Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Elkészítettem életem első vasalásos technikával készített nyomtatott áramkörét. A képeken egy 28 lábú 16-bites (PIC24HJ vagy dsPIC33) mikrovezérlőkhöz készült gyakorló panel látható, mely a honlapomon található tananyaghoz (PIC-kwik projekt) használható. Korábban dugaszolós próbapanelon építettem meg, s egy PICkit2 Starter Kit-ből USB-UART konverterré átalakított kártyát használtam a PC-vel való kommunikációhoz.
Most mindez egy rajta van egy egyoldalas 5x8 cm-es lapon, s előre felprogramozott mikrovezérlők esetén PICkit nékül, bootloaderrel történhet a programok letöltése. A tápellátás az USB-ről történik (a hátoldalon van egy 3,3 V-os LDO stabilizátor). Alternatívaként (5-7 V-os) dugasztápról is kaphatja kakaót,egy Schottky dióda ilyenkor leválasztja az USB 5 V-ját, nehogy "megtápláljuk". Mi tagadás,a látványterv szebben néz ki... A panelbe még nem forrasztottam be a hüvelysorokat, ami a dugaszolós próbapanelon összedobott alkalmi kísérleti áramkörökhöz történő csatlakozást teszi majd lehetővé (az Arduino kártyához hasonlóan). A csúcsteljesítmény részemről a 3 db hosszúkás lyuk elkészítése volt (a tápegység aljat lemezfülei számára).
Üdv mindenkinek! Tegnap késő estig (éjjszaka) dolgoztam a (mondhatni) fénytechnikám átépítésén. Íme a mű. Nem nagy valami, de jó hangulatot tud teremteni!
Jó lett. Külön tettszik a fotólakkos előlap. Egy videót is szívesen látnék róla.
Köszönöm! Videót mutatnék, de a minőség nem a leg jobb... De lehet hogy feltöltöm valahová a mai napon
Sziasztok. Elkészültem most már végleg az erősítőm dobozával. Kicsit nagy lett, de nem baj mert beleférnek még az extrák is. Egy pár telefonos kép..
Kívülről egész jó. Látom akut csavarhiányba szenvedsz, mert mindenhol azt a ragasztó taknyot használtad. Na, majd a következőnél már elfelejtheted!
Köszönöm. Ahogy ragasztottam, épp eszembe jutott ez a ragasztó takony amit mondtál régebben is . Majd csak kinövök ebből..
Nekem is tetszik ha kész a fejhallgatóerősítőm akkor nekem is valami hasonló lesz a következő.
Helló!
Nagyon szép munka, és nekem is nagyon tetszik az az előlap! Grat.!
Szia!
Minek tettél a végfokra hűtőlemezt, ha zárt a doboz?
Ez komolyan az első? Nagyon profi
Gondolom, hogy elvezesse a hőt az IC-ről a lemezre. Annak mégis csak nagyobb a felülete. Egy jódarabig el tud disszipálni. Legalábbis tovább mint a sima IC hűtőfül. Értem, hogy mire célzol, csak ujjmenésem van.
Idézet: Csak vasalásos technikaként az első. Panelt korábban is terveztem már, de azt erre szakosodott céggel gyártattam, nem én készítettem...„Ez komolyan az első?” Mondjuk a vasalás is úgy első, hogy 3-4-szer lemostam, mire a hőfokot és a vasalást kielégítőnek találtam.
Hát igen megéri lemosni erre énis rájöttem mert ha 1.2. ra nem is 3. ra biztos jó lesz
Beraktad a sütőbe a nyákot, és megfeketedett a fotoérzékeny réteg? Mennyire sérülékeny? Úgy néz ki, mintha megcsiszoltad volna a nyákot. Vagy csak furcsán csillog? Egyébként nagyon tetszik a saját doboz! Szép lett!
Sziasztok.
Elkészült keresztapám erősítője. Nem egy nagy valami, de neki elég lesz a mülyebe zenét hallgatni. Nem a legjobb a képek minősége, de szerintem a lényeg látszik.
Ez egy reinkarnálódott autórádió? Maradhatott volna a régi dobozában is. Akkor jönne rajta a rádió műsor.
Ez egy erősitővel egybe épitett rádiós valami volt. Rádiót nemtudtam beizzitani rajta, de nem is az a lényeg. Meg a gyári borda az olyan pici volt hogy pillanatok alatt felmelegedett. Igy azért kicsit másabb.
Sziasztok.
Elkészült a labortápom.Nem szép de az enyém Ráadásul az első vasalással készült nyákom van benne.
Helló!
Szép munka, az esztétikán még lehetne javítani, de első munkának tökéletes, és a nyákkal szerintem semmi baj! Gratulálok, és sok sikert a használatához!
Jó lenne, tettszik is. Két dologról kéne leszokni: a ragasztó trutymákról meg a hangfal csatiról. Ha vonalzót is használnál, hogy egyvonalba kerüljenek az egyes részek, nem lenne semmi gond! Na, nem baj, majd kiforr!
SziA !
Nincs ezzel semmi gond , azt még megemlíthetted mit is takar a belsőség , bár én tudom de van aki nem fogja tudni csak azt hogy táp . / Nekem csak egy dolog ,amit inkább csak jó tanácsnak mondanék , a meleg ragacsot én nem tettem volna oda legalább is így nem . Szoktam én is használni de olyan helyen ahol nem látni mert nem szép látvány meg mindig a kommersz kínai dolgok jutnak eszembe róla ./
Egyvonalba vannak.
Nem volt banán aljzatom... azt akartam csak siettem Hogy mit takar:2*24V 2*1.5A
Nem akarok vitatkozni... (talán a géped torzítja)
Én meg 2 nagy mellre gondoltam...
Amúgy jó lett, gratula! Még műszerek kellenének bele, meg egy két felirat.
Sziasztok!
Múlt héten elkészült az első kétoldalas nyákom, egy vs1011 mp3 próbapanel. Nem lett valami csodás, de működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |