Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   74 / 123
(#) djgombi válasza Szani27 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Kell lenni a kapcsolásban 100nF os kondinak vagy e körüli értéknek. Erre kapcsolódik egy ellenállás ami a pozitív ágba köti be. Ezt az ellenállást kell potira cserélni. És kész!
(#) mylan14 hozzászólása Feb 9, 2011 /

hétvégén szerelgettem és egy régi nyomtatóba találtam egy hosszú csövet rögtön egy villanócső jutott róla eszembe.. nézegettem, méregettem és észrevettem hogy rá van írva iszonyat nagy betűkkel hogy "220V" gondoltam kipróbálom hogy mit csinál és működött, de rövid idő alatt felmelegedett.
lehet ebből esetleg egy strobit csinálni?
(#) pjg válasza mylan14 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Nem! Az egy halogén lámpa. Halogén sütőt csinálhatsz belőle.
(#) pjg válasza Szani27 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Fényképezd már körbe ezt az áramkört. Alulról is. Köszi.
(#) Szani27 válasza pjg hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Hello
Körbefényképeztem.
(#) pjg válasza Szani27 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Köszi.

Az R3 ellenállást kell kiforrasztani és helyette egy ugyanolyan értékű potenciómétert bekötni.

VIGYÁZZ! Az áramkörben szinte mindenütt ott van a hálózati 230V fázisa. Életveszélyes!
A potmétert feltétlenül el kell szigetelni az érintés lehetőségétől. Olyan forgatógomb kell amit nem csavar rögzít a tengelyhez.
(#) mylan14 válasza pjg hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

és mire tudnám esetleg használni akkor?
(#) pjg válasza mylan14 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Az egy izzólámpa.
(#) mylan14 válasza pjg hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

és esetleg valami olyat ami le fel kapcsolgatná 1s-onként?
lenne egyáltalán értelme?
(#) Szani27 válasza pjg hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Hello
Köszi a segítséget megpróbálom.
(#) dj_zsooltika hozzászólása Feb 16, 2011 /

Üdv!
Van egy 1500wos involghit BS-1501. Kiment benne a villanócső és be kormozódott a széle is.
Most veszek bele egy omilux XOP-15 villanócsőt ami elvileg 1500w és jó bele.
Az lenne a kérdésem hogy a gyákon 3 csatlakozás van a villanócsőhöz és csak simán bele kell forrasztani?
Előtte nem kell valamit csinálni vele(teszt, mérés stb.)??
Előre is köszönöm!
(#) tahi válasza dj_zsooltika hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Szia!
Ahogy írtad csak be kell forrasztani és kész. De arra vigyázz, hogy a csövet ne fogd meg szabad kézzel!
Üdv.
(#) djgombi válasza dj_zsooltika hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

És arra is figyelj mit hova forrasztasz!
(#) dj_zsooltika hozzászólása Feb 17, 2011 /

Okés kösz az infót Alkoholos rongy,zsepi ? Azzal meg foghatom az úgy is lepárolog rólla.
(#) tahi válasza dj_zsooltika hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szia! A tiszta zsepi is elég! Üdv.
(#) dj_zsooltika hozzászólása Feb 21, 2011 /

Segítséget kérnék!
Hogy tudok vezérelni egy involight bs 1501 es stroboszkópot?
Mert rá kötöttem már 2 fajta vezérlőre is és nem csinált semmit egyikkel se bekapcsoltam és semmi.

Van rajta 2db jack aljzat.
És 2db potméter ami a villogásért és a fény erősségért felel.

Van benne a nyákon egy DIP nevezett kapcsoló.
Lehet hogy azzal kellene állítani?
A DIP kacsolón 1 2 3 4 számjelzés.
És rajta hogy On és EGE írás.
Most gyárilag az 1 2 kapcsoló van felkapcsolva.
Csatoltam 2db képet is hozzá remélem látszódik aminek kell

Előre is kössz!
(#) Cross100 hozzászólása Feb 28, 2011 /

hali
még új vagyok a témában de érdekelne hogy tudnék egy fényképezőgép villanócsövéből stroboszkópot csinálni?
(#) pjg válasza Cross100 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Ha ügyes vagy.... Igen!
(#) laszlokunstar válasza Cross100 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Azért, hogy ne vegyük el a kedved kedvcsinálóként
Ha megjött ezután a kedved, akkor meg a közel 2500 hozzászólást s 500 képet átnézném, mielőtt hozzákezdenék.
Amúgy én ezer éve úgy csináltam, hogy megnéztem a vaku specifikációját, hány mp-ként javasolta a gyártó az újbóli használatát, s azt szoroztam a kívánt frekvenciával, majd ezzel a számmal osztva a vakuban levő kondi kapacitását, megkaptam azt a kapacitást mellyel az általam kívánt frekvencián folymatosan használható. Akkor még négyteljesítményű vakucsövek nem voltak beszerezhetőek.
Röviden az én esetemben , a gyártó 10 mp-ként ajánlotta az ismételt használatot, én 10 Hz-en üzemeltettem maximum, tehát 10x10=100 -ad akkora kapacitást kellett beletenni, mint az eredeti volt. Csodát ne várj tőle! Első munkának a sikerélmény kedvéért persze megteszi.
A nagyfeszültséggel vigyázz (kondi)!!
(#) SzT3 hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok tudnátok segíteni? IFK120ashoz keresnék kapcsolási rajzot, kb Ilyen egyszerűt
na jó nem teljesen,
Amúgy egy cseppet kezdő vagyok úgyhogy lenne mellékesen 2 kérdésem, 12 voltos rendszerről megtudom huzamosabb ideig hajtani? vagy felejtsem el? illetve találtam félkész rajzokat és ott úgy láttam mintha 555 vezérelte volna a villogást, na most, elvileg ki tudom iktatni az 555 és helyette mondjuk egy Pic adná a jelet a kisülésre. . .
Müködhet?
Előre is köszi!

VAn én nekem egy ilyen egyszerű áramköröm.
Ez az áramkör két olyan csövet hajt meg mint ami a képen is látható az áramkör maga kb 6*12 centis a csati az egyik táp a másik kettó pedig a villanóhoz megy.a
a két nyomo kapcsoló vezérli az egészet az egyik azt hogy párosan vagy felváltva a másik azt hogy sokat vagy csak egyet. illetve a poti a sebességet, namost gondoltam én józan paraszti ésszel ezt elfelezem meg kiveszem belőle a jelgenerátort és késsz egy csőnek a meghajtása. . csak nem tudom hoyg hol felezzem
Amúgy a csőn sajnos semmi adat nincs csak az hogy 701 - h3 a h3 az az hogy abba a foglalatba fér el jól.
ha van valakinek ötlete hogy hol felezzem vagy hogy hogy utánozzam le azt szivesen vesezm.
Köszi

Plussz kép

Előre is köszi
(#) Gyozo92 válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

leírtam mailban
(#) SzT3 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ez egy gyári Megkülönböztető jelzésnek az áramköre közel 5 éve használom és nem volt gond eddig szerencsére a kondikkal
namost innentől kezdve nem titok ez további megkülönböztető jelzés mellé lenne kiegészítő azért kellene nekem 7 cső meghajtása. tehát azért szeretnék valami egyszerű áramkörmásolatot megcsinálni róla (mert ez marad a helyén ) csak szoloba lenne a másolat nem igy párba namost ez tőlűnk nyugatra lett vásárolva méghozzá kemény kb 4000 ft nak megfelelő dollárért. ugyhogy nem hiszem hogy nagy összeg lenne összeütni.
Amúgy végigjártam az ötletedet a powerledekkel. igen. . egyszerübb lenne de egy hasonló teljesítményű power led kb 6 ezer forint között mozog namost 6000 pénzből szerintem 4 ilyen nyákot ki lehet hozni de mivl van bontva kb 3 tévé 5 szg táp és 6 rádió szerintem még olcsobban is. . .
(#) SzT3 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

az a baj nem értem a rendszerét így nem tudom kihámozni és az áramkör alapján elvi rajzot csinálni. . . pedig akkor könyebb lenne De nem adom fel.
Hopp találtam egy azonosítót ps-703 ez a meghajtó panelon van.

egy 20 wattos power led, már eléggé jót tud villanni. De az áramkörödet nem érdemes megbontani, csak lekötöd a vezetéket a gyújtótrafóról, és ott adja az impulzust. Ha gyújtótrafód nincs, akkor vedd ki azzal együtt, és az megy a cső közepén lévő fém pántra. De, ha felvázolod a tervedet, akkor tudok segíteni. De ugye tudod, hogy a 7 strobi mekkora áramot vesz fel a hálózatból? Nálam az 1 amperes biztosítékot simán vitték, és az ugye szorozva héttel. Ez is a ledek mellett szól. Ha belegondolunk, az durván 1,5x7, az ugye 230volton durván 10.5 amper.

Találtam 2 rajzot az egyik ez
a másik pedig ez ha jol látom mind a kettő 12 voltos.
Lehet velük valamit kezdeni?

A másodikat néztem, annak csak az egyik fele 12 volt, a másik 300 volt. Ott az optocsatolás a kettő között. A vezérlés mehet 12 voltról, de a csőnek mindenképpen 300 volt kell. Holnap leírom neked nagyjából a működését. Vagyis szükséged van inverterre. De ah ügyes vagy, kisebb invertert már olcsón össze tudsz rakni, ami elbír már tartósan egy ilyen fényhidat.

Még annyi, hogy ha a vezérlését megcsinálod, vagyis két ledet tudsz úgy villogtatni, ahogy szeretnéd, vagy többet (esetünkben hetet) akkor ahhoz már csak optocsatolás kell, hogy a led helyett a cső gyújtátát adja.
(#) David.zsombor hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok szeretnék csinálni egy stroboszkópot de amit az oldalon találtam ahhoz több alkatrészt is nehéz beszerezni. Valaki tud ajánlani valami hasonlót?Köszi.
Következő: »»   74 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem