Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ebben az esetben az szinte teljesen kizárható, hogy mindkét végfok egyszerre produkálja ugyanazt a hibát. Mérd meg a tápfeszültségüket a bekapcsolás után közvetlenül és akkor is, amikor rossz a hang. Találsz-e különbséget?
Összeraktam 20 mp-ig jó a hang, aztán kikapcsol a tv! Hangszóróval, hangszóró nélkül is (bevan kötve vagy nincs) Eddig ezt nem csinálta! Letilt!
A készenléti LED világít? Azt nézd meg, hogy mit húztál szét, esetleg a csatlakozók nem-e lazák meg ilyesmi.
Igen, világít, amikor bekapcsolom el is indul, a képcső fűtése is, a sorvégfok is bekapcsol, a hangszórók is pukkannak, és ennyi! 2x elindult rendesen, jó volt a hang is, de utána meg nem kapcsolt be.
Hát ha elindul, akkor be is kapcsol, nem? Valamit elkötöttél vagy ilyesmi történhetett, esetleg nyákrepedés vagy forrasztástörés történt a forgatás során. Csatornaváltásra nem reagál?
Nem! 2x bekapcsolt, bejött a kép, ment az rtl hanggal együtt, majd kb 20 mp után kikapcsolt. ezt eljátszotta 2x, utána már nem kapcsolt be többet! Bekapcsolom, elindul minden, majd mielőtt bejönne a kép, visszamegy standby-ba.
Most kell elvinni (vagy holnap) szerelőhöz ezt a szegény tévét.
Az nem jó.:/ Nincs valami ötleted, hogy mi lehet? Nem szeretnék rá költeni.:s
Az előzőekben leírtam az ötleteimet.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Hát akkor átnézem még1x az egészet!:S Van benne 1 relé, az is kattan, és 1-et villan a kép is, ez esetleg segít valamit.. illetve a puffer kondin standby-an 170V van, bekapcsolva 314! s a véfgoknál is oké a feszültség (+- 18 V)
Üdv!
Sikerült megszereznem a manual-ját, de semmi okosat nem írnak benne! Nem tudna valaki támpontot adni, hogy mit, hol mérjek? Összefoglalva a probléma.: 2 hete jelentkezett az, hogy bemelegedés utána hang torz, recsegős lett, és maximum hangerőn is éppenhogy lehetett hallani, de azt is torzan. (néha-néha egy pillanatra visszajött a hang, akkor nagyon hangosan, és tisztán szólt, aztán visszaállt a recsegősre.) Ha kikapcsolt, hideg állapotból indítottam a tv-t, akkor 2-3 percig jó volt a hang, aztán fokozatosan átment torzba. Tegnap szétszedtem, pár gyanús forrasztást átmelegítettem, összeraktam, bekapcsoltam, ment 20 mp-et (ezalatt a hang tökéletes volt) utána kikapcsolt standby-ba. Bekapcsolt újra, most már csak 10 mp ment, és visszakapcsolt standby-ba. Kihúztam, bedugtam, de azóta nem kapcsol be. Bedugom, távirányítóval bekapcsolom, 1 relé kattan, sorvégfok hallhatóan indul, a hangszórók is pukkannak, villan 1-et a kép, a relé kattan, és visszamegy standby-ba, még mielőtt bejönne bármi is. A pufferkondin készenlétben 170V-ot mértem, bekapcsolva 314-et. Van valakinek valami ötlete, hogy érdemes még megnézni? Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek! Egy Thomson televízió a napokban elkedzte azt a jelenséget produkálni, hogy a képernyő felső sávjában csíkozva jelenik meg a kép, mellesleg a kép geometriája sem az igazi (kissé "nyúlott"). Mi okozhatja ezt?
Függőleges eltérítés hiba. Kezdeném a táp vizsgálatával. Tápszűrő kondi? Ha fesz jó, akkor a többi kisebb kondi, aminek köze van a függhöz.
A pufferkondi sarkain mérd a feszültséget, ne a kézüléktesthez képest, mert a primer (pufferkondi) oldal trafóval el van választva a szekundertől, amihez a test is tartozik. Ezért van ez az eltérés a két üzemállapot közti mérésnél.
Sziasztok.Van egy telefunken tévém ami bekapcsolás után pár percre kikapcsol majd visszakapcsol másodperceken belül.Ezt megismétli 1-4 alkalommal és utánna már nem kapcsol vissza magától csak ha újra kapcsolom.Melegedést nem érzek rajta sehol.Amúgy ha megy hibátlanul adja a képet és a hangot is.A típusát nem tudom de itt a kép róla.Ha valaki tud segítsen.Köszi.
Szia!
Csak a szokásos egy szót írom le: forrasztások.
Végignéztem a forrasztási pontokat,nem találtam semmit.Kocogtatásra panel mozgatására sem reagál semmit mintha kontakt hiba lenne.De mégis melyik részen nézzek körül?
Üdv mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni egy ellenállás beazonosításában. Azért itt kérdezem mert TV-hez tartozó hiba megszüntetéséhez tartozik. A kép sajnos nem a legjobbra sikerült ezért leírom a színeket: zöld, kék, zöld, szürke, fekete. Sajnos nem tudtam normális értéket generálni hozzá. Segítségeteket előre is köszönöm.
Elektrolit kondenzátorokat cserélni kellene a függőleges eltérítésnél.
Szia!
Ennek az ellenállásnak van pozíciószáma is? Milyen készülékben volt ez az alkatrész?
Sziasztok! Adott ez a chassis, a hibája az volt hogy pulzált a piros standby led és kattogó hangot adott, egyszzer már volt ilyen, akkor sor tranzisztor csere megoldotta, most is ezt tettem kapcsolnám be erre kicsapta a biztosítékot... Azóta nem viláít a stby led sem utána cseréltem a tápban fet-et, R828 5w-os ellenállást, D837 diódát, és R804 100K ellenállást, most már a puffer kondit feltölti de továbbra sincs stby led, valakinek ötlete? Köszi.
Üdv!
Itt van rajz hozzá : Bővebben: Link
Ez egy Funai 21D-8118F televízió a javításában szeretnék segítséget kérni.
Természetesen a pufferkondin mértem! Van benne 1 kis trafó, ami ad kakaót az elektronika 1 részének(gondolom a védelemnek) és ha az a rész minden rendben talál, akkor kapcsol 1 relét, amit ad 230-at a tv saját trafójának.
Sziasztok!
Van két érdekes probléma, az egyik egy philips 20pt1542/58 típusú tv ami kiszámíthatatlan időközönként teljesen lekapcsol, és semmire se reagál a főkapcsolón kívül. De amikor megy "rendesen" akkor meg a beállított csatornák 2 másodpercig jók, meg a csatornakeresésnél nem áll meg amikor tiszta az adás. A másik meg egy orion t2150-stx-s-fl (-21F06 KENSTAR LINE-II) típusú tv ami minden előjel nélkül kiment benne a biztosíték, de még a villanyóránál a főbiztosíték is lekapcsolt. Mik lehetnek a problémák? köszi előre
Sziasztok, sikerült megint el akadnom egy kis sport tévénél, a tévé neve pedig EUROCOLOR CTV 14436 TXT. Mikor hozzám került a tévé egyáltalán nem indult, mikor szét bontottam akkor láttam hogy a BU-tranyónak a kis indító trafója le volt esve a helyéről, ez után észre vetem hogy a magas feszültségű trafó körül a panel el volt törve!, a szakadt áramköröket szépen össze forrasztottam egy vékonyabb drót segítségével, na ez után jött volna az hogy el indul a tévé, csak csalódtam, mert nem indult. A művelet amit produkál-bekapcsolás power ledd világit, távirányítóról be kapcs át vált zöldre a ledd, és kb. 3 másodpercig zöld is marad a ledd, de kép nincs!, mikor ki kapcsol akkor egy pillanatra fel villan a kép, aztán vissza vált készenlétbe újra a tévé!. A magas feszültségű trafó körül át vizsgáltam mindent, ott rendben vannak a dolgok, aztán a tápegységben is át kontrolláltam mindent ott is rendben vannak a dolgok, a tápegységben még az alimentáláshoz tartozó IC-t is le cseréltem gondolván arra a miatt tilt le a táp (KA3842), de nem jött be. Már át vizsgáltam az összes áramkört hogy nem e szakadt valamelyik de nem. Most már tényleg nem tudom mit csináljak vele, már a harmadik napja kínlódok vele, és nem birok rá jönni hol lehet vele a probléma?!.
Ó az öreg planár. Tele szokott lenni kontakt hibával.A sorki melletti elektrolitkondikat ellenőrizni kellene. Meg a tápban levőket is. Elég szép és régi darab bármi lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |