Fórum témák
» Több friss téma |
Helló próbáld meg felírni a Déli híd és az északi híd számát.
Ezekből már meglehet találni milyen alaplapról van szó. A legszükségesebb a chipset driver, illetve az integrált perifériák, aminek az adatai leolvashatók szintén a vezérlő chip tokozásáról. Még segíthet a dolgon az is, hogy megnézed hogy a BIOS flash -en van e matrica és ha van mi van arra írva. Általában mindig az alaplap típusát írják rá, kivéve hologrammatricás, mert akkor BIOS szoftver szállítója.
BIOS :
24KT IBM C 2003 REV. 46A SMSC LPC47M133-NC B0315-B9309 BH114468C 82562EX C320SL49 AD1981B JST 0319 0.2 254740.1 INTEL FW82801DB L3160138 SL66K Nem tudom biztosra mi micsoda így inkább nem írtam semmit. 2,6 celeron van benne. Matrica: LBL PN 32p2995 FRU PN 02R4087 MÁSIK: 11S89P7663ZJ1T3V37475Z MADE IN CHINA
Nos az alaplap típusa: IBM 24KT
Az illesztőprogramok a következők: 82562EX LAN AD1981B Analog devices AUDIO AC97 INTEL FW82801DB cipset driver. Ilyen egyszerű.
Huhh
Hogy erre nem gondoltam.... Köszi a segítséget. De még mindig ugyan ott vagyok elakadva hogy nem tudom hova kell dugni a powert+ többit . Vagy csak nagyon nem tudom kezelni a googlét.. Semmi rajzot - képet nem találok erről.
Hopp, ez felet elsiklottam.
Nem tudnád beszkennelni az alapod a jelölt résznél? Ahogy több képen is láttam, nem szokványos tüskesor van az alaplapon, így tényleg nem csodálom hogy nem sikerült megtalálni.
Sziasztok! Didyman emlegette itt korábban, hogy egy Mikronika nevű helyen írnak Bios eeprom ic-ket, nem horror áron, didyman, ha itt vagy, vagy valaki aki ismeri ezt a boltot, meg tudná adni az elérhetőségüket? Talán még másnak is jól jön ha visszakeresi Köszönöm előre is!
Remélem Ez a csati lesz az...
Szia!
A géped egy IBM 8313 alaplappal szerelt Netvista.A lenovó oldalán találsz infót róla ,talán még a front panel bekötését is ,de nem biztos.Csinálj nagyobb fénnyel egy jobb képet.
Hali!
Lehet hogy erre gondolt.Bővebben: Link
Ebből talán ki tudod lesni melyiket hova.
Hali!
Nincs! A 6790-esnek sem volt,hacsak az egyik PW szál nem az, de én nem próbáltam.A PW Kapcsoló mind a két záró érintkezőjére rá kell kötni.
Köszi megnézem majd! De ha valakinek van még ötlete írjon, megrt létezik elvileg ilyen nevű elektronikai bolt is a XI. kerületben a Go..gle szerint...
Hát sajnos nem így van, ezt a vírust kicsomagolva, becsomagolva, vagy települve is tisztának találta a virustotal.
Az új vírusok ellen nem véd semmi, csak az idő és a szerencse.
Igen ez lesz az, de a kép nem jó, mert a szkenner amit használsz nem arra a gyújtópontra lett tervezve.
A lényeg az, hogy a csatlakozó tövében felkélne tárnod a feliratokat, mert ha már olyanokat látsz, hogy PSW, RSW, PLD, HLD akkor nyert ügyed van.
Szevasztok.
Szertettem egy hardveres SATAII RAID kártyára ami PCI-X 133Mhz -es A kialakítását tekintve úgy vannak bevágások, hogy a 33Mhz -es PCI foglalatba is belehessen illeszteni mind az 5V -os és 3,3V -os verziójúba is. Szerintetek el fog indulni, illetve kárt nem okoz?
Akkor sajnos ott valami nagyon nem stimmel a vírus védelemmel, mert ez a gog.exe tipikusan a W32.HLLP.Philis.B nevű vírus hordozója. Ezt a vírust pedig már 2004 április 2.-tól ismerik a vírusirtók.
Hali!
Egy kicsit feljavítottam így már látható hogy valóban az amire gondolunk.Sajnos egy kicsit be is mozdult de rá lehet ismerni.
Szívesen elküldöm neked becsomagolva, ezt a verziót nem ismeri semmi.
Tényleg a Mikronika PC a hely ahol bios-t írnak, viszont nem a 3. kerületben vannak hanem a 11.-ben vagy nem tudni mert nincs honlapjuk és valahol rájuk keresve én is 3. kerületet találtam, de az általam talált számon felhívtam őket, ezt megosztom itt, hátha másnak is kell valamikor ilyen szolgáltatás: 06-1-209-2759 - és elvileg a 11. kerület Budafoki út 10-ben találhatók
Köszi!
Csak csendben megjegyzem hogy didyman pont azt mondta hogy igen drágán mérik a flash chippeket de hogy mi az igazság nem tudom.(Mellesleg nekem kellet volna annó egy chipp).Azóta egy jó párat megcsináltam a cserés módszerrel több kevesebb sikerrel,bár azok amik nem sikerültek mind alaplap hibásak voltak.Sajnos a floppy lemezek gyatra minősége elgondolkodtat a folytatáson.De ha már itt tartunk ,tud valaki valamilyen regenerációs eljárásról a floppyk terén?
Az oké, hogy mire gondoltok, és voltaképp jómagam mutattam rá a csatlakozóra, mikor leírta a deszka információit, de ezzel nem vagyunk előrébb.
Arról beszéltem, hogy le kéne a csatlakozó tövében írni az összes feliratot mert kép annyira mosott amit készített, hogy még erre utaló jelet sem látni, mivel olyan szkennert használ a segítségre szoruló fórumozó, amin nincsen fókuszpont. egy "egyszerű" stiftregiszteres CCD szenzor található és ez felett egy fényvezető "tömb" amin keresztül a vetett fény lejut közvetlen a szenzorhoz, a fényt RGB LED állítja elő. A régebbi szkennereken ahol fénycső dolgozik és nem RGB LED, ott a vetett fény vető tükrükön keresztül, egy binokuláris lencsén át közvetetten jut be a fény a szenzorba. Erről annyit kell tudni, hogy a távolabb elhelyezkedő részeket is igen szépen jeleníti meg mivel van fókuszpont a lencse rendszer által. Ilyen a Benq scanner 5000 -esem is ( példakép csatolva). Szóval a tárgyalt csatlakozó tövében lévő feliratot kéne sorrendben leírni ide a topikba sorrendben. Míg nem írja le, nem tanácsolok neki semmit, mert mi van ha HDD vagy PWR LED feszültségét küldi zárlatba, bár ez kikapcsolva nem jelenthet problémát, esetleg egy jumperral sorba lehetne menni a tüskéken 1-2 3-4 5-6 7-8 Ha feléled a gép, akkor LED -el végig lehet menni menni tüskesoron úgy, hogy a "-" negatív kivetetést GND -re köti, így könnyebb dolga lesz, nem keveredik bele tüskesorba és elkerülhető a fordított polaritással való rákötés esélye is. Valószínű, hogy minden második vagy minden első tüske GND lesz, de ilyen csatlakozónál az is előfordulhat, hogy egy front panelre megy ki a kábel, és akkor csak egy GND lesz a tüskesoron, a többi vezeték valamilyen funkciót ellát. Itt van a rizikó esélye, nehogy valami kinyiffanjon. Remélem ezzel már félreértéseket eloszlattam. Lexmark E230 lézernyomtatóval kapcsolatban: Mindenkinek köszönöm a segítséget, a nyomtató feléled, tökéletesen működik, de csak LPT -vel. Jelenség a következő: Minden jó, kivéve a nyomtató USB portja, ugyan is ha bedugom, akkor leáll az összes USB eszköz a gépen, és a PS2 -es porton csücsülő eszközök is, hogy miért nem tudom, de minden gépen ezt műveli. Valószínű az illesztőprogram hibája. Zárlat nem lehet, mert minden USB és PS2 -es eszköz mutatja az állapotát (hálózati eszközök,- kártya olvasók,- billentyűzet,- egér,- PIC KIT2,- PWR LED jei világítanak ezek mind csatlakoztatva vannak), csak mind elfelejt működni, a gép nem fagy meg mert videólejátszás zajlik. LPT portról kivádlóan működik bár nehéz volt éleszteni, mert nem a szokványos IEE1284-A (DB25)szabványú LPT port csatlakozó található rajta, hanem egy IEE1284-B (central (MDR36)), de találtam hozzá gyári kábelt, amit vagy jó 9 éve zsákmányoltam egy TV szerelőtől. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségét.
Hali!
Az IBM hez már nem tudtam szerkeszteni ,nincs az alaplapon a kiosztás.Vagy én és sokan mások nem találtuk.Jómagam mikor átpakoltam a gépet egy toronyházba akkor az eredeti bekötést megtartottam mert nem kellet az újba és a csatikat csak rádugdostam a foglalat megfelelő helyére, annyit változtatva hogy a resethez menő vezetéket átforrasztottam power gomb másik két nyomásra záródó kapcsaihoz. Nem lehet tönkretenni semmit ha rossz helyre dugod mert vagy nem indul vagy a led nem világít. A fentebb mellékelt képek megegyeznek a 6790 es típussal tehát úgy kell bekötni.
Idézet: „A fentebb mellékelt képek megegyeznek a 6790 es típussal tehát úgy kell bekötni.” Ebben nem tudok megerősítést adni, így nem is mondok rá semmit. Egy hatásos keresési metódust vázoltam fel, ami többprocesszoros szerver alaplapnál bevált, ott még készenléti (SB) 5V és egy integrált RFID is együtt volt közös tüskesoron ráadáskén az átlagtól is több csatlakozó volt található, így az óvatosság sem árthat).
A Lenovo honlapján ha rákeresel megtalálod mind a 6790 mind 8313 Netvista vázlatait.Ott lehet látni hogy többé kevésbé megegyeznek de a front panel csatlakozója mind a kettőnél ugyan az.Azért merem minden megerősítés nélkül ajánlani mert nekem 6790 Netvistám volt a feltett kép pedig egy 8305-ösé.(egy csoportban van a 8313mal) A bekötések tökéletesen meg egyeznek. Abban viszont igazad van az óvatosság nem árt.
Nekem IC-m van elvileg ami jó, meg van ami az alaplapon van azt úgyis le kell venni elvileg az is jó csak flashelés végén lefagyott a program... én azt a hozzászólást olvastam ahol didyman írta hogy 480ért írnak biost, most nekem 490-et mondtak szóval az írás ára szerintem rendben én ic-t nem kérdeztem... viszont találtam egy érdekes projektet a neten FlashROM elvileg hálózati kártyával meg hasonló dolgokkal amiken gyárilag van eprom lehet biost írni, kíváncsiságból ki is próbálom elvileg megvettem mindent ami kell hozzá...
Az igen jó ár!
Nekem 3000 az írás+ flashrom + posta( ha már pontosak akarunk lenni)Az a projekt érdekelne engem is, nem bánnám ha elküldenéd a lelőhely címét.
Elhiszem, ha te mondod.
Viszont lenne mindenkihez egy kérdésem: Szükségem lenne egy TCP/IP protokollon elérhető nyomtatószerverre. USB -s van, de olyan nincsen ami LPT -s Esetleg USB LPT átalakítóval belehetne csatlakoztatni a következőképp? nyomtató->LPT->LPT/USB fordító->USB nyomtatószervert tartalmazó router. A router típusa: SURECOM EP-4904SX
Ismét egy probléma elhárításán fáradozom:
Bármilyen PS2 -es egeret rádugok a gépre azt nem ismeri fel egyáltalán, a PS2 -es billentyűzetet minden zökkenő nélkül lekezeli. Kérdés következő: mi okozhatja a problémát, hogy az egér nem működik? Az egér megkapja a tápot: a LED világít rajta, illetve másik gépben tökéletesen üzemel. Előtte egy Laptop PS2 -es Touch pad ja üzemelt róla és továbbra is szeretném használni, de még csak tudomást sem vesz a gép róla. |
Bejelentkezés
Hirdetés |