Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Adott egy bámilyen megépítésű ütemre villogó. Én épp egy elektrét mikrofonosat készítettem. De lehet ez a pc-ről levett jel is. Hogy lehet megoldani azt, hogy kis bemenő jelre is ugyanúgy illetve nagy bemenő jelre is ugyanúgy reagáljon. (szal 5mV-nál is és 50mV-nál is). Zavar, hogy bizonyos hangerő felett kezd el működni a dolog.. Remélem, hogy érthető a problémám, köszönöm szépen előre is!
Szia! Automata szintszabályzóra lenne szükséged.
Köszi szépen, de tudnál ebben is segíteni?
"Automata szintszabályzó"
Automatic gain control (AGC) néven keresd. Példa.
Ez szerinted jó lenne??? Kép
Igazából azzal Q2 J176-al nem vagyok megbarátkozva.. Nem lehetne helyettesíteni valamivel?
Sima tranzisztoros. Javaslom itt folytassuk.
Van ehhez egy vasalható nyák rajzod is? A nemrég elkészült Quad-hoz kipróbálnám.
Sziasztok!
Esetleg valaki nem-e tudna ennek az áramkörnek egy kapcsolási rajzot rajzolni, szükséges alkatrészeket leírni, vagy esetleg linkelni egy ehhez hasonlót? Itt a kép. Katt! Előre is köszönöm.
Elkészült nálam is egy példány a kivezérlésjelzőből. Hibátlanul működik, nagyon jó a kijelzési karakterisztika (ezt is megmértem). Mivel nem volt tirmmerem, ezért fixen bekötöttem egy ellenállást, ami a legérzékenyebb állapotot szimulálja (a mérés is így történt).
Ha tartósan világít minden LED (ekkor 340mA a tápáram), mindkét IC melegszik (ha az ujjam ráteszem kb. 50°C, de az ujjam azonnal lehűti). Zenével történő vezérlésnél ezt nem tudom érzékelni.
Hello!
Erős a gyanúm, hogy a panel túloldalán tranyók, vagy egy meghajtó IC lapul, csak felületszeret formában.. Vagy is nem ennyiből áll a kapcsolás mint amit látsz. Ilyen rajzot meg számtalant találsz itt is. üdv! proli007
Remek! Hálás köszönet a mérésért
Az egyik csatolmányban javaslatot teszek az IC melegedés mérséklésére Proli007 javaslata nyomán. A másikban rápötyögtem a dB értékeket, önkényesen a 99,4V-ot véve nullának.
Remek gondolat, köszönjük.
Én is gondoltam arra, hogy a feszültségekből kiszámolok egy teljesítményt, de nem tudtam a "mihez képest"-et eldönteni. Viszont a decibel kikezdhetetlen.
Kipróbáltam. Várakozás szerint hibátlan.
Csak 1db 68R/2W-om volt kéznél, ezért 47R2W-al is kipróbáltam. Mindkét értékkel elértem a kívánt hatást. Az IC melegedése alig érezhető, és az ellenállás is csak mérsékelten meleg (mindez folyamatos 10 LED-es kigyujtás mellett). A panel éppen alkalmas a módosítás könnyű fogadására. Két helyen kell megszakítani a rézréteget, és ezt áthidalni az ellenállással. Erre most csak alul van hely, de mivel tökéletes a gondolat, ezért fogom módosítani a paneltervet. Mellékeltem a rajzot, a LED-ek közös anódfeszültségének alakulását, és képeket az átalakításról.
Nem találtam olyat, ami nekem kellene, tudsz csinálni nekem kb egy ekkora kivezérlésjelző kapcsolási rajzot?
Hello!
Félő, hogy az "ekkora" alatt, Te nem kapcsolási rajzot, hanem nyák rajzot értesz.. üdv! proli007
Sziasztok! Korábban, a 80-as években szinte minden egyszerűbb magyar készülékben ugyanaz a Depréz kivezérlés mérő volt, kis analóg műszer, esetleg a számlap betétje volt más. Ilyen volt a Videoton Europa Star kazettás magnóban, az Unitra ZK140 orsós magnóban és ami nekem a legfontosabb, ugyanilyen van a BEAG APT100 erősítőmben is.
Az volna a segítségért kiáltó kérdésem, hogy ebben a méretben, a mutatós műszert csak műszer alapon helyettesíteni tudó, hangsúlyozom, méretben és csak a műszer (és nem az azt vezérlő áramkör!) tekintetében működtetni tudó, de LED-es (mindegy milyen) műszerre hogyan cserélhetném ki ? Mivel az APT100-at felújítani, kicsit egyedibbé tenni akarom és nem amatőr módon gagyivá tenni, ezért az a kérdésem, találkozott-e már valaki valahol készen kapható, a mutatós műszert egy az egyben helyettesíteni tudó LED-es (netán tán valamifele LCD-s) kivezérlésmérővel EBBEN A MÉTETBEN ? Sajnos, a keresők mind mind nagyon modern, az eredeti APT100 kivezérlés mérője helyére beépíthetetlenül más készülékeket találok. Ötleteket nagyon szívesen fogadnék. A saját legyártás nehézkes kissé, ezért elsősorban a kész megoldásokra várnék ötletet, mert a beépítésnél nem túl sok hely áll rendelkezésre, hogy külön még áramkör erdőt hozzak létre új kivezérlésmérő miatt. Köszönöm szépen a válaszokat !
Van úgynevezett BARGRAPH LED sor, ami méretileg talán jó a helyére, ezt egy smd 3915+ME vezérelve, elég kis méretben megépíthető egy kivezérlésjelző.
Sziasztok.
segítséget kérnék az lm3915 kivezérlésjelzővel kapcsolatban,bekötöttem és az összes led világít egforma fénnyel,zárlatot nem találtam sehol
Szia! A csatlakozó 2, 3 bemeneti pontjaira mit kötöttél?
odakötöm a ball és jobb jelet ez erősítő kimenete
Az erősítő kimenet és az LM3915 közé kell egy áramkör ami a jellel arányos egyenfeszültséget állít elő. Bővebben: Link
Idő közben egy apró, de a melegedést nagyon hatékonyan csökkentő változtatás is történt. Javaslom figyelembe venni. Itt.
Köszönöm, megnézem! Ez jó ötletnek tűnik.
Üdv van egy gyári Fischer erősítőből kiszedett kivezérlés jelzőm. Az volna vele a gondom hogy kicsinylem a normál fényű ledeket amiket a gyárban beletettek. Hogyan tudnám megoldani mondjuk pnp tranzisztotokkal(ugyanis a negatív fesz.t szabályozza a ledeknek) hogy nagy fényerejű ledeket elbírjon az ic?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |