Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   37 / 52
(#) Kicsa válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Jelenleg úgy néz ki a kábelezés hogy a kijelzőről megy egy 10 eres szalagkábel + 1 vastagabb ér az LPT csatira és piros-fekete hangszórókábellel pedig a táp. Tehát nem az LPt csatiról kapja a testet...de elvileg a molexen lévő test is ugyan olyan jó neki,nem? Vagy a vezérlő jelek az LPt-n lévő testhez képest 'vannak',ami esetleg alaplapon leresztül stabilizált?
(#) Rober_4 válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Mindenképp az lpt port kimeneteit az ott lévő testhez képest tudod legzavarmentesebben levenni! A külön tápp ok, de a két vezérlő(gép-kijelző) között ugyanúgy mint a adatvezetékek, a test is át legyen húzva.
(#) Kicsa válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Tehát akkor egy külön érrel vigyem az LPT csatlakozón lévő testet az lcd-hez,és ott közösítve kapcsoljam rá a molexről vett testtel együtt?
(#) Mota hozzászólása Dec 23, 2010 /

Sziasztok!

Nemrég vettem egy QY-2004A típusú 4x20-as kijelzőt,ezt szeretném csatlakoztatni LPT portra,de fogalmam sincs kell-e a világításhoz előtét ellenállást rakni,vagy,hogy mekkorát?Valaki tudna ebben segíteni?
(#) zenetom válasza Mota hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Hali!
Egy külföldi fórumon linkeltek be egy adatlapot róla, ha ez az, akkor elvileg mehet a háttérvilágításnak az 5V, és akkor nem kell előtét ellenállás, (70-75mA kell neki) de azért lehet jó lenne oda egy pár ohmos, fél W-os ellenállás.
(#) Mota válasza zenetom hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Szia!
Köszönöm a segítséget,ill. a gyors választ!
(#) Kicsa válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Sziasztok!
Behúztam egy külön szálat GND-nek,közösítve a molex GND-val a kijelzőn. Ugyan olyan rossz,új rendszer telepítése után is.
Most első két sorba középre elvileg egy-egy szó van írva,a 3. sorban pedig futó szöveg : kb 3 másodperc alatt a képernyő megtelik a futó szöveg egy részletével és 'be is áll'.
Van még esetleg ötletetek hogy mi lehet a baj?
USB-re köthető verzió nincs esetleg ?
(#) san398 válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

USB-s LCD vezérlő:
1. Bővebben: Link
2. Bővebben: Link
3. Bővebben: Link
4. Bővebben: Link
stb. stb.
(#) Kicsa válasza san398 hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Köszönöm szépen!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
(#) dannu hozzászólása Jan 1, 2011 /

Üdv! Olyan állapot jelzőt lehet csinálni hogy tv re lehesen rá kötni rca-n keresztül ?
(#) zenetom válasza dannu hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Hali!
A TV-t akarod használni az LCD kijelző helyett?
(#) dannu hozzászólása Jan 2, 2011 /

Ahhan
(#) -Bandi- hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok
Nekem egy olyan kérdésem lenne h használhatok olyan kijelzőt ami egy autó magnóból van kiszedve?(jelzem h régi)
(#) verwolf9999 hozzászólása Jan 9, 2011 /

Van egy 2 soros kijelzőm ezekkkel a feiratokkal : PC-1602I2 WAYTON M.I.T meg van rajta egy cimke amire ez van írva MC1602IP-TGLU . Egy régi 2 slot-os mobilerack-ból szedtem ki . Olyan csati van rajt mint ami az alaplapi sorosport csatira megy . Ha ezt rádugom a gépre akkor nem cseszi el ? Vagy ezt eggyátalán tudnám használni a gépbe kötve ?
(#) zenetom válasza verwolf9999 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Nekem a Google kiadta ezt: Bővebben: Link.
(#) kyrk válasza -Bandi- hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Miert ne hasznalhatnad. Kerdes, hogy mire akarod hasznalni.
(#) kyrk válasza verwolf9999 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Sanszos, hogy a kijelzo fog tonkremenni, nem pedig az alaplap. Megprobalni meg lehet, de nem hinnem, hogy RS232 interfesz lenne rajta.
(#) Konkycorp hozzászólása Jan 9, 2011 /

sziasztok.
a segítségeteket szeretném kérni. van egy ff lcd-m és nem találok hozzá kiosztást. a tipusa hp57508 (a szalagkábelen) de a háttérvilágítás panelen hp97512 van írva.
googleban nem találtam semmit róla.
előre is köszi.
(#) verwolf9999 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

És valami programot tudnátok rá ajánlani ? Hőmérséglet vagy Winamp kiíratáshoz szeretném .Ezen a linken amit kaptam a nyomtatóportra való rákötést mutatja . De én kezdő vagyok , Kötözgetni persze tudok de ha valaki esetleg a sima com-ra való rákötést tudná leírni azt megköszönném
(#) Bari- válasza san398 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Sziasztok

Pár hozzászólással fentebb be lett linkelve 4 USB LCD vezérlő kapcsolási rajza is, nekem a 3. jönne be a legjobban, de a többit is megnéztem, a 4-ből 3-on csak a felső 4 adatbit van bekötve az lcd-nek (d4-d7), működnek ezek? Sajnos nem értek annyira hozzá, hogy a forrásból rájöjjek hogy működik. Egyedül a 4-es linken szereplő kapcsolásban van mind a 8 adatvonal bekötve. A PIC-eset jobban preferálnám mert PIC égetőm van. Valaki megépítette már ezek valamelyikét? Tudom a puding próbája az evés, de nem szeretnék feleslegesen bevásárolni az alkatrészekkel.
Előre is köszönöm a választ.

Bari
(#) zenetom hozzászólása Jan 12, 2011 /

Kérésre itt az LCD kezelő program: LCD Smartie 5.4
A képen pedig lehet látni beállítását. Csak bátran!
(#) verwolf9999 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Eszerint a bekötés szerint be merjem kötni ? Sokat problémáznak vele alapban azon az oldalon ahova a link vezet . Meg annak az lcd nek más a verziója . Esetleg egy rövid leírst nem tudnátok eszközölni ? Ha kell küdök képet is .
(#) san398 válasza Bari- hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia!
Működnek a kapcsolások, sokan megépítették ezeket, én a másodikat és negyediket is megépítettem. Azért csak 4 adatvezeték van használva mert így kevesebb port lábat tudnak használni a kapcsolásban(4 portot megspórolnak). 4bites módban használják a kijelzőt.
(#) Bari- válasza san398 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Köszönöm szépen a választ, közben én is okosodtam a 4 bites módból Topi cikkéből, így gazdagítom az utánépítők táborát.

Bari
(#) pipi válasza Bari- hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

A második és harmadikat én is megépítettem (még nyákot is tudok adni ha kell keress magánba), a harmadik (coderforlife-os) szimpatikusabb, normálisan le van dokumentálva a parancskészlete, ezért másra/mással is lehet lehet használni, nem csak a smartie-vel, valamint linuxon is megy - "soros porton látszik"
(#) Bari- válasza pipi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Nekem is a harmadik a szimpatikusabb, köszi a felajánlást , a nyáktervezést/készítést megoldom, a kijelzőm hátuljára szeretném felhelyezni (2×40karakteres).

Bari
(#) Marshall-Air hozzászólása Jan 16, 2011 /

Sziasztok
Új vagyok itt és előre elnézést kérek ha rossz helyre írom.
van egy hd44780 as 4x20 as kijelzőm lpt portra kötve.
és nem mutat semmit, csak a háttérvilágítás megy. megkérdeztem azt aki csinálta nekem azt mondta kell a
"port95nt" program meg az lcd smaertie és kész. felraktam a port95nt-t, mg a smartiet is beálligattam és semmi.
win7 et használok jelenleg még egy ideig 32 aztán 64 biteset. lehet hogy ehhez nem jo a port95nt, kompatibilitási beállításokkal sem

3 napja bújom a netet, ezt a fórumot is olvasgattam visszafele de semmi, az itteni linkek nagy része meg már nem él. valaki tudna nekem segíteni?

nagyon szeretném életre kelteni a kijelzőt
előre is köszönöm
(#) flerkmisk válasza Marshall-Air hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Helló!

A port95nt-vel nagy valószínűséggel nem fog menni, mert úgy tudom, nem kompatibilis a 7-tel.
Az oldalamon található leírás szerint érdemes lenne megpróbálnod, bár eddig csak 64 biten próbáltam. Jelenleg az oldal valóban nem érhető el, de itt el tudod olvasni: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wntsgeY_7O4J:w...efox-a
(#) Marshall-Air válasza Marshall-Air hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

valahogy sikerült működésre bírjam, csak nemigazán tudom hogy hogy.
viszont még 1 kérdésem lenne

lcd smartie-t használok és winamp fülben nincs spectrum analyzer. szóval olyat hogyan lehet csinálni? vagy tudtok e olyan progit ajánlani, amit meg is lehet szerezni és van spectrum analyzer benne
(#) Marshall-Air válasza Marshall-Air hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

nos sikerült eddig már eljutottam, kiírom a linket hátha másnak is kell http://lcdsmartie.sourceforge.net/winampplugin.html

még annyira lennék kíváncsi hogy hogy tudom azt megcsinálni hogy a winamphoz zenehallgatáshoz van beállítva tehát a spectrum analyzer meg a zeneszám. de ha épp nem megy a winamp akkor átállna rendszerüzenetek cpu meg hőmérsékletek megjelenítésére?
ezt hogy tudom megoldani?
előre is köszi
Következő: »»   37 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem