Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   29 / 443
(#) m.joco hozzászólása Máj 19, 2007 /

Hol lehet átállítani, hogy a progi mil helyett mm-t használjon?
(#) Frankye válasza m.joco hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

A board módban (hisz csak ott van értelme!) a Nézet menü (balról 4. menüpont) Raszter (1. menüpont) pontjára klikk, és a csatolt képű ablakot kapod. A legördítőkben tudsz választan, hogy inch, mil, mm, stb. alapon dolgozzon.
(Sajnos az opciót minden panel tervezésekor újra kell aktiválni, nem tudok róla, hogy általános beállításként előre definiálni lehetne.)

mm.jpg

(#) IMi válasza Frankye hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Hello!
Nem kell minden kezdetkor beállítani!!
Nyisd meg a eagle.scr file-t , mindjárt megfogod látni !
(#) IMi válasza IMi hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

A drc-ben pedig kézzel kell beírni. (lásd melléklet)

drc_mm.jpg

(#) m.joco hozzászólása Máj 20, 2007 /

Miért van az, hogy a 4.16-os verzióban amit elmentettem vázlatrajzot nem tudja megnyitni a progi? Pedig írtam be serial számot.
(#) titi válasza IMi hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Hali!
"Nyisd meg a eagle.scr file-t , mindjárt megfogod látni !"
Ez engem is érdekel, de én nem látom, mire gondolsz
(#) IMi válasza titi hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Hello!
Konkrétan erre:

eagle_scr.jpg

(#) IMi válasza (») Máj 20, 2007 /

Az info nem félre vezető, hisz úgy is lehet,de azért így kényelmesebb. Egyébként nem csak board módban lehet, alkatrész rajzoláskor is jól jöhet! :awink:

Lemaradt : ha az eagle.scr file-ba (ahol az előbb kijelötem) az alá beszúrjuk a köv sort :'Grid Alt mm;' akkor a finom (Alt) mozgatás is mm lesz.
(#) titi válasza IMi hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

A helyzet az, hogy nekem ilyen sor nincs benne, és amikor hozzáírtam, akkor meg hibás parancsra panaszkodott.
Az enyém r2-es, lehet azért más?
(#) IMi válasza titi hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Hello!
Tedd fel ide ezt a file-t, és megnézzük, hátha rájövünk.

itt van

eagle.scr

(#) IMi válasza titi hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Hello!
Kicsit átírtam, most próbáld.

eagle.scr

hűű a mindenit, működik!!
Ezer hála!
(#) 7kaz hozzászólása Máj 27, 2007 /

Sziasztok!

Kezd az agyamra menni a probléma, nem boldogulok vele.

Egyszerű áramköröknél teljesen felesleges kétoldalas panelt csinálni, ugyebár. De hol lehet azt megadni az Eagle-ben, hogy ne akarjon az ültetési oldalra fóliát tervezni, hanem csak a forrasztási oldalon? Magyarul egyoldalas panelt akarok vele terveztetni, nem kétoldalasat. Mi a megoldás?
(#) Szamy válasza 7kaz hozzászólására (») Máj 27, 2007 /

tools-auto-general és itt átállítod a Top-ot N/A -ra. ennyi.
(#) 7kaz válasza Szamy hozzászólására (») Máj 27, 2007 /

Köszi!

Jellemző, hogy mindenhol néztem, de ott nem...
(#) Moderátor hozzászólása 7kaz hozzászólására (») Máj 28, 2007

[off]Csak mellékesen: Ha picit utána olvasol, netán keresel, látod, hogy ugyan ezt leírtam...
(#) 7kaz válasza (») Máj 28, 2007 /

Próbáltam választ kapni a kérdésemre kereséssel, de úgy látszik, hogy a hozzászólásod elveszett az Eagle "gyógyításáról" szóló hozzászólások sűrűjében. :no:
Azaz, kerestem a megoldást, de az n-edik, patchről szóló comment után feladtam. 43 oldalt alaposan átbogarászni sajnos nincs időm, senki sem tökéletes (és időmilliomos), ugyebár...
(#) Frankye válasza 7kaz hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

(#) Szamy válasza 7kaz hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

nekem meg belefér leírni...én se szeretem a" már 180 oldallal ezelőtt leírtam" jellegű segítséget. :no:
(#) Petroimro hozzászólása Máj 31, 2007 /

Az alkatrészeket el lehet tüntetni nyomtatás előtt?
Amikor rávasalom a nyákra, akkor nem túl jó lekapargatni a föklösleges festéket.
Köszi!
(#) Frankye válasza Petroimro hozzászólására (») Máj 31, 2007 /

Természetesen!
A megfelelő layereket (rétegeket) ki, illetve be lehet kapcsolni.
A vonalak a Top és Bottom (2 rétegű NYÁK esetén), a Via az átkötés, a Pad a forrasztási pont rétegeket jelölik. Ezek a legfőbbek, amiket célszerű bekapcsolni. Az összes többit ki lehet kapcsolni. (Ha gondolod, a Dimension réteget bekapcsolhatod, akkor megrajzolja a keretet a megtervezett áramkör köré, így utólag könnyebb méretre munkálni a lemezt.)
(#) m.joco hozzászólása Jún 1, 2007 /

Sziasztok!
A schematikban megterveztem a kapcsolást, átraktam boardra, majd auto. Hol lehet beállítani, és megnézni, hogy milyen méretei legyen a nyák lapnak? Mer ott van középett az a fehér téglalap, de abból nem tudom, hogy milyen méretű.
És amikor a progi megszerkesztette a nyákrajzot, hogy lehet a beültetési rajzot átrakni a nyákrajzra, hogy filccel rá tudjam másolni a nyákra a rajzot?
(#) Frankye válasza m.joco hozzászólására (») Jún 1, 2007 /

Az első kérdésedre:
A téglalap méreteit fölül, a bal oldalon, az ikonok alatt kiírja, ha a sarkokra pozicionálsz az egérrel.
A második kérdésedet nem teljesen értem.
Legjobb, ha kinyomtatod a kész rajzot, majd átmásolod (pl. indigóval) a lemezre, már ha nem akarsz ftózni vagy vasalni. (Ha jól értem, ez volt a kérdésed lényege...)
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Jún 1, 2007 /

Idézet:
„És amikor a progi megszerkesztette a nyákrajzot, hogy lehet a beültetési rajzot átrakni a nyákrajzra, hogy filccel rá tudjam másolni a nyákra a rajzot?”

Igen, ez elég zavaros! Ugyanis a autorouter előtt is az alkatrészeket el kell helyezni. Aztán meg, hogy mit nyomtatsz ki - sokadjára elmondva -, a Display ikonnal választod ki.

De beültetési rajzot mutatja a progi az autoroute után. Hol kell ezt átkapcsolni magára a nyákrajzra, amit én rámásolhatok filccel a nyák lemezre?
(#) MPi-c válasza m.joco hozzászólására (») Jún 1, 2007 /

Csak nem fogom agyilag mit akarsz!
Ha elindítotd az autoroutert a kiválasztott top, bottom vagy mindkettő layer-nek megfelelő piros és/vagy kék vonalakkal összeköti az alkatrész kivezetésket. Ezt nem látod?

azt hiszem nem értettetek meg
szóval megrajzolta az autoroute a rajzot. kék színű, egyoldalas. rajta az alkatrészek. De én azt a kék színűt nem rajzolhatom át nyáklapra, mert ennek a tükörképe kell. És azt hol lehet megjeleníteni?????????????
(#) MPi-c válasza m.joco hozzászólására (») Jún 1, 2007 /

Ha világosan fogalmaznál, akkor értehető lenne... Nem tudom, miért gondolod, hogy az
Idézet:
„átkapcsolni magára a nyákrajzra,”
mindenkinek a rajzolat tükörképét jelentené
Ha van nyomtatód, akkor a Print ikon után a felugró ablakban bekapcsolod a Mirror-t. Ha meg nincs, akkor a panelt exportálod bmp képbe (File->Export...->Image), aztán valami progival (pl. acdsee) tükrözöd.
El kellene most már olvasni a kezelési leírást

Ezer bocs meg egy anyamedve
Nem akartam én senkit sem felhúzni, csak eddig sprint layoutot használtam, amiben volt mirror. Az eaglet csak most tanulmányozom, mert szükség van az autoroute-ra. Mégeccer bocs. Szúszá
Következő: »»   29 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem