az autoroute-t használom, csak 1 oldalas nyákban rajzolja meg a program a kapcsolást?(ne legyenek piros és kék vonalak)
Egyébként milyen egység a mil?
Angolszász mértékegység...
Azt hiszem 10 mil = 1 "raszter"-távolság = 2,54 mm
Alább kép melléklet:
Amelyik layernél azt állítod be a legördülőben, hogy N/A, azt nem fogja használni. Amúgy az előbbiekben Norberto pontosan leírta a mil-t.
Azt tudja e valaki hogy a legördülő menübe van pont meg vesszó meg mindenféle jelek azok mit jelentenek ?
Az adott layer - vezetékezés, (Top, Bottom) - fő írányát, vagyis: függőleges, vízszintes, ferde ill. tetszőleges. (Pontot nem látok, szerintem te sem...)
Éppen egy tizedest tévedtél. A mil az inch ezredrésze. Mivel 1 inch az 25,4 mm, ennek az ezredrésze 0,0254 mm. A 10 mil pedig ennek a 10 x-ese, azaz 0,254 mm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |