Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ezért használunk fóliát. Az egyenletes réteget képez.
Ötvenezerért levasalom neked tökéletesre!
Bővebben: Link
Olcsónak semmiképp nem mondható... (50eFt)
Na igen én is ugyanezt találtam meg... Esetleg neked valami javaslatod?
Sajnos nincs, mert én is donort keresek, de nem nagyon lelni értelmes áron...
A szénkeféssel jóval hamarabb lesz gondod. A brushlessnél csak arra kell figyelni, hogy a csapágyazását ne terheld túl. A vezérlő nem drága hozzá, és csak egy potméter kell mellé a fordulatszabályozáshoz. Nem akarlak rábeszélni, de jobban járnál vele. Azonkívül minkét típusnál figyelni kell a hűtésre, mert eléggé melegszenek.
Igen az lehet , hogy azért hullámos egy kicsit , de nem tudom , hogy nem e azért mert, hogy a laminálóba betéve a vonalakra , lehet nem mindegy hogy hatnak a nyomó erők , és a hő , de ezt nem tudom másképp beletenni úgy , hogy mindegyik vonal merőleges legyen a hengerekre , de van egy másik technikám azt hiszem teszek egy próbát , és hát ide is felteszem nektek tényleg kíváncsi lettem mindjárt pill.
Igen, mivel hullámos a nyák, ezért nem tudja mindenhol lenyomni. Azért hullámos, mert rétegelve van az epoxis cucc vagy bakelit vagy mi az. De olyan vékony vonalaknál nekem már az is megfelelne ha vezet
Szia! Nekem működik a link alapján elérhető lamináló átalakítás nélkül, és az ára nagyon baráti.
Bővebben: Link
Hát ez tényleg nagyon olcsó!!!
És végzi rendesen a dolgát? Csináltál már panelt vele?
Na erre vártam, köszi!
És még szilikon hengeres is!
Én konkrétan a lötstop fóliához vásároltam, eddig hibátlanul működött szépen rálaminálta a fóliát. 150 mm széles nyák, akadás nélkül átmegy a hengerek között. Beszélgettem az eladóval, és azt mondta be tudnak szerezni sérült készülékeket is, amikből a hengerek felhasználhatók. Az még barátibb áron lehet.
Egyébként ez egy az egyben a drágább Tescos laminátor! Csak azt nem lehet már kapni. De annak idején az vált be legtöbbünknek.
Ami még használható és olcsó az egy lézernyomtatóból kiszerelt fuser. Családból, barátoktól, innen-onnan össze lehet szedni kukába szánt rossz nyomtatót.
Nekem egy Samsung CLP-500 nyomtatóból kiszerelt darabom van. Gond nélkül visz minden típusú festékkel nyomtatott hordozót. Nagy hengerei vannak, tág határok között mozognak. A megemelt hőfok miatt nem durrannak el mint a szétfőtt virsli. Gyors a felfűtése, bírja a hosszú üzemidőket is. Annyi a szépséghibája, hogy kell keresni hozzá egy meghajtó motort, és építeni egy hőfokszabályzót. Ezeket leszámítva tökéletesen dolgozik és szinte örök életű.
Na itt vannak , akkor a beígért nyák képek , ez egy LCM3 nyákja ,ez volt kéznél , az első négy kép az a hagyományos nyomtatós laminálós téma , viszont gondoltam a levilágítósokra is , igaz ez nem olyan szép , de ala natur fóliás , és 5 perces, ez csak egy próba volt kíváncsi voltam a végeredményre , és hogy hol kell javítani , és figyelni a hibákra , hogy tuti legyen később. Elsőre szerintem nem is rossz.Ja el ne felejtsem a fólia is laminálva lett , és nem lézer nyomtatva ,van olyan fóliám is , és képes rá a gép , de gondolva az árakra , és nem is biztos , hogy mindenki gépe tud fóliát nyomtatni hát másképp próbáltam , aki kiváncsi leirom.Ja még egy csak web kamerával tudtam képet készíteni a párom a telcsit elvitte magával az szebb képet tud , és jobb felbontásban , de remélem igy is megfelel.
És a fóliás képek
Bocsi de nem értem. Fólia lett laminálva? Kinyomtattad papírra, és "rávasaltad" egy fóliára? Ennek sok értelme nincs. Egyébként meg az otthoni nyomtatók nem tudnak jó fóliás képet csinálni.
Nekem az a bajom az én lézeremmel, hogy csak az egyik oldalon melegít. Neked mindkettőn? Kétoldalas SMD-t is lamináltál már?
Úgy emlékszem ,azon nem volt hőfokaszabályzó. De lehet, hogy tévedek. Attila86 drágább tescost vett, vissza kéne keresni, mert mint ha képet is feltett volna...
Rákerestem, tényleg ilyen, csak világos
Szerintem meg van. Mert így láthatólag sokkal jobban fed a festék, mintha közvetlenül a fóliára lenne nyomtatva. (A képek alapján legalábbis) Valószínűleg a papír több festéket vesz fel a nyomtatóból...
Csinálhatok jó fóliás képet , de nem mindenki gépe tudja .
És abban nincs kihívás sem . Igen valahogy így ahogy írtad, egy sima akármilyen egyszerű papírra kinyomtattam nem kell , hogy fényes legyen meg műnyomó meg stb ezt el is lehet felejteni ,de kinek mi a szimpatikus próbálgatni kell , és akkor ugye egy mezei papírra kinyomtattam ezt ugye általában mindenkinek szépen kinyomtatja sima papírra , utána kivágtam méretre , elővettem lamináló fóliát ezt is méretre vágtam itt is lehet próbálgatni milyen vastagságú a jó én azt hiszem 80 sal csináltam , na de most úgy van laminálva , hogy ketté kell venni a méretre vágott fóliát , aztán megint egy sima papírra a rajzolatot rátenni oldalain leragaszt , erre jön a fólia egyik fele ugye az opálos részével a rajzolat felé a fóliát is oldalain leragaszt igy nem csúszik el , aztán mehet a laminálóba ja elég 2x ettől a rajz és a fólián lévő ragasztó a hőtől össze tapad rendesen utána ugyan az az eljárás mint a sima nyákosnál mehet vizbe a papírt le áztat szépen le kell szedni tisztítani itt is , hogy levilágításkor ne legyen szöszös , ha ez meg van , akkor a limináló fólia másik oldalát is fel kell laminálni a rajzolat hátoldalára ez megvédi a rajzot a további sérüléstől persze erre is lehet ugyan ugy rajzot laminálni , és a kettőt összerakni a jobb fedés érdekében , bár ha jól van csinálva elég szokott lenni 1x is. Hát ahogy irtad nem is azért próbáltam ezt , csak kíváncsi voltam , na meg szerintem igy még nem csinálta senki , de ha tévedek helyesbítsetek ki , ja meg úgy tudom , hogy a nyomdában a rajzolat hátoldala nincs védve , és egy idő után ujjat kell csinálni illetve könnyebben is sérül,Ez ha 1x tutira meg van csinálva , és ha nincs ketté hajtva stb akkor örök. Lehet kicsit több időbe telik , de sokkal könnyebben megtudja csinálni bárki otthon , és szinte elenyésző költségek mellett , és tartósabb lesz.
Ja még azt el felejtettem , hogy igaz csak most jutott eszembe mi lenne ha fekete papirra lenne nyomtatva , és később ha esetleg szösz marad a rajzban , vagy nem ugy fed , de a papir benne marad a rajzban , akkor szerintem nem tudná olyan könnyen átvilágitani mint a fehéret nem de ???????
Remélem most beindítottam egy két emberke fantáziáját , kíváncsian várom más próbálkozásait is biztos lesz
Nem értem miről van szó. Van egy csomó egyszerű és bevállt módszer. Miért kell ilyesmikkel cifrázni a nyákkészítést és nehezíteni a saját életünket? Fotózáshoz el kell küldeni a tervet nyomdába és kész. Vasaláshoz vagy lézernyomat laminálásához pedig ki kell kísérletezni a papírt.
Az ember mindig kísérletezik nem de , és attól , hogy a nyomdában megcsinálják neked azt nem érezném magaménak , nálunk is van nyomda voltam is ott , de ahogy elnéztem a gépeket rá vannak állva bizonyos határidős dolgokra , és ha én most oda állítok egy 4*6cm nyákkal , hogy ez nekem , kellene most rögtön szerintem néznének rám mint borjú az új kapura , hogy most melyik gépet hogy állítsák át szét stb, csak egy ilyen miatt.
Biztos jó nem vagyok én a nyomda ellensége sem , de hát a levilágítós fóliás dolgot is csak ki kísérletezte valaki , hogy te is eljutottál odáig , hogy tudd hogy s miként kell és hogy lehet igy vagy úgy is hm? Ne feledd a legjobb dolgok mindig a garázsban születnek .
Én elküldés után megkérdeztem, hogy mikorra lesz meg és azt mondták, hogy még ma. Szerintem 1-2 napot mindenkinek megér. Vagy ha a nyomda nem jó, akkor két fólia vagy pausz összeragasztása még mindig egyszerűbb, mint laminálni lapról fóliára, de te tudod...
Hát persze ki ki hogy tudod, ez is csak egy volt a sok közül két fóliát nem tudsz úgy összeragasztani ,illetve összetudod , csak a rajzolat lesz rajta gyenge , ha meg pausz szal akarod , akkor meg nagyon nem akar átlátszó lenni , azért szokták fujkálni ezzel azzal nem ?
Ezzel szemben ez teljesen átlátszó lesz , és ha a rajzolat jó rajta , akkor ez örök , a nyomdai készítés után a rajzolat hátoldala milyen ??? Mert szerintem egy az egyben csak felviszik rá a rajzot , és kész nem védi semmi a rajz hátát , és nem tudsz ugy vigyázni rá , hogy ne sérüljön ez tuti
Azt írod: "...úgy tudom , hogy a nyomdában a rajzolat hátoldala nincs védve , és egy idő után ujjat kell csinálni..."
Hát nem. 10-20 éves nyomdai síkfilmjeim vannak, semmi bajuk. Igaz, nem használom semmire őket, csak valami emlék-féle. Normál írógép (fénymásoló) papír között borítékban várják az idők múlását. Amit leírsz, az biztosan működő technológia, hiszen bemutattad. De - ahogy pcroland is írja - van egy csomó egyszerű és bevált módszer, azt hiszem ez nem az. Ismered az egyszerű szerelő igazságát? Mikor mondja a kuncsaftnak, hogy jól, olcsón és gyorsan dolgozik. De ebből egyszerre mindig csak kettőt választhat... Nekem a legdrágább mindig az az idő, amit ráfordítok egy munkára. Gondold meg: ha csak egy nyák kell (vagy 10) és gyorsan, lamináld mindjárt a nyákra. Egy csomó időt spórolsz. Ha meg nagyobb sorozatot készítesz, akkor síkfilm és fólia, pl. Igaz, ez több idő, de ma már egész normális áron (és gyorsan) elkészítik a filmet. Szerk.: az elősző 3 hozzászólást az alatt keletkezett, míg írtam. Ha valamit ismételek, ezért van.
Ja! Vágom! Ezt ki tudom próbálni, talán még fényes műnyomó is van otthon. Nem szabad fóliát laminálni a nyomatos oldalra, mert attól távolabb kerül a nyomat a nyáktól (pont egy fóliavastagságnyival), és a nagyon finom rajzolatok már alávilágítódhat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |