Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 606,707, és 909-es erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   3 / 10
(#) Alkotó hozzászólása Nov 5, 2012 /
 
Hapro-t hogyan lehet elérni?
(#) Ge Lee hozzászólása Nov 7, 2012 /
 
Szerintem Zoli egyértelműen fogalmazott, nem tudom hogy mi ezzel a probléma. Bármi leírható és közzétehető itt a 606-al kapcsolatban, amennyiben az nem az említett forrásból származik.
És ha már leírható, akkor a véleményemet le is írom. Akár a 405 hangjának "javítása", akár a teljesítményének növelése a cél, egyikre sem a 606-ot alkalmaznám. Mindkét megoldásra jobbnak találom a 405 módosítását abban az esetben, ha valakinek ezekre van igénye.
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Annyira azért nem téves. A 405-ből is kivennék simán 250W-ot 8 ohmon ha akarnék (szimulátorban ki is vettem), persze ehhez ezt azt módosítani kell rajta, de mint mondottam volt engem már nem érdekel. És ha összevetnénk a hangjukat a 606-al, szerintem a jó öreg 405 nyerne, de ez sohasem fog kiderülni.
(#) soos csaba válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Szia!, akkor nem osztanád meg velünk a rajzot?
(#) Alkotó hozzászólása Nov 7, 2012 /
 
Mivel csak rosszul olvasható, vagy hibás rajzok keringenek közkézen, ezért készítettem egy másolatot, amiben igyekeztem több részletet is egybe foglalni.
Ez alapján a rajz alapján készült egy v1.2-es panelterv változat is.
(#) soos csaba válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Köszönjük szépen Alkotó!, várjuk a panel tervet!
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Szerintem olvass vissza. Azt feszegetted hogy egyáltalán nem lehet (ehhez képest most azt mondod hogy már megcsináltad). Arról beszéltem hogy úgy nem lehet ahogy ő szeretné, majd leírtam hogy hogy lehet. Persze nem sok értelme volt mert a leírtak ellenére sem tudja megcsinálni, aztán most meg belekapott a 606-ba.
Ha valaki nem nagyon érti a miérteket és a hogyanokat de megnézi azt a 4-5 féle egymástól teljesen független 405 modifikációt ami a neten kering, azokból már legalább félig összeáll a kép.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) soos csaba válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Úgy látom rólam van itt szó!, meg fogom csinálni mindegyiket meg nyugtatlak!, csak most anyagi problémáim vannak!, és nem tudok bele fogni építgetésbe. Le van mentve és ki van nyomtatva minden ami kelet nekem a Quad végfokról!,. Majd nagyot pislogsz mikor elo álok mindegyik kész paneljével.
(#) soos csaba hozzászólása Nov 9, 2012 /
 
Sziasztok, egy kérdésem volna, a Quad 606-osnak miért van a plusz ágban +57,8V a mínusz ágban meg -53,6V , miért nem egyforma a feszültség mind két ágban?, ez is valamit elősegít a működésében?.
(#) reloop válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Így clippel szimmetrikusan.
(#) orizon hozzászólása Nov 15, 2012 /
 
Nézegetem a 606-os tápegységét és a primer oldalon van egy vezeték, ami a kapcsolási rajzon nem szerepel, és megmondom őszintén nem tudom hová tenni a dolgot. Ez egy földelés vezeték lenne, vagy mi? Mi a célja ennek a vezetéknek? Ki lehet hagyni a rendszerből, vagy ha készíttetni akarunk a 606-hoz toroid trafót, akkor így gyárttassuk le?

606PSU.JPG
    
(#) orizon hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Végülis mi a 606 hálózati trafó feszültsége a szekunder oldalon, 80,5V ; 82V ; 82,5V ?
(#) reloop válasza orizon hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Szia! Tekintettel a hálózati feszültség ingadozására, ilyen határok között közömbös.
(#) orizon hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Akkor maradok a gyári kapcsolási rajz 82 voltos dokumentációjánál. (Hol készítenek ,vagy hol érdemes trafót készíttetni?)
(#) orizon hozzászólása Nov 29, 2012 /
 
A Quad 606-nak van hangszóróvédő áramköre? Jó néhány erősítőben látom beépítve, de nem találok róluk infót. Egyedül a Quad 909 szervizkönyvében van valami kapcsolás, de én mint egyszerű lelkes amatőr, azon nem igazodom el.
(#) reloop válasza orizon hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Milyen veszély leselkedik a hangszóra? A DC egyenáram erősen korlátozott.
(#) Dr Endugu válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
Alkotó fórumtárs! Ha egyszer közkézre adnád esetleg a 606 paneltervét, nem tervezed ezt is megcsinálni TOP-3 tokos végtranzisztorokkal, mint a Quad-405-öt. Az is kétfajta panellal volt megtervezve a kétfajta tranzisztor számára. Volna itthon épp elegendő 2SC5200 egy szereo végfokozat számára! Köszönettel!
(#) Alkotó válasza Dr Endugu hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
A dolog megoldható, de még nem gondoltam rá. Ehhez az erősítőhöz kicsit hozzátartozik a TO3 tokos kivitel, de nincs technikai akadálya a "lapos kockáknak" sem. Ha van rá igény, akkor megcsinálom.
Honnan szerzel J503-as áramgenerátort?
(#) orizon válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
Talán a Dada-tól ,vagy a Linearsystemstől mintát kérni a termékből. Nem rég vettem 4db J503 ast az Ebay-ról. Mind rossz...
(#) Alkotó válasza orizon hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Hogyan mérted őket? Mire alapozod a hibásságukat?
(#) kadarist válasza orizon hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Itt is kapható: Bővebben: Link
(#) reloop válasza kadarist hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Szia! Mellette a felirat: jelenleg nem rendelhető. Rengeteget túrtam a NET-et eredménytelenül. Ha minden kötél szakad nem lehetne ezt egy jFET-ből és egy ellenállásból elkészíteni?
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Az ábra lemaradt.

Áramgen..PNG
    
(#) kadarist válasza reloop hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Ezek a szimulátorok azért csak használhatók valamire. Van egy ilyen spéci állítható típus is: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
(#) reloop válasza kadarist hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Ebből tartalmaz egyet a kapcsolás. Azt sajnos nem tudom, a zaja és a kapacitása elfogadható-e az elég kényesnek számító bemeneti ponton.
(#) orizon válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Egyszerűen csak Multiméteren HF módban . A dióda lábait az NPN aljzat CE foglalatába dugva . Anod-C /Catod-E. Megközelítőlegesen azt az értéket kell kapni ahány mA értékű a dióda. Semmit nem mutatott a multiméter a J503 diódáknál. Viszont van 4 darab J500 CR diódám, azoknak az értékei hellyel közel azonos az adatlapi mA értékkel. Egy van azért köztük ami kirívóan eltér az értéktől , de 3 db jónak mondható.
(#) orizon hozzászólása Dec 11, 2012 /
 
Ezt kaptam az Ebay-ról.
Véleményetek a termékről?
(#) reloop válasza orizon hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
A jobb-szélső nagyon lezser!
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Sikerült minden alkatrészt megrendelnem, ezért készítettem egy újabb paneltervet is. Jellegében hasonló az eredetihez, de vannak eltérések.
- Egyoldalas lett a panel.
- Több alkatrészt elmozdítottam az egyszerűbb vonalvezetés miatt.
- A csatlakozókat is áthelyeztem, szintén célszerűségi alapon.
- A bordán lévő elemeket is megkócoltam, részben a sokkal egyszerűbb vonalvezetés miatt, részben a két oldali hűtőfelület egyformasága miatt. Itt nincs jobbos és balos, mindkét oldalra azonos profil kerül.
- A hűtés számos módon megoldható, akár az eredeti macerás profillal, akár pl. a rajzon is lévő hőközvetítő elemmel, ami aztán bármilyen sík hátlapú bordához csatlakozhat.
- Több ellenállás méretét is megnöveltem, mert azok melegedtek volna 0,6W-os formájukban.

Egyéb ötleteket szívesen fogadok.
(#) soos csaba válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Szevasz Alkotó!, a tekercsek adatai meg vannak neked?, tudod már hogy milyen méretre hányas dróttal, és milyen hosszan kell meg tekerni a tekercseket?. Ha igen nem osztanád meg velünk?. Jó lett a panel terve gratulálok, és köszönjük!. Ha szabad meg kérdezni mennyibe kerülnek az alkatrészek összege összesen amit most rendeltél le?.
Következő: »»   3 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem