Fórum témák
» Több friss téma |
Mindig tanul az ember koszi az okitast. Viszont minimumra veve is NAGYON hut, elol megfagyott a paradicsom, direkt nem hatra tettem. A skalazas viszont sokmindent jelenthet, attol fugg milyen kontextusban hasznalja az ember. Nem tudom hogy a tekerogombon talalhato 1-6 beosztas milyen fuggveny szerint allitja a homersekletet, gondolom a linearist celoztak meg, nem is lenyeges, viszont az egyes osztast 10 fok korulre be lehet allitani valahogy? Nem ertem miert bonyolitottak meg ennyire, egy PIC kel nem lenne egyszerubb?
TV m nincs, el kellett hogy adjam, mert nem ment fejbol a blokkvazlat A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Általában hátul található. Ebbe fut be a kondenzátorból kilépő folyadék cső, és két vékony kapilláris cső lép ki belőle.
Hááát hátul nem láttam lekövettem a csöveket amikor kitakaritottam(kifujtam kompresszoral).Amugy csőszerelő vagyok csak észre vettem volna.Esetleg te nem jársz a környékünkön?
Hello!
Én csak "oktatom" de nem értem.. Esetleg nézd meg, hogy a kapilláris cső (hőérzékelő vége), nincs-e lejőve a hűtőfelületről. Amúgy lehet rossz is a termosztát, csak általában fordítva szokott elromlani. Mit gondolsz, miért nincs a termosztáton fok jelzés?De én konkrét gépeket nem ismerem, mert nem javítok. PIC azért nincs benne, mert az "drága". Ha 20 filléres alkatrészt terveznek bele, akkor jön a markecinges, és megkérdezi, nem lehetne kihagyni belőle? Amúgy ma már vannak processzoros hőmérsékletmérős hűtők. De úgy látom romlanak is, mert már a boltos felhívja a figyelmet, hogy több alkatrész nagyobb meghibásodási eséllyel jár.. Végül is mit akarsz Te 180-200 ezer forinttér nem? Még hűtsön is? üdv! proli007
A termosztatba egy darab rezdrot megy, de az belemegy a hoto oldalaba es eltunik, 10centit ki tudtam huzni tovabb nem mertem. Ennek a drotnak kellene a hutofeluletre rogzitve lennie?
Ja igen, a fogyasztoi tarsadalom atka, hogy semmit nem csinalnak tartosra.. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Hello!
Nos az nem réz drót, hanem maga a kapilláris cső. Nem szabadott volna húzogatni, ha nem látható, hova megy. De ha megmondod a géped pontos típusát, akkor van rá esély, hogy az aktív kollégák megmondják mi a helyzet, mert én biztos nem. Nem az "átka", hanem maga az "átok". Vagy is a sehova vezető út kezdete. üdv! proli007
zft154-1 Zanussi. Egyebkent maga a hokapcsolo mukodik, ha 3 ra allitottam akkor meghidegebb volt, visszatekerve 1 re leallt. CSak igy is nagyon hideg van benne..
Koszi elore is.
Hello!
Kikerestem a termosztátot. Általában van rajta egy "csalicsavar", ami le van festve. Ezzel kalibrálják a megfelelő értékre. Nézd meg, nincs-e elállítva. (Amúgy a kapcsoló közelségét állítják a membránhoz, vagy a rugó erejét ami visszanyomja.) üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
A csavar nem volt lefestve, de sanszos hogy megtalaltam, eltekertem orajarassal ellenkezoleg, majd kiderul mi az eredmeny. Koszi.
Ugy nez ki jo lett, vagy a kapillarist sikerult visszamozditanom, vagy a csavar segitett, most saccra olyan 10-15 fok korul kikapcsol legkisebben. Koszonom a segitseget.
Köszönöm figyelmességed !!
Szóval kevés idő volt a hűtő tesztelésére. Outletes volt. Akkor azt mondták, hogy csak szállítássérült, az ajtók lettek festve csak. Akkor még laikusként nem tudtam mire kell figyelnem, mikor veszem. Szóval volt előtte javítva, csak ezt én nem tudtam. Az első szerelő mondta, hogy a töltőszelep jelenléte erre utal. Egy év egy hónapot működött hibátlanul. Nagyon szerettük. De, miután lejárt a garancia elromlott. Elvittem szerelőhöz, nem tudom mit nézett meg rajta, de azt mondta a nyomáspróba rendben, nem észlelt szivárgást, ennek ellenére az ajtófűtést lekötötte, mint leggyakoribb hibaforrást. A kompresszor teljesítményére is azt mondta, hogy rendben van. Még sem működik rendesen. Mintha a gáz kevés lenne benne, csak félig ér le a hátfalon a deresedés (fagyás) ott elvész, az érzékelő nem is kapcsol ki. Fagyóban még -19 fok van. Belül már +10. De ahogy kilép a szívócső a hátfalból, ott újra lefagy egész a kompresszorig, az a kb 30 cm. Kaptam már azóta telón instrukciókat. Azt mondják , hogy lehet részleges dugulás van a csőben. Mivel a fagyó hűt rendesen, gondolom a kapilláris cső tiszta végig, a visszatérő kitáguló gáz akad el valahol, de ha elakad, akkor a szívócső miért deresedik, mielőtt belép a kompresszorba? Ez a nagy kérdés most számomra. A szűrőt lecserélte a rokonom. Biztos, ami biztos alapon egy vadi újat tett fel, nehogy azzal legyen a gond. Üzem közben a kondenzátor felül meleg, majdnem forró, és hül folyamatosan le a gáz, mire leér a szűrőhöz, már nem érzek melegséget. Az elpárolgási nyomást nem tudom, nyomással lett betöltve a vakuumolás után. Először a vakuum segítségével, majd a mérőórát figyelve a hűtő üzeme közben, ahogy beszívta a kompresszor. Erre a rokonom azt mondta, hogy szerinte kevés ment bele, nem ennyi szokott, de nyomásmérő óra szerint van benne elég. Ő a műszernek hitt, de a megérzése az ellenkezőjét sugallta. Mondta, hogy próbáljam meg üzemeltetni. Azaz működjön fél órát, talán órát is, hogy mellette vagyok, nehogy lefagyás legyen benne valahol. Ha zajos hangot adna a kompresszor , húzzam ki azonnal. De, ha működik is rendesen, akkor is kapcsoljam le, majd mikor kiolvadt ismét üzemeltessem, hátha a dugulást lassan kihajtja a kompresszor. Egyenlőre ennyi az instrukció Ja, és egy évig ment rendesen, mozgatva nem volt , akkor a dugulás honnan került bele? A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
Kapilláris csővel szerelt készüléket nem lehet üzemi nyomás értékek alapján feltölteni csak gramm pontosságú mérleg segítségével. Az R600a-s készülékekre ez fokozottan igaz, mivel itt nagyon kicsi a hűtőközeg töltet, ezért pár gramm eltérés is nagy százalékos eltérést okoz. A régi R12-es készülékeknél ezt még meg lehetett tenni, de nem egy óra alatt. Meg kellett várni, hogy a hűtő teljesen lehűtsön és a szívó cső deresedését figyelve be lehetett lőni a töltet mennyiséget (sacc/kb). Ezt az újabb hűtőközeggel megáldott (megvert) készülékeknél már nem lehet eljátszani. Az hogy a kondenzátor eleje forró, de a szűrő hideg, valamint a szívó cső deresedése is túltöltésre utal. Mikor először került tőled szervizbe, mik voltak a tünetek? Ha csak nem hűtött, akkor a szervizszelep simán lehet ludas a dologban, mivel ezek előbb-utóbb elkezdenek engedni. Én minden hűtőt le szoktam forrasztani, az a biztos.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a kb. 10 éves Whirlpool ART 864/H hűtő szekrényünk normál hűtő része mostanában eljegesedik, szinte egy jéghegy alakul ki a hátsó falon. Nem tudom ez mitől lehet. Megköszönném, ha valaki tudna segíteni!
Szia! Egy hónapja mi is ugyan így jártunk a miénkkel, mi is azt hittük az ajtó, de nem.. A szervizes csóka elvitte és újra purhabozta a hűtő hátuljánál azt a részt ahol a csövek bemennek, ugyanis ott beizzadt az évek alatt és a hab összeesett a felszívott víztől, és ott tudott bejutni a hűtőbe is. Ezt megcsinálták 5k hufért és azóta sincs ilyen probléma vele.
Tegnap este üzemeltünk be egy Indesit hűtöt, rendesen hűt, a szokásos módon fülem rátapasztva teljesen egyenletes benne a "zümmögés", de kivülről hallgatva egy pulzáló bumm- bumm is társul a hanghoz - egy halk bugás-szerű hang, mintha egy gombbal be-ki kapcsolnék egyenletesen egy hangforrást....
Ez akár normális, avagy nemigen normális? Zavaróbb, mint amikor a régebbi hűtőink egyfolytában egy hangszinten zümmögött üzemeléskor. Köszi előre is.
Az enyém is ezt csinálja. Még dudorászik is. ( A belgázok) Kb. 1 hónapos.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Sajnos ez típushiba, elhasználódott elgyengült a kompresszor.Javítani nem érdemes. Ezt üzenem a többi hozzászólónak is. Sajnálom.
Valószínűleg komp hiba (mint az előttem szóló írta is) de nem tipushiba , ez minden hűtőnél előfordulhat ,és ha nem rozsdás nem csúnya , még azért megérdemelhet egy kompcserét (20-30ezer körül már megoldható) Ez csak a gazda döntése..
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Tényleg nincs senkinek ötlete a gorenje fagyasztóval kapcsolatban?
Tanácsot szeretnék kérni Zanussi alulfagyagyasztós ZRB320W01 hűtöm, van olyan hangos, hogy nem tudok tőle aludni zűrcsög doormog nyöszörög szóval, ha aludni akarok, kikel húznom, nincs lehetőségem máshová áthelyezni (egylégtérü a lakás). A kérdésem az hogy mi baja lehet és mit kell tenni vele. Telefonon már kérdeztem szerelőt és az volt a válasz hogy ez normális.
Végső esetben kidobom, és ha csak ez a megoldás, akkor milyen hűtőgépet vegyek, ami végre használható is és aludni is lehet mellette „CSENDES”.
Sziasztok!
Van egy kis problémám a hűtőmmel. Magától leáll, majd egy-két nap elteltével újra indul. A szabványpucolást elvégeztem, nincs rá hatással. Azt, hogy miért indul újra képtelenség behatárolni, amint a leállásának az okát is. A masina Simens super *** Előre is köszönöm a segítséget..
Sziasztok,van egy régi Privileg deluxe felülfagyasztós hűtőm és szeretném megcsinálni.Való színüleg a termosztát rossz benne mert folyamatosan hűt.Megnéztem és a termosztát típusszáma:k59-l2534
Az volna a kérdésem hol kapok itthon ilyet,mert kérdeztem egy kereskedőt és neki nincs.Esetleg helyettesíthető e más típusokkal????(az volna a legcélszerűbb,nekem) Vagy valakinek van bontott vagy akár új azt is szívesen venném kp-ért természetesen. Köszönöm
A kugli talált boltot. Bővebben: Link
Sziasztok!Totál amatőr vagyok a hűtőkhöz.Adott egy Carma(legalábbis az elejére ez van írva)nevezetű hűtő a munkahelyemen.Két érzékelő található benne,egy helyről jönnek ki(jobb alsó,hátsó sarok),egy fehér és egy ezüst színű.Ezeket az érzékelőket hova kell tenni?Szerintem eddig mindig rossz helyen voltak,vagy egy jégtömb lett a hűtő alján,vagy a hátulja fagyott le teljesen,viszonylag rövid idő alatt,vagy mindig volt vele valami.Ha lentebb vettük a hőfokot,akkor a felső szinten semmi hűtést nem éreztem.Segítségeteket előre is köszönöm.
Ui:Kerestem használati utasítást,de még ilyen hűtőt sem igazán találtam.
Sziasztok!
Adott egy kb. 8 éves Zanussi (nem kombi) hűtőm, a probléma vele, hogy időnként gondol egyet és csonttá fagyasztja a benne levő dolgokat. Termosztát hiba okozhat ilyet? Jegesedés nincs, ajtószigetelés nagyjából rendben van.
Köszönöm,
csak azt nem tudtam eddig hogy ezek szerint nem kell ugyanaz a száma legyen? Mit kell nézni ha venni akarok egyet?Honnan tudható hogy ez jó volna cserébe?Persze hiszek neked,csak tudni szeretném mi szerint kell választani. Írd le légyszíves nekem.
Szevasz!
Az eredeti típusszám adatait kell összevetni az ajánlottal. Ez egyszerűnek tűnik. Csak az a probléma, hogy ezekből több 1000 (!) típusjelű példány létezik, nagy része semmilyen katalógusban nem található meg, mert a hűtőszekrény gyártója ilyen-olyan paraméterekkel rendeli 1000-es darabszámban. Megcsinálják neki, de kereskedelmi forgalomba, katalógusba nem kerül. Olykor mindössze az a különbség, hogy 5 centivel rövidebb az érzékelője, mint egy "szabvány" típusnak. A típusjelből a K59 a kulcs"szó".. Az összes használati helyre max. 3 féle (K59xxx) termosztáttal megoldható a dolog. Csak tudni kell, hogy eredetileg hova, hogyan volt beépítve. Ha mégsem "sikerül" a helyettesítés, azaz nem "működik" a cseredarab, akkor már a szekrény rossz, de ezt nem mindig hiszik el..... Üdv: StMiklos
Nagyon köszönöm,most már tudom mi a helyzet és mi szerint válasszak.
Sokat segítettél!
Mi ez? Elektrolux hűtőben van. A sötét petty kiemelkedik a síkból. Domború.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |