Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lehet Én szógitáron nyomulok, és nálunk mindenki azt vallja, hogy hangerőből sose elég. Persze nem a minőség rovására. Metallica koncerten nem spóroltak vele, 3 napig zúgott a fülem
Idézet: „agybadugós fülesse” Na ne is mond. Én annyira szidom azokat a kis vackokat. Hogy lehet azon zenét hallgatni? Meg az sem egészséges ám. Legalábbis állítóllag nem tesz jót a hallásnak az sem. Jó, persze nem vihet az ember mindig magával egy (kettő) hangdobozt, de az az igazi.
Koncerteken nem a minőség számít. Torzít az a hangdoboz, de annyira, amire szó nincs. Voltam 1-2 koncerten, de nem győzött meg. alig hallod távolról, közelről megsüketülsz. Hallgatni baráti társasággal otthon is lehet. Ráadásul megválogatod, ~hatod, kivel vagy. Koncerten nem. Igazából mindegy is. Majd kapom, hogy mennyire negatív vagyok.
Nem állítólag, bizonyítottan. Igaz ez a subládára is - tüdőembóliát okoz(hat). Illetve helyesebben tartós expozícó esetén károsít(hat)ja a tüdő hajszálereit.
Én egy Senheiser fülest hallgatok, mert jl kiszűri a zajokat. Persze, csak ha buszoznom kell, mert az az valami borzalmas. Ezt csak bedugod, és egyszerűen megszűnnek a zavaró tényezők. És mellesleg jobb hangminősége van, mint a simáknak.
A koncertről is, a hangerőről, és a fülhallgatóról egy dolgot tudok mondani: Ízlések és pofonok Van akinek bejön, van akinek nem. :yes:
A koncerteken nem feltétlenül torzít. Én jópáron voltam, és csak ott torzított, ahol silány volt a technika. Egy jó Edda koncerten egy kis torzítást sem hallottam, pedig volt ám hangerő rendesen.
Így igaz az az igazi! Korábban mikor vettem a headsetet a telóhoz az volt a nagy szám hogy milyen jól szól stb. Jól is szól csak hiányzik az a tér amit csak a hangfal tud. Főleg hogy most már a Quaddal hajtom a falakat így már megszoktam a minőséget 3 hónapja csak a zsebemben van a füles..
Egy Omegán és egy LGT-n (EFOTT, Sziget) pedig volt ám technika. Az EFOTT után szépen vissza az akusztikailag nyitott füleshez, vagy a kis erősítőhöz szoba hangfalakkal. Ja és a jó öreg vinillemez. Élt, él, és élni fog!
Otthon nem is használunk fülest De nem vihetjük magunkkal általában a cuccot
Bud Spenser megy a tévében Örök kedvenc
Amikor mi nyomtuk, akkor a hangolás úgy zárult, hogy kiálltam a színpad elé, és mondtam, Balázskám üssed azt a dobot és János mester adj a basszusgitárnak, és hallgatóztam. Hangerőt addig csökkentettük, ameddig nem volt torzítás. Ez csak ezért van, mert hogy szóljon minél nagyobbat, és így oldják meg. Ha azt akarom, hogy nagyobbat szóljon, akkor nagyobbra/többre cserélek mindent.
Az idősebbek biztos emlékeznek erre a bohózatra. Mondjuk látszik az elején, hogy meg van gyengítve a karfa. . A napokban nézegettem egy webáruház kínálatát. Precíziós kondenzátorok kellettek (volna). Az 1% azt hinné az ember, ma már nem is annyira precíziós, hisz REMIX-ben is létezett 0,25 %-os, amiket a kukából mentettem.
Egy szóval egy nagy elektronikai webáruház kínálatában láttam a nekem kellő 10 nF 1%-os kondenzátorokat. Mennyiért? Több, mint 1700 Ft. De mi kerül azon a kondenzátoron 1700 Ft-ba?
Az kerül annyiba, hogy neked kell, és muszáj megvenned. Nem nyert hangszórót.
Az a többi 300 darab, ami nem fért be az 1%-os tűrésbe. Vagy a keresgélés, amíg megtalálták azt a két 50 nF -20 +50 %-os kondenzátort, amik éppen kiegészítik egymást 100 nF-ra. * Miért? Csirkelábat, bőrös libanyakat nem lehet kapni egyáltalán, mert meg se éri a pucolása.
A nem nyert hangszórót szállóige egy régi Gálvölgyi-paródiából híresült el. Tehát ide nekem azt a hangszórót.
Egyrészt muszáj. Műszerbe és pontos helyekre sajnos muszáj. Igen, de találtam remixet 100 Ft-ért, mindössze 0,5% tűréssel. Nem kis utánajárás volt. Másrészt ez a megint dupla bőrt húznak le rólunk. A többi kevésbé jól sikerültet IS eladják, miközben dupla árat (nana... százszoros) húznak le rólad. A válogatás meg félvér megoldás a "nagy öregek" szerint (már nem élnek). Egy nagynevű BME-s prof írta a tankönyvében, hogy az eleve jobb alkatrészeket pontosabb gyártástechnológiával készítik, és ez nem azonos a silány példányok közül megtett válogatással. A kommersz gyártástechnológia egyúttal megbízhatóságban és egyéb más paraméterekben is rosszabb. Ez volt a hatvanas évek szemlélete. Precíz és pontos. Az elektrométer csöveket nem a mezei ECC82-ből válogatták és elnevezték másnak, hanem aranyozott ráccsal készítették, és a kor legmodernebb vákuumszivattyújával dolgoztak. Lehet, hogy egy hónapban csak 100 db készült belőle, de az olyan is volt. Ma ez teljesen elvetett elv lett. Amikor a PI-es processzorok lefutottak a gyártószalagról, akkor még nem lehetett tudni, hogy 66 100 133 166 200 vagy 233 MHz-en lehet őket hajtani. Azt majd az utolsó fázisban jövő tesztüzem döntötte el. Inkább teszek a készülékembe egy 40 éves Remixet, mert tudom, hogy az valóban preciziós. Úgy is álltak hozzá a gyártáshoz, nem úgy, mint ma: majd lesz valami.
A windows XP háttérképei között van egy olyan őszi kép, amelyik hasonló. Egy szép út fákkal szegélyezve. A különbség, hogy az őszi, és nincsenek kukák meg kútgyűrűk a fák mellett. A kép tényleg szép, de lehetne már tavasz, fel akarok olvadni.
No mostmár jó?
Ez mekkora! A kép közepe még sárgás, és Amerikában levelek hullanak hó helyett télen? Azt hittem, hogy a kukákat montírozod ki a saját képedről.
Az ősz kép annyira tetszik, hogy megy háttérképnek
Igen, de ez most nem művész kép, hanem csak gyorsan egymásra raktam a két réteget.
Egyébként meg a zúzmarától fehér a levél, nem a hótól.
A win XP-ben bent van a háttérképek között. Most már vistám van, és nem tudom mi a file neve.
XP? na pfuj, kikérem magamnak, én ubuntut használok. Apropó, találkoztál granpa-val?
A jó öreg 7400-nak is volt 5400-as és 8400-as szériája is.. Csak a hömérséklet üzemi volt más.. :yes:
Azt hiszem megtaláltad az egyetlen jó dolgot az XP-ben. Mióta keressük? Amióta megjelent. 7-8 éve. Végre meglett!
Ehhez már tényleg tudás kell. Elveszik a gyerekek örömét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |