Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   661 / 1387
(#) gulasoft válasza ABU hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Ezért használunk fóliát. Az egyenletes réteget képez.
(#) watt válasza koczka hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Ötvenezerért levasalom neked tökéletesre!
Bővebben: Link
(#) MolnarG válasza koczka hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Olcsónak semmiképp nem mondható... (50eFt)
(#) MolnarG válasza watt hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Na igen én is ugyanezt találtam meg... Esetleg neked valami javaslatod?
(#) watt válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Sajnos nincs, mert én is donort keresek, de nem nagyon lelni értelmes áron...
(#) dinokal válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

A szénkeféssel jóval hamarabb lesz gondod. A brushlessnél csak arra kell figyelni, hogy a csapágyazását ne terheld túl. A vezérlő nem drága hozzá, és csak egy potméter kell mellé a fordulatszabályozáshoz. Nem akarlak rábeszélni, de jobban járnál vele. Azonkívül minkét típusnál figyelni kell a hűtésre, mert eléggé melegszenek.
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Igen az lehet , hogy azért hullámos egy kicsit , de nem tudom , hogy nem e azért mert, hogy a laminálóba betéve a vonalakra , lehet nem mindegy hogy hatnak a nyomó erők , és a hő , de ezt nem tudom másképp beletenni úgy , hogy mindegyik vonal merőleges legyen a hengerekre , de van egy másik technikám azt hiszem teszek egy próbát , és hát ide is felteszem nektek tényleg kíváncsi lettem mindjárt pill.
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Igen, mivel hullámos a nyák, ezért nem tudja mindenhol lenyomni. Azért hullámos, mert rétegelve van az epoxis cucc vagy bakelit vagy mi az. De olyan vékony vonalaknál nekem már az is megfelelne ha vezet
(#) papa43 válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Szia! Nekem működik a link alapján elérhető lamináló átalakítás nélkül, és az ára nagyon baráti.
Bővebben: Link
(#) hormi válasza papa43 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Hát ez tényleg nagyon olcsó!!!
És végzi rendesen a dolgát?
Csináltál már panelt vele?
(#) watt válasza papa43 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Na erre vártam, köszi!
És még szilikon hengeres is!
(#) papa43 válasza hormi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Én konkrétan a lötstop fóliához vásároltam, eddig hibátlanul működött szépen rálaminálta a fóliát. 150 mm széles nyák, akadás nélkül átmegy a hengerek között. Beszélgettem az eladóval, és azt mondta be tudnak szerezni sérült készülékeket is, amikből a hengerek felhasználhatók. Az még barátibb áron lehet.
(#) papa43 válasza watt hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Örülök neki.
(#) luxmanpower válasza papa43 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Egyébként ez egy az egyben a drágább Tescos laminátor! Csak azt nem lehet már kapni. De annak idején az vált be legtöbbünknek.
(#) z3r0 hozzászólása Nov 3, 2011 /

Ami még használható és olcsó az egy lézernyomtatóból kiszerelt fuser. Családból, barátoktól, innen-onnan össze lehet szedni kukába szánt rossz nyomtatót.
Nekem egy Samsung CLP-500 nyomtatóból kiszerelt darabom van. Gond nélkül visz minden típusú festékkel nyomtatott hordozót. Nagy hengerei vannak, tág határok között mozognak. A megemelt hőfok miatt nem durrannak el mint a szétfőtt virsli.
Gyors a felfűtése, bírja a hosszú üzemidőket is.

Annyi a szépséghibája, hogy kell keresni hozzá egy meghajtó motort, és építeni egy hőfokszabályzót. Ezeket leszámítva tökéletesen dolgozik és szinte örök életű.
(#) tikitiki hozzászólása Nov 3, 2011 /

Na itt vannak , akkor a beígért nyák képek , ez egy LCM3 nyákja ,ez volt kéznél , az első négy kép az a hagyományos nyomtatós laminálós téma , viszont gondoltam a levilágítósokra is , igaz ez nem olyan szép , de ala natur fóliás , és 5 perces, ez csak egy próba volt kíváncsi voltam a végeredményre , és hogy hol kell javítani , és figyelni a hibákra , hogy tuti legyen később. Elsőre szerintem nem is rossz.Ja el ne felejtsem a fólia is laminálva lett , és nem lézer nyomtatva ,van olyan fóliám is , és képes rá a gép , de gondolva az árakra , és nem is biztos , hogy mindenki gépe tud fóliát nyomtatni hát másképp próbáltam , aki kiváncsi leirom.Ja még egy csak web kamerával tudtam képet készíteni a párom a telcsit elvitte magával az szebb képet tud , és jobb felbontásban , de remélem igy is megfelel.
(#) tikitiki hozzászólása Nov 3, 2011 /

És a fóliás képek
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Bocsi de nem értem. Fólia lett laminálva? Kinyomtattad papírra, és "rávasaltad" egy fóliára? Ennek sok értelme nincs. Egyébként meg az otthoni nyomtatók nem tudnak jó fóliás képet csinálni.
(#) watt válasza z3r0 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Nekem az a bajom az én lézeremmel, hogy csak az egyik oldalon melegít. Neked mindkettőn? Kétoldalas SMD-t is lamináltál már?
(#) watt válasza luxmanpower hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Úgy emlékszem ,azon nem volt hőfokaszabályzó. De lehet, hogy tévedek. Attila86 drágább tescost vett, vissza kéne keresni, mert mint ha képet is feltett volna...
Rákerestem, tényleg ilyen, csak világos
(#) szdavid válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Szerintem meg van. Mert így láthatólag sokkal jobban fed a festék, mintha közvetlenül a fóliára lenne nyomtatva. (A képek alapján legalábbis) Valószínűleg a papír több festéket vesz fel a nyomtatóból...
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Csinálhatok jó fóliás képet , de nem mindenki gépe tudja .
És abban nincs kihívás sem .
Igen valahogy így ahogy írtad, egy sima akármilyen egyszerű papírra kinyomtattam nem kell , hogy fényes legyen meg műnyomó meg stb ezt el is lehet felejteni ,de kinek mi a szimpatikus próbálgatni kell , és akkor ugye egy mezei papírra kinyomtattam ezt ugye általában mindenkinek szépen kinyomtatja sima papírra , utána kivágtam méretre , elővettem lamináló fóliát ezt is méretre vágtam itt is lehet próbálgatni milyen vastagságú a jó én azt hiszem 80 sal csináltam , na de most úgy van laminálva , hogy ketté kell venni a méretre vágott fóliát , aztán megint egy sima papírra a rajzolatot rátenni oldalain leragaszt , erre jön a fólia egyik fele ugye az opálos részével a rajzolat felé a fóliát is oldalain leragaszt igy nem csúszik el , aztán mehet a laminálóba ja elég 2x ettől a rajz és a fólián lévő ragasztó a hőtől össze tapad rendesen utána ugyan az az eljárás mint a sima nyákosnál mehet vizbe a papírt le áztat szépen le kell szedni tisztítani itt is , hogy levilágításkor ne legyen szöszös , ha ez meg van , akkor a limináló fólia másik oldalát is fel kell laminálni a rajzolat hátoldalára ez megvédi a rajzot a további sérüléstől persze erre is lehet ugyan ugy rajzot laminálni , és a kettőt összerakni a jobb fedés érdekében , bár ha jól van csinálva elég szokott lenni 1x is.
Hát ahogy irtad nem is azért próbáltam ezt , csak kíváncsi voltam , na meg szerintem igy még nem csinálta senki , de ha tévedek helyesbítsetek ki , ja meg úgy tudom , hogy a nyomdában a rajzolat hátoldala nincs védve , és egy idő után ujjat kell csinálni illetve könnyebben is sérül,Ez ha 1x tutira meg van csinálva , és ha nincs ketté hajtva stb akkor örök.
Lehet kicsit több időbe telik , de sokkal könnyebben megtudja csinálni bárki otthon , és szinte elenyésző költségek mellett , és tartósabb lesz.
(#) tikitiki válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Ja még azt el felejtettem , hogy igaz csak most jutott eszembe mi lenne ha fekete papirra lenne nyomtatva , és később ha esetleg szösz marad a rajzban , vagy nem ugy fed , de a papir benne marad a rajzban , akkor szerintem nem tudná olyan könnyen átvilágitani mint a fehéret nem de ???????
Remélem most beindítottam egy két emberke fantáziáját , kíváncsian várom más próbálkozásait is biztos lesz
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Nem értem miről van szó. Van egy csomó egyszerű és bevállt módszer. Miért kell ilyesmikkel cifrázni a nyákkészítést és nehezíteni a saját életünket? Fotózáshoz el kell küldeni a tervet nyomdába és kész. Vasaláshoz vagy lézernyomat laminálásához pedig ki kell kísérletezni a papírt.
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Az ember mindig kísérletezik nem de , és attól , hogy a nyomdában megcsinálják neked azt nem érezném magaménak , nálunk is van nyomda voltam is ott , de ahogy elnéztem a gépeket rá vannak állva bizonyos határidős dolgokra , és ha én most oda állítok egy 4*6cm nyákkal , hogy ez nekem , kellene most rögtön szerintem néznének rám mint borjú az új kapura , hogy most melyik gépet hogy állítsák át szét stb, csak egy ilyen miatt.
Biztos jó nem vagyok én a nyomda ellensége sem , de hát a levilágítós fóliás dolgot is csak ki kísérletezte valaki , hogy te is eljutottál odáig , hogy tudd hogy s miként kell és hogy lehet igy vagy úgy is hm?
Ne feledd a legjobb dolgok mindig a garázsban születnek .
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Én elküldés után megkérdeztem, hogy mikorra lesz meg és azt mondták, hogy még ma. Szerintem 1-2 napot mindenkinek megér. Vagy ha a nyomda nem jó, akkor két fólia vagy pausz összeragasztása még mindig egyszerűbb, mint laminálni lapról fóliára, de te tudod...
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Hát persze ki ki hogy tudod, ez is csak egy volt a sok közül két fóliát nem tudsz úgy összeragasztani ,illetve összetudod , csak a rajzolat lesz rajta gyenge , ha meg pausz szal akarod , akkor meg nagyon nem akar átlátszó lenni , azért szokták fujkálni ezzel azzal nem ?
Ezzel szemben ez teljesen átlátszó lesz , és ha a rajzolat jó rajta , akkor ez örök , a nyomdai készítés után a rajzolat hátoldala milyen ???
Mert szerintem egy az egyben csak felviszik rá a rajzot , és kész nem védi semmi a rajz hátát , és nem tudsz ugy vigyázni rá , hogy ne sérüljön ez tuti
(#) hotib válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Azt írod: "...úgy tudom , hogy a nyomdában a rajzolat hátoldala nincs védve , és egy idő után ujjat kell csinálni..."

Hát nem. 10-20 éves nyomdai síkfilmjeim vannak, semmi bajuk. Igaz, nem használom semmire őket, csak valami emlék-féle. Normál írógép (fénymásoló) papír között borítékban várják az idők múlását.
Amit leírsz, az biztosan működő technológia, hiszen bemutattad. De - ahogy pcroland is írja - van egy csomó egyszerű és bevált módszer, azt hiszem ez nem az.

Ismered az egyszerű szerelő igazságát? Mikor mondja a kuncsaftnak, hogy jól, olcsón és gyorsan dolgozik. De ebből egyszerre mindig csak kettőt választhat...

Nekem a legdrágább mindig az az idő, amit ráfordítok egy munkára. Gondold meg: ha csak egy nyák kell (vagy 10) és gyorsan, lamináld mindjárt a nyákra. Egy csomó időt spórolsz. Ha meg nagyobb sorozatot készítesz, akkor síkfilm és fólia, pl. Igaz, ez több idő, de ma már egész normális áron (és gyorsan) elkészítik a filmet.

Szerk.: az elősző 3 hozzászólást az alatt keletkezett, míg írtam. Ha valamit ismételek, ezért van.

Ja! Vágom! Ezt ki tudom próbálni, talán még fényes műnyomó is van otthon. Nem szabad fóliát laminálni a nyomatos oldalra, mert attól távolabb kerül a nyomat a nyáktól (pont egy fóliavastagságnyival), és a nagyon finom rajzolatok már alávilágítódhat.

Láttál Te nyomai fóliát? Az nem additív módszerel dolgozik!
Ott gyakorlatilag a feketéből vonják ki a fehéret, olyat soha nem gyártasz otthon. Ebből kifolyóan sérülni sérülhet ha karcolod, de alapban nem válik le.
Következő: »»   661 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem